Já dávám vše na 100g (tarhoňa ,bulgur,kuskus) mám kategorii 15 a více,pokud mám málo porcí,tak bych na talíři nic neměla.
Norma: bulgur s vepř.masem je na 10 porcí – 500g a sladká kaše je na 700g.
Mám dotaz na tarhoňu. Ešte sme ju v šj nerobili a kuchárka má predstavu, že by ju varila vo vode v kotly – ako vretena. Ja si to však neviem predstaviť. Doma ju robíme ako ryžu. Keby sme ju robili na jedničku, tak by sme varili asi 18 kg. Ako ju vy varíte?
tarhoňu za občasného miešania, úplne na sucho restujeme v hrnci až sa nám začnú niektoré guličky farbiť do hneda. Ak neviete odhadnúť množstvo, tarhoňu dávkujte podľa šálky. 1x 500g balenie predstavuje 2 šálky.Keď začnú guličky tarhone hnednúť, pridáme približne 2 polievkové lyžice oleja a dobre premiešame.Orestovanú tarhoňu zalejte 1,5x väčším množstvom vody. Ak ste dávkovali tarhoňu šálkou, tak na každú šálku tarhone prilejte 1,5 šálky vody.Osoľte a za stáleho miešania počkajte až voda začne bublať alebo vrieť. Trvá to asi 1-2 minútky.Teraz hrniec prikryjte pokrievkou. Vypnite plyn a tarhoňa sa sama, bez potreby prihrievania v priebehu 30 minút dovarí.
normování
Autor: andrejka
normování
Dobrý den,mohl by mi někdo poradit jak normovat kuskus a bulgur. Děkuji
Autor: Karel IV.
Normujeme 50 g – 60 g na porci. Ale doporučuji vyzkoušet si v praxi.
Autor: maty200
Já dávám vše na 100g (tarhoňa ,bulgur,kuskus) mám kategorii 15 a více,pokud mám málo porcí,tak bych na talíři nic neměla.
Norma: bulgur s vepř.masem je na 10 porcí – 500g a sladká kaše je na 700g.
Autor: rohlik
Dobrý den oboje dávám 60 g. Musíte vyzkoušet, ale poprvé jsem toho dala víc a hodně zbylo. Přeji hezký den
Autor: Adka
Mám dotaz na tarhoňu. Ešte sme ju v šj nerobili a kuchárka má predstavu, že by ju varila vo vode v kotly – ako vretena. Ja si to však neviem predstaviť. Doma ju robíme ako ryžu. Keby sme ju robili na jedničku, tak by sme varili asi 18 kg. Ako ju vy varíte?
Autor: jentak
tarhoňu za občasného miešania, úplne na sucho restujeme v hrnci až sa nám začnú niektoré guličky farbiť do hneda. Ak neviete odhadnúť množstvo, tarhoňu dávkujte podľa šálky. 1x 500g balenie predstavuje 2 šálky.Keď začnú guličky tarhone hnednúť, pridáme približne 2 polievkové lyžice oleja a dobre premiešame.Orestovanú tarhoňu zalejte 1,5x väčším množstvom vody. Ak ste dávkovali tarhoňu šálkou, tak na každú šálku tarhone prilejte 1,5 šálky vody.Osoľte a za stáleho miešania počkajte až voda začne bublať alebo vrieť. Trvá to asi 1-2 minútky.Teraz hrniec prikryjte pokrievkou. Vypnite plyn a tarhoňa sa sama, bez potreby prihrievania v priebehu 30 minút dovarí.
Autor: Adka
Jentak dííííky za super návod 🙂
Autor: IIvankaL
Tarhoňu vaříme ve vodě v kotlích jako ostatní těstoviny.Děláme 30kg a bez problémů.
Autor: none
http://recepty.vareni.cz/tarhona-s-cerstvou-kapii-a-jarni-cibulkou/
Autor: Adka
Skvelý recept, díky! 🙂