Re: Peciválky
Peciválky patří mezi sladká a krajová jídla. Kynuté těsto s přidáním vařených strouhaných brambor. Menší koláčky se po upečení spaří ve vodě a pak promíchají s povidlím a mletým mákem s cukrem.
Pokud přesnou normu seženu, tak ji zvěřejním.
Pěkný den. A pokud je vyzkoušíte doma, tak dobrou chuť.
Re: Peciválky
Peciválky patří mezi sladká a krajová jídla. Kynuté těsto s přidáním vařených strouhaných brambor. Menší koláčky se po upečení spaří ve vodě a pak promíchají s povidlím a mletým mákem s cukrem.
Pokud přesnou normu seženu, tak ji zvěřejním.
Pěkný den. A pokud je vyzkoušíte doma, tak dobrou chuť.
Re: Peciválky
Peciválky patří mezi sladká a krajová jídla. Kynuté těsto s přidáním vařených strouhaných brambor. Menší koláčky se po upečení spaří ve vodě a pak promíchají s povidlím a mletým mákem s cukrem.
Pokud přesnou normu seženu, tak ji zvěřejním.
Pěkný den. A pokud je vyzkoušíte doma, tak dobrou chuť.
Re: Peciválky
Slibovaný recept na peciválky.
10 kg mouky hladké, 2,5 kg bramborové směsi, 40 žloutků, 18 lžic sušeného droždí, 0,50 kg cukru,8 l mlékal, 0.5 kg sádla sůl. Zaděláme těsto, necháme kynout. Těsto rozdělíme na 0,90 kg bochánky. Jeden bochánek 5 porcí. Z této dávky 24 bochánků, to je 120 porcí po 6 kusech
Z této dávky je 120 porcí pro žáky nad 15 let. Peciválky po upečení spaříme ve vodě. Sypeme makovou posypkou a polejeme máslem.
Další varianta je přidat k máku švestková povidla.
Ve školní jídelně jsme je ještě nevařili, ale před léty v družstevní kuchyni docela často s přidáním vařených brambor.
Ať se Vám podaří a strávníkům chutná. Pěkný den!
Re: Peciválky
Slibovaný recept na peciválky.
10 kg mouky hladké, 2,5 kg bramborové směsi, 40 žloutků, 18 lžic sušeného droždí, 0,50 kg cukru,8 l mlékal, 0.5 kg sádla sůl. Zaděláme těsto, necháme kynout. Těsto rozdělíme na 0,90 kg bochánky. Jeden bochánek 5 porcí. Z této dávky 24 bochánků, to je 120 porcí po 6 kusech
Z této dávky je 120 porcí pro žáky nad 15 let. Peciválky po upečení spaříme ve vodě. Sypeme makovou posypkou a polejeme máslem.
Další varianta je přidat k máku švestková povidla.
Ve školní jídelně jsme je ještě nevařili, ale před léty v družstevní kuchyni docela často s přidáním vařených brambor.
Ať se Vám podaří a strávníkům chutná. Pěkný den!
Re: Peciválky
Slibovaný recept na peciválky.
10 kg mouky hladké, 2,5 kg bramborové směsi, 40 žloutků, 18 lžic sušeného droždí, 0,50 kg cukru,8 l mlékal, 0.5 kg sádla sůl. Zaděláme těsto, necháme kynout. Těsto rozdělíme na 0,90 kg bochánky. Jeden bochánek 5 porcí. Z této dávky 24 bochánků, to je 120 porcí po 6 kusech
Z této dávky je 120 porcí pro žáky nad 15 let. Peciválky po upečení spaříme ve vodě. Sypeme makovou posypkou a polejeme máslem.
Další varianta je přidat k máku švestková povidla.
Ve školní jídelně jsme je ještě nevařili, ale před léty v družstevní kuchyni docela často s přidáním vařených brambor.
Ať se Vám podaří a strávníkům chutná. Pěkný den!
Peciválky
Autor: Libča
Peciválky
Prosím o sdělení, zda vaříte a pro kolik a kolik Vás vaří PECIVÁLKY. A podle které normy.
Předem děkuji. Přeji příjemný den
Autor: Věra
Re: Peciválky
A co to prosím je ty „PECIVÁLKY?“
Autor: Věra
Re: Peciválky
A co to prosím je ty „PECIVÁLKY?“
Autor: Věra
Re: Peciválky
A co to prosím je ty „PECIVÁLKY?“
Autor: Libča
Re: Peciválky
Peciválky patří mezi sladká a krajová jídla. Kynuté těsto s přidáním vařených strouhaných brambor. Menší koláčky se po upečení spaří ve vodě a pak promíchají s povidlím a mletým mákem s cukrem.
Pokud přesnou normu seženu, tak ji zvěřejním.
Pěkný den. A pokud je vyzkoušíte doma, tak dobrou chuť.
Autor: Věra
Re: Peciválky
Prosím Vás paní Libčo,napište mi tu recepturu . Na peciválky. Díky moc
Autor: Libča
Re: Peciválky
Peciválky patří mezi sladká a krajová jídla. Kynuté těsto s přidáním vařených strouhaných brambor. Menší koláčky se po upečení spaří ve vodě a pak promíchají s povidlím a mletým mákem s cukrem.
Pokud přesnou normu seženu, tak ji zvěřejním.
Pěkný den. A pokud je vyzkoušíte doma, tak dobrou chuť.
Autor: Věra
Re: Peciválky
Prosím Vás paní Libčo,napište mi tu recepturu . Na peciválky. Díky moc
Autor: Libča
Re: Peciválky
Peciválky patří mezi sladká a krajová jídla. Kynuté těsto s přidáním vařených strouhaných brambor. Menší koláčky se po upečení spaří ve vodě a pak promíchají s povidlím a mletým mákem s cukrem.
Pokud přesnou normu seženu, tak ji zvěřejním.
Pěkný den. A pokud je vyzkoušíte doma, tak dobrou chuť.
Autor: Věra
Re: Peciválky
Prosím Vás paní Libčo,napište mi tu recepturu . Na peciválky. Díky moc
Autor: Libča
Re: Peciválky
Slibovaný recept na peciválky.
10 kg mouky hladké, 2,5 kg bramborové směsi, 40 žloutků, 18 lžic sušeného droždí, 0,50 kg cukru,8 l mlékal, 0.5 kg sádla sůl. Zaděláme těsto, necháme kynout. Těsto rozdělíme na 0,90 kg bochánky. Jeden bochánek 5 porcí. Z této dávky 24 bochánků, to je 120 porcí po 6 kusech
Z této dávky je 120 porcí pro žáky nad 15 let. Peciválky po upečení spaříme ve vodě. Sypeme makovou posypkou a polejeme máslem.
Další varianta je přidat k máku švestková povidla.
Ve školní jídelně jsme je ještě nevařili, ale před léty v družstevní kuchyni docela často s přidáním vařených brambor.
Ať se Vám podaří a strávníkům chutná. Pěkný den!
Autor: Věra
Re: Peciválky
Jste moc hodná děkuji oaní Libčo.
Autor: Libča
Re: Peciválky
Slibovaný recept na peciválky.
10 kg mouky hladké, 2,5 kg bramborové směsi, 40 žloutků, 18 lžic sušeného droždí, 0,50 kg cukru,8 l mlékal, 0.5 kg sádla sůl. Zaděláme těsto, necháme kynout. Těsto rozdělíme na 0,90 kg bochánky. Jeden bochánek 5 porcí. Z této dávky 24 bochánků, to je 120 porcí po 6 kusech
Z této dávky je 120 porcí pro žáky nad 15 let. Peciválky po upečení spaříme ve vodě. Sypeme makovou posypkou a polejeme máslem.
Další varianta je přidat k máku švestková povidla.
Ve školní jídelně jsme je ještě nevařili, ale před léty v družstevní kuchyni docela často s přidáním vařených brambor.
Ať se Vám podaří a strávníkům chutná. Pěkný den!
Autor: Věra
Re: Peciválky
Jste moc hodná děkuji oaní Libčo.
Autor: Libča
Re: Peciválky
Slibovaný recept na peciválky.
10 kg mouky hladké, 2,5 kg bramborové směsi, 40 žloutků, 18 lžic sušeného droždí, 0,50 kg cukru,8 l mlékal, 0.5 kg sádla sůl. Zaděláme těsto, necháme kynout. Těsto rozdělíme na 0,90 kg bochánky. Jeden bochánek 5 porcí. Z této dávky 24 bochánků, to je 120 porcí po 6 kusech
Z této dávky je 120 porcí pro žáky nad 15 let. Peciválky po upečení spaříme ve vodě. Sypeme makovou posypkou a polejeme máslem.
Další varianta je přidat k máku švestková povidla.
Ve školní jídelně jsme je ještě nevařili, ale před léty v družstevní kuchyni docela často s přidáním vařených brambor.
Ať se Vám podaří a strávníkům chutná. Pěkný den!
Autor: Věra
Re: Peciválky
Jste moc hodná děkuji oaní Libčo.