Množství soli
Nejsem z oboru, ale bohužel se nemám kde zeptat. Mám knihu Receptury teplých pokrmů, nejnovější vydání, je to ta klasika receptur už snad od 70. let a pořád neumím pochopit to enormní množství soli – třeba 30g soli na 1500g surovin. Mimo receptur se při svém vaření držím pravidla obsahu soli 0,5-1% na váhu všech surovin, méně je mdlé (lidské sliny obsahují asi 0,4% soli) a více už je přesolené. Proto mi vrtá hlavou, kde jsem to pochopila špatně, když to v recepturách vychází běžně na 2% soli. A to je prostě nepoživatelné. Přestože manžel solí hodně. Zajímalo by mě, kde je v mém chápání chyba. Děkuji
Pokud se vám zdá množství soli v recepturách příliš vysoké, tak ho snižte. Pokud chcete vědět proč je tak vysoké, tak by asi bylo logické se obrátit na autora vámi zmiňovaných receptur.
Množství soli
Autor: Romana123
Množství soli
Nejsem z oboru, ale bohužel se nemám kde zeptat. Mám knihu Receptury teplých pokrmů, nejnovější vydání, je to ta klasika receptur už snad od 70. let a pořád neumím pochopit to enormní množství soli – třeba 30g soli na 1500g surovin. Mimo receptur se při svém vaření držím pravidla obsahu soli 0,5-1% na váhu všech surovin, méně je mdlé (lidské sliny obsahují asi 0,4% soli) a více už je přesolené. Proto mi vrtá hlavou, kde jsem to pochopila špatně, když to v recepturách vychází běžně na 2% soli. A to je prostě nepoživatelné. Přestože manžel solí hodně. Zajímalo by mě, kde je v mém chápání chyba. Děkuji
Autor: pepik
Řídila bych se asi podle chuti a ne podle norem.
Autor: Ementál
Pokud se vám zdá množství soli v recepturách příliš vysoké, tak ho snižte. Pokud chcete vědět proč je tak vysoké, tak by asi bylo logické se obrátit na autora vámi zmiňovaných receptur.