Přeskočit na obsah

Recepty z cizrny a jáhel

  • Autor: Klára

    Recepty z cizrny a jáhel
    Prosím , má někdo nějaké recepty z těchto potravin?Děkuji

    • Autor: Hana

      Re: Recepty z cizrny a jáhel
      Cizrnu používáme jako zavářku, případně z ní děláme saláty ( obdobně jako z ost. luštěnin)

      • Autor: Nela

        Re: Recepty z cizrny a jáhel
        U nás ve školce připravujeme dětem jáhlový nákyp a máme s ním úspěch.
        1/4 kg jahel 3x spaříme vroucí vodou, pak dáme do hrnce s 1/2 litrem vody vařit. Když začne kaše houstnout, přilejeme 1/4 l mléka a dovaříme (trošku osolíme). Takto uvařenou jáhlovou kaši necháme schladnout. mezi tím si umícháme 1/4 kg tvarohu, 4 dkg tuku, trochu skořice, 2 žloutky, rozinky a podle chuti med. Do tohoto základu vmícháme vychladlou jáhlovou kaši a sníh ze 2 bílků. Poklademe čerstvým, mraženým nebo kompotovaným ovocem podle chuti a zapečeme. Je to opravdu moc dobré. Tato dávka je na 1 plech.

        • Autor: Míla

          Re: Recepty z cizrny a jáhel
          Nelinko díky za recept, vyzkoušíme ho.

          • Autor: Nela

            Re: Recepty z cizrny a jáhel
            Dejte pak vědět jak jste uspěli. Pokud má někdo nějaký dobrý recept ze zdravých surovin, uvítala bych inspiraci. Dík

    • Autor: Hana

      Re: Recepty z cizrny a jáhel
      Cizrnu používáme jako zavářku, případně z ní děláme saláty ( obdobně jako z ost. luštěnin)

      • Autor: Nela

        Re: Recepty z cizrny a jáhel
        U nás ve školce připravujeme dětem jáhlový nákyp a máme s ním úspěch.
        1/4 kg jahel 3x spaříme vroucí vodou, pak dáme do hrnce s 1/2 litrem vody vařit. Když začne kaše houstnout, přilejeme 1/4 l mléka a dovaříme (trošku osolíme). Takto uvařenou jáhlovou kaši necháme schladnout. mezi tím si umícháme 1/4 kg tvarohu, 4 dkg tuku, trochu skořice, 2 žloutky, rozinky a podle chuti med. Do tohoto základu vmícháme vychladlou jáhlovou kaši a sníh ze 2 bílků. Poklademe čerstvým, mraženým nebo kompotovaným ovocem podle chuti a zapečeme. Je to opravdu moc dobré. Tato dávka je na 1 plech.

        • Autor: Míla

          Re: Recepty z cizrny a jáhel
          Nelinko díky za recept, vyzkoušíme ho.

          • Autor: Nela

            Re: Recepty z cizrny a jáhel
            Dejte pak vědět jak jste uspěli. Pokud má někdo nějaký dobrý recept ze zdravých surovin, uvítala bych inspiraci. Dík

    • Autor: Hana

      Re: Recepty z cizrny a jáhel
      Cizrnu používáme jako zavářku, případně z ní děláme saláty ( obdobně jako z ost. luštěnin)

      • Autor: Nela

        Re: Recepty z cizrny a jáhel
        U nás ve školce připravujeme dětem jáhlový nákyp a máme s ním úspěch.
        1/4 kg jahel 3x spaříme vroucí vodou, pak dáme do hrnce s 1/2 litrem vody vařit. Když začne kaše houstnout, přilejeme 1/4 l mléka a dovaříme (trošku osolíme). Takto uvařenou jáhlovou kaši necháme schladnout. mezi tím si umícháme 1/4 kg tvarohu, 4 dkg tuku, trochu skořice, 2 žloutky, rozinky a podle chuti med. Do tohoto základu vmícháme vychladlou jáhlovou kaši a sníh ze 2 bílků. Poklademe čerstvým, mraženým nebo kompotovaným ovocem podle chuti a zapečeme. Je to opravdu moc dobré. Tato dávka je na 1 plech.

        • Autor: Míla

          Re: Recepty z cizrny a jáhel
          Nelinko díky za recept, vyzkoušíme ho.

          • Autor: Nela

            Re: Recepty z cizrny a jáhel
            Dejte pak vědět jak jste uspěli. Pokud má někdo nějaký dobrý recept ze zdravých surovin, uvítala bych inspiraci. Dík

    • Autor: ivča

      Re: Recepty z cizrny a jáhel
      My z toho vaříme polévky-cizrnová:máslo 50,cizrna 250,oves.vločky 100,česnek,mrkev,sůl.Cizrnu uvaříme do měkka,osmažíme nastrouhanou mrkev na másle,přidáme vločky,přidáme do uvařené luštěniny a vaříme cca 1/2 hod.Ochutíme česnekem a celerovou natí.
      Jáhelná-jáhly 200,olej 50,cibule 110,mrkev 130,celr 130,květák 130,sůl
      Jáhly vypereme a spaříme vařící vodou.Na oleji osmahneme cibulku,přidáme nastrouhanou mrkev,celer a také osmahneme.Zalijeme vodou,přidáme nakrájený květák a jáhly,sůl a vaříme do měkka.Nakonec přidáme petžrlovou nať.Doufám,že Vám bude chutnat.Zdraví Ivča.

    • Autor: ivča

      Re: Recepty z cizrny a jáhel
      My z toho vaříme polévky-cizrnová:máslo 50,cizrna 250,oves.vločky 100,česnek,mrkev,sůl.Cizrnu uvaříme do měkka,osmažíme nastrouhanou mrkev na másle,přidáme vločky,přidáme do uvařené luštěniny a vaříme cca 1/2 hod.Ochutíme česnekem a celerovou natí.
      Jáhelná-jáhly 200,olej 50,cibule 110,mrkev 130,celr 130,květák 130,sůl
      Jáhly vypereme a spaříme vařící vodou.Na oleji osmahneme cibulku,přidáme nastrouhanou mrkev,celer a také osmahneme.Zalijeme vodou,přidáme nakrájený květák a jáhly,sůl a vaříme do měkka.Nakonec přidáme petžrlovou nať.Doufám,že Vám bude chutnat.Zdraví Ivča.

    • Autor: ivča

      Re: Recepty z cizrny a jáhel
      My z toho vaříme polévky-cizrnová:máslo 50,cizrna 250,oves.vločky 100,česnek,mrkev,sůl.Cizrnu uvaříme do měkka,osmažíme nastrouhanou mrkev na másle,přidáme vločky,přidáme do uvařené luštěniny a vaříme cca 1/2 hod.Ochutíme česnekem a celerovou natí.
      Jáhelná-jáhly 200,olej 50,cibule 110,mrkev 130,celr 130,květák 130,sůl
      Jáhly vypereme a spaříme vařící vodou.Na oleji osmahneme cibulku,přidáme nastrouhanou mrkev,celer a také osmahneme.Zalijeme vodou,přidáme nakrájený květák a jáhly,sůl a vaříme do měkka.Nakonec přidáme petžrlovou nať.Doufám,že Vám bude chutnat.Zdraví Ivča.

    • Autor: Klára

      Re: Recepty z cizrny a jáhel
      Děkuji za náměty, určitě vyzkoušíme.Pokud má ještě někdo něco, prosím pište, určitě zájemců bude víc.

    • Autor: Klára

      Re: Recepty z cizrny a jáhel
      Děkuji za náměty, určitě vyzkoušíme.Pokud má ještě někdo něco, prosím pište, určitě zájemců bude víc.

    • Autor: Klára

      Re: Recepty z cizrny a jáhel
      Děkuji za náměty, určitě vyzkoušíme.Pokud má ještě někdo něco, prosím pište, určitě zájemců bude víc.

      • Autor: Pavlína

        Re: Recepty z cizrny a jáhel
        Dobrý den i já bych se chtěla podělit o jeden recept z cizrny.My děláme z cizrny takovou jako nugetu.
        Cizrna se uvaří do měkka,nechá se vychladnout a pak se rozemele, a přidá se t rozpuštěná čokoláda a nemusí se to ani sladit.

        • Autor: Andrea

          Re: Recepty z cizrny a jáhel
          zajímavý recept. chutná dětem?

        • Autor: vlasta

          Re: Recepty z cizrny a jáhel
          Dobrý den, mohla by jste mi prosím poslat množství cizrny, čokolády? Máme u základní školy jednotřídku mateřinky, takže pomazánky jsou v jídelníčku denně. Děkuji

    • Autor: Marie

      Re: Recepty z cizrny a jáhel
      My používáme již delší dobu cizrnovou mouku na pomazánky. Ať do ní přidáme jakoukoliv přísadu, vždy je výborná a děti ji mají rády. Doporučuji vyzkoušet.

      • Autor: Iva

        Re: Recepty z cizrny a jáhel
        Maruško a cizrnovou mouku berete od firmy BONNO a nebo kde ?

        • Autor: Doubravka

          Re: Recepty z cizrny a jáhel
          Ano tuto mouku prodává BONNO asi za83,- za kg a my ji přidáváme asi po 10dkg do pomazánek a je to dobré.

          • Autor: Marie

            Re: Recepty z cizrny a jáhel
            Pokud chcete vědět víc o výrobcích z cizrny,zavolejte na č. 731446503 p.Holcová.To je obch.zástupce firmy EXTRUDO Bečice a ta Vám ráda vše vysvětlí.

          • Autor: Iva

            Re: Recepty z cizrny a jáhel
            Děvčata děkuji Vám za odpověď.

    • Autor: Marie

      Re: Recepty z cizrny a jáhel
      My používáme již delší dobu cizrnovou mouku na pomazánky. Ať do ní přidáme jakoukoliv přísadu, vždy je výborná a děti ji mají rády. Doporučuji vyzkoušet.

      • Autor: Iva

        Re: Recepty z cizrny a jáhel
        Maruško a cizrnovou mouku berete od firmy BONNO a nebo kde ?

        • Autor: Doubravka

          Re: Recepty z cizrny a jáhel
          Ano tuto mouku prodává BONNO asi za83,- za kg a my ji přidáváme asi po 10dkg do pomazánek a je to dobré.

          • Autor: Marie

            Re: Recepty z cizrny a jáhel
            Pokud chcete vědět víc o výrobcích z cizrny,zavolejte na č. 731446503 p.Holcová.To je obch.zástupce firmy EXTRUDO Bečice a ta Vám ráda vše vysvětlí.

          • Autor: Iva

            Re: Recepty z cizrny a jáhel
            Děvčata děkuji Vám za odpověď.

    • Autor: Marie

      Re: Recepty z cizrny a jáhel
      My používáme již delší dobu cizrnovou mouku na pomazánky. Ať do ní přidáme jakoukoliv přísadu, vždy je výborná a děti ji mají rády. Doporučuji vyzkoušet.

      • Autor: Iva

        Re: Recepty z cizrny a jáhel
        Maruško a cizrnovou mouku berete od firmy BONNO a nebo kde ?

        • Autor: Doubravka

          Re: Recepty z cizrny a jáhel
          Ano tuto mouku prodává BONNO asi za83,- za kg a my ji přidáváme asi po 10dkg do pomazánek a je to dobré.

          • Autor: Marie

            Re: Recepty z cizrny a jáhel
            Pokud chcete vědět víc o výrobcích z cizrny,zavolejte na č. 731446503 p.Holcová.To je obch.zástupce firmy EXTRUDO Bečice a ta Vám ráda vše vysvětlí.

          • Autor: Iva

            Re: Recepty z cizrny a jáhel
            Děvčata děkuji Vám za odpověď.

    • Autor: Věra

      Re: Recepty z cizrny a jáhel
      My děláme dětem jáhlo-tvarohový dezert. Myslím, že je v recepturách uveden, ale přesný postup případně napíši až z práce.

    • Autor: Jana

      Re: Recepty z cizrny a jáhel
      Prosím hodnou paní kuchařku, nebo paní vedoucí o normovaný recept na jáhlový nákyp. Děkuji.

      • Autor: Věra

        Re: Recepty z cizrny a jáhel
        Omlouvám se za zpoždění. Jáhlotvarohový dezert děláme ne podle norem, ale dle vlastní receptury. Na 30 porcí potřebujeme: 1,5 kg tvarohu, 0,3 kg jáhel (uvařených na kaši lehce osolenou), 7-10 vanilkových cukrů (dle vlastní chuti), 2 sáčky piškotů, jablka větší nejlépe Goldeny. Nejdříve uvaříme kaši, po vychladnutí přidáme tvaroh a vanilkový cukr – vyšleháme.
        Z celých jablek vykrojíme jadřince a jablka nakrájíme na centimetrová kolečka (asi jako vrchní díl lineckých koleček). Na střed otvoru po jadřinci dáme piškot a zdobícím pytlíkem nastříkáme vyšlehanou hmotu. Vypadá to pěkně, děti to mají rády a přitom je to zdravé. Doufám, že Vám tento recept bude stačit, jestli ne, ozvěte se mi na mail.

      • Autor: Věra

        Re: Recepty z cizrny a jáhel
        Omlouvám se ještě – nenapsala jsem Vám do receptu 30-50 dkg cukru moučky.

    • Autor: Dana

      Re: Recepty z cizrny a jáhel
      Tento týden jsem zakoupila bramboráčky z cizrny.
      Prosím o radu jak je používáte. S čím je podáváte.
      Kdysi to už bylo v diskuzi, ale nemůžu to najít.
      Děkuji.

      • Autor: Alena

        Re: Recepty z cizrny a jáhel
        K bramboráčkům z cizrny podáváme salát z kysaného zelí , vydáváme je pod názvem římské placičky a u dětí jsou oblíbené.

      • Autor: lenka

        Re: Recepty z cizrny a jáhel
        Bramboráčky smažíme na pánvi na malém množství tuku, používáme jako samostatný pokrm v kombinaci se zeleninovým salátem, nebo jako přílohu k čínské směsi. Děti mají rády i s uzeným a zelným salátem. Používáme i jako těstíčko na obalení řízku. Nebo místo strouhanky do sekané. Hezký den

    • Autor: Martina

      Re: Recepty z cizrny a jáhel
      Ivčo, prosím na  polévku kterou děláte z cizrny používáte mouku nebo namáčenou cizrnu. Prosím kdo má recept na moukovou cizrnu- třeba i pom. mohly byste mi pomoct? Děkuju

      • Autor: Andrea

        Re: Recepty z cizrny a jáhel
        cizrnovou mouku jsem koupili od dodavatele. je super.

    • Autor: Martina

      Re: Recepty z cizrny a jáhel
      Andreo, prosím Vás o recept. Moje kuchařka mi odešla i receptem, mouka zůstala a já nevím co z ní udělat. Díky

      • Autor: Lenča

        Re: Recepty z cizrny a jáhel
        Dobrý den Martino. Nejsem sice Andrea, ale třeba Vám pomůže i můj recept.
        Instantní cizrnová mouka 100g, voda(horká)200 ml, rostlinný tuk 150g, pórek 50g, česnek 2 stroužky, hořčice plnotučná 10g, sůl, pepř, citronová šťáva.
        Do cizrnové mouky nalijeme osolenou horkou vodu (asi 80-90 st.C) a šleháme dohladka. Přidáme hořčici, nadrobno nakrájený pórek, rozmačkaný česnek, pepř, sůl a citrónovou šťávu. Vše zamícháme, pomalu přidívíme tuk a vyšleháme do hladkého krému. Místo pórku lze použít sýr, tuňáka, vařené vejce nebo jakoukoliv jinou zeleninu. Mějte hezký den

        • Autor: Lenka

          Re: Recepty z cizrny a jáhel
          Já hlava děravá… je to na 15 porcí.

        • Autor: simi

          Re: Recepty z cizrny a jáhel
          Lenčo, prosím Vás co to bude až to bude? děkuji

          • Autor: Lenča

            Re: Recepty z cizrny a jáhel
            NO jo, to píšu automaticky a myslím si, že každý bude vědět… Martina poznala, je to pomazánka a ve školce chutná, což celkem překvapuje. M8m ještě nějaké jiné recepty, aleˇještě jsem je nepřepočítala a nedala do programu, protože teď se babrám s něčím jiným. Tak třeba zase něco příště přidám.

    • Autor: Andrea

      Re: Recepty z cizrny a jáhel
      Vím, že v některém čísle časopisu Výživa a potraviny byly recepty z cizrny. Zkuste se tam mrknout. Jinak je plno receptů na internetu, akorát si je budete muset přepočítat na 10 porcí. Kdyby jste nenašla, tak mi napište a pošlu vám odkazy. Tady se prý nesmí dát odkaz 🙁
      Jinak cizrnovou mouku dáváme místo hladké. Hlavně do polévky, nebo určite by šlo dát do karbanátek. Prostě tam, kde dáte hladkou múžete přidat cizrnovou a krásně budete splňovat luštěniny.

    • Autor: Martina

      Re: Recepty z cizrny a jáhel
      Dobrý den všem. Moc děkuju za recept. Já hledala i na internetu, ale co jasem našla byla jen celá cizrna. Hádám správně, že by to měla být pomazánka? Hned bych ji příští týden dala. Jěště jednou moc díky. Martina

      • Autor: Evča 1

        Re: Recepty z cizrny a jáhel
        Také používáme hodně cizrnovou mouku, hlavně do zeleninových jídel, zeleniny, do polévek na kapání. Jinak mohu na email také zaslat odkazy na www stránky. Hodně receptů používáme odsud. A jinak je také výborný kuskus. 🙂

    • Autor: ivvo

      Re: Recepty z cizrny a jáhel
      Mohu se optat do jaké kategorie zařazujete jáhly? Cizrna je jasná, je to luštěnina, ale kam dáte jáhly a pohanku?

      • Autor: LiliE

        Re: Recepty z cizrny a jáhel
        Dala bych to do mouky /moučné/ – jsou to obilniny.

        • Autor: Zdenka

          Re: Recepty z cizrny a jáhel
          Ale to snad ani není položka ve spotřebním koši…

          • Autor: LiliE

            Re: Recepty z cizrny a jáhel
            Mě se spotřební koš vypočítá přeposláním
            počtu strávníků a výdejek – z výdejek se to propočte správně, pokud je surovina zařazena
            ve správném druhu. Aspoň myslím

    • Autor: Martina

      Re: Recepty z cizrny a jáhel
      Dobrý den, děkuju a Evčo 1 budu ráda, když mi odkazy pošlete na tuto adresu Materskaskola.MISKOVICE@seznam.cz

    • Autor: ČERŠT

      Re: Recepty z cizrny a jáhel
      Nudlový nákyp s jablky. 10 porcí pro vyšší stupeň:
      jáhly 600 gr, mléko 1,5 lt, voda 1,5 lt, sůl 5 gr, máslo 150 gr, olej 20 gr, vejce 3 ks, vanilkový cukr 30 gr, citr. kůra 30 gr, cukr 250 gr, jablka očištěná 1000 gr, skořice 3 gr, rozinky 30 gr, cukr mletý 20 gr.
      Jáhly vypereme, důkladně spaříme,zalijeme vodou a necháme 1 hod. máčet. Pak je osolíme, osladíme, a zvolna vaříme. Když začnou houstnout, přidáme mléko a dále vaříme do hustoty kaše. Máslo utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem, citr. kůrou a žloutky.
      Přidáme prochladlou kaši,sníh z bílků, nakrájená jablka ochucená cukrem a skořicí, rozinky a vše smícháme. Na vymaštěný pekáč dáme připravenou směs a v troubě upečeme. Nákyp podáváme ocukrovaný. Místo jablek můžeme použít i jiné druhy ovoce – meruňky, broskve, švestky,suš. švestky apd.

    • Autor: ČERŠT

      Re: Recepty z cizrny a jáhel
      Prosím omluvte mne, myslel jáhlový nákyp. Děkujii

    • Autor: sacher

      Re: Recepty z cizrny a jáhel
      Dobrý den, potkal jsem v láznáích místo hrachové kaše s cibulkou, kaše s cizrny s cib. a byla moc dobra, tradiční izraelské jídlo je z cizrny:
      – chumus
      uvařený římsky hrách, citron, sůl, utřeno na pomazánku …
      – falafel
      uvařený římský hrách, umlejt na pastu, přidat vejce a strouhanku, vytvarovat kuličky, vysmažit je, něco jako karbanátek…
      – dělám také jáhelník se švestkama a mají to rádi
      Hodne starých receptů se vytratilo, najdete je v Recept. TP z roku 1970,1980.

      • Autor: Honza

        Re: Recepty z cizrny a jáhel
        Kristova noho, prej chumus…to sou vopičárny, mám takovej pocit, že by snad bylo nejlepší do jídelen umístit nerez koryta a místo jídla sypat zrní. Bože ochraňuj segedýn a houskové knedlíky, dej ať nejsou jen z mouky a vody a jedlík v nich objeví poctivý vejce. Bože ochraň nás od šílenců , co setavujou takový spotřební koše a nutěj nás choupat obrok.

    • Autor: Martina

      Re: Recepty z cizrny a jáhel
      Dobrý večer, Evčo 1 omlouvám se, že jsem se Vám neozvala. U nás byla kontrola a doma mě nepustili k počítači. Moc Vám děkuju za Vaše odkyzy. O víkendu budu studovat a určitě něco dáme do jídelníčku.

      • Autor: Evča 1

        Re: Recepty z cizrny a jáhel
        🙂 od toho ten portál máme, abychom si poradily i poradili 🙂

    • Autor: Nela

      Re: Recepty z cizrny a jáhel
      Prosím o kontakt na dodavatele výrobků z cizrny a alespoň orientační ceny nejčastěji používaných surovin (např. cizrnová mouka). Děkuji

      • Autor: Alena

        Re: Recepty z cizrny a jáhel
        Cizrnu nebo cizrnovou mouku bereme od firmy Pegas, nebo Bonno České Budějovice. Cizrna stojí kolem 55,- Kč á kg a cizrnová mouka 83,- Kč

      • Autor: Jitka

        Re: Recepty z cizrny a jáhel
        Paní Nelo, dobrý den, zasílám Vám adresy dodavatelů, od kterých naše ŠJ bere výrobky z cirny: 1/ KNUSPI -EXTRUDO Bečice s.r.o., Bečice 7, 375 01 Týn nad Vltavou tel. 385 737 004 nebo www.knuspi.cz
        2/ GASTRO POTRAVINY s.r.o., Husova 2510, 440 01 Louny tel. 415 653 129
        Kromě římských lívanečků, bramboráčků a cizrnové mouky bereme a/ směs do mletých mas – přidáváme do mletého masa b/ cizrnové těstíčko – lze použít jako kapání do polévek c/ bramborové těsto s cizrnou – obdoba klasického bramborového těsta na výrobu knedlíků d/ polévka cizrnová – suchá směs, balení 3 kg, vaříme dle návodu a přidáme kořenovou zeleninu a ještě klasickou cizrnu pro vylepšení. Přeji úspěšné vaření

        • Autor: Moderátor

          Re: Recepty z cizrny a jáhel
          Prosím, abyste neuváděli takto podrobné kontaktní údaje na dodavatele. Příspěvek je na hraně únosnosti (Pravidla bod 4). Můžete uvést více názvů firem, ale bez kontaktů, nesmí tam být zjevná snaha o jejich propagaci. Kontakt si čtenář dohledá nebo si ho vyměňte mailem.

      • Autor: Jitka

        Re: Recepty z cizrny a jáhel
        Paní Nelo, ještě jsem Vám zapomněla napsat orientační ceny: smě do mletých mas 151,– Kč, cizrn. těstíčko 136,– Kč, bramb. těsto s cizrnou 50,– Kč a a cizrn. polévka 137,– Kč – vše je cena za 1 kg.

    • Autor: Zdenka

      Re: Recepty z cizrny a jáhel
      Jáhly se dají použít všude tam, kde se klasicky používá rýže, nebo lze např. do rizota dát 2/3 rýže a zbytek jáhel.

    • Autor: Jana

      Re: Recepty z cizrny a jáhel
      Děvčata jak tedy odepisujete cizrnu a mouku do spotřebáku? Je to na cizrnu koeficient 1 a  na mouku 3, jak je tady někde už psáno, prosím poraďte kdo už z toho vaříte. Přimlouvám se za všechny neznalé dík.

    • Autor: kevicka

      Re: Recepty z cizrny a jáhel
      U nás doma je oblíbený jahelník. Jeho příprava je jednoduchá. Vymažeme pekáček, vlijeme 1l mléka, trošku osolíme a přidáme 2 lžíce cukru (nebo medu). Spaříme 250 g jáhel horkou vodou a vsypeme do mléka. Přidáme ovoce (u nás jsou oblíbené švestky) a zapečeme. Po upečení můžeme posypat moučkovým cukrem.

    • Autor: Milano33

      Re: Recepty z cizrny a jáhel
      Dobrý den,

      zkuste hotový výrobek od Nowaca. 340142 cizrnové měšcš plněné špenátem, cena 79,90/kg a 340144 cizrnové měšce plněné sýrem, cena 94,90/kg… Obojí jsou výborné a jednoduše se upravují. Mohu Vám poslat infoletáky, pokud chcete 🙂

      • Autor: Jana

        Re: Recepty z cizrny a jáhel
        Prosila bych si o ty letáky, jak mi je ale prosím pošlete ? Může to být zajímavý pokrm.
        Adresa meilová : ms.jidel.ch@seznam.cz
        Díky moc za info a ozvěte se.

      • Autor: jarka

        Re: Recepty z cizrny a jáhel
        Ráda bych poprosila o letáky cizrnové měšce.Děkuji předem. Jarmila Voříšková

    • Autor: Dana

      Re: Recepty z cizrny a jáhel
      Prosím paní, která psala o cizrnových měšcích, aby
      mi napsala jak je připravuje. Musí se smažit ve fritovacích hrnci nebo i v pánci a s čím je podáváte.
      Děkuji.

    • Autor: Dana

      Re: Recepty z cizrny a jáhel
      Prosím paní, která psala o cizrnových měšcích, aby
      mi napsala jak je připravuje. Musí se smažit ve fritovacích hrnci nebo i v pánci a s čím je podáváte.
      Děkuji.

      • Autor: ivča

        Re: Recepty z cizrny a jáhel
        Připojuji se s prosbou,jestli se dají dělat v konvektomatu.Díky moc,Ivča

        • Autor: majka

          Re: Recepty z cizrny a jáhel
          Dnes byl u nás pán, který má v této firmě na starosti všechny hotové pokrmy a sdělil mi, že měšce lze připravovat v konvektomatu, protože se mi nelíbí, že bychom měli dětem luštěninový výrobek fritovat. Tak to zkusím a napíšu pak, jak to dopadlo a jak děti jedly. Pěkný den.

    • Autor: kleopatra

      Re: Recepty z cizrny a jáhel
      Tento týden jsme vyzkoušeli v naší kuchyni cizrnové měšce a podělím se s vámi o zkušenost.Zatím nemáme konvektomat, takže jsme je pekli v troubě na malém množství tuku na černém plechu. Nejsou špatné, ale jsou dobré jen teplé. Když se ohřívají nějakou tu dobu v gastronádobách ve výdejním vozíku – tak jsou gumové. Byla jsem docela zklamaná. Taky jsem neměla moc dobrý pocit z toho, jak se na to budou tvářit strávníci, kteří je budou mít ve vlastních jídlonosičích, když začnou jíst oběd třeba i za 2 hodiny. Docela mě to mrzelo a příště asi už žádné měšce. Je to fakt jen minutka a pro školní stravování ano, ale za dobrých podmínek /konvektomat/ a né do jídlonosičů. Tolik má zkušenost z cizrnovými měšci. Zdravím.

    • Autor: jiti

      Re: Recepty z cizrny a jáhel
      My jsme je měli kdysi na nějakém školení jako ochutnávku, ale já osobně vám řeknu, že je to hnus, děcku bych to nedala, možná tak dospělým co neví co by sežr….

    • Autor: Hani

      Re: Recepty z cizrny a jáhel
      u nás jsme zkoušeli čínu – Kung pao a místo burských oříšku jsem přidali vařenou cizrnu. Všem moc chutnalo.

    • Autor: ludmi

      Re: Recepty z cizrny a jáhel
      Prosím o názor na placičky Falafel od firmy Extrudo Bečice.Díky.

    • Autor: Majka

      Re: Recepty z cizrny a jáhel
      Děvčata prosím,jakým množstvím luštěnin zapisujete cizrnovou mouku do spotřebního koše?Cizrnu jako luštěninu mám zapsanou 10dky=25dkg luštěnin tzn l kg cizrny/2,5kg luštěnin?Je to tak správně,poraďte mi prosím…..Děkuji Majka

      • Autor: Evča 1

        Re: Recepty z cizrny a jáhel
        cizrnová mouka, sojová mouka – luštěnina – 1,0
        Zařazování potravin do spotřebního koše

        Je to tu napsané v článcích. Najeďte si na ně, jsou pod diskuzí. Jsou tam i jiné suroviny. 🙂

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se