Přeskočit na obsah

Moderní vybavení kuchyně

  • Autor: Jarka 71

    Moderní vybavení kuchyně
    Ve stravovacím provozu proběhla rekonstrukce stravovacího provozu,došlo i na výměnu vybavení.Máme moderní konvektomat s naprogramovanou kuchařkou a multifukční pánev.Včera a předevčírem přijeli dvě kuchařky, vyzkoušet vaření na novém vybavení než začneme vařit.Jedna pekla řízky a druhá vařila rýži.Místo aby vyzkoušely naprogramované receptury vystačily s i po staru(zvolená teplota,funkce) a jako bonus daly na kamna kastrol a uvařily kotlety na žampionech.Multifunkční pánev jako by nebyla.Asi se moderního vybavení bojí.Jaké máte zkušenosti vy?Děkuji za postřehy

    • Autor: haris

      Tak to je známá situace.Co je nové,toho se lidi bojí.U nás byla situace podobná,ne-li stejná.Chce to trochu času a na moje holky platilo to,že jsem s nima pár týdnů zkrátka vařila víc a využívala jsem všechny ty moderní a neoblíbené věcičky.A pomalu se to zaběhlo.Pokud je některá víc tvrdohlavá,tak ode mě nemůže očekávat pomoc když nestíhá.Ještě dneska místo stouhání na robotu strouhají v ruce,protože ten robůtek neumí sestavit.Je to tak 50/50.Něco používají,něco ne.Uplně ze všeho nejvíc miluju,když řeknou,já to neumím zapnout,3 knoflíky.Tak to pěním a říkám,že když umí napsat SMS a poslat tak tohle je méně složité.A znova vysvětluji a ukazuji a přesvědčuji.Pomalu a pomalu se dostáváme k cíli.Jednou sem málem zmeškala letadlo a dovču,Kvůli „neumím“jsem jela zapnout pánev z Prg do Plzně.Sedla jsem, a éro bylo ve vzduchu.

    • Autor: rohlik

      Také máme nový konvektomat. mám mladou kuchařku,která je nadšená,že je vše naprogramováno. Někdy musíme také doladit něco ručně,ale jinak si práci,bez něj už nedovedeme představit. Předchozí pani kuchařka,která odešla do důchodu,měla úplně stejné problémy jako zde popisujete nechtěla dokonce používat ani režon na dohřívání. Myslim,že je to v lidech, někdo nechce měnit vůbec nic a je zajetý v tom svém a bude vymýšlet spostu věcí proč to nejde. Přeji hezký den

    • Autor: miluna

      Holky vy se máte,o konvektomatu si můžeme jen nechat zdát i když jsme si ho na zkoušku už ošahaly . Trochu jsme se bály,ale když už tam byl tak jsme ho využily.Máme 100 strávníků a stále vše umýváme rukama žádná myčka prostě nic.Vše je jednou nové a i vy si jistě na nové věci zvyknete

      • Autor: rohlik

        Nezoufejte,byly jsme na tom úplně stejně,na nátlak hygieny jsme vymohly myčku a se zvýšením kapacity jídelny i konvektomat,ale co jsme nevymohly je další pracovní síla. Také máme kolem 130 obědů,ale pouze jednu kuchařku a na půl úvazku pomocnou sílu. Za myčku děkujeme,ale někdo to tam musí skládat,někdo odebírat a ruce jsou stále jen dvě. Hezký den

        • Autor: JarkaV

          Děkuji všem za příspěvky a doufám ,že kuchařky se nebudou v pondělí bát a začnou aspoň pomalu ,ale jistě používat moderní vybavení ,které jim ušetří nejen čas ale i ruce.

          • Autor: majka 1

            po měsíci až si na nové zařízení zvyknou už budou jen s úsměvem vzpomínat a budou rády za to, že jim nová technologie usnadnila práci. Nebojte se novinek, vše je jednou poprvé! Hodně zdaru a spoustu dobrých a zdravých pokrmů.

    • Autor: tara

      Opravdu to chce jen vyzkoušet, práce se usnadní, netahají se tak těžké hrnce, můžete dělat i jídla, která se dříve nedala dělat, protože se rozpadala / zeleninové řízky /nebo nestíhala nebo se rozpadala a byly malé/ přírodní řízky/. Také regenerace je lepší – dáte vše do gastronádob a zapnete, pak to zapípá a máte po starosti/ žádné těžké pařáky nebo napečené pekáče/. Buchty jsme vychytávaly dlouho, ale jsou skoro jako z trouby, jen řízky smažíme pořád ve fritéze, z konvektomatu jsou jiné než jsme zvyklí, ale to je snad jediné co nám z nich nechutnalo. Můžete vařit vejce na platu, zelenina je velice pěkná, ale nesmí se dlouho mučit ve výdejním pultu, ztrácí barvu atd. Naše kuchařky i ty starší by neměnily. Nechaly jsme si také původní troubu, ale už jí vůbec nepoužíváme.

      • Autor: Lilli

        Můžu poprosit o radu „Jak na buchty v konvektomatu?“ S buchtami to zkoušíme už dlouho, ale vždy jsou ty prostřední z plechu zespoda světlé. Díky

        • Autor: zdenda

          Jakou máte značku konvektomatu?My máme Retigo.Buhty a buchtičky děláme a jsou perfektní.Ozvěte se na email,ráda Vám poradím.Hezký den

    • Autor: marketd

      Dobrý den,
      mám prosbu, chtěli bychom v naší školní kuchyni obměnit naše dvě výdejová okna, nevíte prosím někdo, kde, nebo u jaké firmy by se dala sehnat, jsme kousek od Brna.
      Děkuji

      Markéta

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se