Přeskočit na obsah

Počet zaměstnanců,hodin

  • Autor: Jirka

    Počet zaměstnanců,hodin
    Nejdříve přeji vše nej do Nového roku.A teď dotaz.Je možné najít nějaký předpis nebo normu podle které se určuje počet zaměstnanců nebo hodin potřebných pro přípravu jídel,úklid ve školní jídelně.Díky za odpověď.

    • Autor: Ivča

      Re: Počet zaměstnanců,hodin
      To je velmi aktuální otázka. Asi takto: v agregovaných normativech máme počty pracovníků dle počtu stravujících se dětí. V něm by mělo být i cca 13% na stravující se dospělé-zaměstnance. Ne všichni ředitelé škol, ale rádi seznámí ved. ŠJ s tímto normativem. Co se týče úklidu, musí být prostě vše uklizeno a suprově. Ale že 300m2 (jídelna se stoly) umývá pracovnice jednu hodinu (pouze podlaha) to v normativu nenajdeme. Jestli je někde napsáno kolik času je potřeba na přípravu jídel a úklid, to by mě také zajímalo. Příprava jídel se řídí dle receptur a platné vyhlášky. Přeji pěkný den.

    • Autor: Ivča

      Re: Počet zaměstnanců,hodin
      To je velmi aktuální otázka. Asi takto: v agregovaných normativech máme počty pracovníků dle počtu stravujících se dětí. V něm by mělo být i cca 13% na stravující se dospělé-zaměstnance. Ne všichni ředitelé škol, ale rádi seznámí ved. ŠJ s tímto normativem. Co se týče úklidu, musí být prostě vše uklizeno a suprově. Ale že 300m2 (jídelna se stoly) umývá pracovnice jednu hodinu (pouze podlaha) to v normativu nenajdeme. Jestli je někde napsáno kolik času je potřeba na přípravu jídel a úklid, to by mě také zajímalo. Příprava jídel se řídí dle receptur a platné vyhlášky. Přeji pěkný den.

    • Autor: Ivča

      Re: Počet zaměstnanců,hodin
      To je velmi aktuální otázka. Asi takto: v agregovaných normativech máme počty pracovníků dle počtu stravujících se dětí. V něm by mělo být i cca 13% na stravující se dospělé-zaměstnance. Ne všichni ředitelé škol, ale rádi seznámí ved. ŠJ s tímto normativem. Co se týče úklidu, musí být prostě vše uklizeno a suprově. Ale že 300m2 (jídelna se stoly) umývá pracovnice jednu hodinu (pouze podlaha) to v normativu nenajdeme. Jestli je někde napsáno kolik času je potřeba na přípravu jídel a úklid, to by mě také zajímalo. Příprava jídel se řídí dle receptur a platné vyhlášky. Přeji pěkný den.

    • Autor: Marie

      Re: Počet zaměstnanců,hodin
      Myslím si, že od 1,1,2005 dle nového školského zákona a nové vyhlášky o závodním stravování t není 13%. Všichni dospělí strávníci patří do závodního stravování a počet pracovníků na úklid a vaření určuje koeficient dle statistiky. která se určuje dle uvařených porcí děleno koeficientem, který je pro každou skupinu stravovacího objektu jiný.

      • Autor: Radka

        Re: Počet zaměstnanců,hodin
        K tomu není co dodat, naprosto přesná formulace. V parlamentu by to nevymysleli líp. Já jenom nechápu, kam to všechno vede a čím nás kdo ještě překvapí.

    • Autor: Marie

      Re: Počet zaměstnanců,hodin
      Myslím si, že od 1,1,2005 dle nového školského zákona a nové vyhlášky o závodním stravování t není 13%. Všichni dospělí strávníci patří do závodního stravování a počet pracovníků na úklid a vaření určuje koeficient dle statistiky. která se určuje dle uvařených porcí děleno koeficientem, který je pro každou skupinu stravovacího objektu jiný.

      • Autor: Radka

        Re: Počet zaměstnanců,hodin
        K tomu není co dodat, naprosto přesná formulace. V parlamentu by to nevymysleli líp. Já jenom nechápu, kam to všechno vede a čím nás kdo ještě překvapí.

    • Autor: Marie

      Re: Počet zaměstnanců,hodin
      Myslím si, že od 1,1,2005 dle nového školského zákona a nové vyhlášky o závodním stravování t není 13%. Všichni dospělí strávníci patří do závodního stravování a počet pracovníků na úklid a vaření určuje koeficient dle statistiky. která se určuje dle uvařených porcí děleno koeficientem, který je pro každou skupinu stravovacího objektu jiný.

      • Autor: Radka

        Re: Počet zaměstnanců,hodin
        K tomu není co dodat, naprosto přesná formulace. V parlamentu by to nevymysleli líp. Já jenom nechápu, kam to všechno vede a čím nás kdo ještě překvapí.

    • Autor: Jirka

      Re: Počet zaměstnanců,hodin
      Moc díky za odpovědi už v tom mám jasněji.

    • Autor: Jirka

      Re: Počet zaměstnanců,hodin
      Moc díky za odpovědi už v tom mám jasněji.

    • Autor: Jirka

      Re: Počet zaměstnanců,hodin
      Moc díky za odpovědi už v tom mám jasněji.

    • Autor: Marie

      Re: Počet zaměstnanců,hodin
      Vede to tam, že v kuchyni k vaření kuchařky musí nafasovat tužky na psaní kritických bodů, vedoucí nic jiného nědělá než něco předělává a upravuje a poslouchá od zaměstnanců škol tj.strávníků, že zase je oběd dražší a nejsou jen řízky. No prostě to spěje …! a pracovní doba vedoucí už je jen málokde 8hodin denně. Myslím si, že je to měsíc od měsíce horší a nakonec přijde rozpočet pro jídelnu, kde bude koeficient na kuchařky snížen a zase budeme ubírat pracovní síly a z druhé strany vedení bude slyšet, že ještě máme zkvalitnit stravování, ALE ..kam to až dojde.

    • Autor: Marie

      Re: Počet zaměstnanců,hodin
      Vede to tam, že v kuchyni k vaření kuchařky musí nafasovat tužky na psaní kritických bodů, vedoucí nic jiného nědělá než něco předělává a upravuje a poslouchá od zaměstnanců škol tj.strávníků, že zase je oběd dražší a nejsou jen řízky. No prostě to spěje …! a pracovní doba vedoucí už je jen málokde 8hodin denně. Myslím si, že je to měsíc od měsíce horší a nakonec přijde rozpočet pro jídelnu, kde bude koeficient na kuchařky snížen a zase budeme ubírat pracovní síly a z druhé strany vedení bude slyšet, že ještě máme zkvalitnit stravování, ALE ..kam to až dojde.

    • Autor: Marie

      Re: Počet zaměstnanců,hodin
      Vede to tam, že v kuchyni k vaření kuchařky musí nafasovat tužky na psaní kritických bodů, vedoucí nic jiného nědělá než něco předělává a upravuje a poslouchá od zaměstnanců škol tj.strávníků, že zase je oběd dražší a nejsou jen řízky. No prostě to spěje …! a pracovní doba vedoucí už je jen málokde 8hodin denně. Myslím si, že je to měsíc od měsíce horší a nakonec přijde rozpočet pro jídelnu, kde bude koeficient na kuchařky snížen a zase budeme ubírat pracovní síly a z druhé strany vedení bude slyšet, že ještě máme zkvalitnit stravování, ALE ..kam to až dojde.

    • Autor: lila

      Re: Počet zaměstnanců,hodin
      Normativy stanovuje MŠMT. Letos snad poprvé každý kraj samostatně. Pro letošní rok ještě nejsou hotové.

      • Autor: IS

        Re: Počet zaměstnanců,hodin
        Věřte, nevěřte já mám tuto práci ráda. Jenže plně musím souhlasit s paní Marií. Člověk by chtěl poctivě pracovat s vědomím, že dělá maximum ve prospěch všech zúčastněných. Ale opak je pravdou. Jsme nuceni stále něco měnit. Ke změnám nejsou jasné pokyny. Přeorganizovávat práci sobě i ostatním kolegyním a tak bych mohla ještě pokračovat. Vše stojí mnoho úsilí a člověk má pocit nedobře vykonané práce, když vidí, jak se ženský v kuchyni honí a já mám papírovou válku stále nevyhranou. Držme si palce, ať to školní stravování ustojí. Hezký den přeje Iva

    • Autor: lila

      Re: Počet zaměstnanců,hodin
      Normativy stanovuje MŠMT. Letos snad poprvé každý kraj samostatně. Pro letošní rok ještě nejsou hotové.

      • Autor: IS

        Re: Počet zaměstnanců,hodin
        Věřte, nevěřte já mám tuto práci ráda. Jenže plně musím souhlasit s paní Marií. Člověk by chtěl poctivě pracovat s vědomím, že dělá maximum ve prospěch všech zúčastněných. Ale opak je pravdou. Jsme nuceni stále něco měnit. Ke změnám nejsou jasné pokyny. Přeorganizovávat práci sobě i ostatním kolegyním a tak bych mohla ještě pokračovat. Vše stojí mnoho úsilí a člověk má pocit nedobře vykonané práce, když vidí, jak se ženský v kuchyni honí a já mám papírovou válku stále nevyhranou. Držme si palce, ať to školní stravování ustojí. Hezký den přeje Iva

    • Autor: lila

      Re: Počet zaměstnanců,hodin
      Normativy stanovuje MŠMT. Letos snad poprvé každý kraj samostatně. Pro letošní rok ještě nejsou hotové.

      • Autor: IS

        Re: Počet zaměstnanců,hodin
        Věřte, nevěřte já mám tuto práci ráda. Jenže plně musím souhlasit s paní Marií. Člověk by chtěl poctivě pracovat s vědomím, že dělá maximum ve prospěch všech zúčastněných. Ale opak je pravdou. Jsme nuceni stále něco měnit. Ke změnám nejsou jasné pokyny. Přeorganizovávat práci sobě i ostatním kolegyním a tak bych mohla ještě pokračovat. Vše stojí mnoho úsilí a člověk má pocit nedobře vykonané práce, když vidí, jak se ženský v kuchyni honí a já mám papírovou válku stále nevyhranou. Držme si palce, ať to školní stravování ustojí. Hezký den přeje Iva

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se