příspěvek FKSP na stravování
Dobrý den, kolik se může přidat zaměstnancům na oběd z FKSP? Prý se nesmí přidat více než polovina částky z ceny potravin. Na internetu jsem našla článek, že už to neplatí, že pokud jsou na FKSP peníze, tak je jedno kolik. Můžete mě, prosím odkázat na nějaký ověřený zdroj, zákon, vyhlášku. Děkuji mnohokrát
Příspěvek z FKSP není limitován. Pokud máte vlastní jídelnu, můžete zaměstnanci přispět i celou částku na potraviny. Pokud vlastní jídelnu nemáte, musí nejprve přispět zaměstnavatel (může až do 55 % ceny za stravovací službu) a pak čerpat FKSP.
Váš dotaz jsem přeposlala p. Kadlecové a toto je její odpověď:
Dobrý den,
myslím, že to je tak, že dnes není už limitováno u žádné a nebylo to rozděleno na vlastní a jinou. Základ je hodnota potravin a o příspěvku rozhodne ředitel.
Všem děkuji za odpovědi.
Paní Kadlecová mi poslala tato:
Náklady spojené s nákupem surovin spotřebovaných na přípravu jídel hradí organizace výnosy ze závodního stravování (v žádném případě je nelze hradit z provozních prostředků organizace), které jsou tvořeny úhradami od strávníků a příspěvkem z FKSP. Takže náklady na spotřebu potravin, které hradí strávníci (zaměstnanci a důchodci),
mohou být sníženy o příspěvek z FKSP. Výše příspěvku není limitována a organizace si jeho výši stanoví buď v kolektivní smlouvě, ve svých zásadách nebo ve vnitřní směrnici…..je to prý z nějaké hnědé publikace o FKSP
příspěvek FKSP na stravování
Autor: Marcela
příspěvek FKSP na stravování
Dobrý den, kolik se může přidat zaměstnancům na oběd z FKSP? Prý se nesmí přidat více než polovina částky z ceny potravin. Na internetu jsem našla článek, že už to neplatí, že pokud jsou na FKSP peníze, tak je jedno kolik. Můžete mě, prosím odkázat na nějaký ověřený zdroj, zákon, vyhlášku. Děkuji mnohokrát
Autor: pepinda
zavolejte p. Kadlecové 776 618 653 nebo 777 618 653, e-mail:dagkadlecova@seznam.cz mluvila o tom na semináři . Určitě Vám ráda odpoví.
Autor: Ilona Š.
Příspěvek z FKSP není limitován. Pokud máte vlastní jídelnu, můžete zaměstnanci přispět i celou částku na potraviny. Pokud vlastní jídelnu nemáte, musí nejprve přispět zaměstnavatel (může až do 55 % ceny za stravovací službu) a pak čerpat FKSP.
Autor: pepinda
Váš dotaz jsem přeposlala p. Kadlecové a toto je její odpověď:
Dobrý den,
myslím, že to je tak, že dnes není už limitováno u žádné a nebylo to rozděleno na vlastní a jinou. Základ je hodnota potravin a o příspěvku rozhodne ředitel.
Autor: Marcela
Všem děkuji za odpovědi.
Paní Kadlecová mi poslala tato:
Náklady spojené s nákupem surovin spotřebovaných na přípravu jídel hradí organizace výnosy ze závodního stravování (v žádném případě je nelze hradit z provozních prostředků organizace), které jsou tvořeny úhradami od strávníků a příspěvkem z FKSP. Takže náklady na spotřebu potravin, které hradí strávníci (zaměstnanci a důchodci),
mohou být sníženy o příspěvek z FKSP. Výše příspěvku není limitována a organizace si jeho výši stanoví buď v kolektivní smlouvě, ve svých zásadách nebo ve vnitřní směrnici…..je to prý z nějaké hnědé publikace o FKSP