Přeskočit na obsah

Normy pro nově zaváděná jídla

  • Autor: maka

    Normy pro nově zaváděná jídla
    Hezky den vsem, chtela jsem se zeptat, jak delate normy na nove zavadena jidla. Chceme od zari vyzkouset nejaka nova jidla, jako napr, ratatouille, ale nevime jak to nanormovat?
    Moc diky za odpoved.

    • Autor: majka1

      Re: Normy pro nově zaváděná jídla
      Já si najdu recept, který chci zkusit, přepočítám si to na 10 porcí, případně se podívám na podobný recept v normách pro školní stravování a přizpůsobím množství surovin. Nové recepty zkoušíme nejdříve u cizích strávníků (většinou v době školního volna) a podle ohlasů zařadím do jídelníčku i dětem. Hodně také čerpám z receptů na tomto webu např. z různých soutěží apod.

    • Autor: MUMINA

      Re: Normy pro nově zaváděná jídla
      Dobrý den, dělám to jako paní Majka 1, vyberu recept, podle podobného upravím normu pro 10 strávníků a zkusíme uvařit. Bohužel vaříme jen jedno jídlo a tyto nové recepty často děti moc nepřijímají, zatímco dospělým chutnají. Takže je to často sázka do loterie.

      • Autor: valentýna

        Re: Normy pro nově zaváděná jídla
        „Nová jídla“ zařazujeme minimálně 2 x do měsíce a vytvářím si vlastní receptury. Obvykle nové jídlo n ejprve „vyzkouším“ na rodině a když chutná, tak vytvořím kalkulaci na 10 porcí a vaříme v jídelně. Po uvaření v jídelně pak recepturu upravím, dle skutečné potřeby – snížím maso nebo zvýším zeleninu atd. Nesnáším nudu a stále se opakující rajskou a hrachovou kaši… Nové recepty najdete i zde na jídelnách, často i s fotkou.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se