Přeskočit na obsah

Obalovaný sýr

  • Autor: OLINA

    Obalovaný sýr
    Prosim o radu, zda má někdo zkušenosti s přípravou obal. sýra / polotovar/ v konvektomatu. Děkuji.

    • Autor: Macek

      Re: Obalovaný sýr
      Vyzkoušeli jsme obalované hermelínové trojhránky.
      Připravovali jsme je v konvektomatku při 180 st., pouze jsme olejem vymazali plech. Vůbec se neroztekly, bylo to SUPER.Vyzkoušejte a uvidíte.i

    • Autor: Macek

      Re: Obalovaný sýr
      Vyzkoušeli jsme obalované hermelínové trojhránky.
      Připravovali jsme je v konvektomatku při 180 st., pouze jsme olejem vymazali plech. Vůbec se neroztekly, bylo to SUPER.Vyzkoušejte a uvidíte.i

    • Autor: Macek

      Re: Obalovaný sýr
      Vyzkoušeli jsme obalované hermelínové trojhránky.
      Připravovali jsme je v konvektomatku při 180 st., pouze jsme olejem vymazali plech. Vůbec se neroztekly, bylo to SUPER.Vyzkoušejte a uvidíte.i

    • Autor: Zdena

      Re: Obalovaný sýr
      Dělali jsme v konvektomatu předsmažený hermelín, doporučuji. Malým dětem jsme ho půlili až po smažení.

    • Autor: Zdena

      Re: Obalovaný sýr
      Dělali jsme v konvektomatu předsmažený hermelín, doporučuji. Malým dětem jsme ho půlili až po smažení.

    • Autor: Zdena

      Re: Obalovaný sýr
      Dělali jsme v konvektomatu předsmažený hermelín, doporučuji. Malým dětem jsme ho půlili až po smažení.

    • Autor: m

      Re: Obalovaný sýr
      Dělali jsme v konvektomatu i předsmažený ementál a taky se neroztekl. Pokud používáte smaltované plechy /černé/ ty jsou pro smažení v konvektomatu ještě účelnější než nerezové a dá se dát i 20 plechů na jeden zásuv. Doporučuji

      • Autor: Iva

        Re: Obalovaný sýr
        Nám se sýr v konvektomatu neroztekl, vzhledově byl velmi pěkný, ale chuťově mi nechutnal. Měla jsem trojhránky a při objednávání mi bylo tvrzeno, že jde o obalený sýr, ale ve skutečnosti to byla směs mletého sýra, pojidel a dochucovadel. Bylo to pro mne zklamání. Od té doby jsem nic takového neměla. Hermelín je opravdu hermelín? Nebo také směs něčeho? Zdravím Iva

    • Autor: m

      Re: Obalovaný sýr
      Dělali jsme v konvektomatu i předsmažený ementál a taky se neroztekl. Pokud používáte smaltované plechy /černé/ ty jsou pro smažení v konvektomatu ještě účelnější než nerezové a dá se dát i 20 plechů na jeden zásuv. Doporučuji

      • Autor: Iva

        Re: Obalovaný sýr
        Nám se sýr v konvektomatu neroztekl, vzhledově byl velmi pěkný, ale chuťově mi nechutnal. Měla jsem trojhránky a při objednávání mi bylo tvrzeno, že jde o obalený sýr, ale ve skutečnosti to byla směs mletého sýra, pojidel a dochucovadel. Bylo to pro mne zklamání. Od té doby jsem nic takového neměla. Hermelín je opravdu hermelín? Nebo také směs něčeho? Zdravím Iva

    • Autor: m

      Re: Obalovaný sýr
      Dělali jsme v konvektomatu i předsmažený ementál a taky se neroztekl. Pokud používáte smaltované plechy /černé/ ty jsou pro smažení v konvektomatu ještě účelnější než nerezové a dá se dát i 20 plechů na jeden zásuv. Doporučuji

      • Autor: Iva

        Re: Obalovaný sýr
        Nám se sýr v konvektomatu neroztekl, vzhledově byl velmi pěkný, ale chuťově mi nechutnal. Měla jsem trojhránky a při objednávání mi bylo tvrzeno, že jde o obalený sýr, ale ve skutečnosti to byla směs mletého sýra, pojidel a dochucovadel. Bylo to pro mne zklamání. Od té doby jsem nic takového neměla. Hermelín je opravdu hermelín? Nebo také směs něčeho? Zdravím Iva

    • Autor: m

      Re: Obalovaný sýr
      Pokud si objednáte hermelín celý obalený a předsmažený tak je to opravdu hermelín. Nic mletého a chuceného.Trojhranky jsem jednou taky měla a nebyl to čistý sýr. Víckrát jsem je neobjednavala. Zkuste a uvidíte.

    • Autor: m

      Re: Obalovaný sýr
      Pokud si objednáte hermelín celý obalený a předsmažený tak je to opravdu hermelín. Nic mletého a chuceného.Trojhranky jsem jednou taky měla a nebyl to čistý sýr. Víckrát jsem je neobjednavala. Zkuste a uvidíte.

    • Autor: m

      Re: Obalovaný sýr
      Pokud si objednáte hermelín celý obalený a předsmažený tak je to opravdu hermelín. Nic mletého a chuceného.Trojhranky jsem jednou taky měla a nebyl to čistý sýr. Víckrát jsem je neobjednavala. Zkuste a uvidíte.

    • Autor: ĚĚĚ

      Re: Obalovaný sýr
      Pokusný text

    • Autor: jasminek

      Re: Obalovaný sýr
      Ve vašich odpovědích jsem narazila na pojmenování konvektomat chtěla jsem se zeptat Vás odbornic jestli je možné v něm udělat krásně dozlatova opečené klasické čevabčiči. Protože jednoho dne jsem dítěti vyzvedávala oběd a právě měli to zmíněné čevabčiči, které vypadalo jako špalíček syrového (neopečeného ) maso. Z dětství si pamatuji krásně dozlavova opečený špalíček velmi lahodný. Při stížnosti k paní vedoucí proč to tak dělají? Mi odpověděla:,“že to dělají v konvektomatu a nedá se to tak usmažit a je tam také problém, že je to nutné do určité doby vydat“. Ale jakpak smaží řízek, který musí mít předem osmažený a uskladněný v nádobě, která řízek uchová v teplém stavu. Na tento argument mi neodpověděla.
      Taky mně jako matku zaráží dětem dávat např. klokaní guláš. Co vy na to? Vaří se to u vás také.
      Podle informací na letáčku, který vyvěsila paní vedoucí u jídelního lístku obsahuje řadu cenných látek, ale mně se to vůbec nelíbí. Samozřejmě to vyvolalo rozruch na naší škole (někteří si to chválili menšina) klokaní gulášek byl dokonce přesunut na další týden. Cena 1kg prý byla 106,-Kč je to možné???Vždyť jelení maso stojí 289,-Kč.Nechápu to a ta cena se zdá velice podezřelá. Prosím o názor odborníků.

      • Autor: Alfons

        Re: Obalovaný sýr
        Vážené kolegyně a kolegové ze školních jídelen. Příspěvek od „Jasminek“ by měl být v učebnici. Za diskusi s tímto typem rodiče by měl být vysoký honorář, náš boj s větrnými mlýny je nekonečný…. A chudák paní vedoucí, která musí řešit výše popsané nesmysly.

        Má odpověď pro „Jasminek“: Vážená paní, nepleťe se prosím kuchařkám do profese a věřte, že školní jídelna nakrmí Vašeho broučka dle předpisů a chutně. Z vašich řádků je jasné, že sama vařit neumíte. Ale snad umíte číst a ovládáte internet. Najděte si tedy co obsahuje klokaní maso, kolik stojí a nedělejte ve škole zbytečný rozruch.
        A na Vaši otázku – ano u nás se vaří klokan i pštros, také používáme konvektomat, ale naštěstí máme inteligentní strávníky a děti mají inteligentní rodiče.

      • Autor: Anonymní

        Re: Obalovaný sýr
        Klokaní maso stojí opravdu tak. Tady by jste měla ocenit snahu vařit něco nového a nevidět to jako problém. Čevabčiči v konvektomatu lze udělat dozlatova. Nevím jak dlouho mají u vás konvektomat, ale chvíli trvá, než se naučí s ním zacházet. Je to několik pokusů, aby jídlo z něj bylo podle představ. Jelení na guláš stojí kolem 135,- Kč.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se