Přeskočit na obsah

Porce oběda zaměstnancům

  • Autor: EvaH

    Porce oběda zaměstnancům
    Dobrý den, jsme MŠ a vaříme i pro děti ZŠ – 7-10let a 11-14 let. Na jakou porci má nárok náš zaměstnanec-učitelka nebo ředitelka. Vždy jsem to chápala tak,že stejně jak II.kat.-tedy 80dkg masa, abych mohla vše zahrnout do spotř.koše a dělat jednu výdejku.Ale paní ředitelce se to nelíbí, že dospělí mají narok na větší dávky. Poradíte, kde to najdu, abych to měla písemně.Ještě jeden dotaz, mám nárok na oběd pokus mám úvazek 0,15-denně pracuji 1hod a čtvrt. A může mě ředitelka nutit odebírat oběd.Chápu, že jsem vedoucí, že mám vědět co se vaří,ale nevím jestli vůbec oběd odebírat smím.Stejně tak je to s naší paní účetní, kde má ještě menší úvazek jak já.
    A ještě jedna věc. Přes svůj krátký úvazek zrovna moc nestíhám práci, ale p.ředitelka mi nechce uznat žádný přesčas-když třeba počítám spotř.koš nebo vybýrám za obědy, že ona taky dělá práci doma po večerech. Jak se bránit? Počítačový program nemám-dělám ručně. Když potřebuji z internetu tak musím doma. Děkuji

    • Autor: Janaj

      Re: Porce oběda zaměstnancům
      To co píšete už dávno není pravda, toto se dělo když stravné zaměstnanců spadalo pod školství, nyní už dospěláky ani do ročních výkazů nepočítáte a ani vám školství nevyplácí na tyto zaměstnance mzdy,neměli by se počítat ani do spotřebního koše, protože se přešlo na stravování závodní.A když závodní tak si udělejte vlastní kalkulaci masa klidně jim dejte třeba 100gramovku ,ale taky řádně zaplatí ne jak II.kat.,ale jako v restauraci třeba za 40 kč.Na oběd máte nárok po odpracování tuším asi 3 hodin.To,že máte vědět co vaříte vyplívá z vaší profese a jídlo ochutnat neznamená odebírat.No a úvazek je dle poštu strávníků a když napíšete počet tak vám tady děvčata ze svojich zkušeností potvrdí jestli máte úvazek dobrý a musíte opravdu přidat vy nebo nedostačující a pak se ozvat ,ale ve většině případů je to tak našponované a je to problém tady nás všech.

      • Autor: Pepinda

        Re: Porce oběda zaměstnancům
        Nerozumím tomu, že se dospěláci nepočítají v ročním výkaze. V odstavci 3 počet vydaných a uvařených jídel je ve vysvětlivkách. “ Uvádějí se počty všech jídel vydaných a uvařených vykazujícím zařízením bez rozlišení hlavní nebo doplňkové činnosti. To podle mě znamená, že se započítávají. Já to tak alespoň dělám možná, že v dobré víře špatně.

        • Autor: Janaj

          Re: Porce oběda zaměstnancům
          Omlouvám se, máte Pepindo pravdu,dospěláci se tam uvádějí ,ale to je všechno.Nikdo vám na ně peníze nedá.

    • Autor: Honza

      Re: Porce oběda zaměstnancům
      Kolik zaměstnanců by mělo tedy být na cca 750 porcí v 5-ti druzíchvčetně vývařovny cca 300 ?
      Jakým způsobem se to počítá, případně kde se dají sehnat podklady pro tento výpočet?
      Děkuji

      • Autor: Pepinda

        Re: Porce oběda zaměstnancům
        Dobrý den Honzo! Nevím z jakého jste kraje, ale já hledám na www.kr-ustecky.cz kliknout na odbor MŠMT dál na ekonomiku – zásady pro rozpočet. Jsou tam přílohy tabulky tam si najdete co potřebujete. První sloupec (počet dětí) vydělíte 3sloupcem a výjdou vám úvazky. Na vývařovnu – odvoz jídel do výdejny- se počítá asi čtvrtina síly. Doufám, že jsem alespoň trochu poradila.Pokud jste z jiného kraje hledejte na stránkách tam. Každý kraj má jiné normativy. Hezký den.

    • Autor: fialka

      Re: Porce oběda zaměstnancům
      Když chtějí 10 dkg porce, tak jim je dejte, ale potom když děti při 5 dkg porcích platí třeba 15 kč za oběd, tak dospělí při 10 dkg platí 30,- tak bych to udělala já.U nás mají taky všichni málo a když jsem to řekla takto, tak to už jim zase stačilo to co mají.
      Na oběd máte nárok po odpracování 3 hodin, ale už není pravda to, že ho musíte odebírat.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se