Přeskočit na obsah

Pracovník bez požadovaného vzdělání

  • Autor: Květuše1

    Pracovník bez požadovaného vzdělání
    Dobrý den,
    chtěla jsem se zeptat, zda můžeme na pozici kuchařky
    zaměstnat člověka s úplně jiným (i vyšším) vzděláním,
    který má sice živnost a garanta v příbuzném oboru.
    Musí podstoupit nějaký vzdělávací kurz, nebo je to vše záležitost zaměstnavatele? Děkuji.

    • Autor: pepik

      Já mám také kuchařku z jiného oboru, ale udělala si rekvalifikační kurz.

      • Autor: ynst

        Podle mne na pozici vedoucí školní jídelny by měli jít absolventi
        Střední hotelové školy, Střední školy společenského stravování nebo dietní sestry. Žádný kurz nenahradí studium s maturitou.Potom je to takové jaké to je.

    • Autor: LILLI

      Je dobré, když je rekvalifikace. Rukama mi prošlo několik vyučených kuchařek a řeknu Vám, jedna velká katastrofa.Měla jsem také holčinu se střední školou – květinářka…. a ta o tu práci stála a vypracovala se tak, že bez vyučení uměla úplně všechno.Podle mě, nezáleží na papíru, ale šikovnosti.

    • Autor: Lucieh

      Prosím, jaký je rozdíl mezi osvědčením z elektronického kurzu hygienického minima a osvědčením z kurzu s přímou osobní účasti. Platí tyto certifikáty stejně? Děkuji.

      • Autor: Jídelny.cz

        Ano, osvědčení má stejnou platnost, žádný rozdíl tam není. Výhodou elektronického kurzu je úspora času a nákladů na dopravu. Stačí jen počítač s připojením k internetu. Kurz můžete absolvovat v době, která vyhovuje Vám.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se