Používání vývarů a dochucovadel ve škol.strav
Prosím o váš názor na používání vývarů a dochucovadel ( např. Maggi, Knorr,Vitana, Vegetka ) apod. ve školním stravování.
nezadan
Pouzivame vyvar Maggi jemny zeleninovy vyvar a jsme s nim velmi spokojeni. Pouze ho pridavame do polevky na dochuceni, samotnou polevku jsme z neho nevarili, nezda se nam to pro deti predskolniho veku vhodne, i kdyz v normach y 96 roku jsou jiz tyto vyvary uvedeny jako vhodne spolu s dalsimi polotovary drive zakazanymi nebo vhodnymi pro deti starsiho skolniho veku.
nezadan
Pouzivame vyvar Maggi jemny zeleninovy vyvar a jsme s nim velmi spokojeni. Pouze ho pridavame do polevky na dochuceni, samotnou polevku jsme z neho nevarili, nezda se nam to pro deti predskolniho veku vhodne, i kdyz v normach y 96 roku jsou jiz tyto vyvary uvedeny jako vhodne spolu s dalsimi polotovary drive zakazanymi nebo vhodnymi pro deti starsiho skolniho veku.
nezadan
Pouzivame vyvar Maggi jemny zeleninovy vyvar a jsme s nim velmi spokojeni. Pouze ho pridavame do polevky na dochuceni, samotnou polevku jsme z neho nevarili, nezda se nam to pro deti predskolniho veku vhodne, i kdyz v normach y 96 roku jsou jiz tyto vyvary uvedeny jako vhodne spolu s dalsimi polotovary drive zakazanymi nebo vhodnymi pro deti starsiho skolniho veku.
Re: Používání vývarů a dochucovadel ve škol.strav
Výrobky konvenience používáme také k dochucování.Zajímalo by mě,jestli používáte v některých jídelnách nějaký přípravek jako hlavní suroviny(např.omáčky).Koupila jsem si nedávno receptury ,,Dobromila“ a tam se to jen hemží samou Vitanou atd.
Myslím si,že na chuti musí být poznat,že se jedná o
polotovar.
Jestli máte dobré zkušenosti,podělte se,prosím.
Děkuji
Re: Používání vývarů a dochucovadel ve škol.strav
Vývary používáme, ale pouze jako dochucovadlo. Omáčky nepoužíváme. Hotová omáčka polotovar ani od jedné firmy není ono. Některé omáčky pouze v malém množství přidáme opět na dochucení. Třeba omáčka na špagety, chili con carne, houbová omáčka a základ na svíčkovou. Svíčkovou vaříme klasicky a základ přidáme asi v množství na 700 porcí 1,5 Kg. M.Zachová
Re: Používání vývarů a dochucovadel ve škol.strav
Výrobky konvenience používáme také k dochucování.Zajímalo by mě,jestli používáte v některých jídelnách nějaký přípravek jako hlavní suroviny(např.omáčky).Koupila jsem si nedávno receptury ,,Dobromila“ a tam se to jen hemží samou Vitanou atd.
Myslím si,že na chuti musí být poznat,že se jedná o
polotovar.
Jestli máte dobré zkušenosti,podělte se,prosím.
Děkuji
Re: Používání vývarů a dochucovadel ve škol.strav
Vývary používáme, ale pouze jako dochucovadlo. Omáčky nepoužíváme. Hotová omáčka polotovar ani od jedné firmy není ono. Některé omáčky pouze v malém množství přidáme opět na dochucení. Třeba omáčka na špagety, chili con carne, houbová omáčka a základ na svíčkovou. Svíčkovou vaříme klasicky a základ přidáme asi v množství na 700 porcí 1,5 Kg. M.Zachová
Re: Používání vývarů a dochucovadel ve škol.strav
Výrobky konvenience používáme také k dochucování.Zajímalo by mě,jestli používáte v některých jídelnách nějaký přípravek jako hlavní suroviny(např.omáčky).Koupila jsem si nedávno receptury ,,Dobromila“ a tam se to jen hemží samou Vitanou atd.
Myslím si,že na chuti musí být poznat,že se jedná o
polotovar.
Jestli máte dobré zkušenosti,podělte se,prosím.
Děkuji
Re: Používání vývarů a dochucovadel ve škol.strav
Vývary používáme, ale pouze jako dochucovadlo. Omáčky nepoužíváme. Hotová omáčka polotovar ani od jedné firmy není ono. Některé omáčky pouze v malém množství přidáme opět na dochucení. Třeba omáčka na špagety, chili con carne, houbová omáčka a základ na svíčkovou. Svíčkovou vaříme klasicky a základ přidáme asi v množství na 700 porcí 1,5 Kg. M.Zachová
Re: Používání vývarů a dochuco
Mám dvojí zkušenost v jedné školní kuch. nepoužívaly kuchařky nic. čistě si chystaly vlastní základy,pouze na dochucení podravku,vegetu.
Druhá zkušenost to je ta nynější, kde jsem přiška mezi kolektiv kuchařek, které to po mě vyžadují abych tyto výrobky měla na skladě, tedy zásadně bez glutamalu což je Vitana nebo Rettigová.Pouze jen jako dochucení v konečné přípravě pokrmu.
Re: Používání vývarů a dochuco
Mám dvojí zkušenost v jedné školní kuch. nepoužívaly kuchařky nic. čistě si chystaly vlastní základy,pouze na dochucení podravku,vegetu.
Druhá zkušenost to je ta nynější, kde jsem přiška mezi kolektiv kuchařek, které to po mě vyžadují abych tyto výrobky měla na skladě, tedy zásadně bez glutamalu což je Vitana nebo Rettigová.Pouze jen jako dochucení v konečné přípravě pokrmu.
Re: Používání vývarů a dochuco
Mám dvojí zkušenost v jedné školní kuch. nepoužívaly kuchařky nic. čistě si chystaly vlastní základy,pouze na dochucení podravku,vegetu.
Druhá zkušenost to je ta nynější, kde jsem přiška mezi kolektiv kuchařek, které to po mě vyžadují abych tyto výrobky měla na skladě, tedy zásadně bez glutamalu což je Vitana nebo Rettigová.Pouze jen jako dochucení v konečné přípravě pokrmu.
Používání vývarů a dochucovadel ve škol.strav
Autor: Procházková
Používání vývarů a dochucovadel ve škol.strav
Prosím o váš názor na používání vývarů a dochucovadel ( např. Maggi, Knorr,Vitana, Vegetka ) apod. ve školním stravování.
Autor: Pálková
nezadan
Pouzivame vyvar Maggi jemny zeleninovy vyvar a jsme s nim velmi spokojeni. Pouze ho pridavame do polevky na dochuceni, samotnou polevku jsme z neho nevarili, nezda se nam to pro deti predskolniho veku vhodne, i kdyz v normach y 96 roku jsou jiz tyto vyvary uvedeny jako vhodne spolu s dalsimi polotovary drive zakazanymi nebo vhodnymi pro deti starsiho skolniho veku.
Autor: Zachová
Vývary používáme, ale v podstatně menších dávkách, než jsou uvedeny na obalu. Vývary z Vitany jsou slanější. Těm se raději vyhýbáme. Marie Zachová
Autor: Pálková
nezadan
Pouzivame vyvar Maggi jemny zeleninovy vyvar a jsme s nim velmi spokojeni. Pouze ho pridavame do polevky na dochuceni, samotnou polevku jsme z neho nevarili, nezda se nam to pro deti predskolniho veku vhodne, i kdyz v normach y 96 roku jsou jiz tyto vyvary uvedeny jako vhodne spolu s dalsimi polotovary drive zakazanymi nebo vhodnymi pro deti starsiho skolniho veku.
Autor: Zachová
Vývary používáme, ale v podstatně menších dávkách, než jsou uvedeny na obalu. Vývary z Vitany jsou slanější. Těm se raději vyhýbáme. Marie Zachová
Autor: Pálková
nezadan
Pouzivame vyvar Maggi jemny zeleninovy vyvar a jsme s nim velmi spokojeni. Pouze ho pridavame do polevky na dochuceni, samotnou polevku jsme z neho nevarili, nezda se nam to pro deti predskolniho veku vhodne, i kdyz v normach y 96 roku jsou jiz tyto vyvary uvedeny jako vhodne spolu s dalsimi polotovary drive zakazanymi nebo vhodnymi pro deti starsiho skolniho veku.
Autor: Zachová
Vývary používáme, ale v podstatně menších dávkách, než jsou uvedeny na obalu. Vývary z Vitany jsou slanější. Těm se raději vyhýbáme. Marie Zachová
Autor: Havi
vývary
Vývary používáme jeen jako koření, protože obsahují hodně soli a glutaman sodný, a ten v mateřinkách nemá co dělat.
Autor: Havi
vývary
Vývary používáme jeen jako koření, protože obsahují hodně soli a glutaman sodný, a ten v mateřinkách nemá co dělat.
Autor: Havi
vývary
Vývary používáme jeen jako koření, protože obsahují hodně soli a glutaman sodný, a ten v mateřinkách nemá co dělat.
Autor: šEVčA
Re: Používání vývarů a dochucovadel ve škol.strav
Autor: Ševča
Re: Používání vývarů a dochucovadel ve škol.strav
Výrobky konvenience používáme také k dochucování.Zajímalo by mě,jestli používáte v některých jídelnách nějaký přípravek jako hlavní suroviny(např.omáčky).Koupila jsem si nedávno receptury ,,Dobromila“ a tam se to jen hemží samou Vitanou atd.
Myslím si,že na chuti musí být poznat,že se jedná o
polotovar.
Jestli máte dobré zkušenosti,podělte se,prosím.
Děkuji
Autor: Zachovka
Re: Používání vývarů a dochucovadel ve škol.strav
Vývary používáme, ale pouze jako dochucovadlo. Omáčky nepoužíváme. Hotová omáčka polotovar ani od jedné firmy není ono. Některé omáčky pouze v malém množství přidáme opět na dochucení. Třeba omáčka na špagety, chili con carne, houbová omáčka a základ na svíčkovou. Svíčkovou vaříme klasicky a základ přidáme asi v množství na 700 porcí 1,5 Kg. M.Zachová
Autor: šEVčA
Re: Používání vývarů a dochucovadel ve škol.strav
Autor: Ševča
Re: Používání vývarů a dochucovadel ve škol.strav
Výrobky konvenience používáme také k dochucování.Zajímalo by mě,jestli používáte v některých jídelnách nějaký přípravek jako hlavní suroviny(např.omáčky).Koupila jsem si nedávno receptury ,,Dobromila“ a tam se to jen hemží samou Vitanou atd.
Myslím si,že na chuti musí být poznat,že se jedná o
polotovar.
Jestli máte dobré zkušenosti,podělte se,prosím.
Děkuji
Autor: Zachovka
Re: Používání vývarů a dochucovadel ve škol.strav
Vývary používáme, ale pouze jako dochucovadlo. Omáčky nepoužíváme. Hotová omáčka polotovar ani od jedné firmy není ono. Některé omáčky pouze v malém množství přidáme opět na dochucení. Třeba omáčka na špagety, chili con carne, houbová omáčka a základ na svíčkovou. Svíčkovou vaříme klasicky a základ přidáme asi v množství na 700 porcí 1,5 Kg. M.Zachová
Autor: šEVčA
Re: Používání vývarů a dochucovadel ve škol.strav
Autor: Ševča
Re: Používání vývarů a dochucovadel ve škol.strav
Výrobky konvenience používáme také k dochucování.Zajímalo by mě,jestli používáte v některých jídelnách nějaký přípravek jako hlavní suroviny(např.omáčky).Koupila jsem si nedávno receptury ,,Dobromila“ a tam se to jen hemží samou Vitanou atd.
Myslím si,že na chuti musí být poznat,že se jedná o
polotovar.
Jestli máte dobré zkušenosti,podělte se,prosím.
Děkuji
Autor: Zachovka
Re: Používání vývarů a dochucovadel ve škol.strav
Vývary používáme, ale pouze jako dochucovadlo. Omáčky nepoužíváme. Hotová omáčka polotovar ani od jedné firmy není ono. Některé omáčky pouze v malém množství přidáme opět na dochucení. Třeba omáčka na špagety, chili con carne, houbová omáčka a základ na svíčkovou. Svíčkovou vaříme klasicky a základ přidáme asi v množství na 700 porcí 1,5 Kg. M.Zachová
Autor: Ivča
Re: Používání vývarů a dochuco
Mám dvojí zkušenost v jedné školní kuch. nepoužívaly kuchařky nic. čistě si chystaly vlastní základy,pouze na dochucení podravku,vegetu.
Druhá zkušenost to je ta nynější, kde jsem přiška mezi kolektiv kuchařek, které to po mě vyžadují abych tyto výrobky měla na skladě, tedy zásadně bez glutamalu což je Vitana nebo Rettigová.Pouze jen jako dochucení v konečné přípravě pokrmu.
Autor: Ivča
Re: Používání vývarů a dochuco
Mám dvojí zkušenost v jedné školní kuch. nepoužívaly kuchařky nic. čistě si chystaly vlastní základy,pouze na dochucení podravku,vegetu.
Druhá zkušenost to je ta nynější, kde jsem přiška mezi kolektiv kuchařek, které to po mě vyžadují abych tyto výrobky měla na skladě, tedy zásadně bez glutamalu což je Vitana nebo Rettigová.Pouze jen jako dochucení v konečné přípravě pokrmu.
Autor: Ivča
Re: Používání vývarů a dochuco
Mám dvojí zkušenost v jedné školní kuch. nepoužívaly kuchařky nic. čistě si chystaly vlastní základy,pouze na dochucení podravku,vegetu.
Druhá zkušenost to je ta nynější, kde jsem přiška mezi kolektiv kuchařek, které to po mě vyžadují abych tyto výrobky měla na skladě, tedy zásadně bez glutamalu což je Vitana nebo Rettigová.Pouze jen jako dochucení v konečné přípravě pokrmu.