Pravomoce
Nedávno jsem slyšela na školení, že hygienička může při neznalosti HAACP kuchařky či vedoucí
odebrat zdravotní průkaz na 14 dní. Kuchařka nesmí do kuchyně a po 14 dnech smí požádat KHS o navrácení. Po přezkoušení je navrácen nebo ne.
Je to pravda a jestli je, který zákon to umožnuje?
Re: Pravomoce
Nejedná se přímo o znalost HACCP ale o znalosti nutných k ochraně veřejného zdraví při výkonu činnosti epidemiologicky závažné. Tedy jinými slovy dnes už není školení hygienické minimum, ale je nutno mít znalosti nutné k ochraně veřejného zdraví. Hygienička toto oprávnění má blíže vyhláška č.137/2004Sb § 49odst.1 o), případně
i příloha č. 3 odst. 1 vyhlášky č.490/2000Sb. o rozsahu znalostí a dalších podmínek k získání odborné způsobilosti.
Re: Pravomoce
Nejedná se přímo o znalost HACCP ale o znalosti nutných k ochraně veřejného zdraví při výkonu činnosti epidemiologicky závažné. Tedy jinými slovy dnes už není školení hygienické minimum, ale je nutno mít znalosti nutné k ochraně veřejného zdraví. Hygienička toto oprávnění má blíže vyhláška č.137/2004Sb § 49odst.1 o), případně
i příloha č. 3 odst. 1 vyhlášky č.490/2000Sb. o rozsahu znalostí a dalších podmínek k získání odborné způsobilosti.
Re: Pravomoce
Nejedná se přímo o znalost HACCP ale o znalosti nutných k ochraně veřejného zdraví při výkonu činnosti epidemiologicky závažné. Tedy jinými slovy dnes už není školení hygienické minimum, ale je nutno mít znalosti nutné k ochraně veřejného zdraví. Hygienička toto oprávnění má blíže vyhláška č.137/2004Sb § 49odst.1 o), případně
i příloha č. 3 odst. 1 vyhlášky č.490/2000Sb. o rozsahu znalostí a dalších podmínek k získání odborné způsobilosti.
Re: Pravomoce
Sandro, to je nesmysl, že z důvodu neznalosti by se odebíral zdravotní průkaz. Možná bylo myšleno, že pokud přijde hygiena na kontrolu a přeptá se kteréhokoliv zaměstnance na systém HACCP, musí alespoň v hrubých obrysech odpovědět na dotaz, ale ten vždy souvisí se znalostí hyg. předpisů. Je pravdou, že některé pracovnice , zvláště ve velkých kolektivech nejsou o systému dost poučeni, protože formuláře vypisuje sama vedoucí. Nechce zatěžovat kuchařky, které mají vzhledem k svým napnutým úvazkům dost práce v kuchyni.
Re: Pravomoce
Sandro, to je nesmysl, že z důvodu neznalosti by se odebíral zdravotní průkaz. Možná bylo myšleno, že pokud přijde hygiena na kontrolu a přeptá se kteréhokoliv zaměstnance na systém HACCP, musí alespoň v hrubých obrysech odpovědět na dotaz, ale ten vždy souvisí se znalostí hyg. předpisů. Je pravdou, že některé pracovnice , zvláště ve velkých kolektivech nejsou o systému dost poučeni, protože formuláře vypisuje sama vedoucí. Nechce zatěžovat kuchařky, které mají vzhledem k svým napnutým úvazkům dost práce v kuchyni.
Re: Pravomoce
Sandro, to je nesmysl, že z důvodu neznalosti by se odebíral zdravotní průkaz. Možná bylo myšleno, že pokud přijde hygiena na kontrolu a přeptá se kteréhokoliv zaměstnance na systém HACCP, musí alespoň v hrubých obrysech odpovědět na dotaz, ale ten vždy souvisí se znalostí hyg. předpisů. Je pravdou, že některé pracovnice , zvláště ve velkých kolektivech nejsou o systému dost poučeni, protože formuláře vypisuje sama vedoucí. Nechce zatěžovat kuchařky, které mají vzhledem k svým napnutým úvazkům dost práce v kuchyni.
Re: Pravomoce
Mohu potvrdit, domívám se, že se vychází ze zákona „O zdraví“ číslo momentálně nevím. Ale na školení bylo podobně prezentováno. Hygienik opravdu může průkaz odebrat.
Re: Pravomoce
Mohu potvrdit, domívám se, že se vychází ze zákona „O zdraví“ číslo momentálně nevím. Ale na školení bylo podobně prezentováno. Hygienik opravdu může průkaz odebrat.
Re: Pravomoce
Mohu potvrdit, domívám se, že se vychází ze zákona „O zdraví“ číslo momentálně nevím. Ale na školení bylo podobně prezentováno. Hygienik opravdu může průkaz odebrat.
Re: Pravomoce
Skutečně, jedná se o „Zákon č.258/2000Sb. o ochraně veřejného zdraví“, kde státní zdravotní dozor vykonávají krajští hygienici.
Dle tohoto zákonu § 84, odst. 1d) se uvádí „mohou prověřovat znalosti – dle § 19 odst. 3 a rozhodnout o tom, že fyzická osoba vykonávající činnost epidemiologicky…. pokud nemá znalosti nutné k ochraně veř. zdraví“ a další.
Tak tedy jak uvádím postupují u pracovníků kuchyně ……..dle § 19 odst. 3 . Následně orgán ochrany veř. zdraví je povinen umožnit fyzické osobě vykonání zkoušky a to nejdéle do 15cti dnů kalendářních ode dne, kdy byla podána žádost o přezkoušení“.
Od toho se tedy odvíjí, že hygienici skutečně mají možnost požadovat přezkoušení znalostí v oblasti HACCP (pokud zjistí že nemají potřebné znalosti příslušní pracovníci kuchyně – hl. kuchařka a další) a po tuto dobu nesmí vykonávat takovou činnost, kde tyto znalosti jsou zapotřebí.
Re: Pravomoce
Skutečně, jedná se o „Zákon č.258/2000Sb. o ochraně veřejného zdraví“, kde státní zdravotní dozor vykonávají krajští hygienici.
Dle tohoto zákonu § 84, odst. 1d) se uvádí „mohou prověřovat znalosti – dle § 19 odst. 3 a rozhodnout o tom, že fyzická osoba vykonávající činnost epidemiologicky…. pokud nemá znalosti nutné k ochraně veř. zdraví“ a další.
Tak tedy jak uvádím postupují u pracovníků kuchyně ……..dle § 19 odst. 3 . Následně orgán ochrany veř. zdraví je povinen umožnit fyzické osobě vykonání zkoušky a to nejdéle do 15cti dnů kalendářních ode dne, kdy byla podána žádost o přezkoušení“.
Od toho se tedy odvíjí, že hygienici skutečně mají možnost požadovat přezkoušení znalostí v oblasti HACCP (pokud zjistí že nemají potřebné znalosti příslušní pracovníci kuchyně – hl. kuchařka a další) a po tuto dobu nesmí vykonávat takovou činnost, kde tyto znalosti jsou zapotřebí.
Re: Pravomoce
Skutečně, jedná se o „Zákon č.258/2000Sb. o ochraně veřejného zdraví“, kde státní zdravotní dozor vykonávají krajští hygienici.
Dle tohoto zákonu § 84, odst. 1d) se uvádí „mohou prověřovat znalosti – dle § 19 odst. 3 a rozhodnout o tom, že fyzická osoba vykonávající činnost epidemiologicky…. pokud nemá znalosti nutné k ochraně veř. zdraví“ a další.
Tak tedy jak uvádím postupují u pracovníků kuchyně ……..dle § 19 odst. 3 . Následně orgán ochrany veř. zdraví je povinen umožnit fyzické osobě vykonání zkoušky a to nejdéle do 15cti dnů kalendářních ode dne, kdy byla podána žádost o přezkoušení“.
Od toho se tedy odvíjí, že hygienici skutečně mají možnost požadovat přezkoušení znalostí v oblasti HACCP (pokud zjistí že nemají potřebné znalosti příslušní pracovníci kuchyně – hl. kuchařka a další) a po tuto dobu nesmí vykonávat takovou činnost, kde tyto znalosti jsou zapotřebí.
Re: Pravomoce
Zajímalo by mne, zda může hygiena kontrolovat na pracovišti skříň, kde mám uložené osobní věci.Komu ukládá hygiena pokutu, přímo zaměstnanci,vedoucímu kuchařce, vedoucí jídelny nebo organizaci?Je někde přesný výklad? Díky
Re: Pravomoce
Rozhodně si myslím,že „osobní věci“ musí být uloženy tak jak legislativně dáno – např. v šatně, pokud se „povalují“ v kuchyni tak samozřejmě kontroluji o co jde – jde většinou o oděvní svršky, ale nedívám se do tašek,kabelek.
Při ukládání blokových pokut se řídím dle zákona o přestupcích č.200/1990 Sb., v platném znění § 29 odst.1 písm.n – dostane osoba bez rozdílu pracovního zařazení – za porušení nebo nesplnění povinnosti stanové pro výkon činností epidemiologicky závažných
dále mohu postupovat dle § 92 zákona č.258/2000 o ochraně veřej. zdraví, v platném znění.
Pěkný den.
Re: Pravomoce
Zajímalo by mne, zda může hygiena kontrolovat na pracovišti skříň, kde mám uložené osobní věci.Komu ukládá hygiena pokutu, přímo zaměstnanci,vedoucímu kuchařce, vedoucí jídelny nebo organizaci?Je někde přesný výklad? Díky
Re: Pravomoce
Rozhodně si myslím,že „osobní věci“ musí být uloženy tak jak legislativně dáno – např. v šatně, pokud se „povalují“ v kuchyni tak samozřejmě kontroluji o co jde – jde většinou o oděvní svršky, ale nedívám se do tašek,kabelek.
Při ukládání blokových pokut se řídím dle zákona o přestupcích č.200/1990 Sb., v platném znění § 29 odst.1 písm.n – dostane osoba bez rozdílu pracovního zařazení – za porušení nebo nesplnění povinnosti stanové pro výkon činností epidemiologicky závažných
dále mohu postupovat dle § 92 zákona č.258/2000 o ochraně veřej. zdraví, v platném znění.
Pěkný den.
Re: Pravomoce
Zajímalo by mne, zda může hygiena kontrolovat na pracovišti skříň, kde mám uložené osobní věci.Komu ukládá hygiena pokutu, přímo zaměstnanci,vedoucímu kuchařce, vedoucí jídelny nebo organizaci?Je někde přesný výklad? Díky
Re: Pravomoce
Rozhodně si myslím,že „osobní věci“ musí být uloženy tak jak legislativně dáno – např. v šatně, pokud se „povalují“ v kuchyni tak samozřejmě kontroluji o co jde – jde většinou o oděvní svršky, ale nedívám se do tašek,kabelek.
Při ukládání blokových pokut se řídím dle zákona o přestupcích č.200/1990 Sb., v platném znění § 29 odst.1 písm.n – dostane osoba bez rozdílu pracovního zařazení – za porušení nebo nesplnění povinnosti stanové pro výkon činností epidemiologicky závažných
dále mohu postupovat dle § 92 zákona č.258/2000 o ochraně veřej. zdraví, v platném znění.
Pěkný den.
Re: Pravomoce
Zdravotní průkaz není nikdy odebrán, ale pozastavena účinnost. To se děje ve dvou případech. 1) Onemocnění nakažlivou chorobou
2) Při hrubém porušení hygienických předpisů při práci v kuchyni.
Pak následují zkoušky na ZÚ, které si sami platíte a na základě této zkoušky je Vám účinnost obnovena.
Re: Pravomoce
Souhlas,ale zkoušky se dělají před komisí příslušného orgánu ochrany veřejného zdraví. Zdravotní ústav – tam vás mohou za finač.úplatu připravit na toto přezkoušení.Pěkný den.
Re: Pravomoce
Zdravotní průkaz není nikdy odebrán, ale pozastavena účinnost. To se děje ve dvou případech. 1) Onemocnění nakažlivou chorobou
2) Při hrubém porušení hygienických předpisů při práci v kuchyni.
Pak následují zkoušky na ZÚ, které si sami platíte a na základě této zkoušky je Vám účinnost obnovena.
Re: Pravomoce
Souhlas,ale zkoušky se dělají před komisí příslušného orgánu ochrany veřejného zdraví. Zdravotní ústav – tam vás mohou za finač.úplatu připravit na toto přezkoušení.Pěkný den.
Re: Pravomoce
Zdravotní průkaz není nikdy odebrán, ale pozastavena účinnost. To se děje ve dvou případech. 1) Onemocnění nakažlivou chorobou
2) Při hrubém porušení hygienických předpisů při práci v kuchyni.
Pak následují zkoušky na ZÚ, které si sami platíte a na základě této zkoušky je Vám účinnost obnovena.
Re: Pravomoce
Souhlas,ale zkoušky se dělají před komisí příslušného orgánu ochrany veřejného zdraví. Zdravotní ústav – tam vás mohou za finač.úplatu připravit na toto přezkoušení.Pěkný den.
Pravomoce
Autor: sandra
Pravomoce
Nedávno jsem slyšela na školení, že hygienička může při neznalosti HAACP kuchařky či vedoucí
odebrat zdravotní průkaz na 14 dní. Kuchařka nesmí do kuchyně a po 14 dnech smí požádat KHS o navrácení. Po přezkoušení je navrácen nebo ne.
Je to pravda a jestli je, který zákon to umožnuje?
Autor: VERKA
Re: Pravomoce
Nejedná se přímo o znalost HACCP ale o znalosti nutných k ochraně veřejného zdraví při výkonu činnosti epidemiologicky závažné. Tedy jinými slovy dnes už není školení hygienické minimum, ale je nutno mít znalosti nutné k ochraně veřejného zdraví. Hygienička toto oprávnění má blíže vyhláška č.137/2004Sb § 49odst.1 o), případně
i příloha č. 3 odst. 1 vyhlášky č.490/2000Sb. o rozsahu znalostí a dalších podmínek k získání odborné způsobilosti.
Autor: VERKA
Re: Pravomoce
Nejedná se přímo o znalost HACCP ale o znalosti nutných k ochraně veřejného zdraví při výkonu činnosti epidemiologicky závažné. Tedy jinými slovy dnes už není školení hygienické minimum, ale je nutno mít znalosti nutné k ochraně veřejného zdraví. Hygienička toto oprávnění má blíže vyhláška č.137/2004Sb § 49odst.1 o), případně
i příloha č. 3 odst. 1 vyhlášky č.490/2000Sb. o rozsahu znalostí a dalších podmínek k získání odborné způsobilosti.
Autor: VERKA
Re: Pravomoce
Nejedná se přímo o znalost HACCP ale o znalosti nutných k ochraně veřejného zdraví při výkonu činnosti epidemiologicky závažné. Tedy jinými slovy dnes už není školení hygienické minimum, ale je nutno mít znalosti nutné k ochraně veřejného zdraví. Hygienička toto oprávnění má blíže vyhláška č.137/2004Sb § 49odst.1 o), případně
i příloha č. 3 odst. 1 vyhlášky č.490/2000Sb. o rozsahu znalostí a dalších podmínek k získání odborné způsobilosti.
Autor: www
Re: Pravomoce
Sandro, to je nesmysl, že z důvodu neznalosti by se odebíral zdravotní průkaz. Možná bylo myšleno, že pokud přijde hygiena na kontrolu a přeptá se kteréhokoliv zaměstnance na systém HACCP, musí alespoň v hrubých obrysech odpovědět na dotaz, ale ten vždy souvisí se znalostí hyg. předpisů. Je pravdou, že některé pracovnice , zvláště ve velkých kolektivech nejsou o systému dost poučeni, protože formuláře vypisuje sama vedoucí. Nechce zatěžovat kuchařky, které mají vzhledem k svým napnutým úvazkům dost práce v kuchyni.
Autor: www
Re: Pravomoce
Sandro, to je nesmysl, že z důvodu neznalosti by se odebíral zdravotní průkaz. Možná bylo myšleno, že pokud přijde hygiena na kontrolu a přeptá se kteréhokoliv zaměstnance na systém HACCP, musí alespoň v hrubých obrysech odpovědět na dotaz, ale ten vždy souvisí se znalostí hyg. předpisů. Je pravdou, že některé pracovnice , zvláště ve velkých kolektivech nejsou o systému dost poučeni, protože formuláře vypisuje sama vedoucí. Nechce zatěžovat kuchařky, které mají vzhledem k svým napnutým úvazkům dost práce v kuchyni.
Autor: www
Re: Pravomoce
Sandro, to je nesmysl, že z důvodu neznalosti by se odebíral zdravotní průkaz. Možná bylo myšleno, že pokud přijde hygiena na kontrolu a přeptá se kteréhokoliv zaměstnance na systém HACCP, musí alespoň v hrubých obrysech odpovědět na dotaz, ale ten vždy souvisí se znalostí hyg. předpisů. Je pravdou, že některé pracovnice , zvláště ve velkých kolektivech nejsou o systému dost poučeni, protože formuláře vypisuje sama vedoucí. Nechce zatěžovat kuchařky, které mají vzhledem k svým napnutým úvazkům dost práce v kuchyni.
Autor: karla
Re: Pravomoce
Mohu potvrdit, domívám se, že se vychází ze zákona „O zdraví“ číslo momentálně nevím. Ale na školení bylo podobně prezentováno. Hygienik opravdu může průkaz odebrat.
Autor: karla
Re: Pravomoce
Mohu potvrdit, domívám se, že se vychází ze zákona „O zdraví“ číslo momentálně nevím. Ale na školení bylo podobně prezentováno. Hygienik opravdu může průkaz odebrat.
Autor: karla
Re: Pravomoce
Mohu potvrdit, domívám se, že se vychází ze zákona „O zdraví“ číslo momentálně nevím. Ale na školení bylo podobně prezentováno. Hygienik opravdu může průkaz odebrat.
Autor: zamostna
Re: Pravomoce
Skutečně, jedná se o „Zákon č.258/2000Sb. o ochraně veřejného zdraví“, kde státní zdravotní dozor vykonávají krajští hygienici.
Dle tohoto zákonu § 84, odst. 1d) se uvádí „mohou prověřovat znalosti – dle § 19 odst. 3 a rozhodnout o tom, že fyzická osoba vykonávající činnost epidemiologicky…. pokud nemá znalosti nutné k ochraně veř. zdraví“ a další.
Tak tedy jak uvádím postupují u pracovníků kuchyně ……..dle § 19 odst. 3 . Následně orgán ochrany veř. zdraví je povinen umožnit fyzické osobě vykonání zkoušky a to nejdéle do 15cti dnů kalendářních ode dne, kdy byla podána žádost o přezkoušení“.
Od toho se tedy odvíjí, že hygienici skutečně mají možnost požadovat přezkoušení znalostí v oblasti HACCP (pokud zjistí že nemají potřebné znalosti příslušní pracovníci kuchyně – hl. kuchařka a další) a po tuto dobu nesmí vykonávat takovou činnost, kde tyto znalosti jsou zapotřebí.
Zámostná
Autor: zamostna
Re: Pravomoce
Skutečně, jedná se o „Zákon č.258/2000Sb. o ochraně veřejného zdraví“, kde státní zdravotní dozor vykonávají krajští hygienici.
Dle tohoto zákonu § 84, odst. 1d) se uvádí „mohou prověřovat znalosti – dle § 19 odst. 3 a rozhodnout o tom, že fyzická osoba vykonávající činnost epidemiologicky…. pokud nemá znalosti nutné k ochraně veř. zdraví“ a další.
Tak tedy jak uvádím postupují u pracovníků kuchyně ……..dle § 19 odst. 3 . Následně orgán ochrany veř. zdraví je povinen umožnit fyzické osobě vykonání zkoušky a to nejdéle do 15cti dnů kalendářních ode dne, kdy byla podána žádost o přezkoušení“.
Od toho se tedy odvíjí, že hygienici skutečně mají možnost požadovat přezkoušení znalostí v oblasti HACCP (pokud zjistí že nemají potřebné znalosti příslušní pracovníci kuchyně – hl. kuchařka a další) a po tuto dobu nesmí vykonávat takovou činnost, kde tyto znalosti jsou zapotřebí.
Zámostná
Autor: zamostna
Re: Pravomoce
Skutečně, jedná se o „Zákon č.258/2000Sb. o ochraně veřejného zdraví“, kde státní zdravotní dozor vykonávají krajští hygienici.
Dle tohoto zákonu § 84, odst. 1d) se uvádí „mohou prověřovat znalosti – dle § 19 odst. 3 a rozhodnout o tom, že fyzická osoba vykonávající činnost epidemiologicky…. pokud nemá znalosti nutné k ochraně veř. zdraví“ a další.
Tak tedy jak uvádím postupují u pracovníků kuchyně ……..dle § 19 odst. 3 . Následně orgán ochrany veř. zdraví je povinen umožnit fyzické osobě vykonání zkoušky a to nejdéle do 15cti dnů kalendářních ode dne, kdy byla podána žádost o přezkoušení“.
Od toho se tedy odvíjí, že hygienici skutečně mají možnost požadovat přezkoušení znalostí v oblasti HACCP (pokud zjistí že nemají potřebné znalosti příslušní pracovníci kuchyně – hl. kuchařka a další) a po tuto dobu nesmí vykonávat takovou činnost, kde tyto znalosti jsou zapotřebí.
Zámostná
Autor: Petra
Re: Pravomoce
Zajímalo by mne, zda může hygiena kontrolovat na pracovišti skříň, kde mám uložené osobní věci.Komu ukládá hygiena pokutu, přímo zaměstnanci,vedoucímu kuchařce, vedoucí jídelny nebo organizaci?Je někde přesný výklad? Díky
Autor: hygienička
Re: Pravomoce
Rozhodně si myslím,že „osobní věci“ musí být uloženy tak jak legislativně dáno – např. v šatně, pokud se „povalují“ v kuchyni tak samozřejmě kontroluji o co jde – jde většinou o oděvní svršky, ale nedívám se do tašek,kabelek.
Při ukládání blokových pokut se řídím dle zákona o přestupcích č.200/1990 Sb., v platném znění § 29 odst.1 písm.n – dostane osoba bez rozdílu pracovního zařazení – za porušení nebo nesplnění povinnosti stanové pro výkon činností epidemiologicky závažných
dále mohu postupovat dle § 92 zákona č.258/2000 o ochraně veřej. zdraví, v platném znění.
Pěkný den.
Autor: Petra
Re: Pravomoce
Zajímalo by mne, zda může hygiena kontrolovat na pracovišti skříň, kde mám uložené osobní věci.Komu ukládá hygiena pokutu, přímo zaměstnanci,vedoucímu kuchařce, vedoucí jídelny nebo organizaci?Je někde přesný výklad? Díky
Autor: hygienička
Re: Pravomoce
Rozhodně si myslím,že „osobní věci“ musí být uloženy tak jak legislativně dáno – např. v šatně, pokud se „povalují“ v kuchyni tak samozřejmě kontroluji o co jde – jde většinou o oděvní svršky, ale nedívám se do tašek,kabelek.
Při ukládání blokových pokut se řídím dle zákona o přestupcích č.200/1990 Sb., v platném znění § 29 odst.1 písm.n – dostane osoba bez rozdílu pracovního zařazení – za porušení nebo nesplnění povinnosti stanové pro výkon činností epidemiologicky závažných
dále mohu postupovat dle § 92 zákona č.258/2000 o ochraně veřej. zdraví, v platném znění.
Pěkný den.
Autor: Petra
Re: Pravomoce
Zajímalo by mne, zda může hygiena kontrolovat na pracovišti skříň, kde mám uložené osobní věci.Komu ukládá hygiena pokutu, přímo zaměstnanci,vedoucímu kuchařce, vedoucí jídelny nebo organizaci?Je někde přesný výklad? Díky
Autor: hygienička
Re: Pravomoce
Rozhodně si myslím,že „osobní věci“ musí být uloženy tak jak legislativně dáno – např. v šatně, pokud se „povalují“ v kuchyni tak samozřejmě kontroluji o co jde – jde většinou o oděvní svršky, ale nedívám se do tašek,kabelek.
Při ukládání blokových pokut se řídím dle zákona o přestupcích č.200/1990 Sb., v platném znění § 29 odst.1 písm.n – dostane osoba bez rozdílu pracovního zařazení – za porušení nebo nesplnění povinnosti stanové pro výkon činností epidemiologicky závažných
dále mohu postupovat dle § 92 zákona č.258/2000 o ochraně veřej. zdraví, v platném znění.
Pěkný den.
Autor: Dagmar
Re: Pravomoce
Zdravotní průkaz není nikdy odebrán, ale pozastavena účinnost. To se děje ve dvou případech. 1) Onemocnění nakažlivou chorobou
2) Při hrubém porušení hygienických předpisů při práci v kuchyni.
Pak následují zkoušky na ZÚ, které si sami platíte a na základě této zkoušky je Vám účinnost obnovena.
Autor: hygienička
Re: Pravomoce
Souhlas,ale zkoušky se dělají před komisí příslušného orgánu ochrany veřejného zdraví. Zdravotní ústav – tam vás mohou za finač.úplatu připravit na toto přezkoušení.Pěkný den.
Autor: Dagmar
Re: Pravomoce
Zdravotní průkaz není nikdy odebrán, ale pozastavena účinnost. To se děje ve dvou případech. 1) Onemocnění nakažlivou chorobou
2) Při hrubém porušení hygienických předpisů při práci v kuchyni.
Pak následují zkoušky na ZÚ, které si sami platíte a na základě této zkoušky je Vám účinnost obnovena.
Autor: hygienička
Re: Pravomoce
Souhlas,ale zkoušky se dělají před komisí příslušného orgánu ochrany veřejného zdraví. Zdravotní ústav – tam vás mohou za finač.úplatu připravit na toto přezkoušení.Pěkný den.
Autor: Dagmar
Re: Pravomoce
Zdravotní průkaz není nikdy odebrán, ale pozastavena účinnost. To se děje ve dvou případech. 1) Onemocnění nakažlivou chorobou
2) Při hrubém porušení hygienických předpisů při práci v kuchyni.
Pak následují zkoušky na ZÚ, které si sami platíte a na základě této zkoušky je Vám účinnost obnovena.
Autor: hygienička
Re: Pravomoce
Souhlas,ale zkoušky se dělají před komisí příslušného orgánu ochrany veřejného zdraví. Zdravotní ústav – tam vás mohou za finač.úplatu připravit na toto přezkoušení.Pěkný den.