Přeskočit na obsah

prosím o pomoc

  • Autor: Miška

    prosím o pomoc
    Dobrý podvečer, píšu bakalářskou práci na téma HACCP a potřebovala bych pomoci. Mám za úkol srovnávat činnosti před zavedením systému kritických bodů s nynější dobou. Poradíte mi, co se dřív nevědělo, nedělalo, nebo naopak co se dělalo třeba jinak??? V čem HACCP pomáhá???
    Děkuji moc! Přeji hezký sobotní večer!
    Míša

    • Autor: pppppp

      Re: prosím o pomoc
      18.11.2008 u nás úterý

      • Autor: ivča II.

        Re: prosím o pomoc
        Tož nebazírujte na blbostech,chybička se vloudí.Pokud nemáte co odpovědět na danou otázku,tak neodpovídejte.V rámci toho dotazu je úplně jedno,který je den.Nic ve zlém,zdraví Ivča.

        • Autor: Alena II.

          Re: prosím o pomoc
          Miško, to je na dlouhé psaní. Doporučovala bych Vám, abyste si obešla jídelny ve Vašem okolí a domluvila se s jejich vedoucími. U nás byl nedávno jeden hoch, který zpracovával v rámci bakálářské práce téma „používání konveniencí ve školním stravování“. Měl v bodech připravené otázky, na co se potřeboval zeptat a měl domluveno s vedoucími , kdy může přijít. Pokud se domluvíte na nějaké slušné době,určitě Vás žádná vedoucí neodmítne. Přeji Vám hodně zdaru.

    • Autor: To tam ale nepište

      Re: prosím o pomoc
      Před zavedením HACCP jsme vše dělali stejně jako nyní. Teď o tom akorát píšeme stohy papíru, platíme firmám za zavedení a audit.
      čest práci

      • Autor: Ludmila

        Re: prosím o pomoc
        Souhlasím s názorem, že teď je to o těch papírech a zdržuje nás to od konkrétní práce a těch peněz co to vytahalo jídelnám.Teoretikům zabývajícím se HCCAP to pěkně nahrálo. Poctivou práci a hygienu nějaký HCCAP nenahradí.

        • Autor: Laco

          Re: prosím o pomoc
          Milá Ludmilo,
          HACCAP, ani jiné dokumenty netahají z kuchyní a jídelen žádné peníze. Ono nic z toho „papírování“ není povinné brát od firem. Ani roční audit. Naopak: když si něco vypracujete sama, víte o co jde a víte jak na to podle legislativy (a přestanete hudrovat, že je to zbytečné). A když vám to dodá firma byť převázané stuhou, nedozvíte se o co kráčí, protože to neprostudujete.

    • Autor: kleopatra

      Re: prosím o pomoc
      Je pravdou, že spousta vedoucích naletěla různým komerčním firmám a nechala si vypracovat HACCP ve svém provozu na míru a nebo si zakoupila drahé programy Já jsem si HACCP vypracovala sama a evidenci o kritických bodech vedu na vlastních jednoduchých formulářích, abych ušetřila čas jak sobě tak pracovnicím v provozu. Můžu říci, že hygiena mi HACCP již několikrát kontrolovala a byla spokojená. Naopak chválila, že tím vypracováním jsem vlastně pochopila význam a úlohu HACCP.. Myslím si, že nám HACCP spíše přidal práci, ale přece jen má význam v tom, že jsou pracovnice lépe informované o možných rizicích. V provozu jsou dána jasná pravidla, přiděleny úkoly jednotlivým odpovědným osobám. Díky tomu si pracovnice více uvědomují, že jsou za své povinnosti a úkoly odpovědné. HACCP je vlastně taková naše ochrana. Máme písemně doloženo, že jsme je proškolili, seznámili s provozem a vysvětlili jim hlavní záasdy hygieny provozu. Myslím si, že předtím to všichni věděli, ale neměli tolik odpovědnost

    • Autor: Nela

      Re: prosím o pomoc
      Prosím o radu. Chtěly bychom na mikuláše připravit dětem nějaké zajímavé jídlo se zajímavým názvem právě s tématikou čertů, mikulášů nebo andělů. Máte někdo nějaký nápad? Prosím podělte se. Děkuji hlavně za děti. Nebo přispějte nápadem, kterým tyto dny ozvláštníte dětem vy. Víc hlav, víc nápadů.

    • Autor: Danka

      Re: prosím o pomoc
      HACCAP je nesmysl ! Hygienu v provozu neovlivní,papír snese vše a je-li kuchař čuně…
      Systém nahravá jen výrobcům a prodejcům digi teploměrů,počítač.programů…Prostě dle hesla:DEJ BLBCI FUNKCI A VYMYSLÍ LEJSTRO! Pracuji téměř 20let ve školním stravování jako kuchařka vždy v malé jídelně a nikdy jsem neměla problém s infekcí,salmonelou… At zapisuji teploty skutečně naměřené nebo jen tak od oka,hygiena to nepozná,ale má radost z dobře vedeného lejstra.

      • Autor: ved.

        Re: prosím o pomoc
        HACCP není zapisování teplot (změřených nebo vymyšlených). HACCP je způsob práce. A jestli jste za 20 let neměla problém se salmonelou, tak pracujete systémem HACCP. Když je někde kuchař čuně, tak ať si právě jeho nastaví jako kritický bod a dají mu to pocítit. Aspoň tak nás to učili na školení.

    • Autor: olga

      Re: prosím o pomoc
      Napsala jste to úplně přesně,já pracuji v jedné menší školní jídelně již 25 let a nepamatuji,že by jsme měli jediný problém.Je to všechno v lidech a né v papírech.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se