Re: pečené kachní stehna v konvek.
Dobrý den,
právě jsem se ptala našich kuchařek,stehna pečou v konvektovatu dvakrát program maso v celku,potom přidají na chvíli opečení a jsou krásná a měkká.Dětem jsme je dělaly jen jednou,strašně moc se provařilo a všechno skončilo ve zbytcích,takže je vaříme jen když jede sama hospodářská činnost/o prázdninách/.
Zdravím Jaroslava
Re: pečené kachní stehna v konvek.
Zkuste kuře ala kachna.Kuřecí stehna den předem nasolíme a pořádně pokmínujeme.Pečeme hodně,až téměř vypečeme štˇávu.Není to až tak drahé,a chutná moc
Re: pečené kachní stehna v konvek.
U nás to poprvé dopadlo tak jak uvádí paní Jaroslava. Stehna byla tužší a menší děti vracely. Teď vezmu pro menší děti kuře a pro 9 trídy a dospělé kachnu.Kachní stehna nejdříve povaříme na pánvi a potom dopečeme ,aby povrch byl křupavý. Kuře uděláme ala kachna a děti sní vše.
A jak můžete jeden den vařit něco jiného pro malé a něco jiného pro velké? Když jsou to 2 jídla, tak si vybere každý, malý nebo velký, ale nemůžete dát velkým biftek a malým kašičku…
Ano, to máte pravdu,. šťávu si dá každý jakou chce, ale stehna jim dáte a neptáte se jaká chtějí a to přece nejde.
Autor: eva2
ale já bych to řešila také tak…. menším dětem kuře a těm starším a dospělákům kachnu. A neměla bych žádné výčitky naopak. Pro malé děti je kachna na strávení těžší a také vzhledem k tomu, že se jim mění chrup nechtějí kousat- kachna je tužší, bych volila tuto variantu. Kuřecí je jemnější a nebudu mít špatný pocit že vyhazují maso. Tohle je přece naprosto pochopitelné. A šizení v tom nevidím, všichni se nabaští ke spokojenosti. Tyhle záměny se přece nedělají každý den a na jídelníček bych to napsala / malé děti kuře,ostatní kachna/ i s odůvodněním pro rodiče, proč tomu tak je. Cenově se tyto dva druhy mas mnoho neliší, takže nelze hovořit o nějakém obohacování se na věkových kategoriích
Autor: opportunity
Přesně to jsem měla na mysli. Ze dvou jídel mají taky svobodnou volbu, nikdo jim nic nepředepisuje. To bych pak mohla dětem udělat dušené a učitelům minutku…
Autor: danunka
Já bych řekla, že rozdíl v ceně je markantní, cena stehen kuřecích je okolo 50,- Kč a stehno kachní je okolo 100,- Kč.
Dobrý den, zkusila bych pečení přes noc. Ve 14,00 hod. nastavit dušení 80°C a ráno pečení 150°C pro kůrčičku. Nepřikrývat, nevysychá maso a je křehké, ale celistvé. Tedy pokud máte celá stehna.
pečené kachní stehna v konvek.
Autor: rapa
pečené kachní stehna v konvek.
Prosím o radu,jak upéci kachní stehna v konvektomatu.Děkuji.
Autor: JAROSLAVA
Re: pečené kachní stehna v konvek.
Dobrý den,
právě jsem se ptala našich kuchařek,stehna pečou v konvektovatu dvakrát program maso v celku,potom přidají na chvíli opečení a jsou krásná a měkká.Dětem jsme je dělaly jen jednou,strašně moc se provařilo a všechno skončilo ve zbytcích,takže je vaříme jen když jede sama hospodářská činnost/o prázdninách/.
Zdravím Jaroslava
Autor: louna
Re: pečené kachní stehna v konvek.
Zkuste kuře ala kachna.Kuřecí stehna den předem nasolíme a pořádně pokmínujeme.Pečeme hodně,až téměř vypečeme štˇávu.Není to až tak drahé,a chutná moc
Autor: Krákora
Nauč se psát, z tvého příspěvku jsem nepochopil ani jednu větu!
Autor: Vláďa
Re: pečené kachní stehna v konvek.
U nás to poprvé dopadlo tak jak uvádí paní Jaroslava. Stehna byla tužší a menší děti vracely. Teď vezmu pro menší děti kuře a pro 9 trídy a dospělé kachnu.Kachní stehna nejdříve povaříme na pánvi a potom dopečeme ,aby povrch byl křupavý. Kuře uděláme ala kachna a děti sní vše.
Autor: opportunity
A jak můžete jeden den vařit něco jiného pro malé a něco jiného pro velké? Když jsou to 2 jídla, tak si vybere každý, malý nebo velký, ale nemůžete dát velkým biftek a malým kašičku…
Autor: Monik
Zajímavý názor, ale není to podobné, jako když máme třeba tři druhy nápojů a každý si dá, na co má chuť?
Autor: danunka
Ano, to máte pravdu,. šťávu si dá každý jakou chce, ale stehna jim dáte a neptáte se jaká chtějí a to přece nejde.
Autor: eva2
ale já bych to řešila také tak…. menším dětem kuře a těm starším a dospělákům kachnu. A neměla bych žádné výčitky naopak. Pro malé děti je kachna na strávení těžší a také vzhledem k tomu, že se jim mění chrup nechtějí kousat- kachna je tužší, bych volila tuto variantu. Kuřecí je jemnější a nebudu mít špatný pocit že vyhazují maso. Tohle je přece naprosto pochopitelné. A šizení v tom nevidím, všichni se nabaští ke spokojenosti. Tyhle záměny se přece nedělají každý den a na jídelníček bych to napsala / malé děti kuře,ostatní kachna/ i s odůvodněním pro rodiče, proč tomu tak je. Cenově se tyto dva druhy mas mnoho neliší, takže nelze hovořit o nějakém obohacování se na věkových kategoriích
Autor: opportunity
Přesně to jsem měla na mysli. Ze dvou jídel mají taky svobodnou volbu, nikdo jim nic nepředepisuje. To bych pak mohla dětem udělat dušené a učitelům minutku…
Autor: danunka
Já bych řekla, že rozdíl v ceně je markantní, cena stehen kuřecích je okolo 50,- Kč a stehno kachní je okolo 100,- Kč.
Autor: ledv
Dobrý den, zkusila bych pečení přes noc. Ve 14,00 hod. nastavit dušení 80°C a ráno pečení 150°C pro kůrčičku. Nepřikrývat, nevysychá maso a je křehké, ale celistvé. Tedy pokud máte celá stehna.