Značení masa od 1.4. 2015 je povinnost dodavatele.Musí být označena země chovu a země porážky.Pokud je shodná stačí země původu.U vakuově baleného masa není problém. Ovšem řeznictví s tím problém mají. Do MŠ jsou dodávána malá množství a tak můj dodavatel po výzvě mé a některých jídelen píše na dodací list /zemi/. Povinnost jídelny je prý podat informaci na vyžádání strávníka na původ masa.
NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 1337/2013. Týká se čerstvého, chlazeného a zmrazeného vepřového, skopového, kozího a drůbežího masa. Tak jako je tomu dosud pouze u hovězího. Je to povinnost dodavatele, stravovacímu provozu nová povinnost nevzniká. Musí samozřejmě ovšem tyto informace znát.
Může mi prosím někdo odpovědět, jak mám postupovat, když mi dodavatel doveze maso ráno v 6 hodin, potřebujeme ho hned připravovat a je bez potřebného dokladu? A pokud tento doklad má, musím ho nějak zakládat, aby se dalo případně dohledat, odkud maso pocházelo, kdyby se u strávníků vyskytly nějaké zdravotní problémy? Děkuji
Nám dodavatel dává lístek kde je uvedeno:
kategorie, stáří, registrační číslo zvířete, ev.č. posledního chodu, datum porážky, původ zvířete, poraženo v ČR, bouráno v ČR.Tak by to mělo být všude!
Rodný list masa
Autor: Lidka N.
Rodný list masa
Dobrý den, musí mi dodavatel označovat u vepřového masa zemi původu? Děkuji.
Autor: AliII
Ano musí, již jsme to tak dostali v první dubnové dodávce
Autor: Wuldig
a nemohl by tady být na toto téma nějaký článek jak se v tom popisu masa orientovat?
Autor: Mařka Malá
Dostávám pouze k hovězímu masu.
Autor: janah
Značení masa od 1.4. 2015 je povinnost dodavatele.Musí být označena země chovu a země porážky.Pokud je shodná stačí země původu.U vakuově baleného masa není problém. Ovšem řeznictví s tím problém mají. Do MŠ jsou dodávána malá množství a tak můj dodavatel po výzvě mé a některých jídelen píše na dodací list /zemi/. Povinnost jídelny je prý podat informaci na vyžádání strávníka na původ masa.
Autor: Halkaz
prosím, který předpis tuto povinnost stanovuje a u kterého masa.
Autor: Aleš jiný
NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 1337/2013. Týká se čerstvého, chlazeného a zmrazeného vepřového, skopového, kozího a drůbežího masa. Tak jako je tomu dosud pouze u hovězího. Je to povinnost dodavatele, stravovacímu provozu nová povinnost nevzniká. Musí samozřejmě ovšem tyto informace znát.
Autor: 1234
Může mi prosím někdo odpovědět, jak mám postupovat, když mi dodavatel doveze maso ráno v 6 hodin, potřebujeme ho hned připravovat a je bez potřebného dokladu? A pokud tento doklad má, musím ho nějak zakládat, aby se dalo případně dohledat, odkud maso pocházelo, kdyby se u strávníků vyskytly nějaké zdravotní problémy? Děkuji
Autor: Pekařka
Nám náš dodavatel masa všechno píše rovnou na dodací list – kde narozeno, kde chováno, kde poraženo, kde bouráno, takže není problém s dohledáním.
Autor: Radkaa
Nám dodavatel na faktuře uvádí – „pokud není uvedeno jinak, zvíře bylo chováno a poraženo v ČR“.
Autor: Jitulínka
Nám dodavatel dává lístek kde je uvedeno:
kategorie, stáří, registrační číslo zvířete, ev.č. posledního chodu, datum porážky, původ zvířete, poraženo v ČR, bouráno v ČR.Tak by to mělo být všude!
Autor: Marky
nám taky uvádí přímo na dodací list-fakturu
Autor: Jitulín
Dobrý den, už jste někdo měli „veterinární kontrolu“?