Netradiční názvy v jídelníčku
Naše paní vedoucí si velice libuje ve vymýšlení netradičních názvů (děti si to prý přejí) např. indická polívka Mitugawny,kuře po dalmatinsku,brambory s kapustou a maso k dezert šlehaný puding nebo tortily s boloňskou omáčkou a k tomu do misky řecké tzatziky no já když jsem si to donesla domů tak jsem se této kombinace docela zhrozila anebo ruský borš a dezert šlehaný kupovaný puding. Sníst některé kombinace jídel tak do hodiny sedím na toaletě…Stížnosti na jídlo jsou z řad zaměstnanců školy a mateřšké školky,protože dětem to moc nechutná. Rodiče si také stěžují spíš na ulici,ale do ředitelny nikdo nechce jít co by si dělali potíže. Tak se to snažím řešit sama,ale prý mají vše z hygieny v pořádku.Ryba chutnají jako bramb. chipsy (přesolují je)
Navíc paní ředitelka nechce dovolit vyvěsit na internet pouze mi to pošle na maijl.Jednání paní ředitelky je opravdu velice zajímavé. Asi má strach z dalších stížností.
Re: Netradiční názvy v jídelníčku
Zkuste si nejprve popovídat s paní vedoucí. Na názvech jídel nevidím nic špatného. A upřímně řečeno maso s kapustou by snad moc exotikou nezavánělo.Koho pořád baví guláš nebo knedlo vepřo zelo. Také je třeba si uvědomit, že kdo má zdravotní potíže, tomu asi nesedne boršč a pudink. Ale do školní jídelny by měli chodit pouze zdraví strávníci, jídelna nevaří šetřící dietu, tak by pak tato kombinace neměla být problém.
Stěžovat si ředitelům a stěžovat si na ulici není k ničemu. Podle mého řediteli nebo ředitelce do skladby jídla nic není, to je odpovědnost šéfové jídelny. A na ulici pomlouvají akorát tak mlsné drbny. Buďte tedy konstruktivní a hodnoťe jídlo tam, kde Vám jej nandají a to ihned. Jinak nemá jídelna možnost se hájit. Po bitvě je každý generál.
A také se divím, když Vám nechutná, proč se tam stravujete a dokonce si jídlo nosíte domů???
Re: Netradiční názvy v jídelní
Děti mají rádi názvy jiné. To je naprostá pravda. Boršč a šlehaný tvaroh – nevidím v tom problém. Když si představíte zdravé dítě, které si sedne k obědu a dá si boršč 1,5 dcl, pak oběd (vhodný k boršči) ve velikosti porce svému věku a na závěr si dá pudink. Proč né. Jediné mi na tom vadí, že pudink je kupovaný a asi v kelímku a tak kelímek ve stejné velikosti dostane malé dítě i velké. Když si domů přinesete 0,4 l polévky, tak se najíte polévkou a pak ještě něco by to chtělo a dáte si ten kelímek s tím pudinkem, tak to není asi to pravé. Ale vy se na to na všechno musíte podívat jako na celek. Množství všeho, co máte v kastrolech tak snížit asi napolovinu a pak vám to nebude připadat divné. Mě na tom vadí pouze to množství pudinku (kelímek). Neměla by jste být takhle kritická. Lepší by bylo, kdyby jste napsala, zda omáčka měla správnou barvu, zda byla dobře provařená, zda byla cítit chuť slaniny (pokud by to bylo třeba na slanině), zda měla dobrou hustotu. Tam především hledejte chyby vaší jídelny, když už je chcete hledat. Zdraví Zachovka
Re: Netradiční názvy v jídelníčku
Názvy jsou možná pro vás netradiční, ale jinak vycházejí s receptur běžně užívaných ve školním, závodním i restauračním stravování. Myslím, že by si za uvádění nových receptur do jídelníčku zaslouživ¨li spíš pochvalu, protože jenom s klasikou se už vystačit nedá. Nikdy není možné všem vyhovět, ale jednejte přímo s vedoucí jídelny, skladba jídel a jejich příprava je právě v její kompetenci a zodpovědnosti! A nezapomeňte, že pokud si jídlo odnášíte v jídlonosiči, musíte ho zkonzumovat do času stanoveného kuchyní, většinou nejpozději do 14.00, po této době již není určeno pro lidskou vyživu.
Re: Netradiční názvy v jídelníčku
Vaše pripomínky chápu, protože mame s tím také ty samé problémy. Proste „nový“ název nevypovídá o tom, co to jídlo obnáší, obsahuje a pod. Ja proto pokud dávám „nový“ název, tak ze nej píšu do závorky složení, aby stravník vedel co má od toho očekávat. Nebojte, v americe také nevedi co je „segedínsky guláš“, tak jak u nás málo kdo ví, co je to kebab, falafel, …. a pod.
Vaše pripomínky jsou, domnívám jse, vytrhnuty z kontextu, proto Vám doporučuji obrátit jse na príslušnou HS odbor výživa dorostu, kde jídelníček proskoumají, a event. udelají nápravu. Protože dát nekomu boršč – kyselou polévku se smetanou a zatím sladký puding, je z hlediska zásad o správné výžive dost diskutabilní.
Netradiční názvy v jídelníčku
Autor: jasminek
Netradiční názvy v jídelníčku
Naše paní vedoucí si velice libuje ve vymýšlení netradičních názvů (děti si to prý přejí) např. indická polívka Mitugawny,kuře po dalmatinsku,brambory s kapustou a maso k dezert šlehaný puding nebo tortily s boloňskou omáčkou a k tomu do misky řecké tzatziky no já když jsem si to donesla domů tak jsem se této kombinace docela zhrozila anebo ruský borš a dezert šlehaný kupovaný puding. Sníst některé kombinace jídel tak do hodiny sedím na toaletě…Stížnosti na jídlo jsou z řad zaměstnanců školy a mateřšké školky,protože dětem to moc nechutná. Rodiče si také stěžují spíš na ulici,ale do ředitelny nikdo nechce jít co by si dělali potíže. Tak se to snažím řešit sama,ale prý mají vše z hygieny v pořádku.Ryba chutnají jako bramb. chipsy (přesolují je)
Navíc paní ředitelka nechce dovolit vyvěsit na internet pouze mi to pošle na maijl.Jednání paní ředitelky je opravdu velice zajímavé. Asi má strach z dalších stížností.
Autor: 3w
Re: Netradiční názvy v jídelníčku
Zkuste si nejprve popovídat s paní vedoucí. Na názvech jídel nevidím nic špatného. A upřímně řečeno maso s kapustou by snad moc exotikou nezavánělo.Koho pořád baví guláš nebo knedlo vepřo zelo. Také je třeba si uvědomit, že kdo má zdravotní potíže, tomu asi nesedne boršč a pudink. Ale do školní jídelny by měli chodit pouze zdraví strávníci, jídelna nevaří šetřící dietu, tak by pak tato kombinace neměla být problém.
Stěžovat si ředitelům a stěžovat si na ulici není k ničemu. Podle mého řediteli nebo ředitelce do skladby jídla nic není, to je odpovědnost šéfové jídelny. A na ulici pomlouvají akorát tak mlsné drbny. Buďte tedy konstruktivní a hodnoťe jídlo tam, kde Vám jej nandají a to ihned. Jinak nemá jídelna možnost se hájit. Po bitvě je každý generál.
A také se divím, když Vám nechutná, proč se tam stravujete a dokonce si jídlo nosíte domů???
Autor: Marie Zachová
Re: Netradiční názvy v jídelní
Děti mají rádi názvy jiné. To je naprostá pravda. Boršč a šlehaný tvaroh – nevidím v tom problém. Když si představíte zdravé dítě, které si sedne k obědu a dá si boršč 1,5 dcl, pak oběd (vhodný k boršči) ve velikosti porce svému věku a na závěr si dá pudink. Proč né. Jediné mi na tom vadí, že pudink je kupovaný a asi v kelímku a tak kelímek ve stejné velikosti dostane malé dítě i velké. Když si domů přinesete 0,4 l polévky, tak se najíte polévkou a pak ještě něco by to chtělo a dáte si ten kelímek s tím pudinkem, tak to není asi to pravé. Ale vy se na to na všechno musíte podívat jako na celek. Množství všeho, co máte v kastrolech tak snížit asi napolovinu a pak vám to nebude připadat divné. Mě na tom vadí pouze to množství pudinku (kelímek). Neměla by jste být takhle kritická. Lepší by bylo, kdyby jste napsala, zda omáčka měla správnou barvu, zda byla dobře provařená, zda byla cítit chuť slaniny (pokud by to bylo třeba na slanině), zda měla dobrou hustotu. Tam především hledejte chyby vaší jídelny, když už je chcete hledat. Zdraví Zachovka
Autor: Zdenka
Re: Netradiční názvy v jídelníčku
Názvy jsou možná pro vás netradiční, ale jinak vycházejí s receptur běžně užívaných ve školním, závodním i restauračním stravování. Myslím, že by si za uvádění nových receptur do jídelníčku zaslouživ¨li spíš pochvalu, protože jenom s klasikou se už vystačit nedá. Nikdy není možné všem vyhovět, ale jednejte přímo s vedoucí jídelny, skladba jídel a jejich příprava je právě v její kompetenci a zodpovědnosti! A nezapomeňte, že pokud si jídlo odnášíte v jídlonosiči, musíte ho zkonzumovat do času stanoveného kuchyní, většinou nejpozději do 14.00, po této době již není určeno pro lidskou vyživu.
Autor: sacher
Re: Netradiční názvy v jídelníčku
Vaše pripomínky chápu, protože mame s tím také ty samé problémy. Proste „nový“ název nevypovídá o tom, co to jídlo obnáší, obsahuje a pod. Ja proto pokud dávám „nový“ název, tak ze nej píšu do závorky složení, aby stravník vedel co má od toho očekávat. Nebojte, v americe také nevedi co je „segedínsky guláš“, tak jak u nás málo kdo ví, co je to kebab, falafel, …. a pod.
Vaše pripomínky jsou, domnívám jse, vytrhnuty z kontextu, proto Vám doporučuji obrátit jse na príslušnou HS odbor výživa dorostu, kde jídelníček proskoumají, a event. udelají nápravu. Protože dát nekomu boršč – kyselou polévku se smetanou a zatím sladký puding, je z hlediska zásad o správné výžive dost diskutabilní.