Přeskočit na obsah

Používání vývarů a dochucovadel ve škol.strav

  • Autor: Procházková

    Používání vývarů a dochucovadel ve škol.strav
    Prosím o váš názor na používání vývarů a dochucovadel ( např. Maggi, Knorr,Vitana, Vegetka ) apod. ve školním stravování.

    • Autor: Pálková

      nezadan
      Pouzivame vyvar Maggi jemny zeleninovy vyvar a jsme s nim velmi spokojeni. Pouze ho pridavame do polevky na dochuceni, samotnou polevku jsme z neho nevarili, nezda se nam to pro deti predskolniho veku vhodne, i kdyz v normach y 96 roku jsou jiz tyto vyvary uvedeny jako vhodne spolu s dalsimi polotovary drive zakazanymi nebo vhodnymi pro deti starsiho skolniho veku.

    • Autor: Zachová

      Vývary používáme, ale v podstatně menších dávkách, než jsou uvedeny na obalu. Vývary z Vitany jsou slanější. Těm se raději vyhýbáme. Marie Zachová

    • Autor: Pálková

      nezadan
      Pouzivame vyvar Maggi jemny zeleninovy vyvar a jsme s nim velmi spokojeni. Pouze ho pridavame do polevky na dochuceni, samotnou polevku jsme z neho nevarili, nezda se nam to pro deti predskolniho veku vhodne, i kdyz v normach y 96 roku jsou jiz tyto vyvary uvedeny jako vhodne spolu s dalsimi polotovary drive zakazanymi nebo vhodnymi pro deti starsiho skolniho veku.

    • Autor: Zachová

      Vývary používáme, ale v podstatně menších dávkách, než jsou uvedeny na obalu. Vývary z Vitany jsou slanější. Těm se raději vyhýbáme. Marie Zachová

    • Autor: Pálková

      nezadan
      Pouzivame vyvar Maggi jemny zeleninovy vyvar a jsme s nim velmi spokojeni. Pouze ho pridavame do polevky na dochuceni, samotnou polevku jsme z neho nevarili, nezda se nam to pro deti predskolniho veku vhodne, i kdyz v normach y 96 roku jsou jiz tyto vyvary uvedeny jako vhodne spolu s dalsimi polotovary drive zakazanymi nebo vhodnymi pro deti starsiho skolniho veku.

    • Autor: Zachová

      Vývary používáme, ale v podstatně menších dávkách, než jsou uvedeny na obalu. Vývary z Vitany jsou slanější. Těm se raději vyhýbáme. Marie Zachová

    • Autor: Havi

      vývary
      Vývary používáme jeen jako koření, protože obsahují hodně soli a glutaman sodný, a ten v mateřinkách nemá co dělat.

    • Autor: Havi

      vývary
      Vývary používáme jeen jako koření, protože obsahují hodně soli a glutaman sodný, a ten v mateřinkách nemá co dělat.

    • Autor: Havi

      vývary
      Vývary používáme jeen jako koření, protože obsahují hodně soli a glutaman sodný, a ten v mateřinkách nemá co dělat.

    • Autor: šEVčA

      Re: Používání vývarů a dochucovadel ve škol.strav

      • Autor: Ševča

        Re: Používání vývarů a dochucovadel ve škol.strav
        Výrobky konvenience používáme také k dochucování.Zajímalo by mě,jestli používáte v některých jídelnách nějaký přípravek jako hlavní suroviny(např.omáčky).Koupila jsem si nedávno receptury ,,Dobromila“ a tam se to jen hemží samou Vitanou atd.
        Myslím si,že na chuti musí být poznat,že se jedná o
        polotovar.
        Jestli máte dobré zkušenosti,podělte se,prosím.
        Děkuji

        • Autor: Zachovka

          Re: Používání vývarů a dochucovadel ve škol.strav
          Vývary používáme, ale pouze jako dochucovadlo. Omáčky nepoužíváme. Hotová omáčka polotovar ani od jedné firmy není ono. Některé omáčky pouze v malém množství přidáme opět na dochucení. Třeba omáčka na špagety, chili con carne, houbová omáčka a základ na svíčkovou. Svíčkovou vaříme klasicky a základ přidáme asi v množství na 700 porcí 1,5 Kg. M.Zachová

    • Autor: šEVčA

      Re: Používání vývarů a dochucovadel ve škol.strav

      • Autor: Ševča

        Re: Používání vývarů a dochucovadel ve škol.strav
        Výrobky konvenience používáme také k dochucování.Zajímalo by mě,jestli používáte v některých jídelnách nějaký přípravek jako hlavní suroviny(např.omáčky).Koupila jsem si nedávno receptury ,,Dobromila“ a tam se to jen hemží samou Vitanou atd.
        Myslím si,že na chuti musí být poznat,že se jedná o
        polotovar.
        Jestli máte dobré zkušenosti,podělte se,prosím.
        Děkuji

        • Autor: Zachovka

          Re: Používání vývarů a dochucovadel ve škol.strav
          Vývary používáme, ale pouze jako dochucovadlo. Omáčky nepoužíváme. Hotová omáčka polotovar ani od jedné firmy není ono. Některé omáčky pouze v malém množství přidáme opět na dochucení. Třeba omáčka na špagety, chili con carne, houbová omáčka a základ na svíčkovou. Svíčkovou vaříme klasicky a základ přidáme asi v množství na 700 porcí 1,5 Kg. M.Zachová

    • Autor: šEVčA

      Re: Používání vývarů a dochucovadel ve škol.strav

      • Autor: Ševča

        Re: Používání vývarů a dochucovadel ve škol.strav
        Výrobky konvenience používáme také k dochucování.Zajímalo by mě,jestli používáte v některých jídelnách nějaký přípravek jako hlavní suroviny(např.omáčky).Koupila jsem si nedávno receptury ,,Dobromila“ a tam se to jen hemží samou Vitanou atd.
        Myslím si,že na chuti musí být poznat,že se jedná o
        polotovar.
        Jestli máte dobré zkušenosti,podělte se,prosím.
        Děkuji

        • Autor: Zachovka

          Re: Používání vývarů a dochucovadel ve škol.strav
          Vývary používáme, ale pouze jako dochucovadlo. Omáčky nepoužíváme. Hotová omáčka polotovar ani od jedné firmy není ono. Některé omáčky pouze v malém množství přidáme opět na dochucení. Třeba omáčka na špagety, chili con carne, houbová omáčka a základ na svíčkovou. Svíčkovou vaříme klasicky a základ přidáme asi v množství na 700 porcí 1,5 Kg. M.Zachová

    • Autor: Ivča

      Re: Používání vývarů a dochuco
      Mám dvojí zkušenost v jedné školní kuch. nepoužívaly kuchařky nic. čistě si chystaly vlastní základy,pouze na dochucení podravku,vegetu.
      Druhá zkušenost to je ta nynější, kde jsem přiška mezi kolektiv kuchařek, které to po mě vyžadují abych tyto výrobky měla na skladě, tedy zásadně bez glutamalu což je Vitana nebo Rettigová.Pouze jen jako dochucení v konečné přípravě pokrmu.

    • Autor: Ivča

      Re: Používání vývarů a dochuco
      Mám dvojí zkušenost v jedné školní kuch. nepoužívaly kuchařky nic. čistě si chystaly vlastní základy,pouze na dochucení podravku,vegetu.
      Druhá zkušenost to je ta nynější, kde jsem přiška mezi kolektiv kuchařek, které to po mě vyžadují abych tyto výrobky měla na skladě, tedy zásadně bez glutamalu což je Vitana nebo Rettigová.Pouze jen jako dochucení v konečné přípravě pokrmu.

    • Autor: Ivča

      Re: Používání vývarů a dochuco
      Mám dvojí zkušenost v jedné školní kuch. nepoužívaly kuchařky nic. čistě si chystaly vlastní základy,pouze na dochucení podravku,vegetu.
      Druhá zkušenost to je ta nynější, kde jsem přiška mezi kolektiv kuchařek, které to po mě vyžadují abych tyto výrobky měla na skladě, tedy zásadně bez glutamalu což je Vitana nebo Rettigová.Pouze jen jako dochucení v konečné přípravě pokrmu.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se