Přeskočit na obsah

Provařenost k 31.12.

  • Autor: Jarka

    Provařenost k 31.12.
    Dobrý den, mám dotaz ohledně provařenosti ve školní jídelně k 31.12. Je to v nějakém předpisu stanoveno nebo stačí uvést ve vnitřní směrnice, např. + – 50,- Kč. Slyšela jsem, že musí být co nejblíže nule, ale je stanovena nějaká částka a nebo musí být prostě nula.

    • Autor: Heda

      Re: Provařenost k 31.12.
      U nás to děláme tak, že ke konci školního roku tj. vždy do 30. 6. bychom měli být na nule a nebo PLUS – MÍNUS nějaká kačka, třeba do děch 50,- Kč.
      Jinak všeobecně platí pro každý měsíc to, že finanční hodnota skladu potravin na konci měsíce, nesmí být vyšší, než přeplatky mínus nedoplatky u stravného !!.

      • Autor: ivča

        Re: Provařenost k 31.12.
        Paní Hedo,zajímalo by mě,proč by neměly být zásoby ve skladě větší,než rozdíl ve stravném?
        Jak potom nakupujete?Já mám ráda plný sklad,nemusím mít obavy,zdali mi něco nechybí,dále když odeberu větší množství zboží,bývá lepší cena,se zárukami nemám problémy.Nedovedu si představit,že na začátku měsíce budu řešit,z čehože vlastně budeme vařit.Pro představu-vaříme cca 400 obědů.Nebo je to stanovené v nějakém předpise?Děkuji,Ivča

    • Autor: Heda

      Re: Provařenost k 31.12.
      U nás to děláme tak, že ke konci školního roku tj. vždy do 30. 6. bychom měli být na nule a nebo PLUS – MÍNUS nějaká kačka, třeba do děch 50,- Kč.
      Jinak všeobecně platí pro každý měsíc to, že finanční hodnota skladu potravin na konci měsíce, nesmí být vyšší, než přeplatky mínus nedoplatky u stravného !!.

      • Autor: ivča

        Re: Provařenost k 31.12.
        Paní Hedo,zajímalo by mě,proč by neměly být zásoby ve skladě větší,než rozdíl ve stravném?
        Jak potom nakupujete?Já mám ráda plný sklad,nemusím mít obavy,zdali mi něco nechybí,dále když odeberu větší množství zboží,bývá lepší cena,se zárukami nemám problémy.Nedovedu si představit,že na začátku měsíce budu řešit,z čehože vlastně budeme vařit.Pro představu-vaříme cca 400 obědů.Nebo je to stanovené v nějakém předpise?Děkuji,Ivča

    • Autor: Heda

      Re: Provařenost k 31.12.
      U nás to děláme tak, že ke konci školního roku tj. vždy do 30. 6. bychom měli být na nule a nebo PLUS – MÍNUS nějaká kačka, třeba do děch 50,- Kč.
      Jinak všeobecně platí pro každý měsíc to, že finanční hodnota skladu potravin na konci měsíce, nesmí být vyšší, než přeplatky mínus nedoplatky u stravného !!.

      • Autor: ivča

        Re: Provařenost k 31.12.
        Paní Hedo,zajímalo by mě,proč by neměly být zásoby ve skladě větší,než rozdíl ve stravném?
        Jak potom nakupujete?Já mám ráda plný sklad,nemusím mít obavy,zdali mi něco nechybí,dále když odeberu větší množství zboží,bývá lepší cena,se zárukami nemám problémy.Nedovedu si představit,že na začátku měsíce budu řešit,z čehože vlastně budeme vařit.Pro představu-vaříme cca 400 obědů.Nebo je to stanovené v nějakém předpise?Děkuji,Ivča

    • Autor: Radka

      Re: Provařenost k 31.12.
      Na konci kalendářního roku mám 0,–. V počítači to jde naprosto jednoduše spočítat, ručně to bývalo horší. Rozdíl nelze převést do nového kalendářního roku. Finanční částku ve skladu potravin nesleduju, pouze na konci kalendářního roku se snažím o menší zásoby.

    • Autor: Radka

      Re: Provařenost k 31.12.
      Na konci kalendářního roku mám 0,–. V počítači to jde naprosto jednoduše spočítat, ručně to bývalo horší. Rozdíl nelze převést do nového kalendářního roku. Finanční částku ve skladu potravin nesleduju, pouze na konci kalendářního roku se snažím o menší zásoby.

    • Autor: Radka

      Re: Provařenost k 31.12.
      Na konci kalendářního roku mám 0,–. V počítači to jde naprosto jednoduše spočítat, ručně to bývalo horší. Rozdíl nelze převést do nového kalendářního roku. Finanční částku ve skladu potravin nesleduju, pouze na konci kalendářního roku se snažím o menší zásoby.

    • Autor: Dituška

      Re: Provařenost k 31.12.
      Ve skladu mám tolik, kolik potřebuji ke spokojenému vaření a nevím , proč bych se měla ohlížet na nějaké přeplatky a nedoplatky. Na konci roku co nevyrovnám, našulím, aby hospodaření bylo na nule, poněvadž by to dělalo paseku v účetnictví.

      • Autor: L

        Re: Provařenost k 31.12.
        Dituško, přeplatky a nedoplatky se sledují proto, aby bylo čím platit. Školní jídelny nedostávají na potraviny jiné peníze, jen to, co vyberou od strávníků.
        VY NEDODRŽUJETE VYHLÁŠKU O FIN. KONTROLE?NEMÁTE PŘÍSLIB NA POTRAVIVNY?

        • Autor: xy

          Re: Provařenost k 31.12.
          Finanční limit na konci každého měsíce by neměl překročit + – polovinu denního normy. Na konci kal.roku je nutno srovnat pokud možno na 0 a na konci června vzhledem k vycházejícím a nastupujícím dětem se pohybovat také kolem nuly tady není nutno přesně 0, ale dosti se k ní přiblížit.

          • Autor: Zdena

            Re: Provařenost k 31.12.
            To, co píšete o měsíčním sledování finanční normy, vidím poprvé a nevím, od koho to máte. Finanční audit ani obecní úřad nic takového nepožaduje. To jsou možná docela každoměsíční nervy, ne.

          • Autor: xy

            Re: Provařenost k 31.12.
            Paqní ZDENO, tak to u nás bylo zavedené, ještě když jsme nebyly v subjektu, vyžadoval to Měst.úřad, ale i jeď účetně to tak musí být, ty peníze za stravné jsou přece na potraviny ! Zdravím a problém to není.

        • Autor: Radka

          Re: Provařenost k 31.12.
          Nevím, jak dodržujeme vyhlášku o finančním kontrole, ale příslib na potraviny nemám. Stav zásob na konci roku mám odsouhlasený /ne písemně/ ředitelkami.

        • Autor: sarda

          Re: Provařenost k 31.12.
          Můžete mě prosím napsat jaké náležitosti má mít limitovaný příslib na potraviny? Máte ho uzavřený se všemi dodavateli? Už jsem o tom slyšela, ale nemám ho uzavřený, takže zřejmě nedodržuju vyhlášku o finanční kontrole. Připadne mě to spoustu papírování navíc.Už ho po Vás někdo vyžadoval? Předem děkujiza odpověď.

    • Autor: Dituška

      Re: Provařenost k 31.12.
      Ve skladu mám tolik, kolik potřebuji ke spokojenému vaření a nevím , proč bych se měla ohlížet na nějaké přeplatky a nedoplatky. Na konci roku co nevyrovnám, našulím, aby hospodaření bylo na nule, poněvadž by to dělalo paseku v účetnictví.

      • Autor: L

        Re: Provařenost k 31.12.
        Dituško, přeplatky a nedoplatky se sledují proto, aby bylo čím platit. Školní jídelny nedostávají na potraviny jiné peníze, jen to, co vyberou od strávníků.
        VY NEDODRŽUJETE VYHLÁŠKU O FIN. KONTROLE?NEMÁTE PŘÍSLIB NA POTRAVIVNY?

        • Autor: xy

          Re: Provařenost k 31.12.
          Finanční limit na konci každého měsíce by neměl překročit + – polovinu denního normy. Na konci kal.roku je nutno srovnat pokud možno na 0 a na konci června vzhledem k vycházejícím a nastupujícím dětem se pohybovat také kolem nuly tady není nutno přesně 0, ale dosti se k ní přiblížit.

          • Autor: Zdena

            Re: Provařenost k 31.12.
            To, co píšete o měsíčním sledování finanční normy, vidím poprvé a nevím, od koho to máte. Finanční audit ani obecní úřad nic takového nepožaduje. To jsou možná docela každoměsíční nervy, ne.

          • Autor: xy

            Re: Provařenost k 31.12.
            Paqní ZDENO, tak to u nás bylo zavedené, ještě když jsme nebyly v subjektu, vyžadoval to Měst.úřad, ale i jeď účetně to tak musí být, ty peníze za stravné jsou přece na potraviny ! Zdravím a problém to není.

        • Autor: Radka

          Re: Provařenost k 31.12.
          Nevím, jak dodržujeme vyhlášku o finančním kontrole, ale příslib na potraviny nemám. Stav zásob na konci roku mám odsouhlasený /ne písemně/ ředitelkami.

        • Autor: sarda

          Re: Provařenost k 31.12.
          Můžete mě prosím napsat jaké náležitosti má mít limitovaný příslib na potraviny? Máte ho uzavřený se všemi dodavateli? Už jsem o tom slyšela, ale nemám ho uzavřený, takže zřejmě nedodržuju vyhlášku o finanční kontrole. Připadne mě to spoustu papírování navíc.Už ho po Vás někdo vyžadoval? Předem děkujiza odpověď.

    • Autor: Dituška

      Re: Provařenost k 31.12.
      Ve skladu mám tolik, kolik potřebuji ke spokojenému vaření a nevím , proč bych se měla ohlížet na nějaké přeplatky a nedoplatky. Na konci roku co nevyrovnám, našulím, aby hospodaření bylo na nule, poněvadž by to dělalo paseku v účetnictví.

      • Autor: L

        Re: Provařenost k 31.12.
        Dituško, přeplatky a nedoplatky se sledují proto, aby bylo čím platit. Školní jídelny nedostávají na potraviny jiné peníze, jen to, co vyberou od strávníků.
        VY NEDODRŽUJETE VYHLÁŠKU O FIN. KONTROLE?NEMÁTE PŘÍSLIB NA POTRAVIVNY?

        • Autor: xy

          Re: Provařenost k 31.12.
          Finanční limit na konci každého měsíce by neměl překročit + – polovinu denního normy. Na konci kal.roku je nutno srovnat pokud možno na 0 a na konci června vzhledem k vycházejícím a nastupujícím dětem se pohybovat také kolem nuly tady není nutno přesně 0, ale dosti se k ní přiblížit.

          • Autor: Zdena

            Re: Provařenost k 31.12.
            To, co píšete o měsíčním sledování finanční normy, vidím poprvé a nevím, od koho to máte. Finanční audit ani obecní úřad nic takového nepožaduje. To jsou možná docela každoměsíční nervy, ne.

          • Autor: xy

            Re: Provařenost k 31.12.
            Paqní ZDENO, tak to u nás bylo zavedené, ještě když jsme nebyly v subjektu, vyžadoval to Měst.úřad, ale i jeď účetně to tak musí být, ty peníze za stravné jsou přece na potraviny ! Zdravím a problém to není.

        • Autor: Radka

          Re: Provařenost k 31.12.
          Nevím, jak dodržujeme vyhlášku o finančním kontrole, ale příslib na potraviny nemám. Stav zásob na konci roku mám odsouhlasený /ne písemně/ ředitelkami.

        • Autor: sarda

          Re: Provařenost k 31.12.
          Můžete mě prosím napsat jaké náležitosti má mít limitovaný příslib na potraviny? Máte ho uzavřený se všemi dodavateli? Už jsem o tom slyšela, ale nemám ho uzavřený, takže zřejmě nedodržuju vyhlášku o finanční kontrole. Připadne mě to spoustu papírování navíc.Už ho po Vás někdo vyžadoval? Předem děkujiza odpověď.

    • Autor: Radka

      Re: Provařenost k 31.12.
      Měli jsme finanční kontrolu na podzim a nikdo nic nechtěl. Taky si myslím, že je to jenom další hromada papírů.

    • Autor: Radka

      Re: Provařenost k 31.12.
      Měli jsme finanční kontrolu na podzim a nikdo nic nechtěl. Taky si myslím, že je to jenom další hromada papírů.

    • Autor: Radka

      Re: Provařenost k 31.12.
      Měli jsme finanční kontrolu na podzim a nikdo nic nechtěl. Taky si myslím, že je to jenom další hromada papírů.

    • Autor: simi

      Re: Provařenost k 31.12.
      Já si naopak myslím, že ten, kdo je na konci roku na nule, tak ten šulí.Nevěřím nikomu, že je schopen skončit na nule.Co uděláte např. s 0,35 heléři, které by vám zbyly. Za ty přeci nic nekoupíte. Absolutní nula je nesmysl.

      • Autor: xy

        Re: Provařenost k 31.12.
        Tady nikdo neříká,že končí na 0. Jde o to, aby výsledek byl co nejblíže k nule. Absolutní nule bych také nevěřila. Zdravím.

        • Autor: 3w

          Re: Provařenost k 31.12.
          V době počítačů přece není problém. Končila jsem na -0,04.

    • Autor: simi

      Re: Provařenost k 31.12.
      Já si naopak myslím, že ten, kdo je na konci roku na nule, tak ten šulí.Nevěřím nikomu, že je schopen skončit na nule.Co uděláte např. s 0,35 heléři, které by vám zbyly. Za ty přeci nic nekoupíte. Absolutní nula je nesmysl.

      • Autor: xy

        Re: Provařenost k 31.12.
        Tady nikdo neříká,že končí na 0. Jde o to, aby výsledek byl co nejblíže k nule. Absolutní nule bych také nevěřila. Zdravím.

        • Autor: 3w

          Re: Provařenost k 31.12.
          V době počítačů přece není problém. Končila jsem na -0,04.

    • Autor: simi

      Re: Provařenost k 31.12.
      Já si naopak myslím, že ten, kdo je na konci roku na nule, tak ten šulí.Nevěřím nikomu, že je schopen skončit na nule.Co uděláte např. s 0,35 heléři, které by vám zbyly. Za ty přeci nic nekoupíte. Absolutní nula je nesmysl.

      • Autor: xy

        Re: Provařenost k 31.12.
        Tady nikdo neříká,že končí na 0. Jde o to, aby výsledek byl co nejblíže k nule. Absolutní nule bych také nevěřila. Zdravím.

        • Autor: 3w

          Re: Provařenost k 31.12.
          V době počítačů přece není problém. Končila jsem na -0,04.

    • Autor: simi

      Re: Provařenost k 31.12.
      To byste se divila.Znám kuchyně, kde se skutečně končí na nule.

    • Autor: simi

      Re: Provařenost k 31.12.
      To byste se divila.Znám kuchyně, kde se skutečně končí na nule.

    • Autor: simi

      Re: Provařenost k 31.12.
      To byste se divila.Znám kuchyně, kde se skutečně končí na nule.

    • Autor: Radka

      Re: Provařenost k 31.12.
      Já končím na nule. Odepíšu běžné potraviny – cukr, olej, koření, sirup do poslední výdejky a těch 0,35 Kč je třeba několik dkg mouky. Dělají to tak i kolegyně.

    • Autor: Radka

      Re: Provařenost k 31.12.
      Já končím na nule. Odepíšu běžné potraviny – cukr, olej, koření, sirup do poslední výdejky a těch 0,35 Kč je třeba několik dkg mouky. Dělají to tak i kolegyně.

    • Autor: Radka

      Re: Provařenost k 31.12.
      Já končím na nule. Odepíšu běžné potraviny – cukr, olej, koření, sirup do poslední výdejky a těch 0,35 Kč je třeba několik dkg mouky. Dělají to tak i kolegyně.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se