Přeskočit na obsah

míchaná vajíčka

  • Autor: sasasa

    míchaná vajíčka
    prosím o radu,je někde dáno při jaké teplotě a jak dlouho se připravují.V kritických bodech to nemáme,jelikož před časem nebyly povoleny je připravovat.moc děkuji

    • Autor: karlos

      Re: míchaná vajíčka
      Zdravím. U nás vaječinu na snídani připravujeme a vždy po dokončení těsně před výdejem zkontrolujeme teplotu změřením.Má vždy cca 90 st. takže případné zárodky by měly být zničeny.K tomu jsme si udělali tabulku v rámci HACAPU,kde píšeme čas a teplotu.Snad je to tak správně.

    • Autor: Petrová

      Re: míchaná vajíčka
      Dobrý den,
      ráda bych věděla, jak v ostatních kuchyních otevíráte sklenice se sterilovanou zeleninou, pokud to nejde silou ruky. Já sklenici otevírám tak, že opatrně něčím ostrým (většinou zobáčkem otevírače konzerv) víčko podrýpnu, pustím do závitu vzduch a pak otočením sklenici otevřu. Naše kuchařky sklenice zase otloukají o hranu stolu. Myslím si, že ani jeden postup není správný a z hlediska kritických bodů hrozí, že se případný úlomek skla dostane do potravin.A nechci ani domyslet, do se může stát. Možná, že je moje otázka směšná, ale přesto zde vidím problém. Přeji hezký den. Petrová

      • Autor: Jankaa

        Re: míchaná vajíčka
        Co má vaše otázka společného s míchanými vajíčky?

        • Autor: Petrová

          Re: míchaná vajíčka
          Dobrý večer.
          S míchanými vajíčky nemá společného nic, ale nevěděla jsem, kam jinam ji zařadit. Tak jsem zvolila aktuální téma HACCAP.

      • Autor: Jouza

        Re: míchaná vajíčka
        Dobývat se do sklenice hrotem otvíráku v oblasti závitu je na uváženou. Sklo se může velmi lehce drobit.
        Zkuste vpustit vzduch do sklenice uprostřed víčka nějakým hrotem, který vám může vyrobit údržbář ze šroubováku.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se