Přeskočit na obsah

Prosím o radu

  • Autor: e

    Prosím o radu
    Prosím Vás může mi někdo říci jaké mají být zásoby skladu? Vaříme nyní- 55 snídaní ,55 svačin, 200 obědů,55 večeří, sklad na konci března byl 126 tisíc,,což mi bylo dostatečně vytknuto. Proto se ptám zda je daná norma skladu..Děkuji za odpověď.

    • Autor: Anonymní

      Re: Prosím o radu
      Žádná zákonná norma na toto neexistuje,ale předpokládám-li,že jste jídelna součástí školy, potom by ředitel školy měl vydat směrnici o zásobách-jejíž součástí je i orientační limit stavu zásob k nějakému datu. Takže pokud je Vám cosi vytýkáno, tak Vy vytkněte,že Vám doposud vedení školy nedalo žádnou vnitřní směrnici,kde by toto ředitel školy stanovil.

    • Autor: Anonymní

      Re: Prosím o radu
      Žádná zákonná norma na toto neexistuje,ale předpokládám-li,že jste jídelna součástí školy, potom by ředitel školy měl vydat směrnici o zásobách-jejíž součástí je i orientační limit stavu zásob k nějakému datu. Takže pokud je Vám cosi vytýkáno, tak Vy vytkněte,že Vám doposud vedení školy nedalo žádnou vnitřní směrnici,kde by toto ředitel školy stanovil.

    • Autor: Anonymní

      Re: Prosím o radu
      Žádná zákonná norma na toto neexistuje,ale předpokládám-li,že jste jídelna součástí školy, potom by ředitel školy měl vydat směrnici o zásobách-jejíž součástí je i orientační limit stavu zásob k nějakému datu. Takže pokud je Vám cosi vytýkáno, tak Vy vytkněte,že Vám doposud vedení školy nedalo žádnou vnitřní směrnici,kde by toto ředitel školy stanovil.

    • Autor: Anonymní

      Re: Prosím o radu
      Vaříme asi polovinu, a stav skladu bývá tak 30-40 tisíc

    • Autor: Anonymní

      Re: Prosím o radu
      Vaříme asi polovinu, a stav skladu bývá tak 30-40 tisíc

    • Autor: Anonymní

      Re: Prosím o radu
      Vaříme asi polovinu, a stav skladu bývá tak 30-40 tisíc

    • Autor: Anonymní

      Re: Prosím o radu
      Mám takové vodítko a to je – 15 (dnů) x průměrný svařovací limit na den.

    • Autor: Anonymní

      Re: Prosím o radu
      Mám takové vodítko a to je – 15 (dnů) x průměrný svařovací limit na den.

    • Autor: Anonymní

      Re: Prosím o radu
      Mám takové vodítko a to je – 15 (dnů) x průměrný svařovací limit na den.

    • Autor: Anonymní

      Re: Prosím o radu
      U nás to je 17ti násobek denní normy.

    • Autor: Anonymní

      Re: Prosím o radu
      U nás to je 17ti násobek denní normy.

    • Autor: Anonymní

      Re: Prosím o radu
      U nás to je 17ti násobek denní normy.

    • Autor: milka

      Re: Prosím o radu
      vaříme stejně jako vy a stav skladu bývá kolem 40 000 tisíc.Zkuste si trochu propočítat kolik jakých surovin se zpracuje za určitou dobu a podle toho si objednávejte zboží.

    • Autor: milka

      Re: Prosím o radu
      vaříme stejně jako vy a stav skladu bývá kolem 40 000 tisíc.Zkuste si trochu propočítat kolik jakých surovin se zpracuje za určitou dobu a podle toho si objednávejte zboží.

    • Autor: milka

      Re: Prosím o radu
      vaříme stejně jako vy a stav skladu bývá kolem 40 000 tisíc.Zkuste si trochu propočítat kolik jakých surovin se zpracuje za určitou dobu a podle toho si objednávejte zboží.

    • Autor: Jarmila

      Re: Prosím o radu
      Podle mého názoru se zásoba na skladě hlídá na konci kalendářního roku kvůli zásobám. Podle mě Vám nemůže nikdo vytýkat zásobu, ale mohlo by se Vám stát, že nezpracujete určité věci ve spotřební lhůtě, což je pak malér. Taky podle mého názoru záleží na možnostech Vašich dodavatelů, jak často k Vám zajíždějí.

      • Autor: L

        Re: Prosím o radu
        zásobu hlídáme také proto, abychom měli na zaplacení faktur.

        • Autor: www

          Re: Prosím o radu
          Už jsem to tady jednou někomu psala, zásoby skladu potravin, nesmí být finančně vyšší než na stravném v položkách (přeplatky mínus nedoplatky). Při měsíční uzávěrce je dobré tyto finance porovnat. Pokud byste měla dám příklad sklad potravin 40.000,-Kč a přeplatky mínus nedoplatky 30.000,–Kč musela Vaše účetní , aby mohla zaplatit faktury za potraviny 10.000,–Kč vzít z jiné položky a to se nemá. Takže takhle.

          • Autor: Anonymní

            Re: Prosím o radu
            Paní kolegyně www, i když zpravidla s Vašimi příspěvky souhlasím, bohužel tentokráte nemáte pravdu-píšete, že nesmí být… atd. – upozorňuji, že žádný zákon ani jiný předpis k tomu není a Vaše tvrzení o přeplatcích a nedoplatcích-plusy a mínusy nemá žádné opodstatnění. Organizace hospodaří jako celek-účetnictví, toky a používání peněz je věcí celoročního koloběhu aktiv a pasiv organizace. A pokud to máte Vy takto stanoveno, tak je to jen rozhodnutí Vaší organizace. Vidíte podle výčtu ostatních příspěvků, že si to každý dělá jinak-důležité ale je, aby na organizaci ředitel vydal směrnici a podle té se vedoucí jídelny držela. Jak to ředitel ve směrnici stanoví je věcí druhou, jaký si proto najde opodstatněný klíč. (a jak v závěru zmiňujete-„vzít z jiné položky a to se nemá….“ -to také není pravda, jste-li příspěvková organizace, tak hospodaříte jako celek a podvojné účetnictví příspěvkových organizací je o něčem jiném než položkové rozpočty obcí a jiných rozpočtových organizací)

    • Autor: Jarmila

      Re: Prosím o radu
      Podle mého názoru se zásoba na skladě hlídá na konci kalendářního roku kvůli zásobám. Podle mě Vám nemůže nikdo vytýkat zásobu, ale mohlo by se Vám stát, že nezpracujete určité věci ve spotřební lhůtě, což je pak malér. Taky podle mého názoru záleží na možnostech Vašich dodavatelů, jak často k Vám zajíždějí.

      • Autor: L

        Re: Prosím o radu
        zásobu hlídáme také proto, abychom měli na zaplacení faktur.

        • Autor: www

          Re: Prosím o radu
          Už jsem to tady jednou někomu psala, zásoby skladu potravin, nesmí být finančně vyšší než na stravném v položkách (přeplatky mínus nedoplatky). Při měsíční uzávěrce je dobré tyto finance porovnat. Pokud byste měla dám příklad sklad potravin 40.000,-Kč a přeplatky mínus nedoplatky 30.000,–Kč musela Vaše účetní , aby mohla zaplatit faktury za potraviny 10.000,–Kč vzít z jiné položky a to se nemá. Takže takhle.

          • Autor: Anonymní

            Re: Prosím o radu
            Paní kolegyně www, i když zpravidla s Vašimi příspěvky souhlasím, bohužel tentokráte nemáte pravdu-píšete, že nesmí být… atd. – upozorňuji, že žádný zákon ani jiný předpis k tomu není a Vaše tvrzení o přeplatcích a nedoplatcích-plusy a mínusy nemá žádné opodstatnění. Organizace hospodaří jako celek-účetnictví, toky a používání peněz je věcí celoročního koloběhu aktiv a pasiv organizace. A pokud to máte Vy takto stanoveno, tak je to jen rozhodnutí Vaší organizace. Vidíte podle výčtu ostatních příspěvků, že si to každý dělá jinak-důležité ale je, aby na organizaci ředitel vydal směrnici a podle té se vedoucí jídelny držela. Jak to ředitel ve směrnici stanoví je věcí druhou, jaký si proto najde opodstatněný klíč. (a jak v závěru zmiňujete-„vzít z jiné položky a to se nemá….“ -to také není pravda, jste-li příspěvková organizace, tak hospodaříte jako celek a podvojné účetnictví příspěvkových organizací je o něčem jiném než položkové rozpočty obcí a jiných rozpočtových organizací)

    • Autor: Jarmila

      Re: Prosím o radu
      Podle mého názoru se zásoba na skladě hlídá na konci kalendářního roku kvůli zásobám. Podle mě Vám nemůže nikdo vytýkat zásobu, ale mohlo by se Vám stát, že nezpracujete určité věci ve spotřební lhůtě, což je pak malér. Taky podle mého názoru záleží na možnostech Vašich dodavatelů, jak často k Vám zajíždějí.

      • Autor: L

        Re: Prosím o radu
        zásobu hlídáme také proto, abychom měli na zaplacení faktur.

        • Autor: www

          Re: Prosím o radu
          Už jsem to tady jednou někomu psala, zásoby skladu potravin, nesmí být finančně vyšší než na stravném v položkách (přeplatky mínus nedoplatky). Při měsíční uzávěrce je dobré tyto finance porovnat. Pokud byste měla dám příklad sklad potravin 40.000,-Kč a přeplatky mínus nedoplatky 30.000,–Kč musela Vaše účetní , aby mohla zaplatit faktury za potraviny 10.000,–Kč vzít z jiné položky a to se nemá. Takže takhle.

          • Autor: Anonymní

            Re: Prosím o radu
            Paní kolegyně www, i když zpravidla s Vašimi příspěvky souhlasím, bohužel tentokráte nemáte pravdu-píšete, že nesmí být… atd. – upozorňuji, že žádný zákon ani jiný předpis k tomu není a Vaše tvrzení o přeplatcích a nedoplatcích-plusy a mínusy nemá žádné opodstatnění. Organizace hospodaří jako celek-účetnictví, toky a používání peněz je věcí celoročního koloběhu aktiv a pasiv organizace. A pokud to máte Vy takto stanoveno, tak je to jen rozhodnutí Vaší organizace. Vidíte podle výčtu ostatních příspěvků, že si to každý dělá jinak-důležité ale je, aby na organizaci ředitel vydal směrnici a podle té se vedoucí jídelny držela. Jak to ředitel ve směrnici stanoví je věcí druhou, jaký si proto najde opodstatněný klíč. (a jak v závěru zmiňujete-„vzít z jiné položky a to se nemá….“ -to také není pravda, jste-li příspěvková organizace, tak hospodaříte jako celek a podvojné účetnictví příspěvkových organizací je o něčem jiném než položkové rozpočty obcí a jiných rozpočtových organizací)

    • Autor: Marei Zachová

      Re: Prosím o radu
      Je důležité jaká jste organizace. Pokud jste příspěvková záleží na účetní a řediteli, jaký limit si stanovíte. Pokud se sklad pohybuje přibližně v jedné rovině a panuje vzájemná důvěra, není nutné stanovit přesně výši skladu. Jste-li příspěvková a máte svůj podúčet, tak máte sklad stanovený od začátku a pak můžete nakoupit, na co máte. A když jste obce máte svou kapitolu a tam by měly být uvedené potraviny a to je váš sklad, který mesmíte mít větší hlavně na konci roku, v pololetí a přiblížit se ve čtvrtletí. Zdraví Zachovka

    • Autor: Marei Zachová

      Re: Prosím o radu
      Je důležité jaká jste organizace. Pokud jste příspěvková záleží na účetní a řediteli, jaký limit si stanovíte. Pokud se sklad pohybuje přibližně v jedné rovině a panuje vzájemná důvěra, není nutné stanovit přesně výši skladu. Jste-li příspěvková a máte svůj podúčet, tak máte sklad stanovený od začátku a pak můžete nakoupit, na co máte. A když jste obce máte svou kapitolu a tam by měly být uvedené potraviny a to je váš sklad, který mesmíte mít větší hlavně na konci roku, v pololetí a přiblížit se ve čtvrtletí. Zdraví Zachovka

    • Autor: Marei Zachová

      Re: Prosím o radu
      Je důležité jaká jste organizace. Pokud jste příspěvková záleží na účetní a řediteli, jaký limit si stanovíte. Pokud se sklad pohybuje přibližně v jedné rovině a panuje vzájemná důvěra, není nutné stanovit přesně výši skladu. Jste-li příspěvková a máte svůj podúčet, tak máte sklad stanovený od začátku a pak můžete nakoupit, na co máte. A když jste obce máte svou kapitolu a tam by měly být uvedené potraviny a to je váš sklad, který mesmíte mít větší hlavně na konci roku, v pololetí a přiblížit se ve čtvrtletí. Zdraví Zachovka

    • Autor: www

      Re: Prosím o radu
      Paní kolegyně 5480, tak to jak jsem napsala, to u nás vyžadoval městský úřad po dobu než jsme byli v subjektu a po odloučení jedeme takto v těchto prvidlech výše mnou uvedených fungujeme i dál. Myslím, že je to tak správně, přeji hezký den.

    • Autor: www

      Re: Prosím o radu
      Paní kolegyně 5480, tak to jak jsem napsala, to u nás vyžadoval městský úřad po dobu než jsme byli v subjektu a po odloučení jedeme takto v těchto prvidlech výše mnou uvedených fungujeme i dál. Myslím, že je to tak správně, přeji hezký den.

    • Autor: www

      Re: Prosím o radu
      Paní kolegyně 5480, tak to jak jsem napsala, to u nás vyžadoval městský úřad po dobu než jsme byli v subjektu a po odloučení jedeme takto v těchto prvidlech výše mnou uvedených fungujeme i dál. Myslím, že je to tak správně, přeji hezký den.

    • Autor: Marie Zachová

      Re: Prosím o radu
      Když si stanovíte taková pravidla, tak je to správně, ale nemusí. To je pouze vaše vnitřní věc. Podvojné účetnictví umožňuje i jiné a výhodnější nebo lepší podmínky pro sklad školní jídëlny. A hlavně se to nemusí brát odjinud. Zdraví Zachovka

    • Autor: Marie Zachová

      Re: Prosím o radu
      Když si stanovíte taková pravidla, tak je to správně, ale nemusí. To je pouze vaše vnitřní věc. Podvojné účetnictví umožňuje i jiné a výhodnější nebo lepší podmínky pro sklad školní jídëlny. A hlavně se to nemusí brát odjinud. Zdraví Zachovka

    • Autor: Marie Zachová

      Re: Prosím o radu
      Když si stanovíte taková pravidla, tak je to správně, ale nemusí. To je pouze vaše vnitřní věc. Podvojné účetnictví umožňuje i jiné a výhodnější nebo lepší podmínky pro sklad školní jídëlny. A hlavně se to nemusí brát odjinud. Zdraví Zachovka

    • Autor: e

      Re: Prosím o radu
      Já vám všem děkuji za odpověď.

    • Autor: e

      Re: Prosím o radu
      Já vám všem děkuji za odpověď.

    • Autor: e

      Re: Prosím o radu
      Já vám všem děkuji za odpověď.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se