Poradíte?
Prosím o radu: Jaké směrnice, řády apod. má mít škoní jídelna vypracované? Vím o provozním řádu, slyšela jsem o sanitačním řádu, co ještě a jsou někde k nahlédnutí vzory? Děkuji moc.
Re: Poradíte?
doporučuji kontaktovat obchodní oddělení firmy ATRE – adresa Bryxova 763/46m PO box 39, Praha 98, PSČ 19821, telefon 281918625. Publikace se jmenuje Ředitel školy a školní jídelna. Najdete v ní spoustu zajímavých věcí – vyhlášky atd. , které je potřeba znát při vedení ŠJ, součástí jsou i vzory , provozní řádym sanitační řády atd.
Re: Poradíte?
doporučuji kontaktovat obchodní oddělení firmy ATRE – adresa Bryxova 763/46m PO box 39, Praha 98, PSČ 19821, telefon 281918625. Publikace se jmenuje Ředitel školy a školní jídelna. Najdete v ní spoustu zajímavých věcí – vyhlášky atd. , které je potřeba znát při vedení ŠJ, součástí jsou i vzory , provozní řádym sanitační řády atd.
Re: Poradíte?
doporučuji kontaktovat obchodní oddělení firmy ATRE – adresa Bryxova 763/46m PO box 39, Praha 98, PSČ 19821, telefon 281918625. Publikace se jmenuje Ředitel školy a školní jídelna. Najdete v ní spoustu zajímavých věcí – vyhlášky atd. , které je potřeba znát při vedení ŠJ, součástí jsou i vzory , provozní řádym sanitační řády atd.
Re: Poradíte?
Na naší škole jsou děti předskolního věku a 1.-5.postupného ročníku. Převzala jsem ŠJ kde jsou finanční normativy pro zaměstance o dvě koruny vyšší než pro žáky 5.ročníku. Lze to takto provádět? Ve vnitřní směrnici je toto ošetřeno důvodem vyšší normou potravin pro dospělého. Děkuji.
Re: Poradíte?
V naší jídelně máme stejné ceny pro dospělé i pro páťáky a také máme stejné porce jídla, ale pokud u vás platí dospělí více peněz tak určitě musejí mít také vyšší normativ jinak se to bude asi špatně vykazovat, že za stejné peníze je jiná muzika. Jinak krásný den.
Re: Poradíte?
Na naší škole jsou děti předskolního věku a 1.-5.postupného ročníku. Převzala jsem ŠJ kde jsou finanční normativy pro zaměstance o dvě koruny vyšší než pro žáky 5.ročníku. Lze to takto provádět? Ve vnitřní směrnici je toto ošetřeno důvodem vyšší normou potravin pro dospělého. Děkuji.
Re: Poradíte?
V naší jídelně máme stejné ceny pro dospělé i pro páťáky a také máme stejné porce jídla, ale pokud u vás platí dospělí více peněz tak určitě musejí mít také vyšší normativ jinak se to bude asi špatně vykazovat, že za stejné peníze je jiná muzika. Jinak krásný den.
Re: Poradíte?
Na naší škole jsou děti předskolního věku a 1.-5.postupného ročníku. Převzala jsem ŠJ kde jsou finanční normativy pro zaměstance o dvě koruny vyšší než pro žáky 5.ročníku. Lze to takto provádět? Ve vnitřní směrnici je toto ošetřeno důvodem vyšší normou potravin pro dospělého. Děkuji.
Re: Poradíte?
V naší jídelně máme stejné ceny pro dospělé i pro páťáky a také máme stejné porce jídla, ale pokud u vás platí dospělí více peněz tak určitě musejí mít také vyšší normativ jinak se to bude asi špatně vykazovat, že za stejné peníze je jiná muzika. Jinak krásný den.
Re: Poradíte?
Ráda bych se zeptala na jednu personální otázku. Člen naší rodiny pracuje jako kuchař ve školní jídelně. Zajímalo by nás, jak se vypočítává počet zaměstnanců školní jídleny k množství žáků a zda se do toho výpočtu (tedy do strávníků) zahrnují i dospělé osoby (učitelé i jiní pracovnící školy). Popřípadě poradili by jste nám kde tyto informace sehnat?
Velmi děkuji za odpověď.
Re: Poradíte?
Normativy z MŠMT jsou pouze orientační, každý kraj si pak tvoří své. U nás je to odvozeno od velikosti školní jídelny a hlavně od průměrného počtu uvařených jídel, do kterého se započítavají žáci a pracovníci. Proto tyto normativy zjistíte pouze u rozpočtářů svého kraje nebo na příslušné obci s rozšířenou působností.
Re: Poradíte?
Ráda bych se zeptala na jednu personální otázku. Člen naší rodiny pracuje jako kuchař ve školní jídelně. Zajímalo by nás, jak se vypočítává počet zaměstnanců školní jídleny k množství žáků a zda se do toho výpočtu (tedy do strávníků) zahrnují i dospělé osoby (učitelé i jiní pracovnící školy). Popřípadě poradili by jste nám kde tyto informace sehnat?
Velmi děkuji za odpověď.
Re: Poradíte?
Normativy z MŠMT jsou pouze orientační, každý kraj si pak tvoří své. U nás je to odvozeno od velikosti školní jídelny a hlavně od průměrného počtu uvařených jídel, do kterého se započítavají žáci a pracovníci. Proto tyto normativy zjistíte pouze u rozpočtářů svého kraje nebo na příslušné obci s rozšířenou působností.
Re: Poradíte?
Ráda bych se zeptala na jednu personální otázku. Člen naší rodiny pracuje jako kuchař ve školní jídelně. Zajímalo by nás, jak se vypočítává počet zaměstnanců školní jídleny k množství žáků a zda se do toho výpočtu (tedy do strávníků) zahrnují i dospělé osoby (učitelé i jiní pracovnící školy). Popřípadě poradili by jste nám kde tyto informace sehnat?
Velmi děkuji za odpověď.
Re: Poradíte?
Normativy z MŠMT jsou pouze orientační, každý kraj si pak tvoří své. U nás je to odvozeno od velikosti školní jídelny a hlavně od průměrného počtu uvařených jídel, do kterého se započítavají žáci a pracovníci. Proto tyto normativy zjistíte pouze u rozpočtářů svého kraje nebo na příslušné obci s rozšířenou působností.
Poradíte?
Autor: marie
Poradíte?
Prosím o radu: Jaké směrnice, řády apod. má mít škoní jídelna vypracované? Vím o provozním řádu, slyšela jsem o sanitačním řádu, co ještě a jsou někde k nahlédnutí vzory? Děkuji moc.
Autor: Hana
Re: Poradíte?
doporučuji kontaktovat obchodní oddělení firmy ATRE – adresa Bryxova 763/46m PO box 39, Praha 98, PSČ 19821, telefon 281918625. Publikace se jmenuje Ředitel školy a školní jídelna. Najdete v ní spoustu zajímavých věcí – vyhlášky atd. , které je potřeba znát při vedení ŠJ, součástí jsou i vzory , provozní řádym sanitační řády atd.
Autor: marie
Re: Poradíte?
díky
Autor: Hana
Re: Poradíte?
doporučuji kontaktovat obchodní oddělení firmy ATRE – adresa Bryxova 763/46m PO box 39, Praha 98, PSČ 19821, telefon 281918625. Publikace se jmenuje Ředitel školy a školní jídelna. Najdete v ní spoustu zajímavých věcí – vyhlášky atd. , které je potřeba znát při vedení ŠJ, součástí jsou i vzory , provozní řádym sanitační řády atd.
Autor: marie
Re: Poradíte?
díky
Autor: Hana
Re: Poradíte?
doporučuji kontaktovat obchodní oddělení firmy ATRE – adresa Bryxova 763/46m PO box 39, Praha 98, PSČ 19821, telefon 281918625. Publikace se jmenuje Ředitel školy a školní jídelna. Najdete v ní spoustu zajímavých věcí – vyhlášky atd. , které je potřeba znát při vedení ŠJ, součástí jsou i vzory , provozní řádym sanitační řády atd.
Autor: marie
Re: Poradíte?
díky
Autor: marie
Re: Poradíte?
Na naší škole jsou děti předskolního věku a 1.-5.postupného ročníku. Převzala jsem ŠJ kde jsou finanční normativy pro zaměstance o dvě koruny vyšší než pro žáky 5.ročníku. Lze to takto provádět? Ve vnitřní směrnici je toto ošetřeno důvodem vyšší normou potravin pro dospělého. Děkuji.
Autor: jaja
Re: Poradíte?
V naší jídelně máme stejné ceny pro dospělé i pro páťáky a také máme stejné porce jídla, ale pokud u vás platí dospělí více peněz tak určitě musejí mít také vyšší normativ jinak se to bude asi špatně vykazovat, že za stejné peníze je jiná muzika. Jinak krásný den.
Autor: marie
Re: Poradíte?
Na naší škole jsou děti předskolního věku a 1.-5.postupného ročníku. Převzala jsem ŠJ kde jsou finanční normativy pro zaměstance o dvě koruny vyšší než pro žáky 5.ročníku. Lze to takto provádět? Ve vnitřní směrnici je toto ošetřeno důvodem vyšší normou potravin pro dospělého. Děkuji.
Autor: jaja
Re: Poradíte?
V naší jídelně máme stejné ceny pro dospělé i pro páťáky a také máme stejné porce jídla, ale pokud u vás platí dospělí více peněz tak určitě musejí mít také vyšší normativ jinak se to bude asi špatně vykazovat, že za stejné peníze je jiná muzika. Jinak krásný den.
Autor: marie
Re: Poradíte?
Na naší škole jsou děti předskolního věku a 1.-5.postupného ročníku. Převzala jsem ŠJ kde jsou finanční normativy pro zaměstance o dvě koruny vyšší než pro žáky 5.ročníku. Lze to takto provádět? Ve vnitřní směrnici je toto ošetřeno důvodem vyšší normou potravin pro dospělého. Děkuji.
Autor: jaja
Re: Poradíte?
V naší jídelně máme stejné ceny pro dospělé i pro páťáky a také máme stejné porce jídla, ale pokud u vás platí dospělí více peněz tak určitě musejí mít také vyšší normativ jinak se to bude asi špatně vykazovat, že za stejné peníze je jiná muzika. Jinak krásný den.
Autor: Marie Zachová
Re: Poradíte?
Výše normativů pro dospělé zaměstnance je uvedena ve vyhlášce 48/93 myslím, že je to § 6 (2 a 3). Zachovka
Autor: Marie Zachová
Re: Poradíte?
Výše normativů pro dospělé zaměstnance je uvedena ve vyhlášce 48/93 myslím, že je to § 6 (2 a 3). Zachovka
Autor: Marie Zachová
Re: Poradíte?
Výše normativů pro dospělé zaměstnance je uvedena ve vyhlášce 48/93 myslím, že je to § 6 (2 a 3). Zachovka
Autor: Jana
Re: Poradíte?
Ráda bych se zeptala na jednu personální otázku. Člen naší rodiny pracuje jako kuchař ve školní jídelně. Zajímalo by nás, jak se vypočítává počet zaměstnanců školní jídleny k množství žáků a zda se do toho výpočtu (tedy do strávníků) zahrnují i dospělé osoby (učitelé i jiní pracovnící školy). Popřípadě poradili by jste nám kde tyto informace sehnat?
Velmi děkuji za odpověď.
Autor: Ilona
Re: Poradíte?
Normativy z MŠMT jsou pouze orientační, každý kraj si pak tvoří své. U nás je to odvozeno od velikosti školní jídelny a hlavně od průměrného počtu uvařených jídel, do kterého se započítavají žáci a pracovníci. Proto tyto normativy zjistíte pouze u rozpočtářů svého kraje nebo na příslušné obci s rozšířenou působností.
Autor: Jana
Re: Poradíte?
Ráda bych se zeptala na jednu personální otázku. Člen naší rodiny pracuje jako kuchař ve školní jídelně. Zajímalo by nás, jak se vypočítává počet zaměstnanců školní jídleny k množství žáků a zda se do toho výpočtu (tedy do strávníků) zahrnují i dospělé osoby (učitelé i jiní pracovnící školy). Popřípadě poradili by jste nám kde tyto informace sehnat?
Velmi děkuji za odpověď.
Autor: Ilona
Re: Poradíte?
Normativy z MŠMT jsou pouze orientační, každý kraj si pak tvoří své. U nás je to odvozeno od velikosti školní jídelny a hlavně od průměrného počtu uvařených jídel, do kterého se započítavají žáci a pracovníci. Proto tyto normativy zjistíte pouze u rozpočtářů svého kraje nebo na příslušné obci s rozšířenou působností.
Autor: Jana
Re: Poradíte?
Ráda bych se zeptala na jednu personální otázku. Člen naší rodiny pracuje jako kuchař ve školní jídelně. Zajímalo by nás, jak se vypočítává počet zaměstnanců školní jídleny k množství žáků a zda se do toho výpočtu (tedy do strávníků) zahrnují i dospělé osoby (učitelé i jiní pracovnící školy). Popřípadě poradili by jste nám kde tyto informace sehnat?
Velmi děkuji za odpověď.
Autor: Ilona
Re: Poradíte?
Normativy z MŠMT jsou pouze orientační, každý kraj si pak tvoří své. U nás je to odvozeno od velikosti školní jídelny a hlavně od průměrného počtu uvařených jídel, do kterého se započítavají žáci a pracovníci. Proto tyto normativy zjistíte pouze u rozpočtářů svého kraje nebo na příslušné obci s rozšířenou působností.