K zabránění kontaminace je vždy nutné mít na sobě ochranný oděv dle charakteru vykonávané činnosti a nosit pokrývku hlavy, která zakrývá celou vlasatou část hlavy. Nošení tzv. lodiček či krajkových stuh má charakter pouze
estetický a neplní účel, pro který má být pokrývka hlavy nošena, a tím je zabránění kontaminace potraviny nebo pokrmu vlasy.
CITACE Z PŘEDPISŮ EU:
? Příloha II Nařízení EP a Rady (ES) č.852/2004, kapitola VIII, bod 1.
Každá osoba pracující v oblasti, kde se manipuluje s potravinami, musí dodržovat vysoký stupeň osobní čistoty a musí nosit vhodný, čistý a podle potřeby ochranný oděv.
? Příloha II Nařízení EP a Rady (ES) č.852/2004, kapitola IX, bod 3.Na všech stupních výroby, zpracování a distribuce musí být potraviny chráněny proti jakékoli kontaminaci, která by mohla způsobit, že potraviny nebudou vhodné pro lidskou spotřebu, budou poškozovat zdraví nebo budou
kontaminovány takovým způsobem, že by bylo nesmyslné očekávat, že by se mohly v takovém stavu konzumovány.
nošení pokrývky hlavy
Autor: Břetislav Fiala
nošení pokrývky hlavy
Dobrý den,
doslechl jsem se , že pracovníci kuchyně nemusí nosit pokrývka hlavy. Může mě někdo říct, jak to je. Děkuji
Autor: danez
Břéťo,já ji nosím jen vlezu do práce,od té doby co mi napálili 500Kč pokuty.A ,že už je to pár let zpátky.A vůbec o tom nediskutuji.
Autor: ivka6
K zabránění kontaminace je vždy nutné mít na sobě ochranný oděv dle charakteru vykonávané činnosti a nosit pokrývku hlavy, která zakrývá celou vlasatou část hlavy. Nošení tzv. lodiček či krajkových stuh má charakter pouze
estetický a neplní účel, pro který má být pokrývka hlavy nošena, a tím je zabránění kontaminace potraviny nebo pokrmu vlasy.
CITACE Z PŘEDPISŮ EU:
? Příloha II Nařízení EP a Rady (ES) č.852/2004, kapitola VIII, bod 1.
Každá osoba pracující v oblasti, kde se manipuluje s potravinami, musí dodržovat vysoký stupeň osobní čistoty a musí nosit vhodný, čistý a podle potřeby ochranný oděv.
? Příloha II Nařízení EP a Rady (ES) č.852/2004, kapitola IX, bod 3.Na všech stupních výroby, zpracování a distribuce musí být potraviny chráněny proti jakékoli kontaminaci, která by mohla způsobit, že potraviny nebudou vhodné pro lidskou spotřebu, budou poškozovat zdraví nebo budou
kontaminovány takovým způsobem, že by bylo nesmyslné očekávat, že by se mohly v takovém stavu konzumovány.