režie
Milé kolegyně,můžete mi prosím odpovědět,jakou máte věcnou a mzdovou režii na různých jídelnách?Zajímala by mě i cena oběda pro cizí strávníky.My máme věcnou 7,- Kč,mzdovou 13,- Kč,oběd pro CS 43,- Kč.Podle mých propočtů vychází věcná režie 12,- Kč,mám obavy,že když zvednu cenu oběda,strávníci se odhlásí = zvýšení režií = další úbytek cizích strávníků.Jak to řešíte Vy?Předem děkuji za odpovědi,Ivča.
Re: režie
Cizí strávníci nikdy nesmějí dostávat obědy na úkor dětí. Řešila jsem to samé, máme obědy za 47,- Kč pro cizí. Ale náklady jsou tam všechny. Prostě se nedá nic dělat. K poklesu zájmu opravdu došlo.
Re: režie
Cizí strávníci nikdy nesmějí dostávat obědy na úkor dětí. Řešila jsem to samé, máme obědy za 47,- Kč pro cizí. Ale náklady jsou tam všechny. Prostě se nedá nic dělat. K poklesu zájmu opravdu došlo.
Re: režie
Cizí strávníci nikdy nesmějí dostávat obědy na úkor dětí. Řešila jsem to samé, máme obědy za 47,- Kč pro cizí. Ale náklady jsou tam všechny. Prostě se nedá nic dělat. K poklesu zájmu opravdu došlo.
Re: režie
U nás se spočítala věcná režie 9,- Kč, mzdová 15,-, zisk máme 2,- a cenu surovin 18,-, takže cena oběda pro cizí je 44,- Kč. A to jsme malá jídelna na vesnici. Tyto ceny jsou platné teď od září, musely jsme o 3,- Kč zdražit, ale neodhlásil se ani jeden strávník, i když jsem se taky obávala. Ale 3,- Kč denně, to je 60,- Kč za měsíc…co to dneska je!? U nás počítáme režie až po schválení roční účetní uzávěrky, t.j. někdy v únoru či březnu a cena se pak upravuje od září na celý školní rok. Cena za potraviny se teď u nás neměnila, naposledy jsme po mém příchodu před 2 lety zlevňovali o 50 haléřů, abychom se zbavili padesátníků – to se ještě vybíralo hotově.
Re: režie
U nás se spočítala věcná režie 9,- Kč, mzdová 15,-, zisk máme 2,- a cenu surovin 18,-, takže cena oběda pro cizí je 44,- Kč. A to jsme malá jídelna na vesnici. Tyto ceny jsou platné teď od září, musely jsme o 3,- Kč zdražit, ale neodhlásil se ani jeden strávník, i když jsem se taky obávala. Ale 3,- Kč denně, to je 60,- Kč za měsíc…co to dneska je!? U nás počítáme režie až po schválení roční účetní uzávěrky, t.j. někdy v únoru či březnu a cena se pak upravuje od září na celý školní rok. Cena za potraviny se teď u nás neměnila, naposledy jsme po mém příchodu před 2 lety zlevňovali o 50 haléřů, abychom se zbavili padesátníků – to se ještě vybíralo hotově.
Re: režie
U nás se spočítala věcná režie 9,- Kč, mzdová 15,-, zisk máme 2,- a cenu surovin 18,-, takže cena oběda pro cizí je 44,- Kč. A to jsme malá jídelna na vesnici. Tyto ceny jsou platné teď od září, musely jsme o 3,- Kč zdražit, ale neodhlásil se ani jeden strávník, i když jsem se taky obávala. Ale 3,- Kč denně, to je 60,- Kč za měsíc…co to dneska je!? U nás počítáme režie až po schválení roční účetní uzávěrky, t.j. někdy v únoru či březnu a cena se pak upravuje od září na celý školní rok. Cena za potraviny se teď u nás neměnila, naposledy jsme po mém příchodu před 2 lety zlevňovali o 50 haléřů, abychom se zbavili padesátníků – to se ještě vybíralo hotově.
Re: režie
Finanční normu na potraviny máte špatně od pohledu. Například si vezměte normu masa podle kategorií a pronásobte cenou (různé druhy a udělejte z toho průměr). Už pouze z tohoto příkladu není možné, aby jste měla rozdíl 18,- , 19,- pouze korunu. To je nehoráznost. Mladší děti živí 15 let a více a dospělé strávníky. Takhle postavený normativ raději nezveřejňovat.
Re: režie
Cha, cha, cha, já se směju. Finanční norma je finanční norma, není to cena oběda, které dítě sní, takže je legrační říkat, že mladší děti žíví ty starší. Někteří malí kluci sní určitě víc než holky z 9. třídy. A co se dneska normuje – snad jenom maso. Prvňáci si vezmou polévku, starší vůbec ne, u banánů je to podobné … ta diskuse se zase vrhla jiným směrem. Radši nám, prosím sdělte, jakou režii máte. Dík.
Re: režie
Omlouvám se, že odpovídám ve špatné části diskuze.
Ale když jsem už začala, musím svou odpověď zdlvodnit. Při stanovení poplatků jsem vycházela z vyhlášky 107/2005 Sb., příloha 2. Tam jsou finanční limity na nákup potravin v Kč, v řádku oběd je rozdíl v minimální sazbě mezi kategoriemi ve výši 1,50 Kč a 1 Kč. Také tam neřeší kdo jí na čí úkor. Svou kalkulaci jsem postavila na tomto principu, a proto ji klidně zveřejním. Zajímala by mě Vaše finanční norma a zdůvodnění. Odpovězte mi prosím třeba na mou adresu. Děkuji.
Re: režie
Finanční normu na potraviny máte špatně od pohledu. Například si vezměte normu masa podle kategorií a pronásobte cenou (různé druhy a udělejte z toho průměr). Už pouze z tohoto příkladu není možné, aby jste měla rozdíl 18,- , 19,- pouze korunu. To je nehoráznost. Mladší děti živí 15 let a více a dospělé strávníky. Takhle postavený normativ raději nezveřejňovat.
Re: režie
Cha, cha, cha, já se směju. Finanční norma je finanční norma, není to cena oběda, které dítě sní, takže je legrační říkat, že mladší děti žíví ty starší. Někteří malí kluci sní určitě víc než holky z 9. třídy. A co se dneska normuje – snad jenom maso. Prvňáci si vezmou polévku, starší vůbec ne, u banánů je to podobné … ta diskuse se zase vrhla jiným směrem. Radši nám, prosím sdělte, jakou režii máte. Dík.
Re: režie
Omlouvám se, že odpovídám ve špatné části diskuze.
Ale když jsem už začala, musím svou odpověď zdlvodnit. Při stanovení poplatků jsem vycházela z vyhlášky 107/2005 Sb., příloha 2. Tam jsou finanční limity na nákup potravin v Kč, v řádku oběd je rozdíl v minimální sazbě mezi kategoriemi ve výši 1,50 Kč a 1 Kč. Také tam neřeší kdo jí na čí úkor. Svou kalkulaci jsem postavila na tomto principu, a proto ji klidně zveřejním. Zajímala by mě Vaše finanční norma a zdůvodnění. Odpovězte mi prosím třeba na mou adresu. Děkuji.
Re: režie
Finanční normu na potraviny máte špatně od pohledu. Například si vezměte normu masa podle kategorií a pronásobte cenou (různé druhy a udělejte z toho průměr). Už pouze z tohoto příkladu není možné, aby jste měla rozdíl 18,- , 19,- pouze korunu. To je nehoráznost. Mladší děti živí 15 let a více a dospělé strávníky. Takhle postavený normativ raději nezveřejňovat.
Re: režie
Cha, cha, cha, já se směju. Finanční norma je finanční norma, není to cena oběda, které dítě sní, takže je legrační říkat, že mladší děti žíví ty starší. Někteří malí kluci sní určitě víc než holky z 9. třídy. A co se dneska normuje – snad jenom maso. Prvňáci si vezmou polévku, starší vůbec ne, u banánů je to podobné … ta diskuse se zase vrhla jiným směrem. Radši nám, prosím sdělte, jakou režii máte. Dík.
Re: režie
Omlouvám se, že odpovídám ve špatné části diskuze.
Ale když jsem už začala, musím svou odpověď zdlvodnit. Při stanovení poplatků jsem vycházela z vyhlášky 107/2005 Sb., příloha 2. Tam jsou finanční limity na nákup potravin v Kč, v řádku oběd je rozdíl v minimální sazbě mezi kategoriemi ve výši 1,50 Kč a 1 Kč. Také tam neřeší kdo jí na čí úkor. Svou kalkulaci jsem postavila na tomto principu, a proto ji klidně zveřejním. Zajímala by mě Vaše finanční norma a zdůvodnění. Odpovězte mi prosím třeba na mou adresu. Děkuji.
Re: režie
§5 odst.2 – podle cen potravin v místě obvyklých, tím dojde ke zrůznění kalkulace ceny potravin.
Autor: ziss
Re: režie
Domnívám se, že finanční norma je cena oběda.Na konci kalendářního roku musí být limity vynulovány/nebo co nejblíže u nuly/.Z toho mi tedy vychází rovnost mezi normou a cenou jídla.
Re: režie
Ano, jistě, ale tady byla poznámka, že starší jedí na úkor mladších dětí. Nemyslím si, že to, co má dítě právě na talíři, se rovná finanční normě. O to tady šlo. Jinak účetně je finanční norma cenou jídla.
Re: režie
Domnívám se, že finanční norma je cena oběda.Na konci kalendářního roku musí být limity vynulovány/nebo co nejblíže u nuly/.Z toho mi tedy vychází rovnost mezi normou a cenou jídla.
Re: režie
Ano, jistě, ale tady byla poznámka, že starší jedí na úkor mladších dětí. Nemyslím si, že to, co má dítě právě na talíři, se rovná finanční normě. O to tady šlo. Jinak účetně je finanční norma cenou jídla.
Re: režie
Domnívám se, že finanční norma je cena oběda.Na konci kalendářního roku musí být limity vynulovány/nebo co nejblíže u nuly/.Z toho mi tedy vychází rovnost mezi normou a cenou jídla.
Re: režie
Ano, jistě, ale tady byla poznámka, že starší jedí na úkor mladších dětí. Nemyslím si, že to, co má dítě právě na talíři, se rovná finanční normě. O to tady šlo. Jinak účetně je finanční norma cenou jídla.
Re: režie
Finanční normativ – svařovací norma v ZŠ 16.00, 18.50, 23.00 Kč; věcná režie 8.50 Kč; mzdová režie 16.50 Kč a nakonec 4.00 Kč zisk. Cizí strávník u nás zaplatí 52,00 Kč. Už teď je jasné, že od roku 2007 to bude více. Energie stouply. Zdraví Zachovka
Re: režie
Finanční normativ – svařovací norma v ZŠ 16.00, 18.50, 23.00 Kč; věcná režie 8.50 Kč; mzdová režie 16.50 Kč a nakonec 4.00 Kč zisk. Cizí strávník u nás zaplatí 52,00 Kč. Už teď je jasné, že od roku 2007 to bude více. Energie stouply. Zdraví Zachovka
Re: režie
Finanční normativ – svařovací norma v ZŠ 16.00, 18.50, 23.00 Kč; věcná režie 8.50 Kč; mzdová režie 16.50 Kč a nakonec 4.00 Kč zisk. Cizí strávník u nás zaplatí 52,00 Kč. Už teď je jasné, že od roku 2007 to bude více. Energie stouply. Zdraví Zachovka
Re: režie
V závodním stravování platí u nás zaměstnanci 20 Kč za oběd. Platí si mzdovou režii/14,50/ a 5,50Kč z finanční normy. FN je 18 Kč, z této částky hradí FKSP 12,50. Věcnou režii /6,50/ hradí OÚ. Mzdovou režii mi zaměstnavatel odmítl platit, což podle vyhl.84 není správné. Donedávna jsem platili 10 Kč:
z 18 Kč na potraviny přispívalo FKSP 8 Kč. „Co s tím nadělám?“
Re: režie
To je v rozporu s vyhláškou s závodním stravování, zaměstnanci si hradí cenu potravin, eventuelně sníženou o příspěvek z FKSP, ale ostatní náklady jsou z peněz zaměstnavatele!
Re: režie
V závodním stravování platí u nás zaměstnanci 20 Kč za oběd. Platí si mzdovou režii/14,50/ a 5,50Kč z finanční normy. FN je 18 Kč, z této částky hradí FKSP 12,50. Věcnou režii /6,50/ hradí OÚ. Mzdovou režii mi zaměstnavatel odmítl platit, což podle vyhl.84 není správné. Donedávna jsem platili 10 Kč:
z 18 Kč na potraviny přispívalo FKSP 8 Kč. „Co s tím nadělám?“
Re: režie
To je v rozporu s vyhláškou s závodním stravování, zaměstnanci si hradí cenu potravin, eventuelně sníženou o příspěvek z FKSP, ale ostatní náklady jsou z peněz zaměstnavatele!
Re: režie
V závodním stravování platí u nás zaměstnanci 20 Kč za oběd. Platí si mzdovou režii/14,50/ a 5,50Kč z finanční normy. FN je 18 Kč, z této částky hradí FKSP 12,50. Věcnou režii /6,50/ hradí OÚ. Mzdovou režii mi zaměstnavatel odmítl platit, což podle vyhl.84 není správné. Donedávna jsem platili 10 Kč:
z 18 Kč na potraviny přispívalo FKSP 8 Kč. „Co s tím nadělám?“
Re: režie
To je v rozporu s vyhláškou s závodním stravování, zaměstnanci si hradí cenu potravin, eventuelně sníženou o příspěvek z FKSP, ale ostatní náklady jsou z peněz zaměstnavatele!
Re: režie
To co tušíte a bojite se,to se stane po zdražení stravníci ubývají,naše režie je 11,50 na mzdy17,-V roce 2005 jsme zvedli cenu o 10.- a strávníci šli dolů o 40 % s tím následovalo snížení stavu pracovnic a dále podle zájmu cizích smlouvy na dobu určitou ,žádná jistota. Záleží na konkurenci ,ale to víte .Sleduji stále výsledovku a počítám náklady vynaložené jak na mzdy tak na provoz pokud je náklad /např vyměna oken/ na delší dobu odečtu a dám jenom část /ve výpočtech/ do nákladů. Přeji hodně úspěchu sejdeme se v Poděbradech čau
Re: režie
Jak už jsem psala výše, po zdražení o 3,- se neodhlásil žádný strávník, asi 5 nových přibylo. Ale zvýšení ceny o 10,- je dost razantní, doufám, že šlo i ozvýšení ceny potravin.
Re: režie
To co tušíte a bojite se,to se stane po zdražení stravníci ubývají,naše režie je 11,50 na mzdy17,-V roce 2005 jsme zvedli cenu o 10.- a strávníci šli dolů o 40 % s tím následovalo snížení stavu pracovnic a dále podle zájmu cizích smlouvy na dobu určitou ,žádná jistota. Záleží na konkurenci ,ale to víte .Sleduji stále výsledovku a počítám náklady vynaložené jak na mzdy tak na provoz pokud je náklad /např vyměna oken/ na delší dobu odečtu a dám jenom část /ve výpočtech/ do nákladů. Přeji hodně úspěchu sejdeme se v Poděbradech čau
Re: režie
Jak už jsem psala výše, po zdražení o 3,- se neodhlásil žádný strávník, asi 5 nových přibylo. Ale zvýšení ceny o 10,- je dost razantní, doufám, že šlo i ozvýšení ceny potravin.
Re: režie
To co tušíte a bojite se,to se stane po zdražení stravníci ubývají,naše režie je 11,50 na mzdy17,-V roce 2005 jsme zvedli cenu o 10.- a strávníci šli dolů o 40 % s tím následovalo snížení stavu pracovnic a dále podle zájmu cizích smlouvy na dobu určitou ,žádná jistota. Záleží na konkurenci ,ale to víte .Sleduji stále výsledovku a počítám náklady vynaložené jak na mzdy tak na provoz pokud je náklad /např vyměna oken/ na delší dobu odečtu a dám jenom část /ve výpočtech/ do nákladů. Přeji hodně úspěchu sejdeme se v Poděbradech čau
Re: režie
Jak už jsem psala výše, po zdražení o 3,- se neodhlásil žádný strávník, asi 5 nových přibylo. Ale zvýšení ceny o 10,- je dost razantní, doufám, že šlo i ozvýšení ceny potravin.
Re: režie
Byla jsem na školení o výpočtu režii. Přednášela tam paní ze školní instpekce, která bude chodit na kontroly. Když se tam započítá uplně všechno jak má, vyšla mi věcná režie(výrobní a správní ) na 11,-Kč. Jsme jídelna celkem velká. U malých to musí být i víc. Mzdová 13,- Kč. Zase čím menší, tím dostala jídelna na žáka víc, tak musí mít i vyšší režii. A my ještě 19% DPH a cena pro cizí je 56,- Kč
Re: režie
Byla jsem na školení o výpočtu režii. Přednášela tam paní ze školní instpekce, která bude chodit na kontroly. Když se tam započítá uplně všechno jak má, vyšla mi věcná režie(výrobní a správní ) na 11,-Kč. Jsme jídelna celkem velká. U malých to musí být i víc. Mzdová 13,- Kč. Zase čím menší, tím dostala jídelna na žáka víc, tak musí mít i vyšší režii. A my ještě 19% DPH a cena pro cizí je 56,- Kč
Re: režie
Byla jsem na školení o výpočtu režii. Přednášela tam paní ze školní instpekce, která bude chodit na kontroly. Když se tam započítá uplně všechno jak má, vyšla mi věcná režie(výrobní a správní ) na 11,-Kč. Jsme jídelna celkem velká. U malých to musí být i víc. Mzdová 13,- Kč. Zase čím menší, tím dostala jídelna na žáka víc, tak musí mít i vyšší režii. A my ještě 19% DPH a cena pro cizí je 56,- Kč
Re: režie
Prosím o vzorec výpočtu mzdové režie u Vás. U nás vyhází vcelku nesmyslně fakt, že při zvýšení počtu obědů/více práce/ se výše mzdové režie sníží. Díky. Jednoduchá matematika.
Re: režie
samozřejmě že pokud máte více obědů, snižuje se při stejném počtu pracovníků mzdová režie, to je celkem logické. Když se zvýší počet strávníků, tak si buď zvedněte v závislosti na počtu obědů počet pracovníků, nebo to zohledněte v osobním příplatku pracovníků stávajících.V žádném případě ale na vedlejší činnosti nesmíte prodělávat. Zdravím.
Re: režie
Prosím o vzorec výpočtu mzdové režie u Vás. U nás vyhází vcelku nesmyslně fakt, že při zvýšení počtu obědů/více práce/ se výše mzdové režie sníží. Díky. Jednoduchá matematika.
Re: režie
samozřejmě že pokud máte více obědů, snižuje se při stejném počtu pracovníků mzdová režie, to je celkem logické. Když se zvýší počet strávníků, tak si buď zvedněte v závislosti na počtu obědů počet pracovníků, nebo to zohledněte v osobním příplatku pracovníků stávajících.V žádném případě ale na vedlejší činnosti nesmíte prodělávat. Zdravím.
Re: režie
Prosím o vzorec výpočtu mzdové režie u Vás. U nás vyhází vcelku nesmyslně fakt, že při zvýšení počtu obědů/více práce/ se výše mzdové režie sníží. Díky. Jednoduchá matematika.
Re: režie
samozřejmě že pokud máte více obědů, snižuje se při stejném počtu pracovníků mzdová režie, to je celkem logické. Když se zvýší počet strávníků, tak si buď zvedněte v závislosti na počtu obědů počet pracovníků, nebo to zohledněte v osobním příplatku pracovníků stávajících.V žádném případě ale na vedlejší činnosti nesmíte prodělávat. Zdravím.
Re: režie
Režii máme 13,60 Kč mzdy a 6,40 Kč věcná, potraviny 22,- Kč a u výdělečně činných zisk 1,- Kč.
Pokud vedete náklady zvlášť, není problém si udělat kalkulaci na jeden oběd a průběžně si třeba náklady přesunout na základě této kalkulace z režií do mezd nebo opačně, ale pouze v případě, že je někde rezerva. Jinak musíte zdražit oběd. Poměr nákladů počítáme přepočtem spotřebovaných potravin dětí k cizím strávníkům (tímto způsobem stanovíme procento nákladů ve vedlejší činnosti). Kalkulaci dělám 1 – 2 x ročně, mzdy sleduji průběžně v tabulce vyplacených nákladů proti skutečnosti. To co zbývá navíc vyplácíme v odměnách, nikdy se však nesmím dostat do mínusu. Pěkný den.
Re: režie
Režii máme 13,60 Kč mzdy a 6,40 Kč věcná, potraviny 22,- Kč a u výdělečně činných zisk 1,- Kč.
Pokud vedete náklady zvlášť, není problém si udělat kalkulaci na jeden oběd a průběžně si třeba náklady přesunout na základě této kalkulace z režií do mezd nebo opačně, ale pouze v případě, že je někde rezerva. Jinak musíte zdražit oběd. Poměr nákladů počítáme přepočtem spotřebovaných potravin dětí k cizím strávníkům (tímto způsobem stanovíme procento nákladů ve vedlejší činnosti). Kalkulaci dělám 1 – 2 x ročně, mzdy sleduji průběžně v tabulce vyplacených nákladů proti skutečnosti. To co zbývá navíc vyplácíme v odměnách, nikdy se však nesmím dostat do mínusu. Pěkný den.
Re: režie
Režii máme 13,60 Kč mzdy a 6,40 Kč věcná, potraviny 22,- Kč a u výdělečně činných zisk 1,- Kč.
Pokud vedete náklady zvlášť, není problém si udělat kalkulaci na jeden oběd a průběžně si třeba náklady přesunout na základě této kalkulace z režií do mezd nebo opačně, ale pouze v případě, že je někde rezerva. Jinak musíte zdražit oběd. Poměr nákladů počítáme přepočtem spotřebovaných potravin dětí k cizím strávníkům (tímto způsobem stanovíme procento nákladů ve vedlejší činnosti). Kalkulaci dělám 1 – 2 x ročně, mzdy sleduji průběžně v tabulce vyplacených nákladů proti skutečnosti. To co zbývá navíc vyplácíme v odměnách, nikdy se však nesmím dostat do mínusu. Pěkný den.
Re: režie
Je pěkné,že mluvíte o režiích.O spotřebách energíí , opravách a dalším spotřebním materiálu. A také samozřejmě o mzdách.A kde je majetek? Kde je budova,kde je zařízení kuchyně.To používáte pro cizí zdarma?? To se nedivím,že vám vychází cena 43,-Kč.
Re: režie
Je pěkné,že mluvíte o režiích.O spotřebách energíí , opravách a dalším spotřebním materiálu. A také samozřejmě o mzdách.A kde je majetek? Kde je budova,kde je zařízení kuchyně.To používáte pro cizí zdarma?? To se nedivím,že vám vychází cena 43,-Kč.
Re: režie
Je pěkné,že mluvíte o režiích.O spotřebách energíí , opravách a dalším spotřebním materiálu. A také samozřejmě o mzdách.A kde je majetek? Kde je budova,kde je zařízení kuchyně.To používáte pro cizí zdarma?? To se nedivím,že vám vychází cena 43,-Kč.
režie
Autor: ivča
režie
Milé kolegyně,můžete mi prosím odpovědět,jakou máte věcnou a mzdovou režii na různých jídelnách?Zajímala by mě i cena oběda pro cizí strávníky.My máme věcnou 7,- Kč,mzdovou 13,- Kč,oběd pro CS 43,- Kč.Podle mých propočtů vychází věcná režie 12,- Kč,mám obavy,že když zvednu cenu oběda,strávníci se odhlásí = zvýšení režií = další úbytek cizích strávníků.Jak to řešíte Vy?Předem děkuji za odpovědi,Ivča.
Autor: Anonymní
Re: režie
A uvědomujete si, že rozdílem mezi těmito cenami vlastně z finančních prostředků zřizovatele sponzorujete stravování cizích strávníků?
Autor: Anonymní
Re: režie
A uvědomujete si, že rozdílem mezi těmito cenami vlastně z finančních prostředků zřizovatele sponzorujete stravování cizích strávníků?
Autor: Anonymní
Re: režie
A uvědomujete si, že rozdílem mezi těmito cenami vlastně z finančních prostředků zřizovatele sponzorujete stravování cizích strávníků?
Autor: Marie
Re: režie
Cizí strávníci nikdy nesmějí dostávat obědy na úkor dětí. Řešila jsem to samé, máme obědy za 47,- Kč pro cizí. Ale náklady jsou tam všechny. Prostě se nedá nic dělat. K poklesu zájmu opravdu došlo.
Autor: Marie
Re: režie
Cizí strávníci nikdy nesmějí dostávat obědy na úkor dětí. Řešila jsem to samé, máme obědy za 47,- Kč pro cizí. Ale náklady jsou tam všechny. Prostě se nedá nic dělat. K poklesu zájmu opravdu došlo.
Autor: Marie
Re: režie
Cizí strávníci nikdy nesmějí dostávat obědy na úkor dětí. Řešila jsem to samé, máme obědy za 47,- Kč pro cizí. Ale náklady jsou tam všechny. Prostě se nedá nic dělat. K poklesu zájmu opravdu došlo.
Autor: Zdena
Re: režie
U nás se spočítala věcná režie 9,- Kč, mzdová 15,-, zisk máme 2,- a cenu surovin 18,-, takže cena oběda pro cizí je 44,- Kč. A to jsme malá jídelna na vesnici. Tyto ceny jsou platné teď od září, musely jsme o 3,- Kč zdražit, ale neodhlásil se ani jeden strávník, i když jsem se taky obávala. Ale 3,- Kč denně, to je 60,- Kč za měsíc…co to dneska je!? U nás počítáme režie až po schválení roční účetní uzávěrky, t.j. někdy v únoru či březnu a cena se pak upravuje od září na celý školní rok. Cena za potraviny se teď u nás neměnila, naposledy jsme po mém příchodu před 2 lety zlevňovali o 50 haléřů, abychom se zbavili padesátníků – to se ještě vybíralo hotově.
Autor: Zdena
Re: režie
U nás se spočítala věcná režie 9,- Kč, mzdová 15,-, zisk máme 2,- a cenu surovin 18,-, takže cena oběda pro cizí je 44,- Kč. A to jsme malá jídelna na vesnici. Tyto ceny jsou platné teď od září, musely jsme o 3,- Kč zdražit, ale neodhlásil se ani jeden strávník, i když jsem se taky obávala. Ale 3,- Kč denně, to je 60,- Kč za měsíc…co to dneska je!? U nás počítáme režie až po schválení roční účetní uzávěrky, t.j. někdy v únoru či březnu a cena se pak upravuje od září na celý školní rok. Cena za potraviny se teď u nás neměnila, naposledy jsme po mém příchodu před 2 lety zlevňovali o 50 haléřů, abychom se zbavili padesátníků – to se ještě vybíralo hotově.
Autor: Zdena
Re: režie
U nás se spočítala věcná režie 9,- Kč, mzdová 15,-, zisk máme 2,- a cenu surovin 18,-, takže cena oběda pro cizí je 44,- Kč. A to jsme malá jídelna na vesnici. Tyto ceny jsou platné teď od září, musely jsme o 3,- Kč zdražit, ale neodhlásil se ani jeden strávník, i když jsem se taky obávala. Ale 3,- Kč denně, to je 60,- Kč za měsíc…co to dneska je!? U nás počítáme režie až po schválení roční účetní uzávěrky, t.j. někdy v únoru či březnu a cena se pak upravuje od září na celý školní rok. Cena za potraviny se teď u nás neměnila, naposledy jsme po mém příchodu před 2 lety zlevňovali o 50 haléřů, abychom se zbavili padesátníků – to se ještě vybíralo hotově.
Autor: Elka
Re: režie
A není 18 na potraviny pro dospělého strávníka trochu málo?Nevaříte pro ně na úkor dětí? Já mám 20 a je to tak tak.Hezký den.
Autor: Elka
Re: režie
A není 18 na potraviny pro dospělého strávníka trochu málo?Nevaříte pro ně na úkor dětí? Já mám 20 a je to tak tak.Hezký den.
Autor: Elka
Re: režie
A není 18 na potraviny pro dospělého strávníka trochu málo?Nevaříte pro ně na úkor dětí? Já mám 20 a je to tak tak.Hezký den.
Autor: L
Re: režie
věcnou režii máme 6,50 Kč,
mzdovou 17,50 Kč,
FN 16,50 Kč – 18,00 Kč a 19,00 Kč
Autor: Anonymní
Re: režie
Finanční normu na potraviny máte špatně od pohledu. Například si vezměte normu masa podle kategorií a pronásobte cenou (různé druhy a udělejte z toho průměr). Už pouze z tohoto příkladu není možné, aby jste měla rozdíl 18,- , 19,- pouze korunu. To je nehoráznost. Mladší děti živí 15 let a více a dospělé strávníky. Takhle postavený normativ raději nezveřejňovat.
Autor: Zdena
Re: režie
Cha, cha, cha, já se směju. Finanční norma je finanční norma, není to cena oběda, které dítě sní, takže je legrační říkat, že mladší děti žíví ty starší. Někteří malí kluci sní určitě víc než holky z 9. třídy. A co se dneska normuje – snad jenom maso. Prvňáci si vezmou polévku, starší vůbec ne, u banánů je to podobné … ta diskuse se zase vrhla jiným směrem. Radši nám, prosím sdělte, jakou režii máte. Dík.
Autor: L.
Re: režie
Omlouvám se, že odpovídám ve špatné části diskuze.
Ale když jsem už začala, musím svou odpověď zdlvodnit. Při stanovení poplatků jsem vycházela z vyhlášky 107/2005 Sb., příloha 2. Tam jsou finanční limity na nákup potravin v Kč, v řádku oběd je rozdíl v minimální sazbě mezi kategoriemi ve výši 1,50 Kč a 1 Kč. Také tam neřeší kdo jí na čí úkor. Svou kalkulaci jsem postavila na tomto principu, a proto ji klidně zveřejním. Zajímala by mě Vaše finanční norma a zdůvodnění. Odpovězte mi prosím třeba na mou adresu. Děkuji.
Autor: Z
Re: režie
§5 odst.2 – podle cen potravin v místě obvyklých, tím dojde ke zrůznění kalkulace ceny potravin.
Autor: L
Re: režie
věcnou režii máme 6,50 Kč,
mzdovou 17,50 Kč,
FN 16,50 Kč – 18,00 Kč a 19,00 Kč
Autor: Anonymní
Re: režie
Finanční normu na potraviny máte špatně od pohledu. Například si vezměte normu masa podle kategorií a pronásobte cenou (různé druhy a udělejte z toho průměr). Už pouze z tohoto příkladu není možné, aby jste měla rozdíl 18,- , 19,- pouze korunu. To je nehoráznost. Mladší děti živí 15 let a více a dospělé strávníky. Takhle postavený normativ raději nezveřejňovat.
Autor: Zdena
Re: režie
Cha, cha, cha, já se směju. Finanční norma je finanční norma, není to cena oběda, které dítě sní, takže je legrační říkat, že mladší děti žíví ty starší. Někteří malí kluci sní určitě víc než holky z 9. třídy. A co se dneska normuje – snad jenom maso. Prvňáci si vezmou polévku, starší vůbec ne, u banánů je to podobné … ta diskuse se zase vrhla jiným směrem. Radši nám, prosím sdělte, jakou režii máte. Dík.
Autor: L.
Re: režie
Omlouvám se, že odpovídám ve špatné části diskuze.
Ale když jsem už začala, musím svou odpověď zdlvodnit. Při stanovení poplatků jsem vycházela z vyhlášky 107/2005 Sb., příloha 2. Tam jsou finanční limity na nákup potravin v Kč, v řádku oběd je rozdíl v minimální sazbě mezi kategoriemi ve výši 1,50 Kč a 1 Kč. Také tam neřeší kdo jí na čí úkor. Svou kalkulaci jsem postavila na tomto principu, a proto ji klidně zveřejním. Zajímala by mě Vaše finanční norma a zdůvodnění. Odpovězte mi prosím třeba na mou adresu. Děkuji.
Autor: Z
Re: režie
§5 odst.2 – podle cen potravin v místě obvyklých, tím dojde ke zrůznění kalkulace ceny potravin.
Autor: L
Re: režie
věcnou režii máme 6,50 Kč,
mzdovou 17,50 Kč,
FN 16,50 Kč – 18,00 Kč a 19,00 Kč
Autor: Anonymní
Re: režie
Finanční normu na potraviny máte špatně od pohledu. Například si vezměte normu masa podle kategorií a pronásobte cenou (různé druhy a udělejte z toho průměr). Už pouze z tohoto příkladu není možné, aby jste měla rozdíl 18,- , 19,- pouze korunu. To je nehoráznost. Mladší děti živí 15 let a více a dospělé strávníky. Takhle postavený normativ raději nezveřejňovat.
Autor: Zdena
Re: režie
Cha, cha, cha, já se směju. Finanční norma je finanční norma, není to cena oběda, které dítě sní, takže je legrační říkat, že mladší děti žíví ty starší. Někteří malí kluci sní určitě víc než holky z 9. třídy. A co se dneska normuje – snad jenom maso. Prvňáci si vezmou polévku, starší vůbec ne, u banánů je to podobné … ta diskuse se zase vrhla jiným směrem. Radši nám, prosím sdělte, jakou režii máte. Dík.
Autor: L.
Re: režie
Omlouvám se, že odpovídám ve špatné části diskuze.
Ale když jsem už začala, musím svou odpověď zdlvodnit. Při stanovení poplatků jsem vycházela z vyhlášky 107/2005 Sb., příloha 2. Tam jsou finanční limity na nákup potravin v Kč, v řádku oběd je rozdíl v minimální sazbě mezi kategoriemi ve výši 1,50 Kč a 1 Kč. Také tam neřeší kdo jí na čí úkor. Svou kalkulaci jsem postavila na tomto principu, a proto ji klidně zveřejním. Zajímala by mě Vaše finanční norma a zdůvodnění. Odpovězte mi prosím třeba na mou adresu. Děkuji.
Autor: Z
Re: režie
§5 odst.2 – podle cen potravin v místě obvyklých, tím dojde ke zrůznění kalkulace ceny potravin.
Autor: ziss
Re: režie
Domnívám se, že finanční norma je cena oběda.Na konci kalendářního roku musí být limity vynulovány/nebo co nejblíže u nuly/.Z toho mi tedy vychází rovnost mezi normou a cenou jídla.
Autor: Zdena
Re: režie
Ano, jistě, ale tady byla poznámka, že starší jedí na úkor mladších dětí. Nemyslím si, že to, co má dítě právě na talíři, se rovná finanční normě. O to tady šlo. Jinak účetně je finanční norma cenou jídla.
Autor: ziss
Re: režie
Domnívám se, že finanční norma je cena oběda.Na konci kalendářního roku musí být limity vynulovány/nebo co nejblíže u nuly/.Z toho mi tedy vychází rovnost mezi normou a cenou jídla.
Autor: Zdena
Re: režie
Ano, jistě, ale tady byla poznámka, že starší jedí na úkor mladších dětí. Nemyslím si, že to, co má dítě právě na talíři, se rovná finanční normě. O to tady šlo. Jinak účetně je finanční norma cenou jídla.
Autor: ziss
Re: režie
Domnívám se, že finanční norma je cena oběda.Na konci kalendářního roku musí být limity vynulovány/nebo co nejblíže u nuly/.Z toho mi tedy vychází rovnost mezi normou a cenou jídla.
Autor: Zdena
Re: režie
Ano, jistě, ale tady byla poznámka, že starší jedí na úkor mladších dětí. Nemyslím si, že to, co má dítě právě na talíři, se rovná finanční normě. O to tady šlo. Jinak účetně je finanční norma cenou jídla.
Autor: Zachovka
Re: režie
Finanční normativ – svařovací norma v ZŠ 16.00, 18.50, 23.00 Kč; věcná režie 8.50 Kč; mzdová režie 16.50 Kč a nakonec 4.00 Kč zisk. Cizí strávník u nás zaplatí 52,00 Kč. Už teď je jasné, že od roku 2007 to bude více. Energie stouply. Zdraví Zachovka
Autor: Zachovka
Re: režie
Finanční normativ – svařovací norma v ZŠ 16.00, 18.50, 23.00 Kč; věcná režie 8.50 Kč; mzdová režie 16.50 Kč a nakonec 4.00 Kč zisk. Cizí strávník u nás zaplatí 52,00 Kč. Už teď je jasné, že od roku 2007 to bude více. Energie stouply. Zdraví Zachovka
Autor: Zachovka
Re: režie
Finanční normativ – svařovací norma v ZŠ 16.00, 18.50, 23.00 Kč; věcná režie 8.50 Kč; mzdová režie 16.50 Kč a nakonec 4.00 Kč zisk. Cizí strávník u nás zaplatí 52,00 Kč. Už teď je jasné, že od roku 2007 to bude více. Energie stouply. Zdraví Zachovka
Autor: Keňa
Re: režie
V závodním stravování platí u nás zaměstnanci 20 Kč za oběd. Platí si mzdovou režii/14,50/ a 5,50Kč z finanční normy. FN je 18 Kč, z této částky hradí FKSP 12,50. Věcnou režii /6,50/ hradí OÚ. Mzdovou režii mi zaměstnavatel odmítl platit, což podle vyhl.84 není správné. Donedávna jsem platili 10 Kč:
z 18 Kč na potraviny přispívalo FKSP 8 Kč. „Co s tím nadělám?“
Autor: Zdena
Re: režie
To je v rozporu s vyhláškou s závodním stravování, zaměstnanci si hradí cenu potravin, eventuelně sníženou o příspěvek z FKSP, ale ostatní náklady jsou z peněz zaměstnavatele!
Autor: Keňa
Re: režie
V závodním stravování platí u nás zaměstnanci 20 Kč za oběd. Platí si mzdovou režii/14,50/ a 5,50Kč z finanční normy. FN je 18 Kč, z této částky hradí FKSP 12,50. Věcnou režii /6,50/ hradí OÚ. Mzdovou režii mi zaměstnavatel odmítl platit, což podle vyhl.84 není správné. Donedávna jsem platili 10 Kč:
z 18 Kč na potraviny přispívalo FKSP 8 Kč. „Co s tím nadělám?“
Autor: Zdena
Re: režie
To je v rozporu s vyhláškou s závodním stravování, zaměstnanci si hradí cenu potravin, eventuelně sníženou o příspěvek z FKSP, ale ostatní náklady jsou z peněz zaměstnavatele!
Autor: Keňa
Re: režie
V závodním stravování platí u nás zaměstnanci 20 Kč za oběd. Platí si mzdovou režii/14,50/ a 5,50Kč z finanční normy. FN je 18 Kč, z této částky hradí FKSP 12,50. Věcnou režii /6,50/ hradí OÚ. Mzdovou režii mi zaměstnavatel odmítl platit, což podle vyhl.84 není správné. Donedávna jsem platili 10 Kč:
z 18 Kč na potraviny přispívalo FKSP 8 Kč. „Co s tím nadělám?“
Autor: Zdena
Re: režie
To je v rozporu s vyhláškou s závodním stravování, zaměstnanci si hradí cenu potravin, eventuelně sníženou o příspěvek z FKSP, ale ostatní náklady jsou z peněz zaměstnavatele!
Autor: ziss
Re: režie
V naší MŠ je stanovena cena oběda pro závodní stravování částkou 48,50 kč. Zaměstnanci hradí 10,- /potraviny/,příspěvek FKSP 10,-,provozní režie 7,50 a mzdová režie 21,-. Mzdovou režii hradí zaměstnavatel z ONIV.
Autor: ziss
Re: režie
V naší MŠ je stanovena cena oběda pro závodní stravování částkou 48,50 kč. Zaměstnanci hradí 10,- /potraviny/,příspěvek FKSP 10,-,provozní režie 7,50 a mzdová režie 21,-. Mzdovou režii hradí zaměstnavatel z ONIV.
Autor: ziss
Re: režie
V naší MŠ je stanovena cena oběda pro závodní stravování částkou 48,50 kč. Zaměstnanci hradí 10,- /potraviny/,příspěvek FKSP 10,-,provozní režie 7,50 a mzdová režie 21,-. Mzdovou režii hradí zaměstnavatel z ONIV.
Autor: sandra
Re: režie
Vyhláška o závodním stravování č.84/2005 Sb.§3
odst.3.
Autor: sandra
Re: režie
Vyhláška o závodním stravování č.84/2005 Sb.§3
odst.3.
Autor: sandra
Re: režie
Vyhláška o závodním stravování č.84/2005 Sb.§3
odst.3.
Autor: AnnaP
Re: režie
To co tušíte a bojite se,to se stane po zdražení stravníci ubývají,naše režie je 11,50 na mzdy17,-V roce 2005 jsme zvedli cenu o 10.- a strávníci šli dolů o 40 % s tím následovalo snížení stavu pracovnic a dále podle zájmu cizích smlouvy na dobu určitou ,žádná jistota. Záleží na konkurenci ,ale to víte .Sleduji stále výsledovku a počítám náklady vynaložené jak na mzdy tak na provoz pokud je náklad /např vyměna oken/ na delší dobu odečtu a dám jenom část /ve výpočtech/ do nákladů. Přeji hodně úspěchu sejdeme se v Poděbradech čau
Autor: Zdena
Re: režie
Jak už jsem psala výše, po zdražení o 3,- se neodhlásil žádný strávník, asi 5 nových přibylo. Ale zvýšení ceny o 10,- je dost razantní, doufám, že šlo i ozvýšení ceny potravin.
Autor: AnnaP
Re: režie
To co tušíte a bojite se,to se stane po zdražení stravníci ubývají,naše režie je 11,50 na mzdy17,-V roce 2005 jsme zvedli cenu o 10.- a strávníci šli dolů o 40 % s tím následovalo snížení stavu pracovnic a dále podle zájmu cizích smlouvy na dobu určitou ,žádná jistota. Záleží na konkurenci ,ale to víte .Sleduji stále výsledovku a počítám náklady vynaložené jak na mzdy tak na provoz pokud je náklad /např vyměna oken/ na delší dobu odečtu a dám jenom část /ve výpočtech/ do nákladů. Přeji hodně úspěchu sejdeme se v Poděbradech čau
Autor: Zdena
Re: režie
Jak už jsem psala výše, po zdražení o 3,- se neodhlásil žádný strávník, asi 5 nových přibylo. Ale zvýšení ceny o 10,- je dost razantní, doufám, že šlo i ozvýšení ceny potravin.
Autor: AnnaP
Re: režie
To co tušíte a bojite se,to se stane po zdražení stravníci ubývají,naše režie je 11,50 na mzdy17,-V roce 2005 jsme zvedli cenu o 10.- a strávníci šli dolů o 40 % s tím následovalo snížení stavu pracovnic a dále podle zájmu cizích smlouvy na dobu určitou ,žádná jistota. Záleží na konkurenci ,ale to víte .Sleduji stále výsledovku a počítám náklady vynaložené jak na mzdy tak na provoz pokud je náklad /např vyměna oken/ na delší dobu odečtu a dám jenom část /ve výpočtech/ do nákladů. Přeji hodně úspěchu sejdeme se v Poděbradech čau
Autor: Zdena
Re: režie
Jak už jsem psala výše, po zdražení o 3,- se neodhlásil žádný strávník, asi 5 nových přibylo. Ale zvýšení ceny o 10,- je dost razantní, doufám, že šlo i ozvýšení ceny potravin.
Autor: Jana
Re: režie
Byla jsem na školení o výpočtu režii. Přednášela tam paní ze školní instpekce, která bude chodit na kontroly. Když se tam započítá uplně všechno jak má, vyšla mi věcná režie(výrobní a správní ) na 11,-Kč. Jsme jídelna celkem velká. U malých to musí být i víc. Mzdová 13,- Kč. Zase čím menší, tím dostala jídelna na žáka víc, tak musí mít i vyšší režii. A my ještě 19% DPH a cena pro cizí je 56,- Kč
Autor: Jana
Re: režie
Byla jsem na školení o výpočtu režii. Přednášela tam paní ze školní instpekce, která bude chodit na kontroly. Když se tam započítá uplně všechno jak má, vyšla mi věcná režie(výrobní a správní ) na 11,-Kč. Jsme jídelna celkem velká. U malých to musí být i víc. Mzdová 13,- Kč. Zase čím menší, tím dostala jídelna na žáka víc, tak musí mít i vyšší režii. A my ještě 19% DPH a cena pro cizí je 56,- Kč
Autor: Jana
Re: režie
Byla jsem na školení o výpočtu režii. Přednášela tam paní ze školní instpekce, která bude chodit na kontroly. Když se tam započítá uplně všechno jak má, vyšla mi věcná režie(výrobní a správní ) na 11,-Kč. Jsme jídelna celkem velká. U malých to musí být i víc. Mzdová 13,- Kč. Zase čím menší, tím dostala jídelna na žáka víc, tak musí mít i vyšší režii. A my ještě 19% DPH a cena pro cizí je 56,- Kč
Autor: kena
Re: režie
Prosím o vzorec výpočtu mzdové režie u Vás. U nás vyhází vcelku nesmyslně fakt, že při zvýšení počtu obědů/více práce/ se výše mzdové režie sníží. Díky. Jednoduchá matematika.
Autor: majka
Re: režie
samozřejmě že pokud máte více obědů, snižuje se při stejném počtu pracovníků mzdová režie, to je celkem logické. Když se zvýší počet strávníků, tak si buď zvedněte v závislosti na počtu obědů počet pracovníků, nebo to zohledněte v osobním příplatku pracovníků stávajících.V žádném případě ale na vedlejší činnosti nesmíte prodělávat. Zdravím.
Autor: kena
Re: režie
Prosím o vzorec výpočtu mzdové režie u Vás. U nás vyhází vcelku nesmyslně fakt, že při zvýšení počtu obědů/více práce/ se výše mzdové režie sníží. Díky. Jednoduchá matematika.
Autor: majka
Re: režie
samozřejmě že pokud máte více obědů, snižuje se při stejném počtu pracovníků mzdová režie, to je celkem logické. Když se zvýší počet strávníků, tak si buď zvedněte v závislosti na počtu obědů počet pracovníků, nebo to zohledněte v osobním příplatku pracovníků stávajících.V žádném případě ale na vedlejší činnosti nesmíte prodělávat. Zdravím.
Autor: kena
Re: režie
Prosím o vzorec výpočtu mzdové režie u Vás. U nás vyhází vcelku nesmyslně fakt, že při zvýšení počtu obědů/více práce/ se výše mzdové režie sníží. Díky. Jednoduchá matematika.
Autor: majka
Re: režie
samozřejmě že pokud máte více obědů, snižuje se při stejném počtu pracovníků mzdová režie, to je celkem logické. Když se zvýší počet strávníků, tak si buď zvedněte v závislosti na počtu obědů počet pracovníků, nebo to zohledněte v osobním příplatku pracovníků stávajících.V žádném případě ale na vedlejší činnosti nesmíte prodělávat. Zdravím.
Autor: majka
Re: režie
Režii máme 13,60 Kč mzdy a 6,40 Kč věcná, potraviny 22,- Kč a u výdělečně činných zisk 1,- Kč.
Pokud vedete náklady zvlášť, není problém si udělat kalkulaci na jeden oběd a průběžně si třeba náklady přesunout na základě této kalkulace z režií do mezd nebo opačně, ale pouze v případě, že je někde rezerva. Jinak musíte zdražit oběd. Poměr nákladů počítáme přepočtem spotřebovaných potravin dětí k cizím strávníkům (tímto způsobem stanovíme procento nákladů ve vedlejší činnosti). Kalkulaci dělám 1 – 2 x ročně, mzdy sleduji průběžně v tabulce vyplacených nákladů proti skutečnosti. To co zbývá navíc vyplácíme v odměnách, nikdy se však nesmím dostat do mínusu. Pěkný den.
Autor: majka
Re: režie
Režii máme 13,60 Kč mzdy a 6,40 Kč věcná, potraviny 22,- Kč a u výdělečně činných zisk 1,- Kč.
Pokud vedete náklady zvlášť, není problém si udělat kalkulaci na jeden oběd a průběžně si třeba náklady přesunout na základě této kalkulace z režií do mezd nebo opačně, ale pouze v případě, že je někde rezerva. Jinak musíte zdražit oběd. Poměr nákladů počítáme přepočtem spotřebovaných potravin dětí k cizím strávníkům (tímto způsobem stanovíme procento nákladů ve vedlejší činnosti). Kalkulaci dělám 1 – 2 x ročně, mzdy sleduji průběžně v tabulce vyplacených nákladů proti skutečnosti. To co zbývá navíc vyplácíme v odměnách, nikdy se však nesmím dostat do mínusu. Pěkný den.
Autor: majka
Re: režie
Režii máme 13,60 Kč mzdy a 6,40 Kč věcná, potraviny 22,- Kč a u výdělečně činných zisk 1,- Kč.
Pokud vedete náklady zvlášť, není problém si udělat kalkulaci na jeden oběd a průběžně si třeba náklady přesunout na základě této kalkulace z režií do mezd nebo opačně, ale pouze v případě, že je někde rezerva. Jinak musíte zdražit oběd. Poměr nákladů počítáme přepočtem spotřebovaných potravin dětí k cizím strávníkům (tímto způsobem stanovíme procento nákladů ve vedlejší činnosti). Kalkulaci dělám 1 – 2 x ročně, mzdy sleduji průběžně v tabulce vyplacených nákladů proti skutečnosti. To co zbývá navíc vyplácíme v odměnách, nikdy se však nesmím dostat do mínusu. Pěkný den.
Autor: pavla
Re: režie
Je pěkné,že mluvíte o režiích.O spotřebách energíí , opravách a dalším spotřebním materiálu. A také samozřejmě o mzdách.A kde je majetek? Kde je budova,kde je zařízení kuchyně.To používáte pro cizí zdarma?? To se nedivím,že vám vychází cena 43,-Kč.
Autor: pavla
Re: režie
Je pěkné,že mluvíte o režiích.O spotřebách energíí , opravách a dalším spotřebním materiálu. A také samozřejmě o mzdách.A kde je majetek? Kde je budova,kde je zařízení kuchyně.To používáte pro cizí zdarma?? To se nedivím,že vám vychází cena 43,-Kč.
Autor: pavla
Re: režie
Je pěkné,že mluvíte o režiích.O spotřebách energíí , opravách a dalším spotřebním materiálu. A také samozřejmě o mzdách.A kde je majetek? Kde je budova,kde je zařízení kuchyně.To používáte pro cizí zdarma?? To se nedivím,že vám vychází cena 43,-Kč.