Pracovní obuv
Jakou pracovní obuv nosí u vás kuchařky? Moje kuchařinky nechtí nosit obuv s plnou špičkou, protože tvrdí, že v uzavřené botě celý den nevydrží /hlavně v létě/. Používají sandály.
Už mnoho let bereme pracovní obuv od firmy BONNO, mají široký výběr různé obuvi. na požádání vám dají katalog i ceník. Spokojenost personálu je více než stoprocentní.
U nás nosí také sandály, ale musí mít protiskluznou podrážku a dají se zapnout na přezku, ne pantofle.
Já se vašim kuchařinkám ani nedivím, že nechtějí nosit uzavřenou obuv po celý den. Zkuste si to a uvidíte.
Dámy nechci Vás strašit, ani dělat chytrého, ale toto je oblast BOZP a to je hodně horká půda. IBP se s nikým nemazlí. Velice stručně. Především každý provoz musí mít zpracovánu analýzu rizik, rizika definovat a k nim přiřadit opatření. Mj. ochranné pomůcky. Pokud riziko existuje a není definováno, pak v případě úrazu je nutno to obhájit. Osobně se domnívám, že pevná obuv s pevnou špičkou je v kuchyni základní ochrannou pochůzkou ke snížení rizika poškození zdraví a vůbec nelze přihlížet k námitkám zaměstnanců, že to je nepohodlné. Nelze tedy jen říci dáme jim sandály, oni to chtějí. Je nutno počítat s tím, že v případě úrazu budete prokazovat, že zde není žádné riziko, které by pevná obuv mohla eliminovat. Zde je odpovědnost zaměstnavatele objektivní.
Děkuji za reakce. Souhlasím s panem Alešem, ale na druhou stranu musím říci, že se jedná o spolehlivé kuchařky , které jsou už za pár v důchodu a tak je pro mě těžké trvat na požadavku uzavřené obuvi.
Ve stravování dělám již dlouho a pamatuji si jedny z mála pracovních bot, které se kupovaly do školní jídelny. Byly kotníčkové, šněrovací, byly na klínku a měly prázdnou špičku a patu !
Vzhledem k tomu, že byly plátěné, tak se v nich nepotila noha a přitom kotník byl pevně stažený, takže nehrozilo, že si podvrknete nohu.
Mnohé z vás si jistě na ně pamatují.
Některé moje kuchařinky dodnes litují, že se již nevyrábějí.
Vezměte jim boty od Bonna , jmenují se Beany mají plnou špičku, pásek, jsou gumové , protiskluzové a vypadají jako“ Croksy“.Já jim tu dělám vedoucí a mám je na nohou taky, jsou lehké a pohodlné.
Benny taky máme,ale určenou dobu vydrží možná jen vedoucí.Kuchařkám se po pár měsících ulomily nýty nebo utrhl pásek kolem nohy.Reklamace je možná,ale stejně musíte mít v záloze na tuto dobu jiné boty.Kontrolu z BOZP jsme měly,proti sandálům od firmy BONNO námitky nebyly.Povolání kuchař s sebou nese tolik rizik,že není část těla,která by nebyla denně ohrožena.Kuchařka za rizikovost práce ale žádný příplatek nedostává!Nikde není stanoven přesný typ obuvi(název,výrobce),tudíž je důležité,jaký typ vy na provozovně uvedete do svých rizik činnosti a seznamu fasovaných ochranných prac.prostředků.
Dobrý den.Jako kuchař spol.stravování v mladých letech(91-94),jsem nosíval ,,kuchařské sandály,,..máme v nabídce,holky používaly,výše zmíněné kotníčkové na zavazování,nikdo neměl uzavřené,ani dospělí. To samé na vojně,bez uzavření špičky.Dnes,pokud jdu vařit(u známého v restauraci),používám Beany,již dva roky,výměna cvočků pouze.Lehká,protiskluzová,certifikovaná..ale záleží,co člověk-to noha..-).
Přeji pohodlí Vašim nožkám a hezký den.-)
Pracovní obuv
Autor: LUCIE
Pracovní obuv
Jakou pracovní obuv nosí u vás kuchařky? Moje kuchařinky nechtí nosit obuv s plnou špičkou, protože tvrdí, že v uzavřené botě celý den nevydrží /hlavně v létě/. Používají sandály.
Autor: Pekařka
Už mnoho let bereme pracovní obuv od firmy BONNO, mají široký výběr různé obuvi. na požádání vám dají katalog i ceník. Spokojenost personálu je více než stoprocentní.
Autor: Alena II.
U nás nosí také sandály, ale musí mít protiskluznou podrážku a dají se zapnout na přezku, ne pantofle.
Já se vašim kuchařinkám ani nedivím, že nechtějí nosit uzavřenou obuv po celý den. Zkuste si to a uvidíte.
Autor: Aleš jiný
Dámy nechci Vás strašit, ani dělat chytrého, ale toto je oblast BOZP a to je hodně horká půda. IBP se s nikým nemazlí. Velice stručně. Především každý provoz musí mít zpracovánu analýzu rizik, rizika definovat a k nim přiřadit opatření. Mj. ochranné pomůcky. Pokud riziko existuje a není definováno, pak v případě úrazu je nutno to obhájit. Osobně se domnívám, že pevná obuv s pevnou špičkou je v kuchyni základní ochrannou pochůzkou ke snížení rizika poškození zdraví a vůbec nelze přihlížet k námitkám zaměstnanců, že to je nepohodlné. Nelze tedy jen říci dáme jim sandály, oni to chtějí. Je nutno počítat s tím, že v případě úrazu budete prokazovat, že zde není žádné riziko, které by pevná obuv mohla eliminovat. Zde je odpovědnost zaměstnavatele objektivní.
Autor: LUCIE
Děkuji za reakce. Souhlasím s panem Alešem, ale na druhou stranu musím říci, že se jedná o spolehlivé kuchařky , které jsou už za pár v důchodu a tak je pro mě těžké trvat na požadavku uzavřené obuvi.
Autor: Alena II.
Ve stravování dělám již dlouho a pamatuji si jedny z mála pracovních bot, které se kupovaly do školní jídelny. Byly kotníčkové, šněrovací, byly na klínku a měly prázdnou špičku a patu !
Vzhledem k tomu, že byly plátěné, tak se v nich nepotila noha a přitom kotník byl pevně stažený, takže nehrozilo, že si podvrknete nohu.
Mnohé z vás si jistě na ně pamatují.
Některé moje kuchařinky dodnes litují, že se již nevyrábějí.
Autor: kolka
vyrábějí se
Autor: kastan
Vezměte jim boty od Bonna , jmenují se Beany mají plnou špičku, pásek, jsou gumové , protiskluzové a vypadají jako“ Croksy“.Já jim tu dělám vedoucí a mám je na nohou taky, jsou lehké a pohodlné.
Autor: marcik
Benny taky máme,ale určenou dobu vydrží možná jen vedoucí.Kuchařkám se po pár měsících ulomily nýty nebo utrhl pásek kolem nohy.Reklamace je možná,ale stejně musíte mít v záloze na tuto dobu jiné boty.Kontrolu z BOZP jsme měly,proti sandálům od firmy BONNO námitky nebyly.Povolání kuchař s sebou nese tolik rizik,že není část těla,která by nebyla denně ohrožena.Kuchařka za rizikovost práce ale žádný příplatek nedostává!Nikde není stanoven přesný typ obuvi(název,výrobce),tudíž je důležité,jaký typ vy na provozovně uvedete do svých rizik činnosti a seznamu fasovaných ochranných prac.prostředků.
Autor: sládek-b@nn@
Dobrý den.Jako kuchař spol.stravování v mladých letech(91-94),jsem nosíval ,,kuchařské sandály,,..máme v nabídce,holky používaly,výše zmíněné kotníčkové na zavazování,nikdo neměl uzavřené,ani dospělí. To samé na vojně,bez uzavření špičky.Dnes,pokud jdu vařit(u známého v restauraci),používám Beany,již dva roky,výměna cvočků pouze.Lehká,protiskluzová,certifikovaná..ale záleží,co člověk-to noha..-).
Přeji pohodlí Vašim nožkám a hezký den.-)