Přeskočit na obsah

Rodný list masa

  • Autor: Lidka N.

    Rodný list masa
    Dobrý den, musí mi dodavatel označovat u vepřového masa zemi původu? Děkuji.

    • Autor: AliII

      Ano musí, již jsme to tak dostali v první dubnové dodávce

    • Autor: Wuldig

      a nemohl by tady být na toto téma nějaký článek jak se v tom popisu masa orientovat?

    • Autor: Mařka Malá

      Dostávám pouze k hovězímu masu.

    • Autor: janah

      Značení masa od 1.4. 2015 je povinnost dodavatele.Musí být označena země chovu a země porážky.Pokud je shodná stačí země původu.U vakuově baleného masa není problém. Ovšem řeznictví s tím problém mají. Do MŠ jsou dodávána malá množství a tak můj dodavatel po výzvě mé a některých jídelen píše na dodací list /zemi/. Povinnost jídelny je prý podat informaci na vyžádání strávníka na původ masa.

    • Autor: Halkaz

      prosím, který předpis tuto povinnost stanovuje a u kterého masa.

      • Autor: Aleš jiný

        NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 1337/2013. Týká se čerstvého, chlazeného a zmrazeného vepřového, skopového, kozího a drůbežího masa. Tak jako je tomu dosud pouze u hovězího. Je to povinnost dodavatele, stravovacímu provozu nová povinnost nevzniká. Musí samozřejmě ovšem tyto informace znát.

        • Autor: 1234

          Může mi prosím někdo odpovědět, jak mám postupovat, když mi dodavatel doveze maso ráno v 6 hodin, potřebujeme ho hned připravovat a je bez potřebného dokladu? A pokud tento doklad má, musím ho nějak zakládat, aby se dalo případně dohledat, odkud maso pocházelo, kdyby se u strávníků vyskytly nějaké zdravotní problémy? Děkuji

    • Autor: Pekařka

      Nám náš dodavatel masa všechno píše rovnou na dodací list – kde narozeno, kde chováno, kde poraženo, kde bouráno, takže není problém s dohledáním.

    • Autor: Radkaa

      Nám dodavatel na faktuře uvádí – „pokud není uvedeno jinak, zvíře bylo chováno a poraženo v ČR“.

    • Autor: Jitulínka

      Nám dodavatel dává lístek kde je uvedeno:
      kategorie, stáří, registrační číslo zvířete, ev.č. posledního chodu, datum porážky, původ zvířete, poraženo v ČR, bouráno v ČR.Tak by to mělo být všude!

    • Autor: Marky

      nám taky uvádí přímo na dodací list-fakturu

    • Autor: Jitulín

      Dobrý den, už jste někdo měli „veterinární kontrolu“?

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se