Přeskočit na obsah

Peciválky

  • Autor: Libča

    Peciválky
    Prosím o sdělení, zda vaříte a pro kolik a kolik Vás vaří PECIVÁLKY. A podle které normy.
    Předem děkuji. Přeji příjemný den

    • Autor: Věra

      Re: Peciválky
      A co to prosím je ty „PECIVÁLKY?“

    • Autor: Věra

      Re: Peciválky
      A co to prosím je ty „PECIVÁLKY?“

    • Autor: Věra

      Re: Peciválky
      A co to prosím je ty „PECIVÁLKY?“

    • Autor: Libča

      Re: Peciválky
      Peciválky patří mezi sladká a krajová jídla. Kynuté těsto s přidáním vařených strouhaných brambor. Menší koláčky se po upečení spaří ve vodě a pak promíchají s povidlím a mletým mákem s cukrem.
      Pokud přesnou normu seženu, tak ji zvěřejním.
      Pěkný den. A pokud je vyzkoušíte doma, tak dobrou chuť.

      • Autor: Věra

        Re: Peciválky
        Prosím Vás paní Libčo,napište mi tu recepturu . Na peciválky. Díky moc

    • Autor: Libča

      Re: Peciválky
      Peciválky patří mezi sladká a krajová jídla. Kynuté těsto s přidáním vařených strouhaných brambor. Menší koláčky se po upečení spaří ve vodě a pak promíchají s povidlím a mletým mákem s cukrem.
      Pokud přesnou normu seženu, tak ji zvěřejním.
      Pěkný den. A pokud je vyzkoušíte doma, tak dobrou chuť.

      • Autor: Věra

        Re: Peciválky
        Prosím Vás paní Libčo,napište mi tu recepturu . Na peciválky. Díky moc

    • Autor: Libča

      Re: Peciválky
      Peciválky patří mezi sladká a krajová jídla. Kynuté těsto s přidáním vařených strouhaných brambor. Menší koláčky se po upečení spaří ve vodě a pak promíchají s povidlím a mletým mákem s cukrem.
      Pokud přesnou normu seženu, tak ji zvěřejním.
      Pěkný den. A pokud je vyzkoušíte doma, tak dobrou chuť.

      • Autor: Věra

        Re: Peciválky
        Prosím Vás paní Libčo,napište mi tu recepturu . Na peciválky. Díky moc

    • Autor: Libča

      Re: Peciválky
      Slibovaný recept na peciválky.
      10 kg mouky hladké, 2,5 kg bramborové směsi, 40 žloutků, 18 lžic sušeného droždí, 0,50 kg cukru,8 l mlékal, 0.5 kg sádla sůl. Zaděláme těsto, necháme kynout. Těsto rozdělíme na 0,90 kg bochánky. Jeden bochánek 5 porcí. Z této dávky 24 bochánků, to je 120 porcí po 6 kusech
      Z této dávky je 120 porcí pro žáky nad 15 let. Peciválky po upečení spaříme ve vodě. Sypeme makovou posypkou a polejeme máslem.
      Další varianta je přidat k máku švestková povidla.
      Ve školní jídelně jsme je ještě nevařili, ale před léty v družstevní kuchyni docela často s přidáním vařených brambor.
      Ať se Vám podaří a strávníkům chutná. Pěkný den!

    • Autor: Libča

      Re: Peciválky
      Slibovaný recept na peciválky.
      10 kg mouky hladké, 2,5 kg bramborové směsi, 40 žloutků, 18 lžic sušeného droždí, 0,50 kg cukru,8 l mlékal, 0.5 kg sádla sůl. Zaděláme těsto, necháme kynout. Těsto rozdělíme na 0,90 kg bochánky. Jeden bochánek 5 porcí. Z této dávky 24 bochánků, to je 120 porcí po 6 kusech
      Z této dávky je 120 porcí pro žáky nad 15 let. Peciválky po upečení spaříme ve vodě. Sypeme makovou posypkou a polejeme máslem.
      Další varianta je přidat k máku švestková povidla.
      Ve školní jídelně jsme je ještě nevařili, ale před léty v družstevní kuchyni docela často s přidáním vařených brambor.
      Ať se Vám podaří a strávníkům chutná. Pěkný den!

    • Autor: Libča

      Re: Peciválky
      Slibovaný recept na peciválky.
      10 kg mouky hladké, 2,5 kg bramborové směsi, 40 žloutků, 18 lžic sušeného droždí, 0,50 kg cukru,8 l mlékal, 0.5 kg sádla sůl. Zaděláme těsto, necháme kynout. Těsto rozdělíme na 0,90 kg bochánky. Jeden bochánek 5 porcí. Z této dávky 24 bochánků, to je 120 porcí po 6 kusech
      Z této dávky je 120 porcí pro žáky nad 15 let. Peciválky po upečení spaříme ve vodě. Sypeme makovou posypkou a polejeme máslem.
      Další varianta je přidat k máku švestková povidla.
      Ve školní jídelně jsme je ještě nevařili, ale před léty v družstevní kuchyni docela často s přidáním vařených brambor.
      Ať se Vám podaří a strávníkům chutná. Pěkný den!

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se