Pracovní stůl na maso.
Před několika lety nám bylo řečeno,že na opracování syrového masa stačí stůl řádně označený.Nedávno nám hygienička řekla,že musí být samostatně oddělený prostor na úpravu syrového masa.Nezdá se mi to,jsou MŠ,kde toto není možné.Obávám se aby to nedopadlo jak bezdotykové baterie,pak stačily pákovky.Jaké zkušenosti máte vy?
Re: Pracovní stůl na maso.
MYSLÍM,ŽE TO VYPLÝVÁ Z VYHLÁŠKY A HYGIENA MÁ PRAVDU. SYROVÉ MASO SE PŘECE NEMŮŽE
ZPRACOVÁVAT V KUCHYNI,KDE JE URČITĚ VYŠŠÍ TEPLOTA NEŽ PRAVÍ ZÁKON
Re: Pracovní stůl na maso.
MYSLÍM,ŽE TO VYPLÝVÁ Z VYHLÁŠKY A HYGIENA MÁ PRAVDU. SYROVÉ MASO SE PŘECE NEMŮŽE
ZPRACOVÁVAT V KUCHYNI,KDE JE URČITĚ VYŠŠÍ TEPLOTA NEŽ PRAVÍ ZÁKON
Re: Pracovní stůl na maso.
MYSLÍM,ŽE TO VYPLÝVÁ Z VYHLÁŠKY A HYGIENA MÁ PRAVDU. SYROVÉ MASO SE PŘECE NEMŮŽE
ZPRACOVÁVAT V KUCHYNI,KDE JE URČITĚ VYŠŠÍ TEPLOTA NEŽ PRAVÍ ZÁKON
Re: Pracovní stůl na maso.
Odpověď možná najdete,když si přečtete požadavky na provozovny dle nařízení 852/2004. Jestli si dobře vzpomínám, tak zde vyšel článek, někdy v prosinci 2005 , kde bylo uvedeno celé znění přílohy č.2 nařízení EU. Tam najdete odpověď.
Re: Pracovní stůl na maso.
Odpověď možná najdete,když si přečtete požadavky na provozovny dle nařízení 852/2004. Jestli si dobře vzpomínám, tak zde vyšel článek, někdy v prosinci 2005 , kde bylo uvedeno celé znění přílohy č.2 nařízení EU. Tam najdete odpověď.
Re: Pracovní stůl na maso.
Odpověď možná najdete,když si přečtete požadavky na provozovny dle nařízení 852/2004. Jestli si dobře vzpomínám, tak zde vyšel článek, někdy v prosinci 2005 , kde bylo uvedeno celé znění přílohy č.2 nařízení EU. Tam najdete odpověď.
Re: Pracovní stůl na maso.
Podle 852 ES není nutné mít oddělené prostory, přece když zpracovám syrové maso, tak tam zároveň nekrájím uvařené. po syrovém masu zdesinfikovat, a to plně stačí. V malých kuchyních nemáme tolik prostor, abychom mohli maso syrové zpracovávat v jiné místnosti, a v 852 není ani teplota při jaké se syrové maso má zpracovávat. Vše záleží na provozovateli a dodržování hygienických předpisů.
Re: Pracovní stůl na maso.
Podle 852 ES není nutné mít oddělené prostory, přece když zpracovám syrové maso, tak tam zároveň nekrájím uvařené. po syrovém masu zdesinfikovat, a to plně stačí. V malých kuchyních nemáme tolik prostor, abychom mohli maso syrové zpracovávat v jiné místnosti, a v 852 není ani teplota při jaké se syrové maso má zpracovávat. Vše záleží na provozovateli a dodržování hygienických předpisů.
Re: Pracovní stůl na maso.
Podle 852 ES není nutné mít oddělené prostory, přece když zpracovám syrové maso, tak tam zároveň nekrájím uvařené. po syrovém masu zdesinfikovat, a to plně stačí. V malých kuchyních nemáme tolik prostor, abychom mohli maso syrové zpracovávat v jiné místnosti, a v 852 není ani teplota při jaké se syrové maso má zpracovávat. Vše záleží na provozovateli a dodržování hygienických předpisů.
Re: Pracovní stůl na maso.
Jsme MŠ dvojtřídka. Stůl na syrové maso máme v rohu kuchyně, na ten navazuje dřez a pokračuje stůl na syrové těsto. Naproti je stůl na vejce a vedle umývadlo. Hygiena minulý týden neměla námitky. Myslím si, že záleží na velikosti zařízení i kuchyně.
Re: Pracovní stůl na maso.
Jsme MŠ dvojtřídka. Stůl na syrové maso máme v rohu kuchyně, na ten navazuje dřez a pokračuje stůl na syrové těsto. Naproti je stůl na vejce a vedle umývadlo. Hygiena minulý týden neměla námitky. Myslím si, že záleží na velikosti zařízení i kuchyně.
Re: Pracovní stůl na maso.
Jsme MŠ dvojtřídka. Stůl na syrové maso máme v rohu kuchyně, na ten navazuje dřez a pokračuje stůl na syrové těsto. Naproti je stůl na vejce a vedle umývadlo. Hygiena minulý týden neměla námitky. Myslím si, že záleží na velikosti zařízení i kuchyně.
Pracovní stůl na maso.
Autor: Dana
Pracovní stůl na maso.
Před několika lety nám bylo řečeno,že na opracování syrového masa stačí stůl řádně označený.Nedávno nám hygienička řekla,že musí být samostatně oddělený prostor na úpravu syrového masa.Nezdá se mi to,jsou MŠ,kde toto není možné.Obávám se aby to nedopadlo jak bezdotykové baterie,pak stačily pákovky.Jaké zkušenosti máte vy?
Autor: OLINA
Re: Pracovní stůl na maso.
MYSLÍM,ŽE TO VYPLÝVÁ Z VYHLÁŠKY A HYGIENA MÁ PRAVDU. SYROVÉ MASO SE PŘECE NEMŮŽE
ZPRACOVÁVAT V KUCHYNI,KDE JE URČITĚ VYŠŠÍ TEPLOTA NEŽ PRAVÍ ZÁKON
Autor: OLINA
Re: Pracovní stůl na maso.
MYSLÍM,ŽE TO VYPLÝVÁ Z VYHLÁŠKY A HYGIENA MÁ PRAVDU. SYROVÉ MASO SE PŘECE NEMŮŽE
ZPRACOVÁVAT V KUCHYNI,KDE JE URČITĚ VYŠŠÍ TEPLOTA NEŽ PRAVÍ ZÁKON
Autor: OLINA
Re: Pracovní stůl na maso.
MYSLÍM,ŽE TO VYPLÝVÁ Z VYHLÁŠKY A HYGIENA MÁ PRAVDU. SYROVÉ MASO SE PŘECE NEMŮŽE
ZPRACOVÁVAT V KUCHYNI,KDE JE URČITĚ VYŠŠÍ TEPLOTA NEŽ PRAVÍ ZÁKON
Autor: Anonymní
Re: Pracovní stůl na maso.
Odpověď možná najdete,když si přečtete požadavky na provozovny dle nařízení 852/2004. Jestli si dobře vzpomínám, tak zde vyšel článek, někdy v prosinci 2005 , kde bylo uvedeno celé znění přílohy č.2 nařízení EU. Tam najdete odpověď.
Autor: Anonymní
Re: Pracovní stůl na maso.
Odpověď možná najdete,když si přečtete požadavky na provozovny dle nařízení 852/2004. Jestli si dobře vzpomínám, tak zde vyšel článek, někdy v prosinci 2005 , kde bylo uvedeno celé znění přílohy č.2 nařízení EU. Tam najdete odpověď.
Autor: Anonymní
Re: Pracovní stůl na maso.
Odpověď možná najdete,když si přečtete požadavky na provozovny dle nařízení 852/2004. Jestli si dobře vzpomínám, tak zde vyšel článek, někdy v prosinci 2005 , kde bylo uvedeno celé znění přílohy č.2 nařízení EU. Tam najdete odpověď.
Autor: Jitka
Re: Pracovní stůl na maso.
Podle 852 ES není nutné mít oddělené prostory, přece když zpracovám syrové maso, tak tam zároveň nekrájím uvařené. po syrovém masu zdesinfikovat, a to plně stačí. V malých kuchyních nemáme tolik prostor, abychom mohli maso syrové zpracovávat v jiné místnosti, a v 852 není ani teplota při jaké se syrové maso má zpracovávat. Vše záleží na provozovateli a dodržování hygienických předpisů.
Autor: Jitka
Re: Pracovní stůl na maso.
Podle 852 ES není nutné mít oddělené prostory, přece když zpracovám syrové maso, tak tam zároveň nekrájím uvařené. po syrovém masu zdesinfikovat, a to plně stačí. V malých kuchyních nemáme tolik prostor, abychom mohli maso syrové zpracovávat v jiné místnosti, a v 852 není ani teplota při jaké se syrové maso má zpracovávat. Vše záleží na provozovateli a dodržování hygienických předpisů.
Autor: Jitka
Re: Pracovní stůl na maso.
Podle 852 ES není nutné mít oddělené prostory, přece když zpracovám syrové maso, tak tam zároveň nekrájím uvařené. po syrovém masu zdesinfikovat, a to plně stačí. V malých kuchyních nemáme tolik prostor, abychom mohli maso syrové zpracovávat v jiné místnosti, a v 852 není ani teplota při jaké se syrové maso má zpracovávat. Vše záleží na provozovateli a dodržování hygienických předpisů.
Autor: Radka
Re: Pracovní stůl na maso.
Jsme MŠ dvojtřídka. Stůl na syrové maso máme v rohu kuchyně, na ten navazuje dřez a pokračuje stůl na syrové těsto. Naproti je stůl na vejce a vedle umývadlo. Hygiena minulý týden neměla námitky. Myslím si, že záleží na velikosti zařízení i kuchyně.
Autor: Radka
Re: Pracovní stůl na maso.
Jsme MŠ dvojtřídka. Stůl na syrové maso máme v rohu kuchyně, na ten navazuje dřez a pokračuje stůl na syrové těsto. Naproti je stůl na vejce a vedle umývadlo. Hygiena minulý týden neměla námitky. Myslím si, že záleží na velikosti zařízení i kuchyně.
Autor: Radka
Re: Pracovní stůl na maso.
Jsme MŠ dvojtřídka. Stůl na syrové maso máme v rohu kuchyně, na ten navazuje dřez a pokračuje stůl na syrové těsto. Naproti je stůl na vejce a vedle umývadlo. Hygiena minulý týden neměla námitky. Myslím si, že záleží na velikosti zařízení i kuchyně.