Re: Revize HACCP
Asi se ptáte na interní audit
Interní audit je nezávislé hodnocení úrovně systému kritických bodů a jeho souladu s plánem systému kritických bodů prováděné pracovníky, kteří nejsou za vytvořený systém kritických bodů v konkrétním stravovacím provozu přímo odpovědni. Jde o pravidelnou revizi systému kritických bodů, zaměřenou na dodržování správné výrobní praxe a hygienické úrovně celého systému HACCP, prováděnou vlastními nebo externími auditory.
Četnost provádění auditu není v legislativě stanovena a stanovuje si ji sám provozovatel v dokumentaci k systému HACCP. V odborných podkladech se doporučuje, aby byl interní audit prováděn jedenkrát až dvakrát ročně.
Interní audit provádí odborně erudovaná osoba (interní auditor), která posoudí jak situaci v provozu, tak úplnost a správnost dokumentace k systému HACCP.
Re: Revize HACCP
Interní audit provádí odborně erudovaná osoba (interní auditor), která posoudí jak situaci v provozu, tak úplnost a správnost dokumentace k systému HACCP. Interním auditorem bývá obvykle pracovník nezávislé poradenské firmy (externí auditor). Může jím ale být i odborně připravený vlastní pracovník nebo pracovník jiného potravinářského podniku, který není přímo odpovědný za systém kritických bodů, jehož plán a funkce jsou ověřovány,
není členem týmu, který plán kritických bodů vypracoval, musí být plně obeznámen se zásadami systému HACCP. Pěkný den.
Re: Revize HACCP
Děkuji za opovědi.. Na podzim jsem měla hloubkovou kontrolu z hygieny,zaměřenou na HACCP,a tam mi paní hygienička řekla,že musím mít ještě udělanou roční revizi HACCP.Aktualizaci si ale dělám vždy,když se něco „děje“.Prý tam mám mít zapsáno,co se dělo a to dokonce i v případě,že žádná změna nebo aktualizace neproběhla,musím prý mít zápis o revizi.Audit si děláme navzájem s kolegyní z jiného města každoročně..
Autor: kopretina
Dotaz
Dobrý den,
ráda bych věděla, zda již někdo řešil problém strávníka, kde se vedoucí jídelny odvolávala na kritický bod, jeho sledování a záznam.
Já sleduji hlavně teploty při výdeji, které poctivě zapisujeme. ale co když mi s odstupem času nebude někdo věřit, že zápis odpovídá skutečnosti?
Vždyť bychom si tam mohli zapsat jakoukoliv správnou výdejní teplotu, i kdyby to nebyla pravda.
Děkuji za odpovědi.
Re: Dotaz
Dobrý den,určitě si můžete zapsat co chcete,ale proč byste to dělali ,když Vám na to příjde hygiena,nebo inspekce,která se u vás může vyskytnout zrovna v nejméně vhodnou dobu,mohla byste z toho mít opravdu problém,u nás se to tak zaběhlo,že i po zrušení této povinnosti ,zapisovat teploty, jsme u toho zůstali ,je to kontrola i pro nás a píchnout do jídla teploměr trvá opravdu jen chviličku,jako to písnout na předtištěný formulář.Zdravím Jaroslava
Re: Revize HACCP
Prosím někoho z malé školní jídelny (asi tak 100 strávníků), jestli by mi nemohl poslat stručný výpis kritických bodů, nabo alespoň radu jak je zpracovat. email: danazi@post.cz Moc děkuji
Re: Revize HACCP
zdravím máme je zpracovaný podle KB zde z jídelen,Příručka kritických bodů-vpravo na hl.stránce-Ke Stažení-Ostatní
Je to takový návod.
Zdravím, četla jsem Vaši odpověď a měla bych prosbu, zda bych od Vás nemohla obdržet také vzor na HCCPa. Jsem ve školní jídelně 3 měsíce za nemoc, bohužel moje předchůdkyně zemřela a já jsem tady zůstala. Nikdo nic neví a na všechno přicházím metodou pokus a omyl. Díky moc
Re: Revize HACCP
Moc děkuji za Vaši ochotu i za ochotu jiné paní vedoucí, která mě již kontaktovala. Ráda přijmu všechny rady. Díky Vám mám dnes hezčí den i když venku je ošklivo 🙂
Dobrý den,
byl mi zadán projekt ve škole na téma: Interní audit
Vytvořte plán pro provedení interního auditu hlavního procesu organizace, včetně stanovení odpovědností za provedení jeho jednotlivých součástí. V plánu uveďte metody, které budou v rámci auditu použity.
Nevíte prosím,jak tento úkol mám udělat?Je myšleno ,jako popsat HACCP?
Předem mnohokrát děkuji za odpověď.
Revize HACCP
Autor: spaky
Revize HACCP
Děláte prosím někdo každoročně revizi HACCP?Stačí,když o tom napíšu jen jednoduchý zápis,co se za ulynulý rok dělo za změny v kuchyni?
Autor: hygienička
Re: Revize HACCP
Asi se ptáte na interní audit
Interní audit je nezávislé hodnocení úrovně systému kritických bodů a jeho souladu s plánem systému kritických bodů prováděné pracovníky, kteří nejsou za vytvořený systém kritických bodů v konkrétním stravovacím provozu přímo odpovědni. Jde o pravidelnou revizi systému kritických bodů, zaměřenou na dodržování správné výrobní praxe a hygienické úrovně celého systému HACCP, prováděnou vlastními nebo externími auditory.
Četnost provádění auditu není v legislativě stanovena a stanovuje si ji sám provozovatel v dokumentaci k systému HACCP. V odborných podkladech se doporučuje, aby byl interní audit prováděn jedenkrát až dvakrát ročně.
Interní audit provádí odborně erudovaná osoba (interní auditor), která posoudí jak situaci v provozu, tak úplnost a správnost dokumentace k systému HACCP.
Autor: hygienička
Re: Revize HACCP
Interní audit provádí odborně erudovaná osoba (interní auditor), která posoudí jak situaci v provozu, tak úplnost a správnost dokumentace k systému HACCP. Interním auditorem bývá obvykle pracovník nezávislé poradenské firmy (externí auditor). Může jím ale být i odborně připravený vlastní pracovník nebo pracovník jiného potravinářského podniku, který není přímo odpovědný za systém kritických bodů, jehož plán a funkce jsou ověřovány,
není členem týmu, který plán kritických bodů vypracoval, musí být plně obeznámen se zásadami systému HACCP. Pěkný den.
Autor: Dáša 23
Re: Revize HACCP
Myslím ,že dotaz byl spíše na každoroční aktualizaci HACCP.
Autor: spaky
Re: Revize HACCP
Děkuji za opovědi.. Na podzim jsem měla hloubkovou kontrolu z hygieny,zaměřenou na HACCP,a tam mi paní hygienička řekla,že musím mít ještě udělanou roční revizi HACCP.Aktualizaci si ale dělám vždy,když se něco „děje“.Prý tam mám mít zapsáno,co se dělo a to dokonce i v případě,že žádná změna nebo aktualizace neproběhla,musím prý mít zápis o revizi.Audit si děláme navzájem s kolegyní z jiného města každoročně..
Autor: kopretina
Dotaz
Dobrý den,
ráda bych věděla, zda již někdo řešil problém strávníka, kde se vedoucí jídelny odvolávala na kritický bod, jeho sledování a záznam.
Já sleduji hlavně teploty při výdeji, které poctivě zapisujeme. ale co když mi s odstupem času nebude někdo věřit, že zápis odpovídá skutečnosti?
Vždyť bychom si tam mohli zapsat jakoukoliv správnou výdejní teplotu, i kdyby to nebyla pravda.
Děkuji za odpovědi.
Autor: Jaroslava
Re: Dotaz
Dobrý den,určitě si můžete zapsat co chcete,ale proč byste to dělali ,když Vám na to příjde hygiena,nebo inspekce,která se u vás může vyskytnout zrovna v nejméně vhodnou dobu,mohla byste z toho mít opravdu problém,u nás se to tak zaběhlo,že i po zrušení této povinnosti ,zapisovat teploty, jsme u toho zůstali ,je to kontrola i pro nás a píchnout do jídla teploměr trvá opravdu jen chviličku,jako to písnout na předtištěný formulář.Zdravím Jaroslava
Autor: Nela
Re: Revize HACCP
Prosím někoho z malé školní jídelny (asi tak 100 strávníků), jestli by mi nemohl poslat stručný výpis kritických bodů, nabo alespoň radu jak je zpracovat. email: danazi@post.cz Moc děkuji
Autor: AjaK
Re: Revize HACCP
zdravím máme je zpracovaný podle KB zde z jídelen,Příručka kritických bodů-vpravo na hl.stránce-Ke Stažení-Ostatní
Je to takový návod.
Autor: Nela
Re: Revize HACCP
Moc děkuji, ale my pokrmy i vaříme a to co jsem našla je návod pro výdejnu. Kdyby mi mohl někdo v tomto poradit, byla bych moc ráda.
Autor: AjaK
Re: Revize HACCP
zdravím,napište mi email,ráda pomohu.alenak.svoj@email.cz,po neděli bych vám poslala vzor.Vaříme i vydáváme.
Autor: bela1974
Zdravím, četla jsem Vaši odpověď a měla bych prosbu, zda bych od Vás nemohla obdržet také vzor na HCCPa. Jsem ve školní jídelně 3 měsíce za nemoc, bohužel moje předchůdkyně zemřela a já jsem tady zůstala. Nikdo nic neví a na všechno přicházím metodou pokus a omyl. Díky moc
Autor: AjaK
Re: Revize HACCP
aj už mail vidím….ozvu se!!!
Autor: Nela
Re: Revize HACCP
Moc děkuji za Vaši ochotu i za ochotu jiné paní vedoucí, která mě již kontaktovala. Ráda přijmu všechny rady. Díky Vám mám dnes hezčí den i když venku je ošklivo 🙂
Autor: Misha
Dobrý den,
byl mi zadán projekt ve škole na téma: Interní audit
Vytvořte plán pro provedení interního auditu hlavního procesu organizace, včetně stanovení odpovědností za provedení jeho jednotlivých součástí. V plánu uveďte metody, které budou v rámci auditu použity.
Nevíte prosím,jak tento úkol mám udělat?Je myšleno ,jako popsat HACCP?
Předem mnohokrát děkuji za odpověď.