rekonstrukce jídelny
Dobrý den, připravujeme celkovou rekonstrukci jídelny, kterou máme z 60tých let min. století včetně odpadů, podlahy, vedení el.kabelů,. Máme domov mládeže, kde budou ubytovaní žáci, máme povinnost je odstravovat? Nemáme žádné náhradní prostory
Zkuste oslovit nějakou jinou jídelnu, kde by byla kapacita na vaření s tím, že jim nabídněte, že vaši zaměstnanci budou vařit a pak si půjdou vydat k vám do náhradních prostor. Sepíšete pak dohodu s druhým zařízením, proškolí se v rámci BOZP, PO, HACCP a vy budete platit zaměstnance, jídelně posílat propočítané provozní náklady na 1 jídlo + stravné za žáky, kteří se budou stravovat.
Kdo je ubytovaný na DM a není plnoletý, máte povinnost ze školského zákona zajistit školské služby. My jsme měli ze dvou tříd udělenou výdejnu se souhlasem hygieny, normálně vybavenou na výdej a vozili jsme z jiné jídelny. Samy jsme připravovaly ve cvičné kuchyni doplňková jídla od snídaní, přesnídávek a druhých večeří přes rok, než se zkolaudovala nová kuchyň s jídelnou. Všechny cizí jsme po dobu oprav odřekly, vařila nám jiná školní jídelna ve městě. Naše kuchařky tam byly po dobu přiděleny. S náma to řešil kraj, platil i přepravu, gastronádoby a mimořádné výdaje provozní. Platy šly z našeho rozpočtu, je to podle ZP.
Zkuste oslovit nějakou jinou jídelnu, kde by byla kapacita na vaření s tím, že jim nabídněte, že vaši zaměstnanci budou vařit a pak si půjdou vydat k vám do náhradních prostor. Sepíšete pak dohodu s druhým zařízením, proškolí se v rámci BOZP, PO, HACCP a vy budete platit zaměstnance, jídelně posílat propočítané provozní náklady na 1 jídlo + stravné za žáky, kteří se budou stravovat.
Dojíždějící žáky už nemám tedy povinnost odstravovat a zaměstnance? Děkuji za odpovědi, pomáhá mi to se v tom trochu orientovat, ale nedovedu si to představit, bohužel žádnou cvičnou kuchyň nemáme.
Nejde o místní a dojíždějící. Máte ze zákona povinnost odstravovat neplnoleté žáky. Všechny další – tedy plnoleté žáky, cizí a také učitele nemusíte stravovat.
Dobrý den, nemáte někdo zkušenosti s výdejem polévek ze strany v jídelně a ne z kuchyně. ˇMalým dětem učitelé a velké děti samy. Nádoby a možnosti co jsem našla na netu není přesně to co bych si představovala. Buď je to na málo litrů nebo ne moc bezpečné. Pokud máte někdo s nějakým výdejním způsobem dobrou zkušenost prosím o kontakt .
Děkuji a přeji Vám hezký den Jana
My máme na různé akce takovou speciální várnici, vypadá jako soudek, je možno jí zapnout do elektřiny a je součástí teplého bufetu. Zkoušeli jsme u druhého stupně a středoškoláků, aby si sami nabírali jak kdo chce a mělo to úspěch. Malým dětem nalévá učitel nebo družinářka přímo na stole z teriny termo, kterou doplňujeme přes okénko (přes pult z kuchyně). Máme menší zbytkovovost polévek, řeknou si, kolik chtějí. Vaříme denně polévek o 50 porcí méně a vždycky jsme vyšli. Máme 700 strávníků od MŠ po sociálku.
Máme desetilitrový, patnáctilitrový, kupovali jsme přes dodavatele gastro, je to nějaký italský nebo francouzský výrobek.
https://www.gastrofans.cz/konvice-na-polevku-10-l/?gclid=EAIaIQobChMI37CujNej_wIVSQmLCh0tlgtxEAQYAyABEgLzXfD_BwE
https://www.expondo.cz/royal-catering-ohrivac-na-polevku-2-x-7-l-1-000-w-leskly-royal-catering-1
Máme desetilitrový, patnáctilitrový, kupovali jsme přes dodavatele gastro, je to nějaký italský nebo francouzský výrobek.
https://www.gastrofans.cz/konvice-na-polevku-10-l/?gclid=EAIaIQobChMI37CujNej_wIVSQmLCh0tlgtxEAQYAyABEgLzXfD_BwE
https://www.expondo.cz/royal-catering-ohrivac-na-polevku-2-x-7-l-1-000-w-leskly-royal-catering-1
Dobrý den, během letních prázdnin budeme rekonstruovat jídelnu. Od září bychom chtěli na stoly nově dávat ubrusy. Můžeme z praktických důvodů používat plastové omyvatelné? Nebo musíme z hygienických důvodů používat látkové, se kterými bude ale více starostí a práce?
My máme látkové ubrusy s úpravou proti zašpinění a tekutinám. Většinou vydrží v jídelně týden. Děti se postupně naučí slušně jíst, když vidí hezké prostředí. Máme k sezení 80 míst po čtyřech u stolu, používají plastové tácy, takže umazání je minimální, většinou při neobratné manipulaci s pitím nebo polévkou. Máme různé barvy a vzory, aby se k sobě hodily s motivy drobných květů nebo geometrických předmětů v kombinaci s jednobarevnými. Prvotní investice by vysoká, ale jídelna funguje 21 let a ubrusy drží. Pereme v domácí prádelně, kde se prádlo tak neničí. Jeden ubrus stál 560 Kč, za vyprání dáme za ubrus 35,- Kč, máme množstevní slevu vysoutěženo. Při svátcích dáváme ještě malý napron ubrousek doprostřed.
rekonstrukce jídelny
Autor: NNJana
rekonstrukce jídelny
Dobrý den, připravujeme celkovou rekonstrukci jídelny, kterou máme z 60tých let min. století včetně odpadů, podlahy, vedení el.kabelů,. Máme domov mládeže, kde budou ubytovaní žáci, máme povinnost je odstravovat? Nemáme žádné náhradní prostory
Autor: Zalka
Zkuste oslovit nějakou jinou jídelnu, kde by byla kapacita na vaření s tím, že jim nabídněte, že vaši zaměstnanci budou vařit a pak si půjdou vydat k vám do náhradních prostor. Sepíšete pak dohodu s druhým zařízením, proškolí se v rámci BOZP, PO, HACCP a vy budete platit zaměstnance, jídelně posílat propočítané provozní náklady na 1 jídlo + stravné za žáky, kteří se budou stravovat.
Autor: ivka6
Kdo je ubytovaný na DM a není plnoletý, máte povinnost ze školského zákona zajistit školské služby. My jsme měli ze dvou tříd udělenou výdejnu se souhlasem hygieny, normálně vybavenou na výdej a vozili jsme z jiné jídelny. Samy jsme připravovaly ve cvičné kuchyni doplňková jídla od snídaní, přesnídávek a druhých večeří přes rok, než se zkolaudovala nová kuchyň s jídelnou. Všechny cizí jsme po dobu oprav odřekly, vařila nám jiná školní jídelna ve městě. Naše kuchařky tam byly po dobu přiděleny. S náma to řešil kraj, platil i přepravu, gastronádoby a mimořádné výdaje provozní. Platy šly z našeho rozpočtu, je to podle ZP.
Autor: Zalka
Zkuste oslovit nějakou jinou jídelnu, kde by byla kapacita na vaření s tím, že jim nabídněte, že vaši zaměstnanci budou vařit a pak si půjdou vydat k vám do náhradních prostor. Sepíšete pak dohodu s druhým zařízením, proškolí se v rámci BOZP, PO, HACCP a vy budete platit zaměstnance, jídelně posílat propočítané provozní náklady na 1 jídlo + stravné za žáky, kteří se budou stravovat.
Autor: NNJana
Dojíždějící žáky už nemám tedy povinnost odstravovat a zaměstnance? Děkuji za odpovědi, pomáhá mi to se v tom trochu orientovat, ale nedovedu si to představit, bohužel žádnou cvičnou kuchyň nemáme.
Autor: Pavel Ludvík
Nejde o místní a dojíždějící. Máte ze zákona povinnost odstravovat neplnoleté žáky. Všechny další – tedy plnoleté žáky, cizí a také učitele nemusíte stravovat.
Autor: janAA
Dobrý den, nemáte někdo zkušenosti s výdejem polévek ze strany v jídelně a ne z kuchyně. ˇMalým dětem učitelé a velké děti samy. Nádoby a možnosti co jsem našla na netu není přesně to co bych si představovala. Buď je to na málo litrů nebo ne moc bezpečné. Pokud máte někdo s nějakým výdejním způsobem dobrou zkušenost prosím o kontakt .
Děkuji a přeji Vám hezký den Jana
Autor: ivka6
My máme na různé akce takovou speciální várnici, vypadá jako soudek, je možno jí zapnout do elektřiny a je součástí teplého bufetu. Zkoušeli jsme u druhého stupně a středoškoláků, aby si sami nabírali jak kdo chce a mělo to úspěch. Malým dětem nalévá učitel nebo družinářka přímo na stole z teriny termo, kterou doplňujeme přes okénko (přes pult z kuchyně). Máme menší zbytkovovost polévek, řeknou si, kolik chtějí. Vaříme denně polévek o 50 porcí méně a vždycky jsme vyšli. Máme 700 strávníků od MŠ po sociálku.
Autor: janAA
Mohu se zeptat na kolik litrů je ten soudeka od jaké firmy?
Děkuji Jana
Autor: ivka6
Máme desetilitrový, patnáctilitrový, kupovali jsme přes dodavatele gastro, je to nějaký italský nebo francouzský výrobek.
https://www.gastrofans.cz/konvice-na-polevku-10-l/?gclid=EAIaIQobChMI37CujNej_wIVSQmLCh0tlgtxEAQYAyABEgLzXfD_BwE
https://www.expondo.cz/royal-catering-ohrivac-na-polevku-2-x-7-l-1-000-w-leskly-royal-catering-1
Autor: ivka6
Máme desetilitrový, patnáctilitrový, kupovali jsme přes dodavatele gastro, je to nějaký italský nebo francouzský výrobek.
https://www.gastrofans.cz/konvice-na-polevku-10-l/?gclid=EAIaIQobChMI37CujNej_wIVSQmLCh0tlgtxEAQYAyABEgLzXfD_BwE
https://www.expondo.cz/royal-catering-ohrivac-na-polevku-2-x-7-l-1-000-w-leskly-royal-catering-1
Autor: Regina K.
Dobrý den, během letních prázdnin budeme rekonstruovat jídelnu. Od září bychom chtěli na stoly nově dávat ubrusy. Můžeme z praktických důvodů používat plastové omyvatelné? Nebo musíme z hygienických důvodů používat látkové, se kterými bude ale více starostí a práce?
Autor: ivka6
My máme látkové ubrusy s úpravou proti zašpinění a tekutinám. Většinou vydrží v jídelně týden. Děti se postupně naučí slušně jíst, když vidí hezké prostředí. Máme k sezení 80 míst po čtyřech u stolu, používají plastové tácy, takže umazání je minimální, většinou při neobratné manipulaci s pitím nebo polévkou. Máme různé barvy a vzory, aby se k sobě hodily s motivy drobných květů nebo geometrických předmětů v kombinaci s jednobarevnými. Prvotní investice by vysoká, ale jídelna funguje 21 let a ubrusy drží. Pereme v domácí prádelně, kde se prádlo tak neničí. Jeden ubrus stál 560 Kč, za vyprání dáme za ubrus 35,- Kč, máme množstevní slevu vysoutěženo. Při svátcích dáváme ještě malý napron ubrousek doprostřed.