Prosím o radu
Chci se zeptat, pracuji jako vedoucí jídelny a účetní po mně chce (používám program VIS Plzeň Msklad) ať ji všechny normy vytisknu, prý je založí do složky…myslí tim normy, které jsou dané v programu, dále musím dělat dva jídelníčky…jeden co napíšu a druhý, kde jsou změny během týdne…prostě upravený, prý byla na školení a musí se to dělat. Děkuji za odpovědi
Re: Prosím o radu
Paní účetní je aktivka, rozhodně je nesmysl zakládat normy jednotlivých jídel, když je máte v počítači.Navíc normy jsou dnes pro vás pouze orientační chcete -li, návod. Pro vás je podstatné, aby jste dodržela spotřební koš. Jak, to je na nápaditosti a kreativitě. Co se týká jídelníčku, nemusíte jej dělat 2x stačí rukou poznačit změny, ale měly by být opravdu doložitelné kontrolnímu orgánu, ale co s tím má účetní? To, si myslím je zasahování do kompetencí.Zdravím.
Re: Prosím o radu
Pracuji jako účetní i vedoucí ŠJ a plně souhlasím s předešlou odpovědí. To co Vaše paní účetní vyžaduje vůbec pro účetnictví nepotřebuje.
Re: Prosím o radu
Marcinko, paní účetní nic takového nepotřebuje, je to nesmyslné, to co od Vás vyžaduje. Asi tomu vůbec nerozumí, musíte jí to vysvětlit, dle níže uvedených příspěvků. Zdravím
Re: Prosím o radu
Dobrý den já také prosím o jednu radu. Dává některá z Vás ojednávky zboží předem schvalovat ředitelce? Já to mám začít a zdá se mi to dost nesmyslné no ale nevím. děkuji za odpověď. E.
Re: Prosím o radu
Pokud jsem si chtěla předobjednat zboží před prázdninami, dohodla jsem se s ní, do jaké částky mohu zboží objednat. Jinak za kuchyň a hospodaření zodpovídám já.
Re: Prosím o radu
Pokud spadáte pod školu, schvaluje objednávky statutár – ředitel. Lez to ale řešit tzv. limitovaným příslibem.
Tedy, že Vám předem (na papíře) schválí co (druh -potraviny, čist. prostř. opravy, …) za jaké časové období (např. měsíc, rok) a za kolik Kč celkem můžete objednat. Co je nad tento rámec si necháte schválit zvlášť (např. větší opravu). V podstatě si tím pojistí plnění rozpočtu.
Re: Prosím o radu
http://www.jidelny.cz/diskuse_vypsat.asp?id=2&id_prispevku=6501&rnd=DN1NZ5YIPC
Podívejte se na tyto stránky diskuse,už se to probírálo na jídelna.cz
Vaříme: 2 výběry snídaně – 60,2 výběry oběd – 140,
1 výběr večeře – 60.
Mám jednu kuchařku a dva pom.kuchaři + dvě v úmývarně.V kuhyni se střídají dva dopoledne a jeden odpoledne nebo i dvanáctky,když mají volna.Je to i podle ročního výkazu a myslím,že to má každý jinak.
Re: Prosím o radu
Prosím o radu kdo je plátcem DPH, jak rozúčtováváte stravné FN 5% a zbytek 19% nebo celkovou částku stravného 19%.Prosím rozúčtování i s kaluklací děkuji za každou odpověď
Re: Prosím o radu
Zdravím.
Nejsem si jista, zda rozumím dotazu. Předpoklávám, že se Vám jedná o kalkulaci pro „cizí strávníky“. Naše kalkulace se skládá z následujících položek: norma potravin (bez DPH) + mzdy (včetně odvodů) + režie + zisk. To vše činí základ daně. Následně daníme 19% a v případě jídlonosičů 5%.
Re: Prosím o radu
Prosím ještě o vysvětlení vy nezdaňujete potraviny?
příklad. stravenka stojí 44,- Kč já jí celou zdaním 19% a zbytek rozúčtuji na potraviny, DPH, mzdy režie,zisk. 5 % u nás nemáme jelikož máme čipy a nevím jak bychom rozlišovali podle čipu zda si odebírá do jídlonosiče nebo spotřebuje jídlo na místě. Nechám si poradit a budu jenom ráda za vaše odpovědi děkuji
Autor: Natka
Re: Prosím o radu
Děkuji za odpověď, ale nerozumím tomu, vy nedaníte potraviny, podle toho co píšete,daníte režii, mzdy a zisk? Potraviny účtujeme do skladu bez DPH. Opravte mě př.oběd stojí 44,- Kč z toho 22,- Kč Fn bez DPH a zbytek 22,- Kčs mzdy,režie a zisk daníte 19%? Děkuji moc za odpověď.
Re: Prosím o radu
Daníme 5% – pokud se jedná o zhotovení výrobku-jídla /jídlonosiče/ a 19% – pokud se jedná o službu
/stravování na jídelně/ :
1.materiál/potraviny bez DPH/
2.mzdové náklady
3.věcné náklady
4.zisk
———————————
Celkem x a/ 5%
b/ 19%
Prosím o radu
Autor: Marcinka
Prosím o radu
Chci se zeptat, pracuji jako vedoucí jídelny a účetní po mně chce (používám program VIS Plzeň Msklad) ať ji všechny normy vytisknu, prý je založí do složky…myslí tim normy, které jsou dané v programu, dále musím dělat dva jídelníčky…jeden co napíšu a druhý, kde jsou změny během týdne…prostě upravený, prý byla na školení a musí se to dělat. Děkuji za odpovědi
Autor: sasa
Re: Prosím o radu
Paní účetní je aktivka, rozhodně je nesmysl zakládat normy jednotlivých jídel, když je máte v počítači.Navíc normy jsou dnes pro vás pouze orientační chcete -li, návod. Pro vás je podstatné, aby jste dodržela spotřební koš. Jak, to je na nápaditosti a kreativitě. Co se týká jídelníčku, nemusíte jej dělat 2x stačí rukou poznačit změny, ale měly by být opravdu doložitelné kontrolnímu orgánu, ale co s tím má účetní? To, si myslím je zasahování do kompetencí.Zdravím.
Autor: lila
Re: Prosím o radu
Pracuji jako účetní i vedoucí ŠJ a plně souhlasím s předešlou odpovědí. To co Vaše paní účetní vyžaduje vůbec pro účetnictví nepotřebuje.
Autor: Kleopatra
Re: Prosím o radu
Marcinko, paní účetní nic takového nepotřebuje, je to nesmyslné, to co od Vás vyžaduje. Asi tomu vůbec nerozumí, musíte jí to vysvětlit, dle níže uvedených příspěvků. Zdravím
Autor: evik
Re: Prosím o radu
Dobrý den já také prosím o jednu radu. Dává některá z Vás ojednávky zboží předem schvalovat ředitelce? Já to mám začít a zdá se mi to dost nesmyslné no ale nevím. děkuji za odpověď. E.
Autor: Evča 1
Re: Prosím o radu
Pokud jsem si chtěla předobjednat zboží před prázdninami, dohodla jsem se s ní, do jaké částky mohu zboží objednat. Jinak za kuchyň a hospodaření zodpovídám já.
Autor: Bohumil Barda
Re: Prosím o radu
Pokud spadáte pod školu, schvaluje objednávky statutár – ředitel. Lez to ale řešit tzv. limitovaným příslibem.
Tedy, že Vám předem (na papíře) schválí co (druh -potraviny, čist. prostř. opravy, …) za jaké časové období (např. měsíc, rok) a za kolik Kč celkem můžete objednat. Co je nad tento rámec si necháte schválit zvlášť (např. větší opravu). V podstatě si tím pojistí plnění rozpočtu.
Autor: Karolin
Prosím o radu
Dobrý den, nevím si rady. Nevíte normativy pracovníků školních jídelen od 150-200 dětí?
Autor: Jana
Re: Prosím o radu
Dobrý den,i mě zajímá normativ pracovníků,jsme Domov Důchodců máme stav 35 lidí a ktomu 120 kastrůlkářů.Budu vděčná za každou radu
Autor: Lenka
Re: Prosím o radu
http://www.jidelny.cz/diskuse_vypsat.asp?id=2&id_prispevku=6501&rnd=DN1NZ5YIPC
Podívejte se na tyto stránky diskuse,už se to probírálo na jídelna.cz
Vaříme: 2 výběry snídaně – 60,2 výběry oběd – 140,
1 výběr večeře – 60.
Mám jednu kuchařku a dva pom.kuchaři + dvě v úmývarně.V kuhyni se střídají dva dopoledne a jeden odpoledne nebo i dvanáctky,když mají volna.Je to i podle ročního výkazu a myslím,že to má každý jinak.
Autor: natka
Re: Prosím o radu
Prosím o radu kdo je plátcem DPH, jak rozúčtováváte stravné FN 5% a zbytek 19% nebo celkovou částku stravného 19%.Prosím rozúčtování i s kaluklací děkuji za každou odpověď
Autor: Draha
Re: Prosím o radu
Zdravím.
Nejsem si jista, zda rozumím dotazu. Předpoklávám, že se Vám jedná o kalkulaci pro „cizí strávníky“. Naše kalkulace se skládá z následujících položek: norma potravin (bez DPH) + mzdy (včetně odvodů) + režie + zisk. To vše činí základ daně. Následně daníme 19% a v případě jídlonosičů 5%.
Autor: evina
Re: Prosím o radu
Pokud se jedná o kalkulaci, tak to mám taky jako Draha.Ale jinak jsem dotazu nerozuměla.
Autor: Natka
Re: Prosím o radu
Prosím ještě o vysvětlení vy nezdaňujete potraviny?
příklad. stravenka stojí 44,- Kč já jí celou zdaním 19% a zbytek rozúčtuji na potraviny, DPH, mzdy režie,zisk. 5 % u nás nemáme jelikož máme čipy a nevím jak bychom rozlišovali podle čipu zda si odebírá do jídlonosiče nebo spotřebuje jídlo na místě. Nechám si poradit a budu jenom ráda za vaše odpovědi děkuji
Autor: Natka
Re: Prosím o radu
Děkuji za odpověď, ale nerozumím tomu, vy nedaníte potraviny, podle toho co píšete,daníte režii, mzdy a zisk? Potraviny účtujeme do skladu bez DPH. Opravte mě př.oběd stojí 44,- Kč z toho 22,- Kč Fn bez DPH a zbytek 22,- Kčs mzdy,režie a zisk daníte 19%? Děkuji moc za odpověď.
Autor: evina
Re: Prosím o radu
Daníme 5% – pokud se jedná o zhotovení výrobku-jídla /jídlonosiče/ a 19% – pokud se jedná o službu
/stravování na jídelně/ :
1.materiál/potraviny bez DPH/
2.mzdové náklady
3.věcné náklady
4.zisk
———————————
Celkem x a/ 5%
b/ 19%