Roušky při výdeji
Musí mít pracovnice výdeje ve školní jídelně při výdeji roušku (za předpokladu, že nejeví známky infekčního onemocnění) ?
Od 1.9.2020??
Mám odpověď přímo z MŠMT kam jsem vznesla obdobný dotaz. Odpověď, zde: Od 24. 8. 2020 je platné nové nařízení Ministerstva zdravotnictví k nošení ochranných prostředků dýchacích cest, s výjimkami, s účinností od 1. 9. 2020 do odvolání, ve kterém již není zahrnuta povinnost nošení roušek ve vnitřních prostorách škol a školských zařízení (místo toho budou školy vázány na tzv. semafor Ministerstva zdravotnictví). Provoz škol včetně jídelny bude tedy probíhat bez roušek a v běžném režimu.
Neumožnit samoobslužný výdej je podle manuálu z MŠMT pouze doporučení, takže podle mě se příbory balit mohou, ale nemusí. U nás uvidíme, jak to budeme stíhat.
Byla jsem na školení v ČB a tam nám bylo řečeno, že opatření ohledně koronaviru je pouze doporučení a záleží na řediteli školy, co budete muset dělat, když nebudete dělat nic, tak nic a nikdo vám nic nemůže říct, je to na škole, co zavede a co ne.
Domnívám se, že podle současných opatření ministerstva zdravotnictví nosit roušky tzv.“pod střechou“, platí pro všechny. Výjimky jsou pro žáky a pedagogy 1. stupně ZŠ, žáci a pedagog. tělocvik, zpěv, hra na dechové nástroje, internáty, domovy mládeže, DD, VÚM, speciální školy, děti do dvou let, MŠ. Nikde nevidím kuchařky, takže nosit.
17. 9. 2020 MZDR15757/2020-35/MIN/KAN
Roušky při výdeji nosíme. Neobtěžuje nás to ani v nejmenším. Stravníkovi položíme na okýnko tácek s příborem a dáme mu na něj polévku, salát,kompot atd. Je to pomalejší, ale to musí všichni pochopit.
Ústenky nosíme, tácky podáváme s nápojem, příborem, polévkou a u druhého výdejního okýnka hlavní jídlo + salát, kompot, ovoce, chléb vše to co patří k hlavnímu chodu. Počet strávníků 460 a personálu 5.
Roušky při výdeji
Autor: jablo
Roušky při výdeji
Musí mít pracovnice výdeje ve školní jídelně při výdeji roušku (za předpokladu, že nejeví známky infekčního onemocnění) ?
Od 1.9.2020??
Autor: Valentýna
Sledujte sdělovací prostředky, jedinou jistotu, kterou máme, je ta, že žádná jistota není. A nebo volejte Andrejovi
Autor: Iva K.
Jak správně likvidovat použité jednorázové rukavice? Kam s nimi? Poradíte? Děkuji. Iva
Autor: Naďa
Mám odpověď přímo z MŠMT kam jsem vznesla obdobný dotaz. Odpověď, zde: Od 24. 8. 2020 je platné nové nařízení Ministerstva zdravotnictví k nošení ochranných prostředků dýchacích cest, s výjimkami, s účinností od 1. 9. 2020 do odvolání, ve kterém již není zahrnuta povinnost nošení roušek ve vnitřních prostorách škol a školských zařízení (místo toho budou školy vázány na tzv. semafor Ministerstva zdravotnictví). Provoz škol včetně jídelny bude tedy probíhat bez roušek a v běžném režimu.
Autor: pepik
tak nebudete balit příbory?
Autor: ale
No tak jablko taky balit nebudeme, tak proč příbor.
Autor: Naďa
Neumožnit samoobslužný výdej je podle manuálu z MŠMT pouze doporučení, takže podle mě se příbory balit mohou, ale nemusí. U nás uvidíme, jak to budeme stíhat.
Autor: Sváťa
Byla jsem na školení v ČB a tam nám bylo řečeno, že opatření ohledně koronaviru je pouze doporučení a záleží na řediteli školy, co budete muset dělat, když nebudete dělat nic, tak nic a nikdo vám nic nemůže říct, je to na škole, co zavede a co ne.
Autor: Dáda
Musí mít kuchařky při výdeji roušky když mají mezi strávníky a výdejem plexisklo?
Dáda
Autor: ivka6
Domnívám se, že podle současných opatření ministerstva zdravotnictví nosit roušky tzv.“pod střechou“, platí pro všechny. Výjimky jsou pro žáky a pedagogy 1. stupně ZŠ, žáci a pedagog. tělocvik, zpěv, hra na dechové nástroje, internáty, domovy mládeže, DD, VÚM, speciální školy, děti do dvou let, MŠ. Nikde nevidím kuchařky, takže nosit.
17. 9. 2020 MZDR15757/2020-35/MIN/KAN
Autor: Bárra
Podáváte každému strávníkovi tácek a příbor?
Autor: naty
Roušky při výdeji nosíme. Neobtěžuje nás to ani v nejmenším. Stravníkovi položíme na okýnko tácek s příborem a dáme mu na něj polévku, salát,kompot atd. Je to pomalejší, ale to musí všichni pochopit.
Autor: Iva K.
Kolik máte strávníků a kolik pracovnic celkem v kuchyni? Děkuji za odpověď. Iva
Autor: Alice K.
Ústenky nosíme, tácky podáváme s nápojem, příborem, polévkou a u druhého výdejního okýnka hlavní jídlo + salát, kompot, ovoce, chléb vše to co patří k hlavnímu chodu. Počet strávníků 460 a personálu 5.
Autor: naty
Strávníků 250, je nás 5.