Přeskočit na obsah

Množství soli

  • Autor: Romana123

    Množství soli
    Nejsem z oboru, ale bohužel se nemám kde zeptat. Mám knihu Receptury teplých pokrmů, nejnovější vydání, je to ta klasika receptur už snad od 70. let a pořád neumím pochopit to enormní množství soli – třeba 30g soli na 1500g surovin. Mimo receptur se při svém vaření držím pravidla obsahu soli 0,5-1% na váhu všech surovin, méně je mdlé (lidské sliny obsahují asi 0,4% soli) a více už je přesolené. Proto mi vrtá hlavou, kde jsem to pochopila špatně, když to v recepturách vychází běžně na 2% soli. A to je prostě nepoživatelné. Přestože manžel solí hodně. Zajímalo by mě, kde je v mém chápání chyba. Děkuji

    • Autor: pepik

      Řídila bych se asi podle chuti a ne podle norem.

    • Autor: Ementál

      Pokud se vám zdá množství soli v recepturách příliš vysoké, tak ho snižte. Pokud chcete vědět proč je tak vysoké, tak by asi bylo logické se obrátit na autora vámi zmiňovaných receptur.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se