Přeskočit na obsah

Povinné oblečení?

  • Autor: Terézia

    Povinné oblečení?
    mám otázku a nevím kde se už ptát, děláme jednu velkou akci a máme objednané jídlo ale ve smlouvě je psáno že máme mít povinné oblečení na výdej jídla. Tak se chci zeptat, co všechno je povinné mít jen na vydávání jídla?

    • Autor: ivka6

      Asi by bylo vhodné zeptat se té společnosti, která jídlo dodává, co oni si představují pod pojmem povinné oblečení, třeba vám zapůjčí. Asi je také dobré vědět, jestli se budete pohybovat mezi hosty nebo budete vydávat z okénka, lze přizpůsobit typ oblečení ( barevně sladěné, logo školy atp.,) . Pokrývka hlavy, kalhoty, rondon, zástěra, nebo šlová zástěra, příručník, pracovní protiskluznou obuv, jednorázové rukavice na výdej, popřípadě dranžírovací nůž, kleště a překládací vidličku. dnes i roušky.

    • Autor: Marcela Urbišová

      Dobrý den,
      výdej pokrmů u okénka v jakémkoliv uzavřeném ( závodním) stravování podléhá hygienickým předpisům. Je nutná pokrývka hlavy? V které vyhlášce to najdu? Pokud vydávám studené pokrmy( saláty), nesmí překročit teplotu 12 stupňů, 8 stupňů při jejichž výrobě bylo použito mléčné nebo vaječné složky. Uvádí se “ při uvedení do oběhu“. Výdej může trvat 3 hodiny, pak také skladovat při těchto teplotách? Kde najdu tyto informace? Děkuji za odpovědi.

      • Autor: ivka6

        K zabránění kontaminace je vždy nutné mít na sobě ochranný oděv dle charakteru vykonávané činnosti a nosit pokrývku hlavy, která zakrývá celou vlasatou část hlavy. Nošení tzv. lodiček či krajkových stuh má charakter pouze
        estetický a neplní účel, pro který má být pokrývka hlavy nošena, a tím je zabránění kontaminace potraviny nebo pokrmu vlasy. CITACE Z PŘEDPISŮ EU:
        ? Příloha II Nařízení EP a Rady (ES) č.852/2004, kapitola VIII, bod 1.
        Každá osoba pracující v oblasti, kde se manipuluje s potravinami, musí dodržovat vysoký stupeň osobní čistoty a musí nosit vhodný, čistý a podle potřeby ochranný oděv.
        ? Příloha II Nařízení EP a Rady (ES) č.852/2004, kapitola IX, bod 3. Na všech stupních výroby, zpracování a distribuce musí být potraviny chráněny proti jakékoli kontaminaci, která by mohla způsobit, že potraviny nebudou vhodné pro lidskou spotřebu, budou poškozovat zdraví nebo budou
        kontaminovány takovým způsobem, že by bylo nesmyslné očekávat, že by se mohly v takovém stavu konzumovat.

    • Autor: Amálka

      Co se rozumí pod pojmem “ Okamžitá spotřeba“? Např. u salátů jako hlavního jídla.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se