Re: Používání majonéz?
Právě to by mne zajímalo také, i když je prokázáno, že majonéza „průmyslově“ zpracovaná
vylučuje riziko nákazy salmonely, nikoliv majonéza
„neprůmyslově“ zpracovávaná.
Ale zda se může používat i průmyslově zpracovaná
majonéza bymne také moc zajímalo, protože jsem měla možnost si do Mateřské školy pořídít nové receptury jmenují se „LABUŽNÍCI VE ŠKOLNÍCH JÍDELNÁCH aneb KULINÁŘSKÉ UMĚNÍ VALAŠSKÝCH CÉREK“ a tam je v některých receptech uvedena majonéza. Přitom tyto recepty jsou dílem příslušné tamní paní metodičky a několika ved. Š.j. Tak si myslím, že to snad musela schválit i hygiena a nebo ne ? Já fakt nevím, ale zajímal by mne názor fundovaného odborníka, nemohl byste to někdo z VIS, jestli tento článek čtete zprostředkovat na portále ? Předem děkuji
Re: Používání majonéz?
Používání majonéz a čehokoliv není nikde zakázáno. Není nikde zakázáno nic. Všechno co kdysi zakázáno bylo už dávno padlo. Pro nás platí dodržování Vyhl. 137/2004
Autor: Iva
Re: Používání majonéz?
Ale ta kysaná smetana není moc tučná ?
Autor: Milada
Re: Používání majonéz?
Právě to by mne zajímalo také, i když je prokázáno, že majonéza „průmyslově“ zpracovaná
vylučuje riziko nákazy salmonely, nikoliv majonéza
„neprůmyslově“ zpracovávaná.
Ale zda se může používat i průmyslově zpracovaná
majonéza bymne také moc zajímalo, protože jsem měla možnost si do Mateřské školy pořídít nové receptury jmenují se „LABUŽNÍCI VE ŠKOLNÍCH JÍDELNÁCH aneb KULINÁŘSKÉ UMĚNÍ VALAŠSKÝCH CÉREK“ a tam je v některých receptech uvedena majonéza. Přitom tyto recepty jsou dílem příslušné tamní paní metodičky a několika ved. Š.j. Tak si myslím, že to snad musela schválit i hygiena a nebo ne ? Já fakt nevím, ale zajímal by mne názor fundovaného odborníka, nemohl byste to někdo z VIS, jestli tento článek čtete zprostředkovat na portále ? Předem děkuji
Re: Používání majonéz?
Používání majonéz a čehokoliv není nikde zakázáno. Není nikde zakázáno nic. Všechno co kdysi zakázáno bylo už dávno padlo. Pro nás platí dodržování Vyhl. 137/2004
Autor: Iva
Re: Používání majonéz?
Ale ta kysaná smetana není moc tučná ?
Autor: Milada
Re: Používání majonéz?
Právě to by mne zajímalo také, i když je prokázáno, že majonéza „průmyslově“ zpracovaná
vylučuje riziko nákazy salmonely, nikoliv majonéza
„neprůmyslově“ zpracovávaná.
Ale zda se může používat i průmyslově zpracovaná
majonéza bymne také moc zajímalo, protože jsem měla možnost si do Mateřské školy pořídít nové receptury jmenují se „LABUŽNÍCI VE ŠKOLNÍCH JÍDELNÁCH aneb KULINÁŘSKÉ UMĚNÍ VALAŠSKÝCH CÉREK“ a tam je v některých receptech uvedena majonéza. Přitom tyto recepty jsou dílem příslušné tamní paní metodičky a několika ved. Š.j. Tak si myslím, že to snad musela schválit i hygiena a nebo ne ? Já fakt nevím, ale zajímal by mne názor fundovaného odborníka, nemohl byste to někdo z VIS, jestli tento článek čtete zprostředkovat na portále ? Předem děkuji
Re: Používání majonéz?
Používání majonéz a čehokoliv není nikde zakázáno. Není nikde zakázáno nic. Všechno co kdysi zakázáno bylo už dávno padlo. Pro nás platí dodržování Vyhl. 137/2004
Autor: Iva
Re: Používání majonéz?
Ale ta kysaná smetana není moc tučná ?
Autor: Milada
Re: Používání majonéz?
Samozřejmě můj názor je také to, že majonézu z hlediska výživového je lepší nahrazovat bílým jogurtem, nebo zakysanou smetanou, bílým jogurtem nahrazujeme /majonézu/ při přípravě tatarské omáčky , ale jen jsem to chtěla vědět, protože se majonéza objevila v recepturách pro školní nstravování. Zdravím
Re: Používání majonéz?
Samozřejmě můj názor je také to, že majonézu z hlediska výživového je lepší nahrazovat bílým jogurtem, nebo zakysanou smetanou, bílým jogurtem nahrazujeme /majonézu/ při přípravě tatarské omáčky , ale jen jsem to chtěla vědět, protože se majonéza objevila v recepturách pro školní nstravování. Zdravím
Re: Používání majonéz?
Samozřejmě můj názor je také to, že majonézu z hlediska výživového je lepší nahrazovat bílým jogurtem, nebo zakysanou smetanou, bílým jogurtem nahrazujeme /majonézu/ při přípravě tatarské omáčky , ale jen jsem to chtěla vědět, protože se majonéza objevila v recepturách pro školní nstravování. Zdravím
Re: Používání majonéz?
Jsme mateřská škola, jogurtová-tatarská omáčka se připraví ráno vychladí se a těsně před výdejem se vydá z chlaďáku . U nás na rozdíl velkých školních jídelen je oběd vydán všem jednorázově ve stejnou hodinu, takže nemáme s teplotou problém víte ?
Re: Používání majonéz?
Jsme mateřská škola, jogurtová-tatarská omáčka se připraví ráno vychladí se a těsně před výdejem se vydá z chlaďáku . U nás na rozdíl velkých školních jídelen je oběd vydán všem jednorázově ve stejnou hodinu, takže nemáme s teplotou problém víte ?
Re: Používání majonéz?
Jsme mateřská škola, jogurtová-tatarská omáčka se připraví ráno vychladí se a těsně před výdejem se vydá z chlaďáku . U nás na rozdíl velkých školních jídelen je oběd vydán všem jednorázově ve stejnou hodinu, takže nemáme s teplotou problém víte ?
Re: Používání majonéz?
Prosím vás nikdy nebyla zakázaná majonéza ve veřejném stravování, ale pouze majonéza ze syrových vajec. Kdo zná technologii vaření potravin ví, že existuje několik druhů majonéz.
Je jasné, že je majonéza riziková potravina, ale pokud dodržíte všechny zásady skladování a spotřeby není nutné se majonézy obávat a to dokonce ani v MŠ. Jiné hledisko je výživové, ale ani zde není nutné se bát, pochybuji, že dětem budete dělat tatarku každý týden nebo cpát do všeho majonézu. Zdravím.
Re: Používání majonéz?
Prosím vás nikdy nebyla zakázaná majonéza ve veřejném stravování, ale pouze majonéza ze syrových vajec. Kdo zná technologii vaření potravin ví, že existuje několik druhů majonéz.
Je jasné, že je majonéza riziková potravina, ale pokud dodržíte všechny zásady skladování a spotřeby není nutné se majonézy obávat a to dokonce ani v MŠ. Jiné hledisko je výživové, ale ani zde není nutné se bát, pochybuji, že dětem budete dělat tatarku každý týden nebo cpát do všeho majonézu. Zdravím.
Re: Používání majonéz?
Prosím vás nikdy nebyla zakázaná majonéza ve veřejném stravování, ale pouze majonéza ze syrových vajec. Kdo zná technologii vaření potravin ví, že existuje několik druhů majonéz.
Je jasné, že je majonéza riziková potravina, ale pokud dodržíte všechny zásady skladování a spotřeby není nutné se majonézy obávat a to dokonce ani v MŠ. Jiné hledisko je výživové, ale ani zde není nutné se bát, pochybuji, že dětem budete dělat tatarku každý týden nebo cpát do všeho majonézu. Zdravím.
Re: Používání majonéz?
Zkuste místo majonézy použít yofresh . Je vyroben
z jogurtu dá se výborně dochucovat /ajvar/ a dá se do spotřebního koše zařadit jako mléčný výrobek.
Re: Používání majonéz?
Zkuste místo majonézy použít yofresh . Je vyroben
z jogurtu dá se výborně dochucovat /ajvar/ a dá se do spotřebního koše zařadit jako mléčný výrobek.
Re: Používání majonéz?
Zkuste místo majonézy použít yofresh . Je vyroben
z jogurtu dá se výborně dochucovat /ajvar/ a dá se do spotřebního koše zařadit jako mléčný výrobek.
Re: Používání majonéz?
Je YOFRESH opravdu jen z jogurtu ? Jestli ano, tak
by to bylo zajímavé v občasném použití i v MŠ. a u Knorra bych to objednala. Dáte mi prosím kontakt ? Děvčata děkuji moc a zdravím ……
Re: Používání majonéz?
Je YOFRESH opravdu jen z jogurtu ? Jestli ano, tak
by to bylo zajímavé v občasném použití i v MŠ. a u Knorra bych to objednala. Dáte mi prosím kontakt ? Děvčata děkuji moc a zdravím ……
Re: Používání majonéz?
Je YOFRESH opravdu jen z jogurtu ? Jestli ano, tak
by to bylo zajímavé v občasném použití i v MŠ. a u Knorra bych to objednala. Dáte mi prosím kontakt ? Děvčata děkuji moc a zdravím ……
Re: Používání majonéz?
Pro nás jezdí p. Zaoralová od firmy KNORR , je to pro Ústecký kraj. Ona Vám dá jistě kontakt na koleg., která bude k Vašemu městu nejbíže.
724043690. Hezký den
Re: Používání majonéz?
Pro nás jezdí p. Zaoralová od firmy KNORR , je to pro Ústecký kraj. Ona Vám dá jistě kontakt na koleg., která bude k Vašemu městu nejbíže.
724043690. Hezký den
Re: Používání majonéz?
Pro nás jezdí p. Zaoralová od firmy KNORR , je to pro Ústecký kraj. Ona Vám dá jistě kontakt na koleg., která bude k Vašemu městu nejbíže.
724043690. Hezký den
Re: Používání majonéz?
Dnes jsme k obědu podávali yofresh ochucený jemně nastrouhanými a vymačkanými okurkami a cibulí a skutečně byl výborný.Teď nás navštívila paní doktorka z KHS a na dotaz zda můžete vyrábět majonézu z vařených vajec říkala ano.Proč si ale komplikujete život když yofreshem si vylepšíte spotřební koš. Dle vyjádření paní doktorky není problém ani v používání průmyslově vyráběné majonézy ve školním stravování.
Re: Používání majonéz?
Čůčám jaké jste odbornice i s paní dokorkou! Paní doktorka řekla, že ano? Rychle mi napište, jak se vyrábí majonéza z vařených vajec! 🙂 Nebo jsem možná úplně blbá já, potom se ráda od vás poučím.
Re: Používání majonéz?
Dnes jsme k obědu podávali yofresh ochucený jemně nastrouhanými a vymačkanými okurkami a cibulí a skutečně byl výborný.Teď nás navštívila paní doktorka z KHS a na dotaz zda můžete vyrábět majonézu z vařených vajec říkala ano.Proč si ale komplikujete život když yofreshem si vylepšíte spotřební koš. Dle vyjádření paní doktorky není problém ani v používání průmyslově vyráběné majonézy ve školním stravování.
Re: Používání majonéz?
Čůčám jaké jste odbornice i s paní dokorkou! Paní doktorka řekla, že ano? Rychle mi napište, jak se vyrábí majonéza z vařených vajec! 🙂 Nebo jsem možná úplně blbá já, potom se ráda od vás poučím.
Re: Používání majonéz?
Dnes jsme k obědu podávali yofresh ochucený jemně nastrouhanými a vymačkanými okurkami a cibulí a skutečně byl výborný.Teď nás navštívila paní doktorka z KHS a na dotaz zda můžete vyrábět majonézu z vařených vajec říkala ano.Proč si ale komplikujete život když yofreshem si vylepšíte spotřební koš. Dle vyjádření paní doktorky není problém ani v používání průmyslově vyráběné majonézy ve školním stravování.
Re: Používání majonéz?
Čůčám jaké jste odbornice i s paní dokorkou! Paní doktorka řekla, že ano? Rychle mi napište, jak se vyrábí majonéza z vařených vajec! 🙂 Nebo jsem možná úplně blbá já, potom se ráda od vás poučím.
Re: Používání majonéz?
Pan kuchař pravil, že majonéza z vařených vajec je jeho tajemství. Ale není. Mohu říci, že je to velmi jednoduché a přitom velice chutné. Uvařená vejce spojíte mixerem s mlékem,/stejná teplota/a po rozmixování do hladka přidáváte olej./sůl…atd./
Tato mojolka je světlá, ale to vůbec není na závadu. Zkuste to.Přeji dobrou chuť.
Re: Používání majonéz?
Pan kuchař pravil, že majonéza z vařených vajec je jeho tajemství. Ale není. Mohu říci, že je to velmi jednoduché a přitom velice chutné. Uvařená vejce spojíte mixerem s mlékem,/stejná teplota/a po rozmixování do hladka přidáváte olej./sůl…atd./
Tato mojolka je světlá, ale to vůbec není na závadu. Zkuste to.Přeji dobrou chuť.
Re: Používání majonéz?
Pan kuchař pravil, že majonéza z vařených vajec je jeho tajemství. Ale není. Mohu říci, že je to velmi jednoduché a přitom velice chutné. Uvařená vejce spojíte mixerem s mlékem,/stejná teplota/a po rozmixování do hladka přidáváte olej./sůl…atd./
Tato mojolka je světlá, ale to vůbec není na závadu. Zkuste to.Přeji dobrou chuť.
Re: Používání majonéz?
Musím podotknout, že i mě zajímala výroba majonézy z vařených vajec. Ale nelíbilo se mi že pisatelé -neboť se neví zda-li ženy či muži, napsali reakci dosti výsměšnou a nepodepsali se …. ano křestním jménem.To mě docela zarazilo…Je to docela zajímavý tip a určitě to zkusíme.
Re: Používání majonéz?
Musím podotknout, že i mě zajímala výroba majonézy z vařených vajec. Ale nelíbilo se mi že pisatelé -neboť se neví zda-li ženy či muži, napsali reakci dosti výsměšnou a nepodepsali se …. ano křestním jménem.To mě docela zarazilo…Je to docela zajímavý tip a určitě to zkusíme.
Re: Používání majonéz?
Musím podotknout, že i mě zajímala výroba majonézy z vařených vajec. Ale nelíbilo se mi že pisatelé -neboť se neví zda-li ženy či muži, napsali reakci dosti výsměšnou a nepodepsali se …. ano křestním jménem.To mě docela zarazilo…Je to docela zajímavý tip a určitě to zkusíme.
Re: Používání majonéz?
Myslela jsem si, že budeme vděčni za každou radu nebo zkušenost,kterou se na tomto portálu dovíme.Já pracuji ve funkci vedoucí školní jídelny již 38 let a přesto ráda využiji nebo se nechám poučit každou novou věcí, která se na tomto portále objeví. Vždyť mnohé můžeme využít ve prospěch našich strávníkům a výsměch, který je
cítit z příspěvků č. 4681 a 4684 není na m í s t ě!!
Ale i takoví jsou lidé.
Re: Používání majonéz?
Jestli je někdo podepsaný a nebo není to není vůbec důležitý,I ten kdo se jako by podepíše se většinou tak vůbec nejmenuje. To bych nekritizovala !
Re: Používání majonéz?
Mám naprosto stejný názor jako Vy. Je úplně jedno jak se kdo podepíše nebo ne! Důležité je, kdo co tady poví a čím může nebo nemůže obohatit toho druhého.
Re: Používání majonéz?
Myslela jsem si, že budeme vděčni za každou radu nebo zkušenost,kterou se na tomto portálu dovíme.Já pracuji ve funkci vedoucí školní jídelny již 38 let a přesto ráda využiji nebo se nechám poučit každou novou věcí, která se na tomto portále objeví. Vždyť mnohé můžeme využít ve prospěch našich strávníkům a výsměch, který je
cítit z příspěvků č. 4681 a 4684 není na m í s t ě!!
Ale i takoví jsou lidé.
Re: Používání majonéz?
Jestli je někdo podepsaný a nebo není to není vůbec důležitý,I ten kdo se jako by podepíše se většinou tak vůbec nejmenuje. To bych nekritizovala !
Re: Používání majonéz?
Mám naprosto stejný názor jako Vy. Je úplně jedno jak se kdo podepíše nebo ne! Důležité je, kdo co tady poví a čím může nebo nemůže obohatit toho druhého.
Re: Používání majonéz?
Myslela jsem si, že budeme vděčni za každou radu nebo zkušenost,kterou se na tomto portálu dovíme.Já pracuji ve funkci vedoucí školní jídelny již 38 let a přesto ráda využiji nebo se nechám poučit každou novou věcí, která se na tomto portále objeví. Vždyť mnohé můžeme využít ve prospěch našich strávníkům a výsměch, který je
cítit z příspěvků č. 4681 a 4684 není na m í s t ě!!
Ale i takoví jsou lidé.
Re: Používání majonéz?
Jestli je někdo podepsaný a nebo není to není vůbec důležitý,I ten kdo se jako by podepíše se většinou tak vůbec nejmenuje. To bych nekritizovala !
Re: Používání majonéz?
Mám naprosto stejný názor jako Vy. Je úplně jedno jak se kdo podepíše nebo ne! Důležité je, kdo co tady poví a čím může nebo nemůže obohatit toho druhého.
Re: Používání majonéz?
Je pravda,že ani my majonézy nepoužíváme máme strávníky MŠ děláme jim pouze přelivku z jogurtu,který ochutíme bylinkou ,cibulkou atd.Naše paní neznámá je nám už tady známá vede moc inteligentní rady a řeči a tak jak říkáte ráda si čtu rady a zapojím se do debaty o různých problémech a komu je to proti srsti tak ať nechá být nemusí se zapojovat a vyjadřovat,když chce škodit a né pomoct.Je pravda že se vyzná v zákonech ,ale že se dá udělat majonéza z vařených žloutků ji uniklo.
Re: Používání majonéz?
Je pravda,že ani my majonézy nepoužíváme máme strávníky MŠ děláme jim pouze přelivku z jogurtu,který ochutíme bylinkou ,cibulkou atd.Naše paní neznámá je nám už tady známá vede moc inteligentní rady a řeči a tak jak říkáte ráda si čtu rady a zapojím se do debaty o různých problémech a komu je to proti srsti tak ať nechá být nemusí se zapojovat a vyjadřovat,když chce škodit a né pomoct.Je pravda že se vyzná v zákonech ,ale že se dá udělat majonéza z vařených žloutků ji uniklo.
Re: Používání majonéz?
Je pravda,že ani my majonézy nepoužíváme máme strávníky MŠ děláme jim pouze přelivku z jogurtu,který ochutíme bylinkou ,cibulkou atd.Naše paní neznámá je nám už tady známá vede moc inteligentní rady a řeči a tak jak říkáte ráda si čtu rady a zapojím se do debaty o různých problémech a komu je to proti srsti tak ať nechá být nemusí se zapojovat a vyjadřovat,když chce škodit a né pomoct.Je pravda že se vyzná v zákonech ,ale že se dá udělat majonéza z vařených žloutků ji uniklo.
Re: Používání majonéz?
Omlouvám se, že jsem se nepodepsala. Pracuji s www. jidelny a vlastně i s internetem teprve krátce a myslela jsem,že jméno před E-mailem je dostačující. Podstatné je spíše, abychom si navzájem mohli poradit jak v receptech, tak i v jiných problémech.
Re: Používání majonéz?
Omlouvám se, že jsem se nepodepsala. Pracuji s www. jidelny a vlastně i s internetem teprve krátce a myslela jsem,že jméno před E-mailem je dostačující. Podstatné je spíše, abychom si navzájem mohli poradit jak v receptech, tak i v jiných problémech.
Re: Používání majonéz?
Omlouvám se, že jsem se nepodepsala. Pracuji s www. jidelny a vlastně i s internetem teprve krátce a myslela jsem,že jméno před E-mailem je dostačující. Podstatné je spíše, abychom si navzájem mohli poradit jak v receptech, tak i v jiných problémech.
Re: Používání majonéz?
Ráda bych se připojila do diskuse. My v naší školní jídelně již snad 15 roků připravujeme tatarku z tvarohu (také ji počítáme do spotřebního koše). Mimo tvarohu tam příjdou vařená vejíčka, tatra mléko, čerstvé mléko, olej + citron.šťáva, cibule, kys. okurky a hořčice na dochucení. Dětem chutná, musíme jí připravovat z většího množství než máme v normě. Zdravím, ráda si čtu příspěvky.
Re: Používání majonéz?
My v MŠ připravujeme tatarku z bílého jogurtu, ale ten Váš cecept z tvarohu může být také výborný, vyzkoušíme ho. Díky za příspěvek.
Re: Používání majonéz?
Ráda bych se připojila do diskuse. My v naší školní jídelně již snad 15 roků připravujeme tatarku z tvarohu (také ji počítáme do spotřebního koše). Mimo tvarohu tam příjdou vařená vejíčka, tatra mléko, čerstvé mléko, olej + citron.šťáva, cibule, kys. okurky a hořčice na dochucení. Dětem chutná, musíme jí připravovat z většího množství než máme v normě. Zdravím, ráda si čtu příspěvky.
Re: Používání majonéz?
My v MŠ připravujeme tatarku z bílého jogurtu, ale ten Váš cecept z tvarohu může být také výborný, vyzkoušíme ho. Díky za příspěvek.
Re: Používání majonéz?
Ráda bych se připojila do diskuse. My v naší školní jídelně již snad 15 roků připravujeme tatarku z tvarohu (také ji počítáme do spotřebního koše). Mimo tvarohu tam příjdou vařená vejíčka, tatra mléko, čerstvé mléko, olej + citron.šťáva, cibule, kys. okurky a hořčice na dochucení. Dětem chutná, musíme jí připravovat z většího množství než máme v normě. Zdravím, ráda si čtu příspěvky.
Re: Používání majonéz?
My v MŠ připravujeme tatarku z bílého jogurtu, ale ten Váš cecept z tvarohu může být také výborný, vyzkoušíme ho. Díky za příspěvek.
Re: Používání majonéz?
Nabízím recepturu na tatarskou omáčku – také jsme ji dělávali z tvarohu, ale dost často se stávalo, že tvaroh byl hrudkovitý a tatarka nebyla hladká, tak jsme tvaroh nahradili zakysanou smetanou . Od té doby již jinou neděláme: jogurt bílý 0,98,vejce,3 ks, hořčice 0,014, sterilované okurky 0,143, cukr krupice. 0,02, smetana zakysaná0,28, sterilovaná paprika 0,10, sterilované žampiony0,10, cibule0,10, sůl 0,02.
Vejce uvařit natvrdo, ostatní suroviny na drobné kostičky a zamíchat. Strávníkům chutná!
Re: Používání majonéz?
Nabízím recepturu na tatarskou omáčku – také jsme ji dělávali z tvarohu, ale dost často se stávalo, že tvaroh byl hrudkovitý a tatarka nebyla hladká, tak jsme tvaroh nahradili zakysanou smetanou . Od té doby již jinou neděláme: jogurt bílý 0,98,vejce,3 ks, hořčice 0,014, sterilované okurky 0,143, cukr krupice. 0,02, smetana zakysaná0,28, sterilovaná paprika 0,10, sterilované žampiony0,10, cibule0,10, sůl 0,02.
Vejce uvařit natvrdo, ostatní suroviny na drobné kostičky a zamíchat. Strávníkům chutná!
Re: Používání majonéz?
Nabízím recepturu na tatarskou omáčku – také jsme ji dělávali z tvarohu, ale dost často se stávalo, že tvaroh byl hrudkovitý a tatarka nebyla hladká, tak jsme tvaroh nahradili zakysanou smetanou . Od té doby již jinou neděláme: jogurt bílý 0,98,vejce,3 ks, hořčice 0,014, sterilované okurky 0,143, cukr krupice. 0,02, smetana zakysaná0,28, sterilovaná paprika 0,10, sterilované žampiony0,10, cibule0,10, sůl 0,02.
Vejce uvařit natvrdo, ostatní suroviny na drobné kostičky a zamíchat. Strávníkům chutná!
Re: Používání majonéz?
Takže recept na tvarohovou tatarku je na 10 porcí:
tvaroh 0.4 kg, olej 0.04 l, tatra mléko 0.08 l, mléko 0.17 l, vejce 2.0 ks, citrony 0.16 kg, cibule 0.05 kg, sterilované okurky 0.05 kg, hořčice 0.016 kg.
Tvaroh může být hrudkovatý – vše zpracováváme v mixeru a tatarka je krásně hladká. Tak ať se Vám povede a chutná dětem.
Re: Používání majonéz?
Takže recept na tvarohovou tatarku je na 10 porcí:
tvaroh 0.4 kg, olej 0.04 l, tatra mléko 0.08 l, mléko 0.17 l, vejce 2.0 ks, citrony 0.16 kg, cibule 0.05 kg, sterilované okurky 0.05 kg, hořčice 0.016 kg.
Tvaroh může být hrudkovatý – vše zpracováváme v mixeru a tatarka je krásně hladká. Tak ať se Vám povede a chutná dětem.
Re: Používání majonéz?
Takže recept na tvarohovou tatarku je na 10 porcí:
tvaroh 0.4 kg, olej 0.04 l, tatra mléko 0.08 l, mléko 0.17 l, vejce 2.0 ks, citrony 0.16 kg, cibule 0.05 kg, sterilované okurky 0.05 kg, hořčice 0.016 kg.
Tvaroh může být hrudkovatý – vše zpracováváme v mixeru a tatarka je krásně hladká. Tak ať se Vám povede a chutná dětem.
Používání majonéz?
Autor: Eva
Používání majonéz?
Zajímalo by mě jestli je povolené používání majonéz
ve školním stravování?
Autor: Milada
Re: Používání majonéz?
Právě to by mne zajímalo také, i když je prokázáno, že majonéza „průmyslově“ zpracovaná
vylučuje riziko nákazy salmonely, nikoliv majonéza
„neprůmyslově“ zpracovávaná.
Ale zda se může používat i průmyslově zpracovaná
majonéza bymne také moc zajímalo, protože jsem měla možnost si do Mateřské školy pořídít nové receptury jmenují se „LABUŽNÍCI VE ŠKOLNÍCH JÍDELNÁCH aneb KULINÁŘSKÉ UMĚNÍ VALAŠSKÝCH CÉREK“ a tam je v některých receptech uvedena majonéza. Přitom tyto recepty jsou dílem příslušné tamní paní metodičky a několika ved. Š.j. Tak si myslím, že to snad musela schválit i hygiena a nebo ne ? Já fakt nevím, ale zajímal by mne názor fundovaného odborníka, nemohl byste to někdo z VIS, jestli tento článek čtete zprostředkovat na portále ? Předem děkuji
Autor: Mach
Re: Používání majonéz?
My používáme místo majonézy bílý jogurt
Autor: ševča
Re: Používání majonéz?
Ještě víc se nám osvědčila kysaná smetana.
Autor: Anonymní
Re: Používání majonéz?
Používání majonéz a čehokoliv není nikde zakázáno. Není nikde zakázáno nic. Všechno co kdysi zakázáno bylo už dávno padlo. Pro nás platí dodržování Vyhl. 137/2004
Autor: Iva
Re: Používání majonéz?
Ale ta kysaná smetana není moc tučná ?
Autor: Milada
Re: Používání majonéz?
Právě to by mne zajímalo také, i když je prokázáno, že majonéza „průmyslově“ zpracovaná
vylučuje riziko nákazy salmonely, nikoliv majonéza
„neprůmyslově“ zpracovávaná.
Ale zda se může používat i průmyslově zpracovaná
majonéza bymne také moc zajímalo, protože jsem měla možnost si do Mateřské školy pořídít nové receptury jmenují se „LABUŽNÍCI VE ŠKOLNÍCH JÍDELNÁCH aneb KULINÁŘSKÉ UMĚNÍ VALAŠSKÝCH CÉREK“ a tam je v některých receptech uvedena majonéza. Přitom tyto recepty jsou dílem příslušné tamní paní metodičky a několika ved. Š.j. Tak si myslím, že to snad musela schválit i hygiena a nebo ne ? Já fakt nevím, ale zajímal by mne názor fundovaného odborníka, nemohl byste to někdo z VIS, jestli tento článek čtete zprostředkovat na portále ? Předem děkuji
Autor: Mach
Re: Používání majonéz?
My používáme místo majonézy bílý jogurt
Autor: ševča
Re: Používání majonéz?
Ještě víc se nám osvědčila kysaná smetana.
Autor: Anonymní
Re: Používání majonéz?
Používání majonéz a čehokoliv není nikde zakázáno. Není nikde zakázáno nic. Všechno co kdysi zakázáno bylo už dávno padlo. Pro nás platí dodržování Vyhl. 137/2004
Autor: Iva
Re: Používání majonéz?
Ale ta kysaná smetana není moc tučná ?
Autor: Milada
Re: Používání majonéz?
Právě to by mne zajímalo také, i když je prokázáno, že majonéza „průmyslově“ zpracovaná
vylučuje riziko nákazy salmonely, nikoliv majonéza
„neprůmyslově“ zpracovávaná.
Ale zda se může používat i průmyslově zpracovaná
majonéza bymne také moc zajímalo, protože jsem měla možnost si do Mateřské školy pořídít nové receptury jmenují se „LABUŽNÍCI VE ŠKOLNÍCH JÍDELNÁCH aneb KULINÁŘSKÉ UMĚNÍ VALAŠSKÝCH CÉREK“ a tam je v některých receptech uvedena majonéza. Přitom tyto recepty jsou dílem příslušné tamní paní metodičky a několika ved. Š.j. Tak si myslím, že to snad musela schválit i hygiena a nebo ne ? Já fakt nevím, ale zajímal by mne názor fundovaného odborníka, nemohl byste to někdo z VIS, jestli tento článek čtete zprostředkovat na portále ? Předem děkuji
Autor: Mach
Re: Používání majonéz?
My používáme místo majonézy bílý jogurt
Autor: ševča
Re: Používání majonéz?
Ještě víc se nám osvědčila kysaná smetana.
Autor: Anonymní
Re: Používání majonéz?
Používání majonéz a čehokoliv není nikde zakázáno. Není nikde zakázáno nic. Všechno co kdysi zakázáno bylo už dávno padlo. Pro nás platí dodržování Vyhl. 137/2004
Autor: Iva
Re: Používání majonéz?
Ale ta kysaná smetana není moc tučná ?
Autor: Milada
Re: Používání majonéz?
Samozřejmě můj názor je také to, že majonézu z hlediska výživového je lepší nahrazovat bílým jogurtem, nebo zakysanou smetanou, bílým jogurtem nahrazujeme /majonézu/ při přípravě tatarské omáčky , ale jen jsem to chtěla vědět, protože se majonéza objevila v recepturách pro školní nstravování. Zdravím
Autor: Milada
Re: Používání majonéz?
Samozřejmě můj názor je také to, že majonézu z hlediska výživového je lepší nahrazovat bílým jogurtem, nebo zakysanou smetanou, bílým jogurtem nahrazujeme /majonézu/ při přípravě tatarské omáčky , ale jen jsem to chtěla vědět, protože se majonéza objevila v recepturách pro školní nstravování. Zdravím
Autor: Milada
Re: Používání majonéz?
Samozřejmě můj názor je také to, že majonézu z hlediska výživového je lepší nahrazovat bílým jogurtem, nebo zakysanou smetanou, bílým jogurtem nahrazujeme /majonézu/ při přípravě tatarské omáčky , ale jen jsem to chtěla vědět, protože se majonéza objevila v recepturách pro školní nstravování. Zdravím
Autor: Jana
Re: Používání majonéz?
Tatarskou omáčku- musíte mít teplotu-to udržíte během výdeje?
Autor: Milada
Re: Používání majonéz?
Jsme mateřská škola, jogurtová-tatarská omáčka se připraví ráno vychladí se a těsně před výdejem se vydá z chlaďáku . U nás na rozdíl velkých školních jídelen je oběd vydán všem jednorázově ve stejnou hodinu, takže nemáme s teplotou problém víte ?
Autor: Jana
Re: Používání majonéz?
Tatarskou omáčku- musíte mít teplotu-to udržíte během výdeje?
Autor: Milada
Re: Používání majonéz?
Jsme mateřská škola, jogurtová-tatarská omáčka se připraví ráno vychladí se a těsně před výdejem se vydá z chlaďáku . U nás na rozdíl velkých školních jídelen je oběd vydán všem jednorázově ve stejnou hodinu, takže nemáme s teplotou problém víte ?
Autor: Jana
Re: Používání majonéz?
Tatarskou omáčku- musíte mít teplotu-to udržíte během výdeje?
Autor: Milada
Re: Používání majonéz?
Jsme mateřská škola, jogurtová-tatarská omáčka se připraví ráno vychladí se a těsně před výdejem se vydá z chlaďáku . U nás na rozdíl velkých školních jídelen je oběd vydán všem jednorázově ve stejnou hodinu, takže nemáme s teplotou problém víte ?
Autor: saša
Re: Používání majonéz?
Prosím vás nikdy nebyla zakázaná majonéza ve veřejném stravování, ale pouze majonéza ze syrových vajec. Kdo zná technologii vaření potravin ví, že existuje několik druhů majonéz.
Je jasné, že je majonéza riziková potravina, ale pokud dodržíte všechny zásady skladování a spotřeby není nutné se majonézy obávat a to dokonce ani v MŠ. Jiné hledisko je výživové, ale ani zde není nutné se bát, pochybuji, že dětem budete dělat tatarku každý týden nebo cpát do všeho majonézu. Zdravím.
Autor: Milada
Re: Používání majonéz?
děkuji za Váš názor
Autor: saša
Re: Používání majonéz?
Prosím vás nikdy nebyla zakázaná majonéza ve veřejném stravování, ale pouze majonéza ze syrových vajec. Kdo zná technologii vaření potravin ví, že existuje několik druhů majonéz.
Je jasné, že je majonéza riziková potravina, ale pokud dodržíte všechny zásady skladování a spotřeby není nutné se majonézy obávat a to dokonce ani v MŠ. Jiné hledisko je výživové, ale ani zde není nutné se bát, pochybuji, že dětem budete dělat tatarku každý týden nebo cpát do všeho majonézu. Zdravím.
Autor: Milada
Re: Používání majonéz?
děkuji za Váš názor
Autor: saša
Re: Používání majonéz?
Prosím vás nikdy nebyla zakázaná majonéza ve veřejném stravování, ale pouze majonéza ze syrových vajec. Kdo zná technologii vaření potravin ví, že existuje několik druhů majonéz.
Je jasné, že je majonéza riziková potravina, ale pokud dodržíte všechny zásady skladování a spotřeby není nutné se majonézy obávat a to dokonce ani v MŠ. Jiné hledisko je výživové, ale ani zde není nutné se bát, pochybuji, že dětem budete dělat tatarku každý týden nebo cpát do všeho majonézu. Zdravím.
Autor: Milada
Re: Používání majonéz?
děkuji za Váš názor
Autor: pave
Re: Používání majonéz?
Zkuste místo majonézy použít yofresh . Je vyroben
z jogurtu dá se výborně dochucovat /ajvar/ a dá se do spotřebního koše zařadit jako mléčný výrobek.
Autor: ivča
Re: Používání majonéz?
A kde ho,prosím,seženu?Můžete mi poradit,kdo ho prodává?Děkuji,Ivča
Autor: pave
Re: Používání majonéz?
Zkuste místo majonézy použít yofresh . Je vyroben
z jogurtu dá se výborně dochucovat /ajvar/ a dá se do spotřebního koše zařadit jako mléčný výrobek.
Autor: ivča
Re: Používání majonéz?
A kde ho,prosím,seženu?Můžete mi poradit,kdo ho prodává?Děkuji,Ivča
Autor: pave
Re: Používání majonéz?
Zkuste místo majonézy použít yofresh . Je vyroben
z jogurtu dá se výborně dochucovat /ajvar/ a dá se do spotřebního koše zařadit jako mléčný výrobek.
Autor: ivča
Re: Používání majonéz?
A kde ho,prosím,seženu?Můžete mi poradit,kdo ho prodává?Děkuji,Ivča
Autor: Anonymní
Re: Používání majonéz?
Yofresh nakupuji u firmy KNOOR. Je opravdu výborný a dá všelijak dochutit.
Autor: Anonymní
Re: Používání majonéz?
Yofresh nakupuji u firmy KNOOR. Je opravdu výborný a dá všelijak dochutit.
Autor: Anonymní
Re: Používání majonéz?
Yofresh nakupuji u firmy KNOOR. Je opravdu výborný a dá všelijak dochutit.
Autor: Iva
Re: Používání majonéz?
Je YOFRESH opravdu jen z jogurtu ? Jestli ano, tak
by to bylo zajímavé v občasném použití i v MŠ. a u Knorra bych to objednala. Dáte mi prosím kontakt ? Děvčata děkuji moc a zdravím ……
Autor: Iva
Re: Používání majonéz?
Je YOFRESH opravdu jen z jogurtu ? Jestli ano, tak
by to bylo zajímavé v občasném použití i v MŠ. a u Knorra bych to objednala. Dáte mi prosím kontakt ? Děvčata děkuji moc a zdravím ……
Autor: Iva
Re: Používání majonéz?
Je YOFRESH opravdu jen z jogurtu ? Jestli ano, tak
by to bylo zajímavé v občasném použití i v MŠ. a u Knorra bych to objednala. Dáte mi prosím kontakt ? Děvčata děkuji moc a zdravím ……
Autor: MP
Re: Používání majonéz?
Pro nás jezdí p. Zaoralová od firmy KNORR , je to pro Ústecký kraj. Ona Vám dá jistě kontakt na koleg., která bude k Vašemu městu nejbíže.
724043690. Hezký den
Autor: Iva
Re: Používání majonéz?
Děkuji moc za radu a tel. číslo.
Autor: MP
Re: Používání majonéz?
Pro nás jezdí p. Zaoralová od firmy KNORR , je to pro Ústecký kraj. Ona Vám dá jistě kontakt na koleg., která bude k Vašemu městu nejbíže.
724043690. Hezký den
Autor: Iva
Re: Používání majonéz?
Děkuji moc za radu a tel. číslo.
Autor: MP
Re: Používání majonéz?
Pro nás jezdí p. Zaoralová od firmy KNORR , je to pro Ústecký kraj. Ona Vám dá jistě kontakt na koleg., která bude k Vašemu městu nejbíže.
724043690. Hezký den
Autor: Iva
Re: Používání majonéz?
Děkuji moc za radu a tel. číslo.
Autor: JITKA
Re: Používání majonéz?
Můžeme si sami připravit majonezu z vařených vajec?
Autor: JITKA
Re: Používání majonéz?
Můžeme si sami připravit majonezu z vařených vajec?
Autor: JITKA
Re: Používání majonéz?
Můžeme si sami připravit majonezu z vařených vajec?
Autor: pave
Re: Používání majonéz?
Dnes jsme k obědu podávali yofresh ochucený jemně nastrouhanými a vymačkanými okurkami a cibulí a skutečně byl výborný.Teď nás navštívila paní doktorka z KHS a na dotaz zda můžete vyrábět majonézu z vařených vajec říkala ano.Proč si ale komplikujete život když yofreshem si vylepšíte spotřební koš. Dle vyjádření paní doktorky není problém ani v používání průmyslově vyráběné majonézy ve školním stravování.
Autor: Anonymní
Re: Používání majonéz?
Čůčám jaké jste odbornice i s paní dokorkou! Paní doktorka řekla, že ano? Rychle mi napište, jak se vyrábí majonéza z vařených vajec! 🙂 Nebo jsem možná úplně blbá já, potom se ráda od vás poučím.
Autor: Anonymní
Re: Používání majonéz?
Cha cha, to by mne také zejímalo z vařených vajec _????????
Autor: pave
Re: Používání majonéz?
Dnes jsme k obědu podávali yofresh ochucený jemně nastrouhanými a vymačkanými okurkami a cibulí a skutečně byl výborný.Teď nás navštívila paní doktorka z KHS a na dotaz zda můžete vyrábět majonézu z vařených vajec říkala ano.Proč si ale komplikujete život když yofreshem si vylepšíte spotřební koš. Dle vyjádření paní doktorky není problém ani v používání průmyslově vyráběné majonézy ve školním stravování.
Autor: Anonymní
Re: Používání majonéz?
Čůčám jaké jste odbornice i s paní dokorkou! Paní doktorka řekla, že ano? Rychle mi napište, jak se vyrábí majonéza z vařených vajec! 🙂 Nebo jsem možná úplně blbá já, potom se ráda od vás poučím.
Autor: Anonymní
Re: Používání majonéz?
Cha cha, to by mne také zejímalo z vařených vajec _????????
Autor: pave
Re: Používání majonéz?
Dnes jsme k obědu podávali yofresh ochucený jemně nastrouhanými a vymačkanými okurkami a cibulí a skutečně byl výborný.Teď nás navštívila paní doktorka z KHS a na dotaz zda můžete vyrábět majonézu z vařených vajec říkala ano.Proč si ale komplikujete život když yofreshem si vylepšíte spotřební koš. Dle vyjádření paní doktorky není problém ani v používání průmyslově vyráběné majonézy ve školním stravování.
Autor: Anonymní
Re: Používání majonéz?
Čůčám jaké jste odbornice i s paní dokorkou! Paní doktorka řekla, že ano? Rychle mi napište, jak se vyrábí majonéza z vařených vajec! 🙂 Nebo jsem možná úplně blbá já, potom se ráda od vás poučím.
Autor: Anonymní
Re: Používání majonéz?
Cha cha, to by mne také zejímalo z vařených vajec _????????
Autor: JITKA
Re: Používání majonéz?
Pan kuchař pravil, že majonéza z vařených vajec je jeho tajemství. Ale není. Mohu říci, že je to velmi jednoduché a přitom velice chutné. Uvařená vejce spojíte mixerem s mlékem,/stejná teplota/a po rozmixování do hladka přidáváte olej./sůl…atd./
Tato mojolka je světlá, ale to vůbec není na závadu. Zkuste to.Přeji dobrou chuť.
Autor: JITKA
Re: Používání majonéz?
Pan kuchař pravil, že majonéza z vařených vajec je jeho tajemství. Ale není. Mohu říci, že je to velmi jednoduché a přitom velice chutné. Uvařená vejce spojíte mixerem s mlékem,/stejná teplota/a po rozmixování do hladka přidáváte olej./sůl…atd./
Tato mojolka je světlá, ale to vůbec není na závadu. Zkuste to.Přeji dobrou chuť.
Autor: JITKA
Re: Používání majonéz?
Pan kuchař pravil, že majonéza z vařených vajec je jeho tajemství. Ale není. Mohu říci, že je to velmi jednoduché a přitom velice chutné. Uvařená vejce spojíte mixerem s mlékem,/stejná teplota/a po rozmixování do hladka přidáváte olej./sůl…atd./
Tato mojolka je světlá, ale to vůbec není na závadu. Zkuste to.Přeji dobrou chuť.
Autor: Jarmila
Re: Používání majonéz?
Musím podotknout, že i mě zajímala výroba majonézy z vařených vajec. Ale nelíbilo se mi že pisatelé -neboť se neví zda-li ženy či muži, napsali reakci dosti výsměšnou a nepodepsali se …. ano křestním jménem.To mě docela zarazilo…Je to docela zajímavý tip a určitě to zkusíme.
Autor: Jarmila
Re: Používání majonéz?
Musím podotknout, že i mě zajímala výroba majonézy z vařených vajec. Ale nelíbilo se mi že pisatelé -neboť se neví zda-li ženy či muži, napsali reakci dosti výsměšnou a nepodepsali se …. ano křestním jménem.To mě docela zarazilo…Je to docela zajímavý tip a určitě to zkusíme.
Autor: Jarmila
Re: Používání majonéz?
Musím podotknout, že i mě zajímala výroba majonézy z vařených vajec. Ale nelíbilo se mi že pisatelé -neboť se neví zda-li ženy či muži, napsali reakci dosti výsměšnou a nepodepsali se …. ano křestním jménem.To mě docela zarazilo…Je to docela zajímavý tip a určitě to zkusíme.
Autor: Pavelková Anna
Re: Používání majonéz?
Myslela jsem si, že budeme vděčni za každou radu nebo zkušenost,kterou se na tomto portálu dovíme.Já pracuji ve funkci vedoucí školní jídelny již 38 let a přesto ráda využiji nebo se nechám poučit každou novou věcí, která se na tomto portále objeví. Vždyť mnohé můžeme využít ve prospěch našich strávníkům a výsměch, který je
cítit z příspěvků č. 4681 a 4684 není na m í s t ě!!
Ale i takoví jsou lidé.
Autor: Eva
Re: Používání majonéz?
Jestli je někdo podepsaný a nebo není to není vůbec důležitý,I ten kdo se jako by podepíše se většinou tak vůbec nejmenuje. To bych nekritizovala !
Autor: Anonymní
Re: Používání majonéz?
Mám naprosto stejný názor jako Vy. Je úplně jedno jak se kdo podepíše nebo ne! Důležité je, kdo co tady poví a čím může nebo nemůže obohatit toho druhého.
Autor: Pavelková Anna
Re: Používání majonéz?
Myslela jsem si, že budeme vděčni za každou radu nebo zkušenost,kterou se na tomto portálu dovíme.Já pracuji ve funkci vedoucí školní jídelny již 38 let a přesto ráda využiji nebo se nechám poučit každou novou věcí, která se na tomto portále objeví. Vždyť mnohé můžeme využít ve prospěch našich strávníkům a výsměch, který je
cítit z příspěvků č. 4681 a 4684 není na m í s t ě!!
Ale i takoví jsou lidé.
Autor: Eva
Re: Používání majonéz?
Jestli je někdo podepsaný a nebo není to není vůbec důležitý,I ten kdo se jako by podepíše se většinou tak vůbec nejmenuje. To bych nekritizovala !
Autor: Anonymní
Re: Používání majonéz?
Mám naprosto stejný názor jako Vy. Je úplně jedno jak se kdo podepíše nebo ne! Důležité je, kdo co tady poví a čím může nebo nemůže obohatit toho druhého.
Autor: Pavelková Anna
Re: Používání majonéz?
Myslela jsem si, že budeme vděčni za každou radu nebo zkušenost,kterou se na tomto portálu dovíme.Já pracuji ve funkci vedoucí školní jídelny již 38 let a přesto ráda využiji nebo se nechám poučit každou novou věcí, která se na tomto portále objeví. Vždyť mnohé můžeme využít ve prospěch našich strávníkům a výsměch, který je
cítit z příspěvků č. 4681 a 4684 není na m í s t ě!!
Ale i takoví jsou lidé.
Autor: Eva
Re: Používání majonéz?
Jestli je někdo podepsaný a nebo není to není vůbec důležitý,I ten kdo se jako by podepíše se většinou tak vůbec nejmenuje. To bych nekritizovala !
Autor: Anonymní
Re: Používání majonéz?
Mám naprosto stejný názor jako Vy. Je úplně jedno jak se kdo podepíše nebo ne! Důležité je, kdo co tady poví a čím může nebo nemůže obohatit toho druhého.
Autor: Jana
Re: Používání majonéz?
Je pravda,že ani my majonézy nepoužíváme máme strávníky MŠ děláme jim pouze přelivku z jogurtu,který ochutíme bylinkou ,cibulkou atd.Naše paní neznámá je nám už tady známá vede moc inteligentní rady a řeči a tak jak říkáte ráda si čtu rady a zapojím se do debaty o různých problémech a komu je to proti srsti tak ať nechá být nemusí se zapojovat a vyjadřovat,když chce škodit a né pomoct.Je pravda že se vyzná v zákonech ,ale že se dá udělat majonéza z vařených žloutků ji uniklo.
Autor: Jana
Re: Používání majonéz?
Je pravda,že ani my majonézy nepoužíváme máme strávníky MŠ děláme jim pouze přelivku z jogurtu,který ochutíme bylinkou ,cibulkou atd.Naše paní neznámá je nám už tady známá vede moc inteligentní rady a řeči a tak jak říkáte ráda si čtu rady a zapojím se do debaty o různých problémech a komu je to proti srsti tak ať nechá být nemusí se zapojovat a vyjadřovat,když chce škodit a né pomoct.Je pravda že se vyzná v zákonech ,ale že se dá udělat majonéza z vařených žloutků ji uniklo.
Autor: Jana
Re: Používání majonéz?
Je pravda,že ani my majonézy nepoužíváme máme strávníky MŠ děláme jim pouze přelivku z jogurtu,který ochutíme bylinkou ,cibulkou atd.Naše paní neznámá je nám už tady známá vede moc inteligentní rady a řeči a tak jak říkáte ráda si čtu rady a zapojím se do debaty o různých problémech a komu je to proti srsti tak ať nechá být nemusí se zapojovat a vyjadřovat,když chce škodit a né pomoct.Je pravda že se vyzná v zákonech ,ale že se dá udělat majonéza z vařených žloutků ji uniklo.
Autor: jitka
Re: Používání majonéz?
Omlouvám se, že jsem se nepodepsala. Pracuji s www. jidelny a vlastně i s internetem teprve krátce a myslela jsem,že jméno před E-mailem je dostačující. Podstatné je spíše, abychom si navzájem mohli poradit jak v receptech, tak i v jiných problémech.
Autor: jitka
Re: Používání majonéz?
Omlouvám se, že jsem se nepodepsala. Pracuji s www. jidelny a vlastně i s internetem teprve krátce a myslela jsem,že jméno před E-mailem je dostačující. Podstatné je spíše, abychom si navzájem mohli poradit jak v receptech, tak i v jiných problémech.
Autor: jitka
Re: Používání majonéz?
Omlouvám se, že jsem se nepodepsala. Pracuji s www. jidelny a vlastně i s internetem teprve krátce a myslela jsem,že jméno před E-mailem je dostačující. Podstatné je spíše, abychom si navzájem mohli poradit jak v receptech, tak i v jiných problémech.
Autor: Milka
Re: Používání majonéz?
Ráda bych se připojila do diskuse. My v naší školní jídelně již snad 15 roků připravujeme tatarku z tvarohu (také ji počítáme do spotřebního koše). Mimo tvarohu tam příjdou vařená vejíčka, tatra mléko, čerstvé mléko, olej + citron.šťáva, cibule, kys. okurky a hořčice na dochucení. Dětem chutná, musíme jí připravovat z většího množství než máme v normě. Zdravím, ráda si čtu příspěvky.
Autor: Eva
Re: Používání majonéz?
My v MŠ připravujeme tatarku z bílého jogurtu, ale ten Váš cecept z tvarohu může být také výborný, vyzkoušíme ho. Díky za příspěvek.
Autor: ivča
Re: Používání majonéz?
Paní Milko,můžete nám napsat recepturu?Děkuji moc,Ivča
Autor: Milka
Re: Používání majonéz?
Ráda bych se připojila do diskuse. My v naší školní jídelně již snad 15 roků připravujeme tatarku z tvarohu (také ji počítáme do spotřebního koše). Mimo tvarohu tam příjdou vařená vejíčka, tatra mléko, čerstvé mléko, olej + citron.šťáva, cibule, kys. okurky a hořčice na dochucení. Dětem chutná, musíme jí připravovat z většího množství než máme v normě. Zdravím, ráda si čtu příspěvky.
Autor: Eva
Re: Používání majonéz?
My v MŠ připravujeme tatarku z bílého jogurtu, ale ten Váš cecept z tvarohu může být také výborný, vyzkoušíme ho. Díky za příspěvek.
Autor: ivča
Re: Používání majonéz?
Paní Milko,můžete nám napsat recepturu?Děkuji moc,Ivča
Autor: Milka
Re: Používání majonéz?
Ráda bych se připojila do diskuse. My v naší školní jídelně již snad 15 roků připravujeme tatarku z tvarohu (také ji počítáme do spotřebního koše). Mimo tvarohu tam příjdou vařená vejíčka, tatra mléko, čerstvé mléko, olej + citron.šťáva, cibule, kys. okurky a hořčice na dochucení. Dětem chutná, musíme jí připravovat z většího množství než máme v normě. Zdravím, ráda si čtu příspěvky.
Autor: Eva
Re: Používání majonéz?
My v MŠ připravujeme tatarku z bílého jogurtu, ale ten Váš cecept z tvarohu může být také výborný, vyzkoušíme ho. Díky za příspěvek.
Autor: ivča
Re: Používání majonéz?
Paní Milko,můžete nám napsat recepturu?Děkuji moc,Ivča
Autor: Hana
Re: Používání majonéz?
Nabízím recepturu na tatarskou omáčku – také jsme ji dělávali z tvarohu, ale dost často se stávalo, že tvaroh byl hrudkovitý a tatarka nebyla hladká, tak jsme tvaroh nahradili zakysanou smetanou . Od té doby již jinou neděláme: jogurt bílý 0,98,vejce,3 ks, hořčice 0,014, sterilované okurky 0,143, cukr krupice. 0,02, smetana zakysaná0,28, sterilovaná paprika 0,10, sterilované žampiony0,10, cibule0,10, sůl 0,02.
Vejce uvařit natvrdo, ostatní suroviny na drobné kostičky a zamíchat. Strávníkům chutná!
Autor: Hana
Re: Používání majonéz?
Nabízím recepturu na tatarskou omáčku – také jsme ji dělávali z tvarohu, ale dost často se stávalo, že tvaroh byl hrudkovitý a tatarka nebyla hladká, tak jsme tvaroh nahradili zakysanou smetanou . Od té doby již jinou neděláme: jogurt bílý 0,98,vejce,3 ks, hořčice 0,014, sterilované okurky 0,143, cukr krupice. 0,02, smetana zakysaná0,28, sterilovaná paprika 0,10, sterilované žampiony0,10, cibule0,10, sůl 0,02.
Vejce uvařit natvrdo, ostatní suroviny na drobné kostičky a zamíchat. Strávníkům chutná!
Autor: Hana
Re: Používání majonéz?
Nabízím recepturu na tatarskou omáčku – také jsme ji dělávali z tvarohu, ale dost často se stávalo, že tvaroh byl hrudkovitý a tatarka nebyla hladká, tak jsme tvaroh nahradili zakysanou smetanou . Od té doby již jinou neděláme: jogurt bílý 0,98,vejce,3 ks, hořčice 0,014, sterilované okurky 0,143, cukr krupice. 0,02, smetana zakysaná0,28, sterilovaná paprika 0,10, sterilované žampiony0,10, cibule0,10, sůl 0,02.
Vejce uvařit natvrdo, ostatní suroviny na drobné kostičky a zamíchat. Strávníkům chutná!
Autor: Milka
Re: Používání majonéz?
Takže recept na tvarohovou tatarku je na 10 porcí:
tvaroh 0.4 kg, olej 0.04 l, tatra mléko 0.08 l, mléko 0.17 l, vejce 2.0 ks, citrony 0.16 kg, cibule 0.05 kg, sterilované okurky 0.05 kg, hořčice 0.016 kg.
Tvaroh může být hrudkovatý – vše zpracováváme v mixeru a tatarka je krásně hladká. Tak ať se Vám povede a chutná dětem.
Autor: Milka
Re: Používání majonéz?
Takže recept na tvarohovou tatarku je na 10 porcí:
tvaroh 0.4 kg, olej 0.04 l, tatra mléko 0.08 l, mléko 0.17 l, vejce 2.0 ks, citrony 0.16 kg, cibule 0.05 kg, sterilované okurky 0.05 kg, hořčice 0.016 kg.
Tvaroh může být hrudkovatý – vše zpracováváme v mixeru a tatarka je krásně hladká. Tak ať se Vám povede a chutná dětem.
Autor: Milka
Re: Používání majonéz?
Takže recept na tvarohovou tatarku je na 10 porcí:
tvaroh 0.4 kg, olej 0.04 l, tatra mléko 0.08 l, mléko 0.17 l, vejce 2.0 ks, citrony 0.16 kg, cibule 0.05 kg, sterilované okurky 0.05 kg, hořčice 0.016 kg.
Tvaroh může být hrudkovatý – vše zpracováváme v mixeru a tatarka je krásně hladká. Tak ať se Vám povede a chutná dětem.