Přeskočit na obsah

Nové trendy v moderním vaření

  • Autor: Mart

    Nové trendy v moderním vaření
    Dobrý den všem, tak jsem byla poprvé na „školení“ Nové trendy v moderním vaření… za 650,- Kč na osobu jsem nechtěla vidět reklamní masáž Bidvestu, Vitany a ostatních firem. Nápady byly možná i dobré, ale ve školním stravování některé přímo i cenově a časově nepoužitelné. Nejvíc mi vadí používání dochucovadel, i když se prezentují jako bez všeho škodlivého a vhodné pro děti, já osobně už v šalině cítila v krku pachuť po nějakém tom zvýrazňovači, i když to nebyl přímo asi možná glutamán… No, celkový dojem namačkanosti v jídelně, reklamní masáž, laciné gesta „přednášejících a jejich skripta“… už ne.

    • Autor: nototo

      Z každého školení by si každý měl přinést něco pozitivního do své praxe,Určitě tam zaznělo i několik dobrých rad a některé recepty také nejsou špatné. Jinak receptury si můžete sama upravit jak potřebujete a pokud nahradíte nějaké dochucovadlo např. bylinkami tím lépe, vše záleží na vás a určitě by byla škoda nevyužít již zaplacené školení k tomu, aby jste vaši jídelnu obohatila o nějaký nový recept nebo moderně připravené menu.

    • Autor: maja11

      Ano souhlasím s Mart, i já jsem jela jednou a naposled. Na reklamu nejsem zvědavá, té je všude dost…

    • Autor: Pekařka

      Já zase naopak oponuji – byla jsem již potřetí, mé kuchařky už počtvrté a popáté, jistě, je to reklama firem, ale kdo ji nemá. Na druhé straně některá jídla byla přinejmenším zajímavá, některá z minulých let jsme již párkrát zařadily (samozřejmě s drobnými úpravami, aby to bylo cenově přijatelné a hlavně vhodné pro děti), je třeba některé věci vyzkoušet. Nám se naopak tyto Trendy líbí, je to mimo jiné také jedna z možností setkání s dalšími kolegyněmi z jiných zařízení a předání si zkušeností.

    • Autor: Vlastimil

      Dobrý den,
      nechci jakkoli oponovat, každý má nárok na svůj názor. Mě se trendy líbí. Byl jsem již popáté a pokaždé je to pro mě zajímavá zkušenost. To, že Vám někdo ukáže zajímavou surovinu a poradí Vám co a jak s ní Vám bude, myslím si, k ničemu, pokud Vám ještě neporadí kde ji koupit. Navíc zrovna Bidvest mi dokáže na tyhle věci dát i tu nejlepší cenu. Pravidelně ke mě do provozu jezdí i jejich kuchaři a ještě nikdy v kuchyni nepoužili jediné „dochucovadlo“, nebo chemickou náhražku. Pro mě je 650,- Kč dobrá investice. Nikdo jiný mi tak levné školení ještě nenabídl. Držím palce do dalších ročníků!

      • Autor: Radek

        Dobrý den, naše děvčata byla také na školení a moc si pochvalovaly cenné rady a doporučení, školení je určitě přínosné nejen novými informacemi, ale také možností setkávání s jinými kolegyněmi, kde si mohou vyměnit své zkušenosti z provozu.I pro nás je tato investice dobrá a už se těšíme na další školení, na nové recepty a rady zkušených kuchařů. Organizátorům přeji hodně zdaru do další práce .

    • Autor: Radkaa

      Svoje kuchařky posílám na tato školení pravidelně. Tak jako my se setkáme s kolegyněmi na Krajských konferencích, kde probereme i svoje pracovní problémy, zrovna tak se kuchařky setkávají tady. Já na Nových trendech hlavně hodnotím a oceňuji to, že kuchařky nedostanou recepty jenom v sešitě, ale mohou všechna připravená jídla ochutnat. A kuchaři jim ještě poradí s různými vychytávkami. Do jídelníčeků zařazujeme pravidelně hodně těchto jídel (i různě upravených) a u dětí jsou oblíbená.

    • Autor: jija

      dobrý den jsem kuchařka v mš a stále se hovoří o novém vaření jak si děti na ně zvyknou snažím se vše dělat jak si přejí metodičky, ale pak mě zaráží , když dají v televizi pořad, Víkend, jak tam suprově vaří i děti si říkají kuchařkám o recepty a jak si pochutnávají na párečkách, protože by jim ty luštěniny jinak nesnědli tak to je výsměch všech holek v kuchyních ,když toto vidí a musí vařit jinak bez těch párečků.Myslím si že to bude mít ještě ohlas protože to viděla široká veřejnost.

      • Autor: majka1

        dobrý večer, já jsem to takto nepochopila. Párečky byly součástí té staré kuchyně. Spíše mě zaráží v receptech pro mateřskou školu používání pepře.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se