Přeskočit na obsah

rekonstrukce jídelny

  • Autor: NNJana

    rekonstrukce jídelny
    Dobrý den, připravujeme celkovou rekonstrukci jídelny, kterou máme z 60tých let min. století včetně odpadů, podlahy, vedení el.kabelů,. Máme domov mládeže, kde budou ubytovaní žáci, máme povinnost je odstravovat? Nemáme žádné náhradní prostory

    • Autor: Zalka

      Zkuste oslovit nějakou jinou jídelnu, kde by byla kapacita na vaření s tím, že jim nabídněte, že vaši zaměstnanci budou vařit a pak si půjdou vydat k vám do náhradních prostor. Sepíšete pak dohodu s druhým zařízením, proškolí se v rámci BOZP, PO, HACCP a vy budete platit zaměstnance, jídelně posílat propočítané provozní náklady na 1 jídlo + stravné za žáky, kteří se budou stravovat.

      • Autor: ivka6

        Kdo je ubytovaný na DM a není plnoletý, máte povinnost ze školského zákona zajistit školské služby. My jsme měli ze dvou tříd udělenou výdejnu se souhlasem hygieny, normálně vybavenou na výdej a vozili jsme z jiné jídelny. Samy jsme připravovaly ve cvičné kuchyni doplňková jídla od snídaní, přesnídávek a druhých večeří přes rok, než se zkolaudovala nová kuchyň s jídelnou. Všechny cizí jsme po dobu oprav odřekly, vařila nám jiná školní jídelna ve městě. Naše kuchařky tam byly po dobu přiděleny. S náma to řešil kraj, platil i přepravu, gastronádoby a mimořádné výdaje provozní. Platy šly z našeho rozpočtu, je to podle ZP.

    • Autor: Zalka

      Zkuste oslovit nějakou jinou jídelnu, kde by byla kapacita na vaření s tím, že jim nabídněte, že vaši zaměstnanci budou vařit a pak si půjdou vydat k vám do náhradních prostor. Sepíšete pak dohodu s druhým zařízením, proškolí se v rámci BOZP, PO, HACCP a vy budete platit zaměstnance, jídelně posílat propočítané provozní náklady na 1 jídlo + stravné za žáky, kteří se budou stravovat.

      • Autor: NNJana

        Dojíždějící žáky už nemám tedy povinnost odstravovat a zaměstnance? Děkuji za odpovědi, pomáhá mi to se v tom trochu orientovat, ale nedovedu si to představit, bohužel žádnou cvičnou kuchyň nemáme.

        • Autor: Pavel Ludvík

          Nejde o místní a dojíždějící. Máte ze zákona povinnost odstravovat neplnoleté žáky. Všechny další – tedy plnoleté žáky, cizí a také učitele nemusíte stravovat.

    • Autor: janAA

      Dobrý den, nemáte někdo zkušenosti s výdejem polévek ze strany v jídelně a ne z kuchyně. ˇMalým dětem učitelé a velké děti samy. Nádoby a možnosti co jsem našla na netu není přesně to co bych si představovala. Buď je to na málo litrů nebo ne moc bezpečné. Pokud máte někdo s nějakým výdejním způsobem dobrou zkušenost prosím o kontakt .
      Děkuji a přeji Vám hezký den Jana

    • Autor: ivka6

      My máme na různé akce takovou speciální várnici, vypadá jako soudek, je možno jí zapnout do elektřiny a je součástí teplého bufetu. Zkoušeli jsme u druhého stupně a středoškoláků, aby si sami nabírali jak kdo chce a mělo to úspěch. Malým dětem nalévá učitel nebo družinářka přímo na stole z teriny termo, kterou doplňujeme přes okénko (přes pult z kuchyně). Máme menší zbytkovovost polévek, řeknou si, kolik chtějí. Vaříme denně polévek o 50 porcí méně a vždycky jsme vyšli. Máme 700 strávníků od MŠ po sociálku.

    • Autor: janAA

      Mohu se zeptat na kolik litrů je ten soudeka od jaké firmy?
      Děkuji Jana

      • Autor: ivka6

        Máme desetilitrový, patnáctilitrový, kupovali jsme přes dodavatele gastro, je to nějaký italský nebo francouzský výrobek.
        https://www.gastrofans.cz/konvice-na-polevku-10-l/?gclid=EAIaIQobChMI37CujNej_wIVSQmLCh0tlgtxEAQYAyABEgLzXfD_BwE
        https://www.expondo.cz/royal-catering-ohrivac-na-polevku-2-x-7-l-1-000-w-leskly-royal-catering-1

      • Autor: ivka6

        Máme desetilitrový, patnáctilitrový, kupovali jsme přes dodavatele gastro, je to nějaký italský nebo francouzský výrobek.
        https://www.gastrofans.cz/konvice-na-polevku-10-l/?gclid=EAIaIQobChMI37CujNej_wIVSQmLCh0tlgtxEAQYAyABEgLzXfD_BwE
        https://www.expondo.cz/royal-catering-ohrivac-na-polevku-2-x-7-l-1-000-w-leskly-royal-catering-1

    • Autor: Regina K.

      Dobrý den, během letních prázdnin budeme rekonstruovat jídelnu. Od září bychom chtěli na stoly nově dávat ubrusy. Můžeme z praktických důvodů používat plastové omyvatelné? Nebo musíme z hygienických důvodů používat látkové, se kterými bude ale více starostí a práce?

    • Autor: ivka6

      My máme látkové ubrusy s úpravou proti zašpinění a tekutinám. Většinou vydrží v jídelně týden. Děti se postupně naučí slušně jíst, když vidí hezké prostředí. Máme k sezení 80 míst po čtyřech u stolu, používají plastové tácy, takže umazání je minimální, většinou při neobratné manipulaci s pitím nebo polévkou. Máme různé barvy a vzory, aby se k sobě hodily s motivy drobných květů nebo geometrických předmětů v kombinaci s jednobarevnými. Prvotní investice by vysoká, ale jídelna funguje 21 let a ubrusy drží. Pereme v domácí prádelně, kde se prádlo tak neničí. Jeden ubrus stál 560 Kč, za vyprání dáme za ubrus 35,- Kč, máme množstevní slevu vysoutěženo. Při svátcích dáváme ještě malý napron ubrousek doprostřed.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se