Polotovary
Dobrý den,
chci se zeptat, jestli používáte někdy v kuchyni polotovary? My občas ryby, nebo plněné knedlíky. Vychází nám to cca jednou za měsíc polotovar. Teď se probíralo vaření na školské radě a bylo nám vytknuto časté používání polotovarů. Připadá mi, že jednou měsíčně polotovar vůbec nic není ( navíc většinou když chybí půlka kuchařek). Za 90 varných dnů 7 polotovarů po vyjetí jídelníčku. Kaši děláme z brambor, knedlíky děláme svoje, což vím, že dělá jen málokterá školní jídelna.
Myslím, že si to musíte obhájit vy sama a ne, co kde vaří jinde. Ovocné plněné knedlíky dělají děvčata také samy. Co z polotovarů beru je bramborové těsto a těsto na halušky. Těstoviny taky nevyrábíme a kupujeme hotové. Játrové knedlíčky taky dělají holky a nekupujeme hotové. A pokud máte polotovar, když máte polovičku personálu, není nic jednoduššího než si dát poznámku do výdejky a zdůvodnit, proč jste použila polotovar.
Chybí mi dnes na kuchyni pro nemoc 3 pracovní síly. To je skoro polovička. Musela jsem změnit jídelní lístek, tak , aby jsme výrobu jídel stihli včas. Nedá se nic dělat. Nejsem kouzelník.
Polotovar je i maso, které v kuchyni zpracujeme,těstoviny, rýže. Nestresujte se tím. Dnes nám do vaření mluví každý kdo se dívá na prostřeno a uvaří v neděli oběd pro rodinu, tak asi tak.
Krásné dny přeji.
Neřešila bych vůbec, bereme také tyto polotovary a nevidím na tom nic špatného. V dnešní době, kdy personál do kuchyně se nehrne, stále větší zodpovědnost, za málo peněz. Teď jsme dokončili nově kuchyň, dostali slušné spotřebiče a na zaučení dorazil kuchař, který vařil ve vakuu a dělal plněné knedlíky s vanilkovým přelivem atd. Po zjištění v jakém časovém úseku a za kolik peněz uvaříme sám přiznal, že nějaký polotovar není na škodu. a on sám je na svých předváděcích akcích používá. Přeji hezký den
Polotovary v umírněné podobě používáme (obalené ryby, palačinky, plněné knedlíky – v tom velkém objemu, který vaříme, nejsme schopni v časovém limitu stíhat a také např. bramborové těsto). Strávníci většinou nepoznají a za polotovar považují úplně něco jiného.
My kupujeme obalované ryby, bramborové těsto. Plus všechny konzervy, sterilované , mražené zeleniny, kompoty, sardinky. Atd. To vše je polotovar. Když jim to takto vysvětlíte, že to vše je polotovar, tak se na to budou koukat jinak.
Občas koupím i něco jiného třeba v případě nemoci kuchařky, tak hotovou masovou roládu, zeleninové medailonky atd. Nechci to zneužívat, ale někdy to prostě musíme využít.
Polotovary
Autor: Siska
Polotovary
Dobrý den,
chci se zeptat, jestli používáte někdy v kuchyni polotovary? My občas ryby, nebo plněné knedlíky. Vychází nám to cca jednou za měsíc polotovar. Teď se probíralo vaření na školské radě a bylo nám vytknuto časté používání polotovarů. Připadá mi, že jednou měsíčně polotovar vůbec nic není ( navíc většinou když chybí půlka kuchařek). Za 90 varných dnů 7 polotovarů po vyjetí jídelníčku. Kaši děláme z brambor, knedlíky děláme svoje, což vím, že dělá jen málokterá školní jídelna.
Autor: exitkaaa
Myslím, že si to musíte obhájit vy sama a ne, co kde vaří jinde. Ovocné plněné knedlíky dělají děvčata také samy. Co z polotovarů beru je bramborové těsto a těsto na halušky. Těstoviny taky nevyrábíme a kupujeme hotové. Játrové knedlíčky taky dělají holky a nekupujeme hotové. A pokud máte polotovar, když máte polovičku personálu, není nic jednoduššího než si dát poznámku do výdejky a zdůvodnit, proč jste použila polotovar.
Autor: nenad
Chybí mi dnes na kuchyni pro nemoc 3 pracovní síly. To je skoro polovička. Musela jsem změnit jídelní lístek, tak , aby jsme výrobu jídel stihli včas. Nedá se nic dělat. Nejsem kouzelník.
Autor: Pepča
Polotovar je i kompot. To myslím nikomu nevadí a nevidí v tom problém.
Autor: zdenouš
Polotovary nejsou zakázané.
Autor: Hanka002
já beru Peperonatu a Ratatouille v plechovce. Dá se to považovat za polotovar? Používáte to někdo, prosím?
Autor: líída
jj. používáme peperonatu,
Autor: Ivka
Polotovar je i maso, které v kuchyni zpracujeme,těstoviny, rýže. Nestresujte se tím. Dnes nám do vaření mluví každý kdo se dívá na prostřeno a uvaří v neděli oběd pro rodinu, tak asi tak.
Krásné dny přeji.
Autor: rohlik
Neřešila bych vůbec, bereme také tyto polotovary a nevidím na tom nic špatného. V dnešní době, kdy personál do kuchyně se nehrne, stále větší zodpovědnost, za málo peněz. Teď jsme dokončili nově kuchyň, dostali slušné spotřebiče a na zaučení dorazil kuchař, který vařil ve vakuu a dělal plněné knedlíky s vanilkovým přelivem atd. Po zjištění v jakém časovém úseku a za kolik peněz uvaříme sám přiznal, že nějaký polotovar není na škodu. a on sám je na svých předváděcích akcích používá. Přeji hezký den
Autor: Siska
Tak nějak to cítím i já. Všichni radí a pomlouvají, ale vůbec nemají o předpisech a vyhláškách školního stravování ani ponětí. Mějte se hezky
Autor: Zalka
Polotovary v umírněné podobě používáme (obalené ryby, palačinky, plněné knedlíky – v tom velkém objemu, který vaříme, nejsme schopni v časovém limitu stíhat a také např. bramborové těsto). Strávníci většinou nepoznají a za polotovar považují úplně něco jiného.
Autor: Pepča
My kupujeme obalované ryby, bramborové těsto. Plus všechny konzervy, sterilované , mražené zeleniny, kompoty, sardinky. Atd. To vše je polotovar. Když jim to takto vysvětlíte, že to vše je polotovar, tak se na to budou koukat jinak.
Občas koupím i něco jiného třeba v případě nemoci kuchařky, tak hotovou masovou roládu, zeleninové medailonky atd. Nechci to zneužívat, ale někdy to prostě musíme využít.