organizace práce v kuchyni
Dobrý den,prosím napište mi,jak si organizují práci v kuchyni Vaše děvčata?Mají rozdělené úkoly,že hlavní kuchařka dělá hlavní jídlo a jiná kuchařka polévku a svačinky a další třeba saláty a moučníky?Nebo dělají všechny všechno a nebo se v přípravě jídel střídají?
Myslíte,že mohu říct hlavní kuchařce,že třeba 2 hlavní jídla v týdnu bych chtěla,aby vařila jiná kuchařka?
Dobrý den, záleží hodně na tom, jak jste velká kuchyň, kolik máte kuchařek, kolik vaříte obědů, zda jedno, či dvě jídla a hlavně, co mají kuchařky v pracovní náplni. U nás má hlavní kuchařka v pracovní náplni hlavní jídla, příprava masa apod., druhá kuchařka má přílohy a polévky, pomocná síla obstarává svačiny do školky, meje nádobí a je k ruce kuchařkám, když něco potřebují. Takže u nás je dané, kdo co dělá, ale moje maminka pracuje ve velké ŠJ a tam se střídají. Dělají po dvou, jeden týden vaří polévky, druhý týden hlavní jídla, další týden přílohy. Takto se točí i u výdejových okének.
Děkuji vám za odpověď.My jsme vetší jídelna a každá kuchařka má na starosti něco jiného.Hlavní kuchařka se věnuje hlavnímu jídlu a paní ředitelka mi řekla,že některá hlavní jídla jim nechutnají.mají pocit,že jiná kuchařka by je uvařila lépe.A já,jako vedoucí bych měla zařídit,aby všechna jídla byla chutná.Když se mi to nepodaří,tak budu muset v červnu odejít.Tak,že můžu hlavní kuchařce říct,aťnechá přípravu určitého hlavního jídla na jiné kuchařce a sama ať dělá její práci?Víte,já zatím nevím jaká jídla,ředitelka mi je bude jmenovat postupně.Hlavní kuchařka je šikovná a mě se s ní dobře spolupracuje a tak nevím,jak to vyřešit.Jnak ji polévky,svačinky a vše ostatní chutná,jen některá hlavní jídla ne.Tak se bojím,abych neudělala víc škody,než užitku,když jim celou práci přeorganizuju.Ony jsou takhle sehrané a já jim do toho budu zasahovat.Jenže bohužel přijdu o místo,tak nevím jak to vyřešit.
nebylo by lepší udělat si menší poradu a vyříkat si to tam. Pokud budete vědět o jaké jídla se jedná, tak přeci není problém je zkusit uvařit trošku jinak, aby bylo jídlo chutnější. Jinak jde o to, co má která kuchařka v popisu práce a na domluvě s nimi.
Dobrý den, také záleží na tom, jestli s chutností jídel má problém jenom paní ředitelka nebo i ostatní strávníci. Není pravidlem, že pokud nechutná paní ředitelce, tak není jídlo dobré. Každý jedinec má odlišné chutě, až Vám paní ředitelka řekne, že není něco chutné, pozvěte ji do kuchyně, společně ochutnejte a diskutujte i s ostatními strávníky. Pak uvidíte, zda je jídlo chutné nebo ne. Vedoucí kuchařce, pokud všechno funguje, bych do jejích kompetencí nezasahovala.
To je tedy děsné, vůbec nechápu, proč by vedoucí jídelny měla přijít o místo, když paní ředitelce nechutná. Jídlo snad vaří kuchařka, která předpokládám má kuchařské vzdělání a nějakou praxi. A pokud vařit neumí, měla by paní ředitelka uvažovat o změně kuchařky. A nepovažuji za dobré, aby jednotlivá jídla vařila ta či ona pracovnice, od které zrovna vedení chutná. Paní ředitelka je řadový strávník, pokud je tak náročná, měla by si na oběd skočit do restaurace, kde jí jistě k její spokojenosti uvaří to nejlepší kuchař, který bude hoden jídlo upravit. Pracovat pod takovým tlakem, to musí být stres a proto vám přeji pevné nervy.
Děkuji za ředitelku, jakou máme my.
Dobrý den, já jsem příklad, že vedoucí když „neposlouchá“, tak jde. Nepřestala jsem nakupovat semolin. těstoviny, nezačala nakupovat rýži u vietnamců,nevařila to co chtějí učitelé ( řízečky, zelo – knedlo, celé pečené kuře – opravdu celé!, no a hlavně ty UHO – po těch se jim moc stýskalo – z ničeho se tak dobře nenají ).Dělala jsem zápisy z degustací – špatně – šikana kuchařky. Zápis o nedodržení hyg.- napustila vodu do pánve a umyla ji až po 2 dnech. Upozornila jsem ji na to, ale kuchařka se na to vykašlala a tak jsem čekala, umyla ji až ji ráno potřebovala na smažení.Opět špatně – opět šikana nebudu ji poučovat o práci v kuchyni – to mi řekl pan ředitel.Vepřovou panenku přírodní udělala tak, že ji nakrájela a dala do pánve, napustila vodu, udělala zákletku z vody a mouky.Hnus. Zápis o nedodržení tech. postupu. Ředitel řval jako ďas, že nemám právo učit kuchařku vařit ( to jsem byla asi 8 let mistrovou u kuchaři číšníků).Uklizečce povolil úklid kdy jí to bude vyhovovat. Pak se u
Pokračování
Pak se stalo, že se uklízelo pravidelně až ráno v 5 hodin a co je nejhorší, že páteční nepořádek až v pondělí ráno. Dovedete si představit tu hrůzu. Kuchařka si dokonce donesla své hrnce na zamražovíní zbytku jídel. Když jsem jí to vyhodila. tak řvala jak blázen. Dostala jsem zmrzku od mrazíren pro děti, ředilet povolil, že si ji můžou vzít . Byla jen na dodák za 1,- Kč hotově. Pracovala jsem jen 4 hodiny denně. Žádala jsem ho hodinu více, abych byla v kuchyni až do konce. Přece nebudu špehovat kuchařky. Nechal sledovat co dělám. Našla jsem zápisky kuchařek. Pak se jednoho dne stalo, že přišel a doporučil mi opustit toto pracoviště, kuchařky mě nechtějí a on také.Pokud neodejdu, tak mě stejně dostane s ostudou pryč. Nervově jsem se zhroutila, jsem na PN, žádal mě o uzávěrku – taková drzost. Jsem už 3 měsíce doma, z toho nejhoršího jsem venku, ale je mi hrozně smutno, pracovala jsem tam 12 let. Až po jeho příchodu to začalo – asi 2 roky.
Pokr. – Je mi smutno z toho chování a přístupu. Jedna kuchařka si omotala kolem prstu po všech stránkách a bylo to. Dnes můžete přijít o práci ze dne na den. To chápu, ale to chování.Není zastání nikde, ani na Krajském úřadu, ani u zřizovatele. Za chování pana ředitele nikdo neodpovídá. To mi bylo všude řečeno. Jo a posílá mi kontrolu v PN. I on sám už byl na kontrolu.Držím všem palce, přeji hodně štěstí a radosti v práci, kterou můžou dělat jen ti, které to moc baví.Já jsem tuto práci měla ráda.
Autor: eva 2
tak tohle se mi zrovna dobře nečetlo…nechci vám udělovat rady typu coby-kdyby,ale ráda bych věděla,jak to vypadalo před příchodem ředitele do jeho fce… pokud jste měli zaběhnutý režim v úklidu kuchyně,tak co bylo příčinou jeho změny a co HACCP, hygiena,zamražování zbytků jídel,dodržování spotřebního koše,nepíšete o spokejenosti dětských strávníků a jejich rodičů? … pokud tohle všechno fungovalo tak co bylo najednou příčinou vedoucí k opaku??… neznám příčiny a souvislosti – nechci vám ublížit – ale tohle mi trochu zavání i vaším selháním jako vedoucí jídelny a následky jsou jasné…. přeji hezký den a pevné zdraví
Autor: Andy1
Dobrý den,
z příspěvku je mi smutno a musím konstatovat, že i nám se změnila paní ředitelka. Obě byly skvělé, naštěstí. To, co se stalo vám spíš přikládám k tomu, že si pan ředitel potřeboval na vaše místo nějakou svou známou, jinak jeho chování nechápu. Pokud vše probíhalo jak píšete, tak při kontrole z hygieny byste to odnesla především vy. Buďte ráda, že jste odtamtud. Vím, že se místo vedoucí šj shání špatně, většinou jsou místa obsazená a kdo si takové místo, tak si ho drží zuby nehty, ale musíte doufat, že bude dobře a najdete si mnohem lepší místo, kde si vás budou vážít. Hodně zdaru.
Autor: Romena
Také se připojuji ke špatnému pocitu při čtení příspěvku Jajiny. Jestli Vám to Jajinko pomůže, tak si říkejte, že všechno zlé je k něčemu dobré….nejdůležitější je Vaše zdraví. Když člověk vážně onemocní, tak přehodnotí životní priority. Já bych v takové atmosféře pracovat nemohla a asi bych si sama snažila najít jiné místo. Přeji Vám hlavně pevné zdraví a hodně štěstí ve hledání jiného zaměstnání. Moc Vám přeji, aby jste našla takové místo, kde budete spokojená a budete si za nějaký čas moci říct, že to zlé bylo vlastně k něčemu dobré. Tak hlavu vzhůru!
Autor: jajina
Dobrý den, tak po 5-ti měsících končím PN, mám novou práci a dokonce ještě 2 výběrová řízení. Není to sice v oboru, ale určitě to bude lepší. Proč ale tento příběh zveřejňuji. Chci jen poukázat na to, že opravdu nemáte nikde zastání.Takže hned včas utíkat pryč!!! Sama jsem volala hygienu na šetření, dostala jsem pochvalu, nepomohlo ani spokojenost od rodičů, uznání od strávníků. Proč? Paní se dočkala, já jsem sice málem přišla o rozum, ale dočkala se. Pan ředitel je spokojený, má kolem sebe jen ty lidi, kteří mu jsou nakloněni,neodporují mu, své známé.Asi to tak má být.Všem přeji klid na práci a hodně štěstí na skvělé vedení.
Autor: haris
Tak držíme palce a už se nenechte povalit na zem a všechno zlé je pro něco dobré a šikovná ženská se chytne vždycky.
Něčím podobným jsem si taky prošla před pár lety a koukám, že je to pořád stejné ba horší.Tak hodně štěstí!!
Přeji hodně úspěchů v nové práci. Sama jsem si také něčím podobným prošla a není jiné řešení než odejít. (Když chcete zůstat zdravá) Já vyměnila školy. Nynější p. ředitel nechává vše co se týká jídelny na mě. Vymázíme spolu až na peníze. Tam si rozhoduje sám, poslední 2 roky. Trochu mi to vadí, ale mám 5 let do důchodu a tak to neřeším.
organizace práce v kuchyni
Autor: il.ka
organizace práce v kuchyni
Dobrý den,prosím napište mi,jak si organizují práci v kuchyni Vaše děvčata?Mají rozdělené úkoly,že hlavní kuchařka dělá hlavní jídlo a jiná kuchařka polévku a svačinky a další třeba saláty a moučníky?Nebo dělají všechny všechno a nebo se v přípravě jídel střídají?
Myslíte,že mohu říct hlavní kuchařce,že třeba 2 hlavní jídla v týdnu bych chtěla,aby vařila jiná kuchařka?
Autor: andy1
Dobrý den, záleží hodně na tom, jak jste velká kuchyň, kolik máte kuchařek, kolik vaříte obědů, zda jedno, či dvě jídla a hlavně, co mají kuchařky v pracovní náplni. U nás má hlavní kuchařka v pracovní náplni hlavní jídla, příprava masa apod., druhá kuchařka má přílohy a polévky, pomocná síla obstarává svačiny do školky, meje nádobí a je k ruce kuchařkám, když něco potřebují. Takže u nás je dané, kdo co dělá, ale moje maminka pracuje ve velké ŠJ a tam se střídají. Dělají po dvou, jeden týden vaří polévky, druhý týden hlavní jídla, další týden přílohy. Takto se točí i u výdejových okének.
Autor: il.ka
Děkuji vám za odpověď.My jsme vetší jídelna a každá kuchařka má na starosti něco jiného.Hlavní kuchařka se věnuje hlavnímu jídlu a paní ředitelka mi řekla,že některá hlavní jídla jim nechutnají.mají pocit,že jiná kuchařka by je uvařila lépe.A já,jako vedoucí bych měla zařídit,aby všechna jídla byla chutná.Když se mi to nepodaří,tak budu muset v červnu odejít.Tak,že můžu hlavní kuchařce říct,aťnechá přípravu určitého hlavního jídla na jiné kuchařce a sama ať dělá její práci?Víte,já zatím nevím jaká jídla,ředitelka mi je bude jmenovat postupně.Hlavní kuchařka je šikovná a mě se s ní dobře spolupracuje a tak nevím,jak to vyřešit.Jnak ji polévky,svačinky a vše ostatní chutná,jen některá hlavní jídla ne.Tak se bojím,abych neudělala víc škody,než užitku,když jim celou práci přeorganizuju.Ony jsou takhle sehrané a já jim do toho budu zasahovat.Jenže bohužel přijdu o místo,tak nevím jak to vyřešit.
Autor: Andy1
Dobrý večer,
nebylo by lepší udělat si menší poradu a vyříkat si to tam. Pokud budete vědět o jaké jídla se jedná, tak přeci není problém je zkusit uvařit trošku jinak, aby bylo jídlo chutnější. Jinak jde o to, co má která kuchařka v popisu práce a na domluvě s nimi.
Autor: mart
Dobrý den, také záleží na tom, jestli s chutností jídel má problém jenom paní ředitelka nebo i ostatní strávníci. Není pravidlem, že pokud nechutná paní ředitelce, tak není jídlo dobré. Každý jedinec má odlišné chutě, až Vám paní ředitelka řekne, že není něco chutné, pozvěte ji do kuchyně, společně ochutnejte a diskutujte i s ostatními strávníky. Pak uvidíte, zda je jídlo chutné nebo ne. Vedoucí kuchařce, pokud všechno funguje, bych do jejích kompetencí nezasahovala.
Autor: il.ka
Děkuji vám za rady.Počkám si,až podle kritiky paní ředitelky a ekonomky.Ty by mi měly zpětně hodnotit stravu.
Autor: mama
To je tedy děsné, vůbec nechápu, proč by vedoucí jídelny měla přijít o místo, když paní ředitelce nechutná. Jídlo snad vaří kuchařka, která předpokládám má kuchařské vzdělání a nějakou praxi. A pokud vařit neumí, měla by paní ředitelka uvažovat o změně kuchařky. A nepovažuji za dobré, aby jednotlivá jídla vařila ta či ona pracovnice, od které zrovna vedení chutná. Paní ředitelka je řadový strávník, pokud je tak náročná, měla by si na oběd skočit do restaurace, kde jí jistě k její spokojenosti uvaří to nejlepší kuchař, který bude hoden jídlo upravit. Pracovat pod takovým tlakem, to musí být stres a proto vám přeji pevné nervy.
Děkuji za ředitelku, jakou máme my.
Autor: jajina
Dobrý den, já jsem příklad, že vedoucí když „neposlouchá“, tak jde. Nepřestala jsem nakupovat semolin. těstoviny, nezačala nakupovat rýži u vietnamců,nevařila to co chtějí učitelé ( řízečky, zelo – knedlo, celé pečené kuře – opravdu celé!, no a hlavně ty UHO – po těch se jim moc stýskalo – z ničeho se tak dobře nenají ).Dělala jsem zápisy z degustací – špatně – šikana kuchařky. Zápis o nedodržení hyg.- napustila vodu do pánve a umyla ji až po 2 dnech. Upozornila jsem ji na to, ale kuchařka se na to vykašlala a tak jsem čekala, umyla ji až ji ráno potřebovala na smažení.Opět špatně – opět šikana nebudu ji poučovat o práci v kuchyni – to mi řekl pan ředitel.Vepřovou panenku přírodní udělala tak, že ji nakrájela a dala do pánve, napustila vodu, udělala zákletku z vody a mouky.Hnus. Zápis o nedodržení tech. postupu. Ředitel řval jako ďas, že nemám právo učit kuchařku vařit ( to jsem byla asi 8 let mistrovou u kuchaři číšníků).Uklizečce povolil úklid kdy jí to bude vyhovovat. Pak se u
Autor: jajina
Pokračování
Pak se stalo, že se uklízelo pravidelně až ráno v 5 hodin a co je nejhorší, že páteční nepořádek až v pondělí ráno. Dovedete si představit tu hrůzu. Kuchařka si dokonce donesla své hrnce na zamražovíní zbytku jídel. Když jsem jí to vyhodila. tak řvala jak blázen. Dostala jsem zmrzku od mrazíren pro děti, ředilet povolil, že si ji můžou vzít . Byla jen na dodák za 1,- Kč hotově. Pracovala jsem jen 4 hodiny denně. Žádala jsem ho hodinu více, abych byla v kuchyni až do konce. Přece nebudu špehovat kuchařky. Nechal sledovat co dělám. Našla jsem zápisky kuchařek. Pak se jednoho dne stalo, že přišel a doporučil mi opustit toto pracoviště, kuchařky mě nechtějí a on také.Pokud neodejdu, tak mě stejně dostane s ostudou pryč. Nervově jsem se zhroutila, jsem na PN, žádal mě o uzávěrku – taková drzost. Jsem už 3 měsíce doma, z toho nejhoršího jsem venku, ale je mi hrozně smutno, pracovala jsem tam 12 let. Až po jeho příchodu to začalo – asi 2 roky.
Autor: jajina
Pokr. – Je mi smutno z toho chování a přístupu. Jedna kuchařka si omotala kolem prstu po všech stránkách a bylo to. Dnes můžete přijít o práci ze dne na den. To chápu, ale to chování.Není zastání nikde, ani na Krajském úřadu, ani u zřizovatele. Za chování pana ředitele nikdo neodpovídá. To mi bylo všude řečeno. Jo a posílá mi kontrolu v PN. I on sám už byl na kontrolu.Držím všem palce, přeji hodně štěstí a radosti v práci, kterou můžou dělat jen ti, které to moc baví.Já jsem tuto práci měla ráda.
Autor: eva 2
tak tohle se mi zrovna dobře nečetlo…nechci vám udělovat rady typu coby-kdyby,ale ráda bych věděla,jak to vypadalo před příchodem ředitele do jeho fce… pokud jste měli zaběhnutý režim v úklidu kuchyně,tak co bylo příčinou jeho změny a co HACCP, hygiena,zamražování zbytků jídel,dodržování spotřebního koše,nepíšete o spokejenosti dětských strávníků a jejich rodičů? … pokud tohle všechno fungovalo tak co bylo najednou příčinou vedoucí k opaku??… neznám příčiny a souvislosti – nechci vám ublížit – ale tohle mi trochu zavání i vaším selháním jako vedoucí jídelny a následky jsou jasné…. přeji hezký den a pevné zdraví
Autor: Andy1
Dobrý den,
z příspěvku je mi smutno a musím konstatovat, že i nám se změnila paní ředitelka. Obě byly skvělé, naštěstí. To, co se stalo vám spíš přikládám k tomu, že si pan ředitel potřeboval na vaše místo nějakou svou známou, jinak jeho chování nechápu. Pokud vše probíhalo jak píšete, tak při kontrole z hygieny byste to odnesla především vy. Buďte ráda, že jste odtamtud. Vím, že se místo vedoucí šj shání špatně, většinou jsou místa obsazená a kdo si takové místo, tak si ho drží zuby nehty, ale musíte doufat, že bude dobře a najdete si mnohem lepší místo, kde si vás budou vážít. Hodně zdaru.
Autor: Romena
Také se připojuji ke špatnému pocitu při čtení příspěvku Jajiny. Jestli Vám to Jajinko pomůže, tak si říkejte, že všechno zlé je k něčemu dobré….nejdůležitější je Vaše zdraví. Když člověk vážně onemocní, tak přehodnotí životní priority. Já bych v takové atmosféře pracovat nemohla a asi bych si sama snažila najít jiné místo. Přeji Vám hlavně pevné zdraví a hodně štěstí ve hledání jiného zaměstnání. Moc Vám přeji, aby jste našla takové místo, kde budete spokojená a budete si za nějaký čas moci říct, že to zlé bylo vlastně k něčemu dobré. Tak hlavu vzhůru!
Autor: jajina
Dobrý den, tak po 5-ti měsících končím PN, mám novou práci a dokonce ještě 2 výběrová řízení. Není to sice v oboru, ale určitě to bude lepší. Proč ale tento příběh zveřejňuji. Chci jen poukázat na to, že opravdu nemáte nikde zastání.Takže hned včas utíkat pryč!!! Sama jsem volala hygienu na šetření, dostala jsem pochvalu, nepomohlo ani spokojenost od rodičů, uznání od strávníků. Proč? Paní se dočkala, já jsem sice málem přišla o rozum, ale dočkala se. Pan ředitel je spokojený, má kolem sebe jen ty lidi, kteří mu jsou nakloněni,neodporují mu, své známé.Asi to tak má být.Všem přeji klid na práci a hodně štěstí na skvělé vedení.
Autor: haris
Tak držíme palce a už se nenechte povalit na zem a všechno zlé je pro něco dobré a šikovná ženská se chytne vždycky.
Něčím podobným jsem si taky prošla před pár lety a koukám, že je to pořád stejné ba horší.Tak hodně štěstí!!
Autor: janv.
Přeji hodně úspěchů v nové práci. Sama jsem si také něčím podobným prošla a není jiné řešení než odejít. (Když chcete zůstat zdravá) Já vyměnila školy. Nynější p. ředitel nechává vše co se týká jídelny na mě. Vymázíme spolu až na peníze. Tam si rozhoduje sám, poslední 2 roky. Trochu mi to vadí, ale mám 5 let do důchodu a tak to neřeším.