Přeskočit na obsah

Prosím o radu

  • Autor: Marcinka

    Prosím o radu
    Chci se zeptat, pracuji jako vedoucí jídelny a účetní po mně chce (používám program VIS Plzeň Msklad) ať ji všechny normy vytisknu, prý je založí do složky…myslí tim normy, které jsou dané v programu, dále musím dělat dva jídelníčky…jeden co napíšu a druhý, kde jsou změny během týdne…prostě upravený, prý byla na školení a musí se to dělat. Děkuji za odpovědi

    • Autor: sasa

      Re: Prosím o radu
      Paní účetní je aktivka, rozhodně je nesmysl zakládat normy jednotlivých jídel, když je máte v počítači.Navíc normy jsou dnes pro vás pouze orientační chcete -li, návod. Pro vás je podstatné, aby jste dodržela spotřební koš. Jak, to je na nápaditosti a kreativitě. Co se týká jídelníčku, nemusíte jej dělat 2x stačí rukou poznačit změny, ale měly by být opravdu doložitelné kontrolnímu orgánu, ale co s tím má účetní? To, si myslím je zasahování do kompetencí.Zdravím.

    • Autor: lila

      Re: Prosím o radu
      Pracuji jako účetní i vedoucí ŠJ a plně souhlasím s předešlou odpovědí. To co Vaše paní účetní vyžaduje vůbec pro účetnictví nepotřebuje.

    • Autor: Kleopatra

      Re: Prosím o radu
      Marcinko, paní účetní nic takového nepotřebuje, je to nesmyslné, to co od Vás vyžaduje. Asi tomu vůbec nerozumí, musíte jí to vysvětlit, dle níže uvedených příspěvků. Zdravím

    • Autor: evik

      Re: Prosím o radu
      Dobrý den já také prosím o jednu radu. Dává některá z Vás ojednávky zboží předem schvalovat ředitelce? Já to mám začít a zdá se mi to dost nesmyslné no ale nevím. děkuji za odpověď. E.

      • Autor: Evča 1

        Re: Prosím o radu
        Pokud jsem si chtěla předobjednat zboží před prázdninami, dohodla jsem se s ní, do jaké částky mohu zboží objednat. Jinak za kuchyň a hospodaření zodpovídám já.

      • Autor: Bohumil Barda

        Re: Prosím o radu
        Pokud spadáte pod školu, schvaluje objednávky statutár – ředitel. Lez to ale řešit tzv. limitovaným příslibem.
        Tedy, že Vám předem (na papíře) schválí co (druh -potraviny, čist. prostř. opravy, …) za jaké časové období (např. měsíc, rok) a za kolik Kč celkem můžete objednat. Co je nad tento rámec si necháte schválit zvlášť (např. větší opravu). V podstatě si tím pojistí plnění rozpočtu.

    • Autor: Karolin

      Prosím o radu
      Dobrý den, nevím si rady. Nevíte normativy pracovníků školních jídelen od 150-200 dětí?

      • Autor: Jana

        Re: Prosím o radu
        Dobrý den,i mě zajímá normativ pracovníků,jsme Domov Důchodců máme stav 35 lidí a ktomu 120 kastrůlkářů.Budu vděčná za každou radu

    • Autor: Lenka

      Re: Prosím o radu
      http://www.jidelny.cz/diskuse_vypsat.asp?id=2&id_prispevku=6501&rnd=DN1NZ5YIPC

      Podívejte se na tyto stránky diskuse,už se to probírálo na jídelna.cz
      Vaříme: 2 výběry snídaně – 60,2 výběry oběd – 140,
      1 výběr večeře – 60.
      Mám jednu kuchařku a dva pom.kuchaři + dvě v úmývarně.V kuhyni se střídají dva dopoledne a jeden odpoledne nebo i dvanáctky,když mají volna.Je to i podle ročního výkazu a myslím,že to má každý jinak.

    • Autor: natka

      Re: Prosím o radu
      Prosím o radu kdo je plátcem DPH, jak rozúčtováváte stravné FN 5% a zbytek 19% nebo celkovou částku stravného 19%.Prosím rozúčtování i s kaluklací děkuji za každou odpověď

      • Autor: Draha

        Re: Prosím o radu
        Zdravím.
        Nejsem si jista, zda rozumím dotazu. Předpoklávám, že se Vám jedná o kalkulaci pro „cizí strávníky“. Naše kalkulace se skládá z následujících položek: norma potravin (bez DPH) + mzdy (včetně odvodů) + režie + zisk. To vše činí základ daně. Následně daníme 19% a v případě jídlonosičů 5%.

        • Autor: evina

          Re: Prosím o radu
          Pokud se jedná o kalkulaci, tak to mám taky jako Draha.Ale jinak jsem dotazu nerozuměla.

          • Autor: Natka

            Re: Prosím o radu
            Prosím ještě o vysvětlení vy nezdaňujete potraviny?
            příklad. stravenka stojí 44,- Kč já jí celou zdaním 19% a zbytek rozúčtuji na potraviny, DPH, mzdy režie,zisk. 5 % u nás nemáme jelikož máme čipy a nevím jak bychom rozlišovali podle čipu zda si odebírá do jídlonosiče nebo spotřebuje jídlo na místě. Nechám si poradit a budu jenom ráda za vaše odpovědi děkuji

    • Autor: Natka

      Re: Prosím o radu
      Děkuji za odpověď, ale nerozumím tomu, vy nedaníte potraviny, podle toho co píšete,daníte režii, mzdy a zisk? Potraviny účtujeme do skladu bez DPH. Opravte mě př.oběd stojí 44,- Kč z toho 22,- Kč Fn bez DPH a zbytek 22,- Kčs mzdy,režie a zisk daníte 19%? Děkuji moc za odpověď.

      • Autor: evina

        Re: Prosím o radu
        Daníme 5% – pokud se jedná o zhotovení výrobku-jídla /jídlonosiče/ a 19% – pokud se jedná o službu
        /stravování na jídelně/ :
        1.materiál/potraviny bez DPH/
        2.mzdové náklady
        3.věcné náklady
        4.zisk
        ———————————
        Celkem x a/ 5%
        b/ 19%

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se