Přeskočit na obsah

Pečení domácího pečiva

  • Autor: Radek

    Pečení domácího pečiva
    Dobrý den, máte někdo zkušenosti s pečením housek ve vaší jídelně, popř. můžu požádat o nějaký recept?

    • Autor: Alena II.

      Housky sice nepečeme, ale máme dobré zkušenosti s mraženým pečivem z Bidvestu(dřívější Nowaco).
      Tento polotovar dopékáme v konvektomatu a nemá chybu.

      • Autor: ved.

        Prosím Alenu jak dopékat v konvektomatu. Míněno co zadat. Klasické pečení třeba jako na maso? Stupně asi 220? Děkuji za odpověď

        • Autor: Alena II.

          30 min. před vložením do konvektomatu nechte rozmrazit, peče se při teplotě 190 – 200 -210
          stupňů. Doba pečení je různá, závisí na druhu dopékaného pečiva.
          Teplotu a dobu pečení máte uvedenou na každé krabici.

          • Autor: ved.

            Děkuji za odpověď.

    • Autor: kralka

      Také bereme pečivo na dopékání od Bidvestu – Nowaco. Bagetky, ciabattu….pečeme v klasické troubě, konvektomat nemáme. Jsme spokojeni. Pečivo je výborné i cena je slušná.

    • Autor: exitkaaa

      tady máte přímo odkaz na výrobce mražených výrobků, které se pak rozpékají http://www.melites.cz/index.php?stranka=o_nas&rec=cz

    • Autor: Aleš jiný

      Podle vložených příspěvků by se možná toto vlákno nemělo jmenovat pečení domácího pečiva, ale spíše jak dále šířit polotovarové vaření v hromadném stravování…Dopékat zmrazené pečivo ve školní jídelně mi připadá značně absurdní.

      • Autor: Alena II.

        Pane Aleši jiný, co je na tom absurdního?
        Když půjdete do jakéhokoliv supermaketu s vlastní dopékárnou, tak tam máte z velké části pečivo dopečeno. Jaký je rozdíl, mezi tím, když ho koupíme v obchodě, kde je všelijak pomačkáno a ohmatáno, nebo ho čerstvě dopečeme?

    • Autor: rohlik

      Dobrý den,dotaz pro Aleše jiného. Prosím jedl jste někdy čerstvě dopékané pečivo,myslím opravdu čerstvé,které je možné během chvilky křupavé podávat? Jsme menší jídelna v obci,kde je pouze jeden obchod s dost omezeným sortimentem pečiva a objednat něco nad rámec je pro obchodníka problém. Myslím,že dopéct pečivo je pro nás ideální. Samozřejmě,že vím,co byste mi odpověděl,že čerstvé domácí pečivo je nenahraditelné,ale při Vašem rozhledu jistě víte,jaké úvazky ŠJ mají. Již delší dobu čtu Vaše příspěvky na různá témata a udivuje mne,Váš přehled,nemyslím to ironicky. Bohužel nevěřím,že jste obyčejný zaměstnanec školní jídelny,protože Vaše teoretické znalosti jsou obdivuhodné,skoro ve všem máte pravdu,ale v praxi si myslím,že jste úplně někde jinde. Nemyslím to ve zlém a přeji všem hezký den Zdena

    • Autor: Valentýna

      Nevím proč se tak vehementně zastáváte DOPEKANÝCH POLOTOVARŮ?
      Přečtěte si téma „pečení domácího pečiva“.
      Tak jako se rádi vyhýbáme moučníkům od Vitany, Oetkera a jiných (a pečeme za zlomek jejich ceny moučníky vlastní, tedy domácí), tak obdobně byl myšlen dotaz na zkušenosti s domácím pečivem.
      Radek chtěl vědět, jak do toho „vrazíme hroudu másla“ a né jak tam šoupnem polotovar z Bidvestu.
      Ostantě rozdíl mezi domácím a dopékaným je stejný jako mezi polévkou z pytlíku a polévkou doma dělanou

    • Autor: jidelna RT

      Dobrý den Radku, pošlu vám recept na dobré celozrnné pečivo, které pečeme v naší školní jídelně. Děti ho mají moc rádi. Ozvěte se mi. Petra

      • Autor: Janaj

        Jejda a nešel by recptík zveřejnit pro všechny? A nebo aspoň nějaký odkaz kde ho najdem děkuji.

    • Autor: jidelna RT

      Dobrý den, pro ty, které mají zájem píši recept na domácí celozrnné pečivo. Recept je na přibližně 250 housek, nebo rohlíků. Těsto: 3 kg celozrné mouky(žitná, nebo pšeničná,možno namíchat),0,60 kg pšeničných kličků a otrub (pokud nejsou můžeme zaměnit za vločky), 0,50 kg ovesných vloček, 5 kg hladké mouky, přibližně 3 kg bílého jogurtu, mléko dle potřeby, droždí 0,45 kg, sůl dle chuti a semínka (lněné, slunečnicové nebo sezam). Ze všeho vypracujeme těsto, přibližně konzistencí jako na buchty a necháme vykynout. Tvoříme z něj houstičky ve tvaru kuliček o váze 6 dkg, do kterých zatlačíme semínka,mák nebo vločky. Po vykynutí na plechu potřeme vlažnou vodou s trochou oleje a pečeme na 180 st. do růžova. Ideální je péct v konvektomatu s trochou páry. Z tohoto těsta tvoříme i rohlíčky, které posypeme sýrem a stejně jako housky upečeme. Toto pečivo pečeme k různým luštěninovým salátůmm, i jiným a je u nás dost oblíbené. Pro začátečníky doporučuji dát menší podíl celozrnné mouky. Petra

    • Autor: Luk

      My si rohlíčky, nebo houstičky děláme ze směsi na vícezrnné pečivo a moc nám to chutná. Je to jednoduché a velmi dobré

    • Autor: il.ka

      Dobrý den,prosím o radu.Pečemě dětem ke svačinkám různé moučníky na plech.Děláme je v konvektomatu a děvčata je mají světlé.Chuťově jsou dobré,ale učitelkám vadí,že nemají tmavší barvu,jako když jsme je pekly v troubě.Pečete také různé piškotové řezy v konvektomatu a jaké jsou?Ještě mě napadlo,že pečeme tyto řezy na 10 plechách a děvčata dávají
      všech 10 plechů do konvektomatu najednou.Možná by pomohlo dát péct nannejvýš 5 plechů a pak by se třeba lépe propekly.Prosím o radu,jak to děláte u Vás.Díky

      • Autor: Tereza

        Asi neporadím, ale napadlo mě jít do akce „dnes pečou učitelé“. Třeba jde je o zkušenost.

      • Autor: haris

        Zkuste dát 1/2 plechů(při plném nám to také tak peklo) a zvyšte si před koncem pečení teplotu v programu cca 5-10st.Dá se to vychytat a rovnou uloži tdo programu.:-).Já si předěla asi polovinu teplot a časů oproti tomu co nám nastavil technik.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se