Přeskočit na obsah

Náležitosti výdejek

  • Autor: evika

    Náležitosti výdejek
    Dobrý den , výdejky zpracovávány ručně mají mít tuto evidenci: č,výd. , datum, počet obědů dle kateg,normování koeficientem, zadní strana: váha syr.masa, váha uvař. masa, výtěžnost, váha porce., nevydané obědy,?Prosím , poraďte

    • Autor: hospodářka

      Re: Náležitosti výdejek
      holka zlatá a kdy budete vařit.když tohle všechno budete psát,
      psala jsem č.výdejky,datum, počty strávníků podle věkových skupin/ podle nich jsem spočítala denní fin.normu/, spotřebu surovin /podle jednotlivých druhů odepsat ze skladových karet a spotřebu celkem porovnat s finanční normou a zjistit tak jestli neprovářím/, denní +/- evidovat a srovnat na konci kal.roku

      denně normujete suroviny, nevydané obědy přidáte dětem, nebo likvidujete do zbytků, váhu syrového a uvařeného masa uvádějí normy, které se ale nemusí striktně dodržovat
      hlavně si hlídejte finanční normu a spotřebu a výdejky musíte mít pro jednotlivé kategorie strávníků zvlášť / výdejka dětí, výdejka zaměstnanců, výdejka cizích strávníků, výdejku pokud jídlo dovážíte třeba do mš/

      • Autor: evika

        Re: Náležitosti výdejek
        Milá paní hospodářko, děláte to trošku složitě, to jsou základy, které musí být , Vy se domníváte , že výtěžnost masa nemusí být?
        Jak pak krájíte porce, podle čeho je vypočítávate, pokud jsou žáci, studenti, to jim krájíte maso všem stejné?A platí si obědy dle kategorií , snad.A rozdíl mezi malými a velkými taky musí být.Tak potom znamená, že si všichni můžeme dělat co chceme. Potom se nedivte,že nás chtějí převzít soukromé firmy.JE mi velice jasné co mají obsahovat výdejky fin.limit a vyrovnání konec roku, ale taky to není vždy pravda.

      • Autor: ahanah

        Re: Náležitosti výdejek
        Hmm, asi bylo zbytečné Evice radit. Ví všechno…….

    • Autor: maty200

      Re: Náležitosti výdejek
      Nechápu proč bych toto měla mít na výdejce.Výdejku dělám ručně a je hlavně duležité co vydat ze skladu a normuji podle norem.Máme sice jednu kategorii o to to mám jednoduší,ale děti u nás zapomínají tak výdejku i 3 měním.Ostatní mám v počítači.Maso dávám na 100 a kuchař už porce vykrájí.Máme snídaně,obědy,večeře a vše ja na výdejce rozepsané a přehledné pro kuchaře.Jinak nevím proč tam máte takové nesmysly,nevydané obědy jsou v počítači i ostatní potřebné věci…….

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se