Nahřívání talířů patří ke správné výbavě gastroprovozu. Pokrmy by se měly vydávat na nahřátý talíř, dodržíte snadněji požadovanou teplotu pokrmu při výdeji.
Dnes jsou vyhřívané zásobníky na talíře.
Dotaz nezněl,co patří ke správné výbavě,ale zda je v povinné výbavě.Jsou jídelny,kde do dneška není konvektomat, multifunkční pánev atd.Vše je o velikosti jídelny a finančních možnostech,ale nelze nikde argumentovat, že je to povinnost.Preji hezký den
S tímhle přístupem můžete dělat všechno na koleni jak za krále klacka.
Každý kuchař vám potvrdí, že dávat teplé jídlo na studený talíř je největší hřích, jaký můžete v kuchyni udělat. Ani v restauraci by se nemělo stát, že objednané teplé jídlo dostanete na studeném talíři. Dá se tedy říct, že teplý talíř prostě patří k dobrému bontonu. Víte proč? Na teplém talíři nám jídlo pomaleji vystydne, můžeme díky tomu u jídla bez obav konverzovat. A jaká je ta správná teplota? Je to jednoduché, nahřátý talíř by neměl popálit. Ale platí jednoduchá rada. Když ponesete talíř z kuchyně ke stolu, v okamžiku, kdy ho pokládáte, byste si měli už říct: „Auuu, to pálí!“ To je potvrzení správné teploty. Talíř tak udrží jídlo teplé i v okamžiku, kdy se ještě před prvním soustem zapovídáte se stolovníky.
Pokud máte malou jídelnu,kde by dáte talíře z průchozí myčky a opět je dáte do oběhu, žádný nahřívač nepotřebujete.Dále odnasime jídlo do MŠ,kde je pro mě priorita teplé jídlo, takže raději upřednostnim režon.Uráži mě Váš názor, že se nesnažíme o nic nového.Každy provoz má jiné potřeby,ale nikde není přesně uvedeno,co musí být, takže jsem se vyjádřila pouze k tomu, že nahřívač talířů v mém okolí nemá žádná menší jídelna.Přeji Vám hezký den
Nahřívací vozík
Autor: Lada2712
Nahřívací vozík
Dobrý den,
je v povinné výbavě kuchyně nahřívací vozík talířů?
Děkuji
Autor: Moňula
Dobrý den, neřekla bych, my ho také nemáme 🙂
Autor: rohlik
Určitě neni,my ho taky nemáme.
Autor: ivka6
Nahřívání talířů patří ke správné výbavě gastroprovozu. Pokrmy by se měly vydávat na nahřátý talíř, dodržíte snadněji požadovanou teplotu pokrmu při výdeji.
Dnes jsou vyhřívané zásobníky na talíře.
Autor: rohlik
Dotaz nezněl,co patří ke správné výbavě,ale zda je v povinné výbavě.Jsou jídelny,kde do dneška není konvektomat, multifunkční pánev atd.Vše je o velikosti jídelny a finančních možnostech,ale nelze nikde argumentovat, že je to povinnost.Preji hezký den
Autor: ivka6
S tímhle přístupem můžete dělat všechno na koleni jak za krále klacka.
Každý kuchař vám potvrdí, že dávat teplé jídlo na studený talíř je největší hřích, jaký můžete v kuchyni udělat. Ani v restauraci by se nemělo stát, že objednané teplé jídlo dostanete na studeném talíři. Dá se tedy říct, že teplý talíř prostě patří k dobrému bontonu. Víte proč? Na teplém talíři nám jídlo pomaleji vystydne, můžeme díky tomu u jídla bez obav konverzovat. A jaká je ta správná teplota? Je to jednoduché, nahřátý talíř by neměl popálit. Ale platí jednoduchá rada. Když ponesete talíř z kuchyně ke stolu, v okamžiku, kdy ho pokládáte, byste si měli už říct: „Auuu, to pálí!“ To je potvrzení správné teploty. Talíř tak udrží jídlo teplé i v okamžiku, kdy se ještě před prvním soustem zapovídáte se stolovníky.
Autor: rohlik
Pokud máte malou jídelnu,kde by dáte talíře z průchozí myčky a opět je dáte do oběhu, žádný nahřívač nepotřebujete.Dále odnasime jídlo do MŠ,kde je pro mě priorita teplé jídlo, takže raději upřednostnim režon.Uráži mě Váš názor, že se nesnažíme o nic nového.Každy provoz má jiné potřeby,ale nikde není přesně uvedeno,co musí být, takže jsem se vyjádřila pouze k tomu, že nahřívač talířů v mém okolí nemá žádná menší jídelna.Přeji Vám hezký den