Přeskočit na obsah

Rekvalifikační kurz

  • Autor: Zahrada

    Rekvalifikační kurz
    Dobrý den prosím o radu.Udělala jsem si kurz příprava teplých pokrmú a 3 roky ve školní jídelně vařila vše i vydávala obědy.Pak se na pracovišti změnila situace a vedoucí mi řekla že mám správně vařit jen polévky,přílohy a saláty.Pracovní náplň jsem podepsala jako kuchařka a mám 4 platovou třídu což je třída kuchaře.Podle vedoucí mě ale rekvalifikace dovoluje pouze práce pomocné kuchařky.Děkuji za odpověď.

    • Autor: jentak

      4. platová třída
      1. Výroba a výdej běžných druhů teplých jídel a moučníků.
      2. Výroba složitých jídel studené kuchyně.
      5. platová třída
      1.Výroba technologicky náročných teplých jídel nebo specialit studené kuchyně.

    • Autor: Zalka

      2.05.02 KUCHAŘ
      3.platová třída
      1. Dohotovování a regenerace jídel z polotovarů, příprava na talíř a výdej jídel a další práce v kuchyni spojené s výrobou částí jídel.
      2. Výroba polévek a příloh k hlavním jídlům.
      4. platová třída
      1. Výroba a výdej běžných druhů teplých jídel a moučníků.
      2. Výroba složitých jídel studené kuchyně.
      5.platová třída
      1.Výroba technologicky náročných teplých jídel, nebo specialit studené kuchyně nebo samostatná výroba jídel v souladu se závaznými výživovými normami.
      6. platová třída
      1. Stanovování technologických postupů a jejich kalkulace při rozsáhlé výrobě jídel včetně kontroly jejich dodržování, sestavování vlastních receptur, jídelních lístků a zajišťování správné gastronomické skladby.
      2. Výroba náročných specialit české kuchyně a kuchyní cizích národů, výroba specialit studené kuchyně pro bankety a recepce včetně sestavování vlastních receptur.
      3. Výroba nejsložitějších dietních jídel v rozsahu podle dietního systému závazného ve zdravotnických zaří

    • Autor: Zalka

      2.05.02 KUCHAŘ
      6. platová třída
      1. Stanovování technologických postupů a jejich kalkulace při rozsáhlé výrobě jídel včetně kontroly jejich dodržování, sestavování vlastních receptur, jídelních lístků a zajišťování správné gastronomické skladby.
      2. Výroba náročných specialit české kuchyně a kuchyní cizích národů, výroba specialit studené kuchyně pro bankety a recepce včetně sestavování vlastních receptur.
      3. Výroba nejsložitějších dietních jídel v rozsahu podle dietního systému závazného ve zdravotnických zařízeních. , například dieta bezlepková, nízkocholesterolová, nízkobílkovinová s omezením tuků při akutní pankreatitidě. Výroba jídel s dvojím a vyšším omezením.
      4. Výroba jídel s omezeními v dietním režimu nebo při zabezpečování preventivní a léčebné výživy v rámci standardizovaného poskytování nutriční péče.
      7.platová třída
      1. Organizace práce při výrobě jídel spojené s hmotnou odpovědností, stanovování a provádění technologických postupů a kalkulací při rozsáhlé výrobě širokého s

    • Autor: Zalka

      Od 1.1.2018 platí nový katalog prací (viz příspěvky výše). zařazení se neřídí vzděláním, ale prací, která je vykonávaná podle pracovní náplně – tam by mělo být alespoň 1 bod 3 – 7.třídy. Pokud nesplňujete vzdělání,pak se krátí započitatelná praxe – někdy zařazuji pokud je to výhodnější pro kuchařku do nižší třídy, ale třeba v 1-5 můžete dát strop (tedy rovnou 12 stupeň)

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se