Přeskočit na obsah

Provařenost

  • Autor: Janaj

    Provařenost
    Dodržujete všichni provařenost ke konci kalendářního roku plus,minus 50kč.Stejně nechápu proč,když se mě všichni strávníci po novém roce vrací a nikdo neodchází ,takže nikoho neošidíme.A do nového roku by nějaká kačka navíc zrovna pro rok 08 bodla.

    • Autor: Irma

      Re: Provařenost
      Mám stejný problém z hlediska účetnictví. Vyjde-li kladné hospodaření jídelny, jakým způsobem to převést do dalšího roku? Jde to vůbec, když náklady jsou spotřeba potravin a výnosy zaplacené snědené obědy? Jestliže letošní výnos jídelny zaúčtuji na výnosy příštích období, jak potom částku odúčtuji zpátky na hospodaření jídelny? Děkuji.

    • Autor: HanaZ

      Re: Provařenost
      A můžu se zeptat ze kterého předpisu vyplývá, že musí být provařenost ke konci kalendářního roku 0, nebo se jí blížit. Na některém školení jsem slyšela, že by to mělo být spíš až ke konci školního roku.

      • Autor: ¨janka

        Re: Provařenost
        Nám na schůzích říkají, že se máme blížit k nule jak na konci kalendářního roku, tak i školního.

    • Autor: Olina

      Re: Provařenost
      V prosinci to chtí vynulovat v účtárně a v červnu to považuji za správné srovnat, protože končí devátá třída.

      • Autor: Valentýna

        Re: Provařenost
        Už druhý rok nic nenuluji ani se k nule neblížím. Tuto informaci jsem si odnesla ze školení, kde nám ji poskytl ing. Bureš z Vis.

        Konečně nemusím čtvrtit vejce nebo odepisovat gramy soli, abych se trefila do nuly. Také nemusím nutit děti, aby se už poslední týden neodhlašovaly a vlastně tak přicházely o peníze.

        Odbourala jsem zkrátka další blbost. Tak hurá.

        • Autor: lajka

          Re: Provařenost
          dobry den,
          podla vasej informacie som zistila, ze pracujete s programom Vis, ja som zacala teraz. Mam plno nejasnosti a Vis si uctuje neskutocne peniaze. Prosim vas potrebujem poradit. Ako a kedy uctujete zalohy. bola by som rada, keby ste mi poslali vas mail.

          • Autor: stechma

            Re: Provařenost
            720 200 486 stechma@seznam.cz

    • Autor: Ivuna

      Re: Provařenost
      Je ještě někdo, kdo ke konci kalend. roku nenuluje?

    • Autor: Uška

      Re: Provařenost
      Nenulovala jsem, naše paní metodička nám vysvětlila, že je logičtější finanční limit vyrovnat ke konci školního roku. Letos přišla pí ředitelka s tím, že zřizovatel nařídil vynulovat finanční limit koncem kalendářního roku. Opravdu nesmysl. Co si myslíte, vynuluji, nebo nevynuluji?.Ale ano, vynuluji, všichni z našeho města budou vynulovávat. Bude to sice oříšek neli podfuk, ale vlk se nažere koza zůstane celá. A o to tu přece jde!

    • Autor: Hercová

      Re: Provařenost
      V prosinci 2006 + 3.200 Kč převedeno do roku 2007 a v témž roce provařeno a letos v listopadu 2008 mi účetní říká, že na konci roku 2008 musím mít + 3200 Kč, protože ona začínala kalendářní rok 2007 s nulou a moje plus převedla do výnosů a já teď musím celý prosinec 2008 šetřit jak blázen, abych měla plus 3.200,– Kč. Přitom vybrané a zaplacené peníze od rodičů musí být použity jen na jídlo!!!

    • Autor: metodička

      Re: Provařenost
      Finanční bilance – doporučení k 30. 6. a 31. 12. vyrovnání – 1 Kč/strávníka +-, důvody
      30. 6. popřípadě u zařízení, která mají provoz i v době prázdnin – konec školního roku, strávníci mají nárok na vyčerpání finančních prostředků, které vložili
      31. 12. konec účetního období – účetní závěrka, spotřeba materiálu = skutečná spotřeba při sledování finanční bilance je rovna účtu 501 – spotřeba materiálu. Vzhledem k tomu, že 1. 1. je počáteční zůstatek na účtu 501 nula, musí být i počáteční zůstatek finanční bilance nulový.

      • Autor: Pavlik

        Re: Provařenost
        Léta jsem ke konci kalendářního roku nenulovala, vloni poprvé se hospodářka pozastavovala nad výší skladu ke konci kalendářního roku (mimochodem byla skoro stejná jako rok před tím). Najednou se mám snažit o co nejmenší zůstatek. Nechápu proč, vaří se stále dál a nikoho neokrádám, snažím se vynulovat až na konci školního roku. Denně vaříme za 40.000,-Kč a výkyvy v počtech strávníků jsou někdy opravdu velké.

        • Autor: Alena II.

          Re: Provařenost
          to Pavlik:
          ale tady se přece nejedná o výši skladu, ale o provařenost. Finanční bilance musí být na konci roku co možná nejnižší-viz příspěvwek „metodičky“

          • Autor: Pavlik

            Re: Provařenost
            Díky za upozornění. Omlouvám se, nějak jsem to přehlédla. Naši hospodářku zajímá akorát sklad, provařenost nesleduje i když jí ji měsíčně hlásím v uzávěrce. Snažím se vynulovat až k 30.6.

      • Autor: Alena II.

        Re: Provařenost
        Souhlasím, ale tolerance + – 1,- Kč se skutečně nedá dodržet. U nás je povolena tolerance + – 50,- Kč.

        • Autor: Ivulé

          Re: Provařenost
          Metodička píše 1 kč na strávníka +/-

          • Autor: Alena II.

            Re: Provařenost
            Díky za upozornění, přeji pěkný den.

          • Autor: Marie

            Re: Provařenost
            Doporučuji všem přečíst si ve Výživě článek od p Fürstové „Ekonomika v zařízeních školního stravování“ str. 93. Předmětem hospodaření nejsou platby přijaté od strávníka….

    • Autor: Darja

      Re: Provařenost
      Uveťte prosím vyhlášku nebo předpis, který nařizuje vynulování finančního limitu ke konci kalendařního nebo školního roku. Děkuji

    • Autor: alca

      Re: Provařenost
      Také musím na přání naší ekonomky se na konci kal. roku blížit nule i kdyby kdokoliv na školení či jinde tvrdil něco jiného, ona to prostě tak chce. Dokud nadř. orgán nevydá písemné prohlášení, že se nulovat nemusí, což od nich nikdy čekat nemůžeme, bude na tom trvat a i když z hlediska škol. jídelen je to samozřejmě hloupost.

      • Autor: Pondělí

        Re: Provařenost
        A já mám zase přání, aby moje děvčata pracovala za dvacet tisíc čistého a já to tak prostě chci………
        Co vy na to Alco ?

        • Autor: alca

          Re: Provařenost
          Já na to, že pokud za ekonomkou stojí ředitel, který není účtař ani ekonom, dá za pravdu ekonomce vše co mu napovídá tak, aby se to hodilo především jí, nemám potom šanci cokoliv změnit. Vždyť se s ní neustále o něčem dohaduji, ale hlavou zeď neprorazím, např. musím každý měsíc nulovat pokladnu (vybíráme hotově, nemám hlavní, ale pomocnou pokladnu, nevím, jestli to tak musí být).

    • Autor: Leonora

      Re: Provařenost
      Přečtěte si prosím všichni názor paní inspektorky výše a už to prosím neřeste !

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se