Přeskočit na obsah

režie na jeden oběd

  • Autor: pepik

    režie na jeden oběd
    Prosím o radu: jak vypočítat režijní náklady na jeden oběd? Myslím si , že takto: celková spotřeba energií, mycích prostředků a vody děleno počtem uvařených jídel. Ano či ne? Díky za každou radu.

    • Autor: Zalka

      Všechny provozní náklady – i kancelářské potřeby, i odpisy, pokud ještě zařízení odepisujete, všechny opravy, revize atd.

    • Autor: rohlik

      Ještě musíte do režii započitat mzdové náklady.

      • Autor: zalka

        To nejsou režijní náklady, ale mzdové (mzda, odvody, FKSP)
        cena za potraviny + režijní náklady + mzdové náklady + (případný zisk) + (DPH – v případě plátců) je celková cena pro cizího strávníka ve ŠJ

    • Autor: Líída

      zdravím všechny, potřebovala bych se zeptat, zda do kalkulace se svačinky přepočítávají koef. 0,15 nebo 0,25?děkuji

    • Autor: janakra

      Dobrý den,potřebuji vypočítat režijní náklady na 1 oběd pro zaměstnance mateřské školy.Můžete mi prosím někdo poradit??Prý existuje nějaký vzorec,který ale nemohu nikde najít.Moc děkuji Jana

    • Autor: Marcela

      Kalkulace oběda ve školních jídelnách.

      Hodnota potravin:
      Je stanovena z rozpětí finančních limitů v příloze č. 2 vyhlášky 107/2005 Sb. pro jednotlivé věkové kategorie. Hodnotu stanoví vedoucí jídelny tak, aby byl naplněn spotřební koš ( příloha č. 1 vyhlášky 107/2005 Sb.), musí tak odpovědně naplánovat jídelní lístek.

    • Autor: Marcela

      Režijní náklad: Je to náklad věcné režie hrazené zřizovatelem ( obec, kraj ,církev apod.). Je to součet všech nákladů vynaložených na  školní stravování za sledované období – minulý kalendářní rok. Tento náklad předkládá z účetní evidence školy ekonom právního subjektu .
      Elektrická energie – pokud není vlastní oddělené měření pro školní jídelnu, stanoví se v % z celkových nákladů právního subjektu podle příkonů strojů ŠJ v odhadu délky jejich provozu.
      Voda – pokud není vlastní oddělené měření pro školní jídelnu, stanoví se v % z celkových nákladů právního subjektu.
      Plyn – pokud není vlastní oddělené měření pro školní jídelnu, stanoví se v % z celkových nákladů právního subjektu.
      Topení – stanoví se v  % podílu podle kubických metrů celkové vytápěné plochy ŠJ na platbách právního subjektu v daném kalendářním roce.
      Veškeré další náklady – jsou účetně vedené náklady na  provoz školní jídelny, jako jsou např. čistící prostředky, kancelářské potřeby,

    • Autor: Marcela

      telefony, bankovní poplatky, opravy strojů, drobné vybavení, odvoz odpadků, praní prádla, malování, deratizace a další služby.
      Nezapočítáváme – nákup investic nad 40 000 Kč, ale odpisy ano.

      Výpočet: Celkově sečtený režijní náklad se dělí počtem uvařených porcí za období minulého roku. V MŠ nezapomeneme na zhotovené svačiny, které započítáváme koeficientem 0,25 = jeden oběd

    • Autor: Marcela

      Mzdová režie:
      Je to součet všech nákladů vyplacených na mzdy pracovníků školní jídelny za sledované období minulého roku, včetně nenárokových složek mzdy (osobní příplatek a odměny) a včetně odvodů soc. a zdrav. pojištění a FKSP. Nezapočítávají se nemocenské dávky. (tady ať poradí mzdová, protože pokud platí nemocenskou zaměstnavatel, jedná se o mzdový náklad, pokud jde ze sociálního, pak nezapočítáváme.)

      Výpočet: Celkově sečtený mzdový náklad se dělí počtem uvařených porcí za období minulého roku.

      Přirážka:
      V souladu s rozhodnutím organizace se může účtovat k celkové ceně ještě přirážku, je to výlučné rozhodnutí právního subjektu.

      Celková kalkulace oběda:
      Součtem propočtů hodnoty potravin + režijní náklad + mzdová režie + přirážka (je-li stanovena) stanovíme celkovou hodnotu oběda.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se