Přeskočit na obsah

Odpadové koše na kuchyni

  • Autor: zrnd

    Odpadové koše na kuchyni
    Dobrý den,
    Chtěl bych poprosit o odpověď jaké odpadové koše musí být na kuchyni.

    • Autor: Jana

      Re: Odpadové koše na kuchyni
      Máme plastový uvnitř sáček a určite musí být s víkem

    • Autor: ana.nov

      Re: Odpadové koše na kuchyni
      hygiena po nás navíc požaduje koše s nášlapnou pákou, aby se nesahalo zbytečně na víko

      • Autor: Evča 1

        Re: Odpadové koše na kuchyni
        Nášlapné s víkem, dobře čistitelné. Také používáme sáčky.

    • Autor: Simi

      Re: Odpadové koše na kuchyni
      Nemusí být jen nášlapné koše, je to asi lepší, ale u nás je koš s víkem. Jde o to, že se nesmíte víka dotknout rukou, aby nestratila efekt pákovka. Jak jednoduché, zvedu víko odhodím odpadky, umyju si ruce, utřu do jednorázového ubrousku, ale POZOR ubrousek už nemohu hodit znovu do koše, dotkla bych se víka a znovu si ruce kontaminovala. Hodím tedy ubrousek vedle do malého otevřeného kyblíčku na jednorázové ubrousky a hotovo. Kontrola nás za to pochválila.

    • Autor: hygienička

      Re: Odpadové koše na kuchyni
      Kapitola VI (Nař.852/2004)
      Potravinářské odpady
      2. Potravinářské odpady, nepoživatelné vedlejší produkty a jiné odpady se musí ukládat do uzavíratelných nádob, pokud provozovatelé potravinářských podniků nepřesvědčí příslušný orgán o vhodnosti jiných typů nádob nebo odklízecích systémů. Tyto nádoby musí mít vhodnou konstrukci, musí být udržovány v bezvadném stavu a podle potřeby musí být snadno čistitelné a dezinfikovatelné.
      3. Musí být učiněna přiměřená opatření pro skladování a odstraňování potravinářských odpadů, nepoživatelných vedlejších produktů a jiných odpadů. Úložiště odpadů musí být navržena a spravována tak, aby bylo možné je udržovat v čistotě, a je-li to nezbytné, bez zvířat a škůdců.
      4. Všechny odpady musí být likvidovány hygienickým a ekologickým způsobem v souladu s právními předpisy..viz dále

      • Autor: Brigitte

        Re: Odpadové koše na kuchyni
        Zaujalo mě „… a ekologickým způsobem v souladu s právními předpisy…“
        Mohla by jste sem prosím napsat i něco o třídění odpadu. Nejlépe podobnou citaci, na kterou by slyšel i pan ředitel. To je přece pro organizace taky povinnost, ne? Jak má jídelna správně dle zákona likvidovat platy, sklo a papírové obaly?
        Jak je to na jiných ŠJ.
        Předem díky za odpověďi.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se