Dobrý den. Prosím o radu🙏 jsem vedoucí kuchařka nové školní jídelny. Mám k sobě další dvě kolegyně a paní vedoucí , která si připravuje jen dopolední svačinky do MŠ.
Denně uvaříme dva druhy jídel v celkovém průměru 150 obědu. Zajišťujeme i rozvoz. Do práce chodíme na 6 h a expedovat obědy začínáme 8:45. Bylo mi paní ředitelkou vytknuto, že si připravujeme jídlo na druhý den ( krájení masa, namletí uzeniny, loupaní brambor) Bylo mě řečeno cituji “že si to nepřeje” Úvazky máme všichni na 0,9. 6h- 13:45 včetně úklidu jídelny a paní vedoucí děla i jednu polovinu rozvozu. Kuchařkou jsem min 20 let, ale ve školství vařím pouze rok. Ale i tak si myslím,že časový limit na uvaření bez předpřipravení je velmi krátký. Prosím o radu. 🙏
Také jsme si připravovali dopředu maso, česnek, cibuli atd na druhý den, pokud jsme na to měli čas. A to jsme vydávali až v jedenáct hodin a vařili jeden druh jídla. Hovězí se dělalo přes noc v konvektomatu. P. ředitelka si to může jít zkusit, ono se to lehce řekne.
Pokud budete postupovat v souladu s hygienickými předpisy, nemá Vám co vytknout, pokud tato práce nebude na úkor toho dne (např. nebude umyté nádobí, protože se loupala cibule nebo krájelo maso). Pokud si však něco rozpracujete, měl by tento produkt být označen jako rozpracovaný s popiskem co to je, kdy se to použije a dodrženy další hyg.pravidla – chlazení, zakrytí apod.
Dobrý den, potřebovala bych toto zanést do HACCP, ale bohužel úplně nevím jak. Mohla byste mi prosím poradit, může být i přes email jidelna.krenovice@seznam.cz. Děkuji
Předchystávání potravin.
Autor: Buban Rak
Dobrý den. Prosím o radu🙏 jsem vedoucí kuchařka nové školní jídelny. Mám k sobě další dvě kolegyně a paní vedoucí , která si připravuje jen dopolední svačinky do MŠ.
Denně uvaříme dva druhy jídel v celkovém průměru 150 obědu. Zajišťujeme i rozvoz. Do práce chodíme na 6 h a expedovat obědy začínáme 8:45. Bylo mi paní ředitelkou vytknuto, že si připravujeme jídlo na druhý den ( krájení masa, namletí uzeniny, loupaní brambor) Bylo mě řečeno cituji “že si to nepřeje” Úvazky máme všichni na 0,9. 6h- 13:45 včetně úklidu jídelny a paní vedoucí děla i jednu polovinu rozvozu. Kuchařkou jsem min 20 let, ale ve školství vařím pouze rok. Ale i tak si myslím,že časový limit na uvaření bez předpřipravení je velmi krátký. Prosím o radu. 🙏
Autor: Marie Kobourková
Také jsme si připravovali dopředu maso, česnek, cibuli atd na druhý den, pokud jsme na to měli čas. A to jsme vydávali až v jedenáct hodin a vařili jeden druh jídla. Hovězí se dělalo přes noc v konvektomatu. P. ředitelka si to může jít zkusit, ono se to lehce řekne.
Autor: Buban Rak
Děkuji za váš názor. Je to tak dokud si tuhle práci nezkusí tak nepochopí.
Autor: Halka Žaludová
Pokud budete postupovat v souladu s hygienickými předpisy, nemá Vám co vytknout, pokud tato práce nebude na úkor toho dne (např. nebude umyté nádobí, protože se loupala cibule nebo krájelo maso). Pokud si však něco rozpracujete, měl by tento produkt být označen jako rozpracovaný s popiskem co to je, kdy se to použije a dodrženy další hyg.pravidla – chlazení, zakrytí apod.
Autor: Lucie Polesová
Dobrý den,
jak konkrétně rozpracovaný produkt označujete a máte to zaneseno v HACCP?
Autor: Halka Žaludová
Ano, máme. Označíme názvem a datem, kdy se rozpracovalo, k čemu bude sloužit
Autor: Lucie Polesová
Dobrý den, potřebovala bych toto zanést do HACCP, ale bohužel úplně nevím jak. Mohla byste mi prosím poradit, může být i přes email jidelna.krenovice@seznam.cz. Děkuji
Autor: Buban Rak
Tyto podmínky splňuji. Děla se to vždy ve chvilce volna a hned uklízí do lednice, nikdy to tam neleží rozpracované. Děkuji😉
Autor: ALENA Oswaldová
Dobrý den,
mohla bych také poprosit o radu, jak přípravu zapracovat do HACCP a jak popisovat.
jidelna@msrevolucni.cz
Moc děkuji
Oswaldová