Přeskočit na obsah

Pracovní úvazek vedoucí ŠJ

  • Autor: inusa123

    Pracovní úvazek vedoucí ŠJ

    Pracuji jako vedoucí ŠJ. Mám prac. úvazek na 4 hod denně, ale pořád nestíhám svou práci, řekla bych, že bych měla mít víc hodin. Děti ZŠ -100, děti MŠ- 60, zaměstnanci 30, cizí strávníci 80. K tomu ještě vedu pokladnu školy. Milé kolegyně, prosím, jestli můžete, napište jak jste na tom vy? Vždyť přeci práce na 120 hod měsíčně se nedá udělat za 84 hodin.

    • Autor: dawidi3

      Zašla bych za ředitelem školy a požádala bych ho o předložení normativního počtu zaměstnanců pro školní jídelnu. Je přesně dané, na jaký počet strávníků má přepočtený normativ zaměstnanců. Pro ŠJ jsou dohromady kuchařky i vedoucí školní jídelny. Může se stát, že váš ředitel má moc kuchařek a na váš úvazek už nemá náplň.

    • Autor: Pekařka

      Problém je v tom, že úvazky jsou určovány normativy, tj. kolik peněz vlastně váš ředitel na vás dostane, počítají se jen přihlášené děti, zaměstnanci ani cizí do toho nespadají. U nás to bylo vloni tak, že jsme sice podle normativů měly nárok na 5,75 úvazků, bohužel tím, že jsme „staré“ a mnoho let v kuchyni pracující síly, peněz se na nás nedostávalo, protože jen tarifní platy vše spolkly a celý rok navíc 2 síly pracovaly proto na zkrácené úvazky (celkem jsme tak pracovaly na 4,30 úvazku – rozdíl což?). Naštěstí nám pak v říjnové statistice dost dětí přibylo a od letošního února máme zase 5,00 úvazků, ač bychom měly mít skoro 6,00, ale aspoň to. Jestli máte 80 cizích, pak by bylo možné řešit zvýšení vašeho úvazku z těchto cizích, jestli máte dost vysokou mzdovou režii, pak by z toho něco mohlo být. Je to ale u každé jídelny individuální a každoročně se to mění. Přeji hodně štěstí v řešení vašeho problému.

      • Autor: Olina

        Mě by zajímalo, kolik strávníků by mělo být na plný úvazek vedoucí ŠJ? Když jsem začínala před téměř třiceti lety, tak na 600 dětí jsme byly dvě, vedoucí na plný úvazek a skladnice na poloviční.

    • Autor: inusa123

      Moc Vám děkuji za příspěvky, krajský normativ znám, ale z toho není jasné, kolik z toho připadá na vedoucí, to je scela v kompetenci ředitelky. Samozřejmě páci musím udělat. Řeším to tak, že jsem každý den v páci tak o 1 hod déle. Když je uzávěrka, je to i déle. Žádala jsem, abych si mohla alespoň část hodin vybrat v náhradním volnu, které bych použila o prázdninách kdy mi samozřejmě nevystačí dovolená a pak si musím brát neplacené volno, ale i to mi bylo zamítnuto. Jsem z toho už dost rozladěná. To je přeci už proti logice – práci ano, hodiny na náhradní volno ne, neplacené volno ano.

    • Autor: danesca

      Čtyřhodinový úvazek na 160 dětí je málo, kolegyně z MŠ se stejným počtem dětí má úvazek 5 hodin + 1 hodinu na práci pro školku. Pokud vedoucí ŠJ dělá jakoukoliv práci pro školu, která nepatří do její pracovní náplně (např. i vybírání školného nebo jeho evidence), musí mít buď navýšený úvazek nebo to musí mít navíc zaplacené. Tohle se běžně děje skoro všude, ředitelé si myslí, že jsme kromě naší práce také hospodářky. Pokud se nebudete bránit, nic se nezmění. Obraťte se na vaši metodičku, ta by vám měla poradit.

      • Autor: inusa123

        Děkuji Danesco, u krajské metodičky jsem se dotazovala, nejdřív na e-mail. Bylo mi opovězeno, že ji mám kontaktovat po telefonu, asi nechtěla, abych se mohla odvolávat u ředitelky na její písemnou odpověď. Avšak ani po telefonu mi nic konkrétního neřekla, jen samé vyhýbavé odpovědi, jako by se bála se v tomto angažovat. Vyzkoušela jsem už mnohé, problém je ale v tom, že ve školství neexistují žádná pravidla, co se děje na jedné škole, byť i ve stejném kraji, je na jiné škole úplně jinak. Samozřejmě jsem konzultovala svůj problém i se svojí p. ředitelkou, „nemá peníze na provozní zaměstnance a můžeme být rádi, že se nám prac. úvazky ještě nesnížily více“. Dotaz v této diskusi je jen takový můj soukromý výkřik do tmy, bohužel je mi jasné, že tím nic zásadního asi nedosáhnu, jen jsem chtěla vědět, jak to vypadá i jiných školách.

    • Autor: Písnička

      Hooooooooooodně smutná realita nejen u vás.

    • Autor: boni96

      pracuji jako vedoucí dvou školních jídelen v mš,dostala jsem nabídku vézt ještě další dvě školní jídelny/paní vedoucí jde do důchodu/,dohromady cca 400 strávníků.Chtěla jsem se Vás milé kolegyňky zeptat,zda se dá zvládnout mít pod sebou 4 různá pracoviště /všechny patří pod jednu právní subjektivitu MŠ/.Moc Vám děkuji za Vaše odpovědi a zkušenosti s vedením více školních jídelen.Vím,že to je spousta práce,ale zárověň mě tato práce moc baví a konečně bych se po x letech dopracovala k celému úvazku.

      • Autor: majka 1

        Záleží na tom, jak jste schopná práci zvládat a jaký máte personál. Pokud se dá spolehnout, že budete mít 100% v pořádku všechny podklady, tak v tom problém nevidím.Já mám 2 ZŠ cca 1km od sebe se samostatnou kuchyní a skladem (jedna škola 500 dětí a zaměstnanců+80 cizích+240 svačin, druhá 90 dětí+zaměstnanců + 80 svačin), jsem na to sama. Je to ale všechno 2x – společná je pouze uzávěrka. Pokud budete mít nějaký dotaz, klidně napište, vaříme celé prázdniny.

        • Autor: boni96

          Moc děkuji za odpověď.Paní kuchařky mám šikovné a vstřícné,jsou zvyklé psát výdejky,normovat,fasovat potraviny ze skladu a též spolupracují s vytvářením jídelníčku.Stejný systém mají i ty dvě jídelny,které bych mohla převzít.Skladové hospodářství si vedu na pc.Ale jak píšete,bylo by to u mě vše 4x.Nerozumím jak píšete,že máte společnou uzávěrku,mohla by jste to upřesnit.Denní práci /psaní příjemek,výdejek,objednávání potravin/zvládnu dobře,jen mám strach s termínem uzávěrek a výběru stravného a provozního poplatku,zatím vybíráme hotově a zkraje měsíce tak na výpočet nemám moc času /výběr je formou zálohy,tj.třeba v říjnu počet dní v měsíci říjnu mínus odhlášené dny ze září -vysčítávání docházek od účitelek,přepisování a počítání. Vedení uvažuje o výběru přes účet, též bych mohla zavést jiný systém k placení.jen nevím jaký,aby zároveň mě to ulehčilo práci a rodiče nebrblali.Chtěla bych se zeptat,jak počítáte a vybíráte?Moc děkuju.

          • Autor: majka 1

            jsme jedem právní subjekt, který má 2 samostatné budovy se 2 kuchyněmi – sečtu obědy a svačiny v jednotlivých kategoriích a uzávěrku dělám za celou organizaci. Pouze příjem potravin na sklady a výdej z jednotlivých středisek uvádím odděleně, tudíž i provařenosti za kategorie na každém středisku mohu sledovat zvlášť. V případě dalších dotazů napište přímo na můj e-mail-vaříme nepřetržitě.

          • Autor: majka 1

            ještě jedno doporučení, pokud je to jen trochu možné, zaveďte si placení převodem. Stejně se i tak najdou jedinci, kteří platí v hotovosti, ale omezíte to na minimum.

    • Autor: andrea

      ahoj,zdravím všechny

    • Autor: andrea

      na techto stránkách jsem již asi po třetí.Až ted jsem se odvážila napsat.To co popisujete je všude stejné a vůči nám nepedagogickým pracovníkům sprosté.Ve školní jídelně pracuji 17let.Do práce jsem chodila ráda,dá se říci,že jsem se i těšila.Dalo by se říct,že to byl můj koníček-do určité doby.
      Ve ŠJ nás je včetně vedoucí 5.Vaříme 230 obědů +úklid veškerých prostor ,mimo jídelny a toalet pro strávníky.Uklízíme i zaskenou dlooouhooou pergolu-jíž jsme napojené na MŠ.
      Není nic horšího ,než když dojde k perzonálním nesmyslným změnám ze strany zřizovatele a ten Vás nenechá v klidu a posíá samé kontroly ,hází klacky pod nohy a pomalu a jistě se vás snaží zlikvidovat.Peníze samozřejmě na nic nejsou.Ale mimořádná odměna pro čestvě dosazeneho ředitele ,na to jsou.Mimochodem dosazeným radou města.Konkurz nebyl tak úplně OK.

      • Autor: andrea

        Ale proč jsem se vlasně rozhodla zapojit do diskuse.Došlo u nás ke zdražení obědů pro důchodce .Město doplácí malou čásku do hodnoty celého oběda.Tu částku o kterou se zdražilo vypotil ředitel a nádávat strávníci chodí k nám.Vedení města upozornilo,že to je proto,že je nás tam moc.Tak se ptám je 5 úvazků moc na 30 důchodců,92 dětí MŠ,110 dětí ZŠ a 30 školních zaměstnanců.tento počet by měl být aktuální již od září.Přibudou dětiv Mš o proti minulému škol.roku.To si ještě musíme chodit na nákup pečiva na svačinky.

      • Autor: haris

        Nerozčilujte se,podobně je tom na hodně kuchyních a musíme to dělat(nebo odejít)My máme 75 strávníků-celodenně 5 chodů+speciální diety a úpravy a na to je 1 kuchařka+1 vedoucí.První výdej je v 9,45h.Pomáhám jak můžu,vařím,nádobí,úklid celého prostoru kuchyně,wc,svojí práci k tomu,kytky na oknech,zahradu,chodníky,v zimě sníh,nákupy a tisíce jiného.Když je nemoc nebo dovolené vařím za kuchařky+svoji práci..jak říkám buď to budeme dělat nebo můžeme odejít.

    • Autor: andrea

      Zapoměla jsem ještě podotknout,že smekám před vedoucí která nemá placený celý úvazek jako vedoucí a tudíž zbytek do celého úvazku pomahá v kuchyni.Zatím jsem se s tím ještě nesetkala.Vedoucí jsem zažila 4 a ani jedna z nich v předešlích letech v kuchyni nám nepomohla a ani jedna neměla vedoucí na plný úvazek.Vůbec tím nechci znevažovat Vaši práci,vedoucí jsem párkrát pomahala s papírama v kanceláři.A řeknu Vám že at děláte co děláte ve srovnání s kuchyní ,není za váma nic vidět.

      • Autor: hanulka

        Andreo, z Vašeho příspěvku není jasné, zda-li nemáte pocit, že za vedoucí není nic vidět, nebo je to jen klobouk dolů za práci, která není tak viditelná, jako uvařený oběd. Nicméně, někdo musí zboží objednat, uskladnit, všechno „zapapírovat“ není to jen příjemka, ale spousta dalších úkonů. A že Vám vedoucí nepomáhá v kuchyni? Proč? Ona má svoji práci a Vy kuchařky zase svoji. A když je moc zle, nikdy nepomůže? Já zastoupím,když jdou hoky k lékaři, ale moje práce, když jdu já, počká, vždyť ji můžu udělat kdykoliv, večer, o víkendu… A k těm Vašim úvazkům, řekla bych, dost dobré… Vaříme totéž za 2/3 Vašich úvazků.

    • Autor: andrea

      Hanulko,možná se budete divit,ale kolem toho,že některá musí k – příklad ženskému lékaři měla ještě nedávno dost komentářů.A argument byl ten,že ona už tam nebyla spoustu let .To mě přijde od ní dost sprosté.Já toho chci být ušetřena tak se snažím jít o svou dovolenou.Ale když některá potřebuje napsat léky,tak tam aspon 2x za rok musí.Bohužel ani jednu z vedoucích jsem nikdy a to přísahám neviděla za některou z nás zaskočit.S tou prací v kanceláři to nemyslým zle.Za náma zůstanou obědy.A nemyslete si ,že nevíme co práce v kanceláři obnáší.Když vedoucí dlouhodobě marodila tak jsme v rámci našich možností dělaly její práci,ale ručně.V kuchyni jsme v tu dobu zůstaly 2 pomocné ,1 kuchařka která se zaučovala-předtím šilaa tehdy jsme měly ještě uklizečku na 1/2 úvazku.Do práce jsme chodily od 6h a domů v 16h.Myslíte.že se někdo z vedení postaral ????Jo jen o to,že jsme jídelnu o 5min. pozdě otevřely.

    • Autor: andrea

      Hanulko,nechtěla jsem vůbec diskutovat o náplni vedoucí,ale pokud má zajistit zboží aby bylo v kuchyni,tak proč potom můsí některá z nás na nákup?Je to prac.nápln vedoucí nebo ne???Možná u Vás si zboží uskladníte,ale u nás když ho přivezou a věřte nebo ne ,trefí se vždy do svačiny,tak vedoucí přijde ,,holky podte mě pomoct“.POkud je Vás ta polovina než nás ,moc bych si přála vidět vibavenou Vaši juchyn.Já vím jak vipadá konvektomat z předváděcích akcí.Holky ho znají pouze z obrázků.Řečeno slovy opraváře nejstarší historická kuchyně kam jezdí.Nyní již přestal,protože na naši el.panev nejsou součástky,na pece se bojí sáhnou-jsou tam asi 30let +-2roky.A kamna,škoda mluvit.Jsou stejně staré jako pece a pánev.

      • Autor: Hanulka

        Andrejko,naše kuchyně je taktéž prehistorická,máme sporáky elektr. z roku 1980,2 el kotle poněkud mladší,třísposchoďovou troubu opět někdy z roku 1980,pánev ještě starší a to je vše. Jo a tyčový mixér a z loňského roku nového robota v základním provedení /hnětač,strouhač, mlýnek/. Polotovary mimo bramborového těsta nevedeme,vše poctivá strava z maxima čerstvých surovin.Zboží,pokud nejsem na pracovišti,mi dodatavtel složí na chodbu,dál je to moje věc.Nákupy drobné v obchodě dělají kuchařky,které si při tom nakoupí i pro sebe,v tom problém nemáme.Máte o 80 obědů víc než my a já mám na kuchyni 2 síly,vy 5.Za nepřítomnou kuchařku samozřejmě zastoupím,pokud je to na kratší dobu,stejně na 1 den nikoho neseženete tak rychle a nestojí to ani za to,zrovna tak na půl dne,když musí k lékaři.Celá diskuze je pořád jen o tom,že si kuchařky myslí,že vedoucí si jen válí šunky a je v provozu jen na co?Nezlehčuji práci personáku kuchyně,naopak,vím,co to obnáší. Pěkný večer. H.

    • Autor: andrea

      Omlouvám se za chybu v minulém textu.Nechci se bavit o náplni vedoucích.Obě moc dobře víme ,že každá strana bude hájit to své .Jen Vaše děvčata moc dobře vědí jak to tam u Vás funguje a pokud je to jak píšete tak opravdu smekám.Takovou vedoucí pamatuji ještě jako holka.Stravenky prodávala z okénka v jídelně,vždy o velké přestávce.Vdy přiběhla v lodičce ,spocená a s rukama od těsta neo něčeho jiného.

    • Autor: rohlik

      Chtěla bych reagovat na příspěvek,kde paní Andrea řěší počet kuchařek ve školní jídelně. Myslím,že tato kuchyně je na tom velice dobře. v naší kuchni vaříme kolem 130 obědů, z toho máme 45 dětí ve školce na svačinku a celý provoz zajišťujeme ve dvou lidech. Jsem vedoucí na 0,5 úvazku a zbytek směny jsem v kuchyni jako pomocná síla a mám k sobě 1 kuchařku. Vydáváme také do ešusů a svoji práci musím stíhat,jak se dá. Ještě poznámka,že kuchařky musí chodit na drobný nákup. S moji pani kuchařkou chodíme také a nepřijde nám to nic divného. Paní Andree doporučuji zkusit práci někde jinde. Mám zkušenosti z obchodu,kde nevíte co máte dřív dělat,takže sice remcám jako všichni na peníze a spoustu práce,ale na druhou stranu jsem ráda,že tuto práci mám. Přeji hezký zbytek prázdnin

    • Autor: exitkaaa

      Andrejko…můžu Vám říct, že na 280 pět pracovnic i s vedoucí je opravdu dost. My vaříme 450 obědů a je nás tam 6. Včetně vedoucí. Takže by mě teď zajímalo, jakou máte představu, kolik by Vás tam mělo být, aby jste byli spokojené.

      • Autor: exitkaaa

        Oprava…na 230 obědů. Jooo a píšete o úklidu. Tak děvčata uklízí taky včetně jídelny a chodby se schodama. Žáci k nám přechází z jiné budovy venkem, takže když prší nebo je sníh, tak ten úklid stojí taky za to.

    • Autor: andrea

      Vážena Hanulko,rohlíku a exitkooo .Přečtěte si prosím můj první příspěvek pozorně.Hlavně ten konec.Ještě jsem se chtěla zeptat zda denně vaříte jeden druch jídla ,nebo dva.Pokud dva-mate čipy?Nebo píšete seznam,kdo co má?A potom při obědě luštíte kdo co má,protože si to strávníci nepamatují.A takových jídelen je co já vím asi 5 .Prosím Vás,od kdy do kdy máte výdej obědů.

    • Autor: andrea

      Hanulko,ještě se chci zeptat ,v kolik hodin se dozvíte přesný počet dětí v MŠ .Děláme od 6h,jako většina školních jídelen.Počet dětí na svačinku se dozvíme kolem 6.45-což by šlo.Ale to je vzácnost.Většinou tak kolem 7.15.Svačinky mají být ve školce v 8h.První pracovní den v měsíci to je guláš.Pokud je k přesnídávce rohlík a kuchařka se dozví v 7.15h přesný počet a musí si dojít do obchodu pro ty rohlíky(upozornuji,není to zrovna kousek a na řadu nejdete také hned) a tudíš svačinku nanormovat-vím ,že to není až taková katastrofa-ale i kdyby to trvalo jen 5 min. jak to má stihnout do 8h?Poradte prosím.

      • Autor: Hanulka

        Andrejko,počet dětí mám orientačně den předem,případné změny řešíme ráno,než jdou kuchařky do obchodu.A jeden plus mínus,o co jde?Ten půl krajíček chleba míň nebo víc?A když je rohlík,nikdy nemáte rezervu?Koupí se o tři víc a třeba se usuší na strouhanku?Mám pocit /a to není na Vás/,že ve spoustě jídelen se řeší takové malichernosti,vždyť dnes už nad námi nestojí nikdo se zdviženým prstem,ani ty normy už nejsou dogma,jen používat selský rozum,zbytečně neplýtvat a vždy umět svoje konání zdůvodnit,Určitě nevrátíte z krabičky jednu sardinku třeba na sklad.A ještě,proč máte pracovní guláš první pracovní den v měsíci?H.

    • Autor: andrea

      Otázka na p.rohlík .Do školky chodíte obědy vydávat?Pokud ano,tak podle počtu jsou u Vás dvě třídy.Na každé vydáte a čekáte zda jsi přijdou děti přidat?A ještě nedávno jsme po dětech chodily mít 3x denně nádobí.To je ale již nepodstatné-myslím to nádobí.Jinak v poledne ve školce stráví kuchařka asi 45 min.Do ešusu se vydává skoro všude i u nás.

      • Autor: exitkaaa

        Andrejko, znovu jsem si přečetla vaše články. Ze začátku se ptáte, jestli je 5 pracovnic na 230 obědů moc…a já odpověděla, že ano. Sice na mě nepadla otázka, kdy se děvčata dozví počet svačin…ale za naši jídelnu už to ví vlastně odpoledne. odhlášek ráno moc není….spíš vůbec. Jsem ráda, že se strávníci naučili odhlašovat den dopředu. no, mám PC, program…tak jde všechno daleko rychleji, než když se to dělá ručně. Já mám na Vás otázku….Vaše vedoucí má část úvazku jako vedoucí a část jako kuchařka? Pak píšete, že za vedoucí není vidět práce…ale nebýt jí, nemáte z čeho vařit, nevíte pro koho vařit, kolik porcí uvařit ….je to přece důležitý článek v jídelně….proto nechápu Vaše slova. Já si svých kuchařek vážím. Nebýt jich…má práce by byla také zbytečná. Jeden článek navazuje na druhý.

      • Autor: rohlik

        Dobrý den, nechápu z jakého důvodu mi píšete tímto tonem. Chtěla jsem jen navázat na diskusi. Vydáváme od 10 hodin do jídlonosičů,takže nemůžeme přemýšlet o počtu svačinek do školky,protože to musí ráno být fofr,jestli koupím o rohlík navíc,no tak starší děti ho určitě sní. Na nákup jdeme na sedmou a přesné počty většinou také nemáme,protože dohadovat se ve školce nemám zapotřebí,maminky mají dost času. Do deseti musí být uvařeno a pak to jede jídlonosiče,1 várka ze školy,mezitím na dvakrát školka,aby měly malé děti čas se rozkoukat a hned po nich další várka ze školy. To ve dvou pracovnicích. Tímto moje poslední vyjádření do diskuse,která mi teď už připadá jako handrkování. Děkuji a přeji hezký zbytek prázdnin

        • Autor: andrea

          To se omlouvám, pokud jste v těch slovech,která jsem napsala našla něco jiného .Potřebovala jsem si udělat přehled a trochu se zorientovat.
          A kdo nezažil šikanu -ono se tomu říká jinak a četné nesmyslné kontroly ,o které se postará zřizovatel ,tak neuvěří.Mějte se hezky .

    • Autor: exitkaaa

      A pokud chodíte vydávat obědy do MS, máte na základě toho vyšší úvazky. Proto je Vás tam víc. My uvaříme školce…a oni si pro obědy přijdou, sami si vydávají, sami si umývají. Dětí je ve školce 112 a úvazek má pracovnice na výdej a umývání 0,6. Kdyby jste tam nechodili, tak věřte, že Vás tolik v kuchyni ani nebude. Vy vaříte pro 230 strávníků dva druhy jídel?

    • Autor: andrea

      P.exitkooo ,ptáte se na vedoucí a její práci.Vím tutově že není na plný úvazek v kanceláři.Má 2h práce v kuchyni.A pokud si pozorně přečtete můj článek z 11.8.-22.41h,tak snad pochopíte jak to z prací v kanceláři myslím.Dva obědy vaříme jenom dva dny v týdnu a věřte ,že je to při výdeji pěkný chaos.Strávníci si zásadně nepamatují co mají k jídlu.Jídelníčky sestavujeme v kuchyni -kuchařky.Vedoucí si to přečte,případně přehází a běda jak se v hotovém jídelníčku začne přehazovat jídlo.To můžete roztrhat a začít znovu.
      Na tyto stánky jsem napsala,abych zjistila jak se k Vám chová zřizovatel-stačí si přečíst první článek-tuším druhou půlku.To že jsem se rozepsala-nechala jsem se unést .Jak jsem již uvedla spletla jsem si stránku.

    • Autor: andrea

      Paní exitkooo,píšete,že si svých kuchařek vážíte.Vědíto i ony-od Vás?Víte málo kdo totiž tohle dokáže říct na hlas a přímo.Určitě sama víte,že to potěší.

      • Autor: exitkaaa

        Já jim to občas řeknu….ale ony mě nemusí. Myslí si, že já jsem v kanceláři a houpu nohama. Ony dřou na mě….protože za nima jde vidět práce, ale za mnou ne. Mám pocit, že jsem tyhle slova už někde četla. Ony totiž chtějí slyšet jen něco. Ale to už je zase jiná otázka. A co se týká úvazků…úvazky určuje kraj. A pokud vy máte něco navíc, než uvedl kraj, tak to opravdu dotuje město. Bych si s Váma na tohle téma mohla psát asi hodně dlouho, protože Vy to vidíte svýma očima a já z pozice vedoucí. A co se týká výdeje, tak Vám věřím, že je to kalup. U nás, co se týká vaření, tak to děvčata stíhají.Řekla bych, že v pohodě. Ale výdej je docela masakr. Kor, když někdo chybí. To pak jdu většinou pomoct. Přeju Vám, ať se Vám v práci daří a zase chodíte ráda do práce.

    • Autor: andrea

      Paní exitkooo,ano v tom kalupu se shoduji a moc děkuji za přání.U nás se s vedoucí většinou můžeme ,ale jsou chvíle že…….no však je to všude stejné.Ale kdybych se měla na to dívat z pohledu vedoucí,tak bych na nás kuchařkách taky něco našla.Prostě jsme jenom lidi a člověk je na tomto světě nejnespokojenějším tvorem.Přeji dobrou noc.

    • Autor: andrea

      Milá hanulko ,souhlasím s tím selským rozumem.Ale zažila jsem kontrolu,která nechtěla pochopit jak je možné,že máme koupeno o jeden rohlík více ve srovnání s dětma v MŠ.Ani strouhanka nepomohla.Když přijde nějaká uvědomělá-u té selský rozum těžko najdete.Poradila vedoucí ,at rohlíky píše na odpolední svačinku.Cha,cha,pak přišla jiná kontrola a té se vadilo,že do ranní přesnídávky nezařadíme rohlík. A ten guláš v první pracovní den v měsíci ?Rozhodně kuchařky to štve nejvíc-špatná spolupráce hlavně s MŠ .Maminky si dělají co chtějí a bohužel jak vedení školky-těm je celkem jedno kdy v kuchyni začneme vařit,ale běda když nemají oběd na danou dobu.Naše šéfová má taky svůj lví podíl-je na ně měkká a je schopná nám dát odhlášku nebo přihlášku v 8.45h-a to vážně nekecám.Kuchařka tak již několikrát začínala vařit až ve čtvrt na 10h.A to na příkaz vedoucí .To je asi tak vše ,přeji dobrou noc.

      • Autor: Andy1

        Co píšete, je pěkná kravina. Některé dítě sní půlku rohlíku, jiné sní dva, takže těžko můžete vzít rohlíků přesně na počet strávníků, za to by vám žádná kontrola hlavu neutrhla. Dneska si můžete vše nadnormovat pokud na to máte peníze.

        • Autor: andrea

          Přečtete si pozorně vše a nebudete mě osočovat ,že píši kravinu.Právě že je to o těch penězích.Ty peníze však nedostaneme,peníze nejsou -už to chápete?.Na těchto stránkách jse zůstala jen z toho důvodu,zda se ozve někdo ,kdo je v podobné situaci.Nic víc.To ,že jsem se rozepsala je pro srovnání-začlo mě to zajímat.Tot vše.

    • Autor: guláš

      Co to tady melete, že musíte mít stejný počet rohlíků souhlasících se strávníky, dle čeho usuzujete, to že se nedovede někdo postavit kontrole a nechá si kakat na hlavu a roztřepou se mu kolena je špatný vedoucí, nezná svá práva vždyť normy jsou v dnešní době orientační a i za starých pořádků se příloha VŽDY mohla přidávat. Měli jste požadovat ať vám to dají písemně do zápisu asi byste viděli jak ze svých výroků rychle vycouvají, ale když se dáte tak chudáci děti tam u vás.

    • Autor: andrea

      Pro všechny co jsou účastníky této diskuse,zvlášt pro p.guláše-gulášovou.Přečtěte si mé přízpěvky od začátku.Ujištuji Vás,že kdyš se Vás někdo bude chtít zbavit,najde si cokoli.Začněte vyskakovat a letíte za sebemenší hloupost.A udělejte to 3 roky před důchodem.Oni totiž na Vás všude s prací čekají a s otevřenou náručí,že???Přečtěte si to od začátku.Hlavně druhou půlku prvního článku.A s tou kontrolou a tím rohlíkem-je to v lidech.Tak když přijde dáma kr…,i to zvířátko bych urazila-tak letíte .

      • Autor: ali

        Andreo, obsah svých příspěvků, které tu neustále zasíláte, by jste měla řešit se svým zaměstnavatelem ,nebo si zajděte s kamarádkami na pokec na kafe, nebo na frťana.

    • Autor: andrea

      Jiste -jiste omlouvám se jestli jsem někomu z Vás šlápla na kuří oko.

    • Autor: jajina

      Tak jsem se chtěla dovědět něco o úvazku vedoucí v jídelně – nedověděla jsem se nic.
      Proč? Řešíte tu jen blbosti, osočujete se ……
      Děláte pěknou reklamu vedoucím – nic neví, nemají přehled o své práci,práci dělají lidé nekompetentní, jsou to…..
      To si může myslet ten, kdo otevře tento portál.
      Hezký den

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se