Rekvalifikační kurz
Dobrý den prosím o radu.Udělala jsem si kurz příprava teplých pokrmú a 3 roky ve školní jídelně vařila vše i vydávala obědy.Pak se na pracovišti změnila situace a vedoucí mi řekla že mám správně vařit jen polévky,přílohy a saláty.Pracovní náplň jsem podepsala jako kuchařka a mám 4 platovou třídu což je třída kuchaře.Podle vedoucí mě ale rekvalifikace dovoluje pouze práce pomocné kuchařky.Děkuji za odpověď.
4. platová třída
1. Výroba a výdej běžných druhů teplých jídel a moučníků.
2. Výroba složitých jídel studené kuchyně.
5. platová třída
1.Výroba technologicky náročných teplých jídel nebo specialit studené kuchyně.
2.05.02 KUCHAŘ
3.platová třída
1. Dohotovování a regenerace jídel z polotovarů, příprava na talíř a výdej jídel a další práce v kuchyni spojené s výrobou částí jídel.
2. Výroba polévek a příloh k hlavním jídlům.
4. platová třída
1. Výroba a výdej běžných druhů teplých jídel a moučníků.
2. Výroba složitých jídel studené kuchyně.
5.platová třída
1.Výroba technologicky náročných teplých jídel, nebo specialit studené kuchyně nebo samostatná výroba jídel v souladu se závaznými výživovými normami.
6. platová třída
1. Stanovování technologických postupů a jejich kalkulace při rozsáhlé výrobě jídel včetně kontroly jejich dodržování, sestavování vlastních receptur, jídelních lístků a zajišťování správné gastronomické skladby.
2. Výroba náročných specialit české kuchyně a kuchyní cizích národů, výroba specialit studené kuchyně pro bankety a recepce včetně sestavování vlastních receptur.
3. Výroba nejsložitějších dietních jídel v rozsahu podle dietního systému závazného ve zdravotnických zaří
2.05.02 KUCHAŘ
6. platová třída
1. Stanovování technologických postupů a jejich kalkulace při rozsáhlé výrobě jídel včetně kontroly jejich dodržování, sestavování vlastních receptur, jídelních lístků a zajišťování správné gastronomické skladby.
2. Výroba náročných specialit české kuchyně a kuchyní cizích národů, výroba specialit studené kuchyně pro bankety a recepce včetně sestavování vlastních receptur.
3. Výroba nejsložitějších dietních jídel v rozsahu podle dietního systému závazného ve zdravotnických zařízeních. , například dieta bezlepková, nízkocholesterolová, nízkobílkovinová s omezením tuků při akutní pankreatitidě. Výroba jídel s dvojím a vyšším omezením.
4. Výroba jídel s omezeními v dietním režimu nebo při zabezpečování preventivní a léčebné výživy v rámci standardizovaného poskytování nutriční péče.
7.platová třída
1. Organizace práce při výrobě jídel spojené s hmotnou odpovědností, stanovování a provádění technologických postupů a kalkulací při rozsáhlé výrobě širokého s
Od 1.1.2018 platí nový katalog prací (viz příspěvky výše). zařazení se neřídí vzděláním, ale prací, která je vykonávaná podle pracovní náplně – tam by mělo být alespoň 1 bod 3 – 7.třídy. Pokud nesplňujete vzdělání,pak se krátí započitatelná praxe – někdy zařazuji pokud je to výhodnější pro kuchařku do nižší třídy, ale třeba v 1-5 můžete dát strop (tedy rovnou 12 stupeň)
Rekvalifikační kurz
Autor: Zahrada
Rekvalifikační kurz
Dobrý den prosím o radu.Udělala jsem si kurz příprava teplých pokrmú a 3 roky ve školní jídelně vařila vše i vydávala obědy.Pak se na pracovišti změnila situace a vedoucí mi řekla že mám správně vařit jen polévky,přílohy a saláty.Pracovní náplň jsem podepsala jako kuchařka a mám 4 platovou třídu což je třída kuchaře.Podle vedoucí mě ale rekvalifikace dovoluje pouze práce pomocné kuchařky.Děkuji za odpověď.
Autor: jentak
4. platová třída
1. Výroba a výdej běžných druhů teplých jídel a moučníků.
2. Výroba složitých jídel studené kuchyně.
5. platová třída
1.Výroba technologicky náročných teplých jídel nebo specialit studené kuchyně.
Autor: Zalka
2.05.02 KUCHAŘ
3.platová třída
1. Dohotovování a regenerace jídel z polotovarů, příprava na talíř a výdej jídel a další práce v kuchyni spojené s výrobou částí jídel.
2. Výroba polévek a příloh k hlavním jídlům.
4. platová třída
1. Výroba a výdej běžných druhů teplých jídel a moučníků.
2. Výroba složitých jídel studené kuchyně.
5.platová třída
1.Výroba technologicky náročných teplých jídel, nebo specialit studené kuchyně nebo samostatná výroba jídel v souladu se závaznými výživovými normami.
6. platová třída
1. Stanovování technologických postupů a jejich kalkulace při rozsáhlé výrobě jídel včetně kontroly jejich dodržování, sestavování vlastních receptur, jídelních lístků a zajišťování správné gastronomické skladby.
2. Výroba náročných specialit české kuchyně a kuchyní cizích národů, výroba specialit studené kuchyně pro bankety a recepce včetně sestavování vlastních receptur.
3. Výroba nejsložitějších dietních jídel v rozsahu podle dietního systému závazného ve zdravotnických zaří
Autor: Zalka
2.05.02 KUCHAŘ
6. platová třída
1. Stanovování technologických postupů a jejich kalkulace při rozsáhlé výrobě jídel včetně kontroly jejich dodržování, sestavování vlastních receptur, jídelních lístků a zajišťování správné gastronomické skladby.
2. Výroba náročných specialit české kuchyně a kuchyní cizích národů, výroba specialit studené kuchyně pro bankety a recepce včetně sestavování vlastních receptur.
3. Výroba nejsložitějších dietních jídel v rozsahu podle dietního systému závazného ve zdravotnických zařízeních. , například dieta bezlepková, nízkocholesterolová, nízkobílkovinová s omezením tuků při akutní pankreatitidě. Výroba jídel s dvojím a vyšším omezením.
4. Výroba jídel s omezeními v dietním režimu nebo při zabezpečování preventivní a léčebné výživy v rámci standardizovaného poskytování nutriční péče.
7.platová třída
1. Organizace práce při výrobě jídel spojené s hmotnou odpovědností, stanovování a provádění technologických postupů a kalkulací při rozsáhlé výrobě širokého s
Autor: Zalka
Od 1.1.2018 platí nový katalog prací (viz příspěvky výše). zařazení se neřídí vzděláním, ale prací, která je vykonávaná podle pracovní náplně – tam by mělo být alespoň 1 bod 3 – 7.třídy. Pokud nesplňujete vzdělání,pak se krátí započitatelná praxe – někdy zařazuji pokud je to výhodnější pro kuchařku do nižší třídy, ale třeba v 1-5 můžete dát strop (tedy rovnou 12 stupeň)