Přeskočit na obsah

nápln práce

  • Autor: llusia

    nápln práce
    Dobrý den existuje prosím nějaká norma co musíte vše stihnout v pracovní době? Jde o to že na ranní směně musíte stihnou 2 chody snídaně ,svačinu ,2 chody oběda samozřejmě s výdejem , další svačinu a ještě teplou večeři kdy si ji pak vychovatelky ohřejí je na to jedna kuchařka a pomocná síla ,která myje nádobí.Díky za odpovědi

    • Autor: Andy1

      Existuje katalog prací podle kterého se dělají náplěn práce pro jednotlivé zaměstnance. Nezáleží kolik chodů musíte stihnout, ale kolik máte strávníků.

      • Autor: llusia

        Díky a kde prosím tento katalog najdu?

        • Autor: Radkaa

          O odměňování ve školních jídelnách si přečtěte v článcích na tomto portálu: Průvodce metodickým pokynem MŠMT k odměňování (1) https://jidelny.cz/show.aspx?id=1399 a další Průvodce metodickým pokynem MŠMT k odměňování (2) https://jidelny.cz/show.aspx?id=1399. Jinak počet pracovníků ve ŠJ je dán krajským normativem podle přihlášených strávníků a popis pracovní funkce se od tohoto počtu odvíjí.

          • Autor: llusia

            Díky moc za rady 🙂

    • Autor: Choco

      Dobrý den, chtěla bych se prosím zeptat, jak to funguje v jiných jídelnách s objednáváním surovin, musí kuchařky soustavně hlásit své vedoucí (v kanceláři) kolik čeho všeho potřebují objednat na celý týden, i na další, nebo vedoucí ‚tuhle práci‘ dělají samy? Děkuji za odpověd‘.

      • Autor: Elena

        Dobrý den,
        myslím si, že suroviny by měla objednávat vedoucí, která je přebírá do hmotné odpovědnosti a z titulu své funkce zodpovídá za celou kuchyni. Já to tak dělám a jsem v pohodě.

        • Autor: Zina

          Přesně tak – kuchařky uvaří a uklidí. Vedoucí jim zabezpečí vše potřebné k vaření a úklidu.

      • Autor: Andy1

        U nás si hlásí hlavní kuchařka kolik čeho potřebuje objednat. Sepíše na papír a předá mi to. Některé věci si objednává sama u obchoďáků. Ona má na starosti sklad – příjem a výdej surovin do skladu, takže má přehled co potřebuje. Zase záleží na tom, co má kdo v pracovní náplni a jak je to u koho organizačně.

    • Autor: 1234

      V naší jídelně si objednávky, přejímky a kontrolu skladu dělám samozřejmě jako vedoucí sama. Kuchařky pouze suroviny podle žádanky ode mne převezmou a věnují se vaření. Znám ale i jídelnu, kde paní vedoucí předala veškerou zodpovědnost za sklad, trvanlivost potravin, nahlášení docházejícího zboží na druhé kuchařce. To se mi nezdá moc dobré, protože na zpracování stravného a má v kanceláří účetní, tak se nabízí otázka, co ona tam vlastně dělá, když tak šikovně svoji práci rozdělí podřízeným?

    • Autor: Pekařka

      Objednávky si jako vedoucí dělám sama podle jídelníčku, pouze, když si nejsem jistá množstvím nebo druhem suroviny, poptám se kuchařky. Kuchařka je od toho, aby vařila, vedoucí jí má zajistit, aby měla z čeho vařit. Jen v případě mé nemoci před 5 lety si zboží objednávala kuchařka. Přeji všem hezký jarní den.

    • Autor: bohunka

      Jsem kuchařka přes 20let,dělám 3 výdejky a podle jídelníčku píšu vedoucí,co mně má objednat,nemám s tím problém,myslím,že to záleží i na lidech,jak se spolu snaží vycházet a ne si jen dělat problémy.Máme dobrý kolektiv,jen to vedení nás přehlíží jak družstevní lán,jsme jen zaměstnanci bez vzdělání.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se