Přeskočit na obsah

Pozor na firmu Cook for life!

  • Autor: Jan Dvořák

    Pozor na firmu Cook for life!

    Dávejte si pozor na firmu Cook for life! Tato firma se dost podezřele vetřela do samostatné školní jídelny a fungující jídelnu a spokojené strávníky postupně likviduje (odhlásilo se jen v září desítky dětí a odcházejí zdeptané kuchařky). Hlásí, jak mají velké zkušenosti se školními jídelnami a jak se znají s Polreichem, ale nic z toho není pravda (zkušenosti mají z hospod a restaurací a podle toho se také chovají)! Chlubí se tím, jak vaří bez polotovarů a glutamátů, ale takto se vařilo ve školní jídelně i před nimi! Jediné co doopravdy zavedli je, že děti mají nyní na výběr ze dvou jídel ze stejných surovin (předtím to byla dvě různá jídla), tedy například dvou ryb, dvou jídel z kuřecího/vepřového/hovězího masa, dvou jídel s luštěninami, dvou sladkých jídel atp. Z hlediska nucení dětí do vyrovnané stravy možná v pořádku, ale vede to jen k masivnímu úbytku strávníků. Pánové z firmy jsou navíc tak arogantní, že odchází personál, který zde spolehlivě pracoval i více než 10 let!

    • Autor: Cook for life

      Dobrý večer, pane Dvořáku. ZŠ Generála Janouška, kam jak tvrdíte, jsme se vetřeli, přistoupila na pilotní projekt nabízený naší firmou. Zkušenosti nemáme ze školních jídelen, ale z velkých gastronomických provozů a za měsíc září máme fantastické výsledky, které budou zveřejněny na našem webu do konce týdne. Pana Pohlreicha neznáme, nepotřebujeme ho znát. S polotvary a z prášků se bohužel na této škole vařilo ve velkém, i proto vedení školy přistoupilo na náš projekt. Co se týče odhlášených obědů ke konci měsíce září, jsou to 4 děti, slovy čtyři. Na 450 vařených jídel denně, což je méně než 1%. Výběr ze dvou úplně jiných jídel, zato ze stejného masa doporučuje široká odborná veřejnost a je to z důvodu pestrosti v jídle. Mimochodem, vyšel o tom pěkný článek právě na portále Jídelny.cz, prosím, udělejte si chvilku a  přečtěte si ho. Personál, který odešel a to z vlastní vůle, nebyl schopný akceptovat nové postupy. Ostatní s tím neměli problém. Užijte si fajn večer Cook for life

      • Autor: Františka.

        Z jakých velkých gastronomických provozů máte zkušenosti?

        • Autor: Cook for life

          Dobrý den, paní Františko, zkušenosti máme z velkých hotelových provozů, kvalitních restaurací a velkokapacitních jídelen. Kolega Vítězslav Sedlák, hlavní šéfkuchař naší společnosti, se věnuje gastronomii 20 let. Přeji pěkný den.

          • Autor: Jungwirth

            Píšete o vaší společnosti, ale Cook for life s.r.o., pokud je mi známo, má jen jednoho společníka, který je zároveň jednatelem, a nemá žádné zaměstnance. Tak jaképak zkušenosti. Opět jenom nepravdy a žádná ověřitelná fakta. Kde máte jaké reference?

      • Autor: Jungwirth

        Na pilotní program přistoupilo vedení školy přesto, že bylo informováno o podvodném jednání pana Doksanského, údajného jednatele Cook for life s.r.o. a o klamavé reklamě společnosti a přes nesouhlas školské rady. Z jakých pohnutek nechám na fantazii účastníků. Tvrzení, že se z vařilo z polotovarů a prášků ve velkém je nepravdivé. Sami vaříte z polotovarů, ale vaše ROBI maso děti odmítají. Odhlášek obědů je šest, další jsou blokované do doby, než ze školy odejdete. Negativních ohlasů na vaše vaření je asi 10 % (děti chodí domů hladové, nechutná jim, nemohou si vybrat), většina rodičů se však bojí ozvat, aby se vaši příznivci ve škole nemstili na jejich dětech. Dětských strávníků je cca 390, zbytek jsou zaměstnanci školy a vaši přátelé, které si do školy zvete. Fantastické výsledky máte v září jen ve vašem podání, ve výsledku budou nepravdivé jako to, co uvádíte na svých stránkách a zde. Vedoucí kuchařka odešla na základě vaší šikany vůči ní, kterou jste si mohl dovolit jako pouhý dobrovolný kuchař, neovládající ani základní předpisy pro školní jídelny a neschopný ani vyplnit test hygienického minima, jen díky protěžování ze strany paní ředitelky a jejího zástupce. Jako manželovi vedoucí školní jídelny a jejímu právnímu zástupci je mi skutečná situace ve školní jídelně známa. Vše je možné doložit.

      • Autor: A nebo tak

        No, pokud jde pouze o pilotní projekt a přesto odchází dlouhodobí pracovníci kvůli novým postupům, je to zvláštní. Zajímalo by mě také proč firma, která nabízí pilotní projekt pro školní jídelnu v ČR, musí mít anglický název. Nějak to totiž svádí k otázce, zda vaříte pro život a nebo o život. Proč nemáte český název?

    • Autor: Cook for life

      Pokud by jste, pane Dvořáku, chtěl rozebrat dané téma osobně, budeme moc rádi když se za námi stavíte. Uděláme si na vás čas, rádi vám zaplatíme oběd a můžeme pohovořit o výhodách našeho konceptu. Pokud máte na této škole své děti, budeme pořádat pravidelné semináře pro rodiče i s ochutnávkou jídla. Sice tam nebude pan Pohlreich, ale náš program vás jistě uspokojí. tady je zmíněný článek o kterém jsem se zmiňoval a užijte si fajn večer, Cook for life: http://www.jidelny.cz/show.aspx?id=1475

      • Autor: Jungwirth

        Z příspěvku pana Dvořáka jsem pochopil, proč se mne zástupce ředitele ptal, jestli ho znám. Je sice hezké, že nabízíte panu Dvořákovi osobní setkání, ale aby to nedopadlo tak, jak při vaší veřejné prezentaci se mnou. Z té jsem byl zástupcem ředitelky školy vykázán, když jsem poukazoval na vaše (pana Doksanského) nepravdivá tvrzení a klamavou reklamu společnosti Cook for life s.r.o.

    • Autor: rodič

      Také by mne zajímalo, z jakých velkých jídelen máte zkušenosti. Podělíte se s námi o konkrétní názvy?

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se