Přeskočit na obsah

Polévka masový krém

  • Autor: gadgetka

    Polévka masový krém
    Dobrý den,
    úplně náhodou jsem se dostala na váš server, kde při čtení vašich receptur vzpomínám na školní léta strávená mimo jiné i ve školní jídelně a mám radost z toho, že se dnes k jídelníčku přistupuje zcela jinak než před cca 30 lety. A zároveň mám prosbu, kamarádka si oblíbila polévku masový krém, kterou by chtěla zkusit připravit i doma, ale není jí znám recept. Pokud ho někdo znáte či víte, o jakou polévku se jedná, prosím, podlěte se o tento recept (recepturu).
    Předem moc děkuji.

    • Autor: Lenka

      Re: Polévka masový krém
      Jak uvedeno v normách pro 10 porcí, množství v g:

      vývar z masa 2550
      hovězí maso přední b.k. 300
      olej 50
      cibule 50
      hladká mouka 80
      zelenina 125
      petrželová nať 10

      Světlou cibulovou jíšku zalijeme vývarem, rozšleháme a provaříme. Do polévky přidáme jemně rozemleté maso a zvlášť uvařenou nakrájenou zeleninu i s vývarem. Polévku okořeníme sekanou petrželovou natí.

    • Autor: Lenka

      Re: Polévka masový krém
      Jak uvedeno v normách pro 10 porcí, množství v g:

      vývar z masa 2550
      hovězí maso přední b.k. 300
      olej 50
      cibule 50
      hladká mouka 80
      zelenina 125
      petrželová nať 10

      Světlou cibulovou jíšku zalijeme vývarem, rozšleháme a provaříme. Do polévky přidáme jemně rozemleté maso a zvlášť uvařenou nakrájenou zeleninu i s vývarem. Polévku okořeníme sekanou petrželovou natí.

    • Autor: Lenka

      Re: Polévka masový krém
      Jak uvedeno v normách pro 10 porcí, množství v g:

      vývar z masa 2550
      hovězí maso přední b.k. 300
      olej 50
      cibule 50
      hladká mouka 80
      zelenina 125
      petrželová nať 10

      Světlou cibulovou jíšku zalijeme vývarem, rozšleháme a provaříme. Do polévky přidáme jemně rozemleté maso a zvlášť uvařenou nakrájenou zeleninu i s vývarem. Polévku okořeníme sekanou petrželovou natí.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se