Přeskočit na obsah

normování

  • Autor: andrejka

    normování
    Dobrý den,mohl by mi někdo poradit jak normovat kuskus a bulgur. Děkuji

    • Autor: Karel IV.

      Normujeme 50 g – 60 g na porci. Ale doporučuji vyzkoušet si v praxi.

    • Autor: maty200

      Já dávám vše na 100g (tarhoňa ,bulgur,kuskus) mám kategorii 15 a více,pokud mám málo porcí,tak bych na talíři nic neměla.
      Norma: bulgur s vepř.masem je na 10 porcí – 500g a sladká kaše je na 700g.

    • Autor: rohlik

      Dobrý den oboje dávám 60 g. Musíte vyzkoušet, ale poprvé jsem toho dala víc a hodně zbylo. Přeji hezký den

    • Autor: Adka

      Mám dotaz na tarhoňu. Ešte sme ju v šj nerobili a kuchárka má predstavu, že by ju varila vo vode v kotly – ako vretena. Ja si to však neviem predstaviť. Doma ju robíme ako ryžu. Keby sme ju robili na jedničku, tak by sme varili asi 18 kg. Ako ju vy varíte?

      • Autor: jentak

        tarhoňu za občasného miešania, úplne na sucho restujeme v hrnci až sa nám začnú niektoré guličky farbiť do hneda. Ak neviete odhadnúť množstvo, tarhoňu dávkujte podľa šálky. 1x 500g balenie predstavuje 2 šálky.Keď začnú guličky tarhone hnednúť, pridáme približne 2 polievkové lyžice oleja a dobre premiešame.Orestovanú tarhoňu zalejte 1,5x väčším množstvom vody. Ak ste dávkovali tarhoňu šálkou, tak na každú šálku tarhone prilejte 1,5 šálky vody.Osoľte a za stáleho miešania počkajte až voda začne bublať alebo vrieť. Trvá to asi 1-2 minútky.Teraz hrniec prikryjte pokrievkou. Vypnite plyn a  tarhoňa sa sama, bez potreby prihrievania v priebehu 30 minút dovarí.

      • Autor: IIvankaL

        Tarhoňu vaříme ve vodě v kotlích jako ostatní těstoviny.Děláme 30kg a bez problémů.

        • Autor: none

          http://recepty.vareni.cz/tarhona-s-cerstvou-kapii-a-jarni-cibulkou/

          • Autor: Adka

            Skvelý recept, díky! 🙂

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se