Přeskočit na obsah

rozpočty na rok 2018

• Autor: kuchařinka

rozpočty na rok 2018
    Chtěla bych se zeptat zda máte zkušenosti, že jste se bránili proti řediteli ve škole u zřizovatele nebo u  rady města.
    Spočítala jsem si, že podle nových normativů mi na pracovišti chybí 1,85 pracovníků (a to nepočítám, že mám 80 dosp. str. na které nemáme úvazek) a z rozpočtu v letošním roce pokud nám řed. školy nenavýší uvazek, který bychom opravdu potřebovali, tak ve školní jídelně nebude vyplaceno asi 190 000,- Kč Kč. Pomohl Vám někdo v této situaci když řed. školy neslyší na naše požadavky? Děkuji za odpověď.

• Autor: Moňula

Dobrý den, již od září řeším velmi obdobnou situaci. Momentálně čekám na nové normativy (březen) a pak budeme v tomto zřejmě velmi marném boji pokračovat. Držím palce

nové normativy na stránkách kraje již jsou

• Autor: sarda

A který jste kraj?

• Autor: Moňula

Dobré ráno, byla by jste tak hodná a dala mi sem odkaz, nemohu to najít, vidím stále jen rok 2017. Moc děkuji

• Autor: nenad

Bohužel toto řeším již několik let. Mluvila jsem o tom i s ČŠI, ale nikdo mi nepomůže. Ředitel má takovou pravomoc, že si může s rozpočtem dělat co chce. Může,dokonce i zrušit ŠJ a nahradit jí dovozem jídle od soukromé firmy.

my jsme kraj Moravskoslezský

• Autor: Kikinka

Tento problém jsem řešila s ředitelem, zřizovatelem i inspekci. Bohužel jsme neuspěli a ještě si zhoršili dost vztahy na pracovišti. Vše je v kompetenci ředitele školy. A děvčata nám potom odejdou za lepším.

• Autor: zdenouš

U nás jsem to řešila s ředitelem a když jsem ho odkázala na krajské normativy,tak mi doporučil že mohu dát výpověď.

Tak, nevím, proč tedy musíme psát ke konci října statistické výkazy. Na tyto podklady přijdou na školu peníze, které my nevidíme. Měla jsem kontrolu, která přepočítávala přihlášky ke stravování a běda, kdyby nesouhlasily k 31.10. s výkazem. To bychom okrádali stát o dotace, ale kdo okrádá nás … ?

• Autor: zdenouš

Nenad to by mě také zajímalo.Pokud by se výkazy někdo kompetentní nahoře zabýval,tak by se nemohlo dít,to o čem se tady píše.Mám pocit, že jsou to jen papíry pro papíry a počet pracovníků v jídelnách je stejně závislí na řediteli,pokud pod něj spadají.

No právě, my se s tím pracně děláme, vše musí být přesně na strávníka, když přijde ČŠI, tak to přesně přepočítává. No, ale k čemu je to nám … ?
        Proč, peníze které mají jít na jídelnu jdou úplně jinam… ?
        Je to lumpárna !!!

• Autor: tara

Jak je u vás spočítán úvazek vedoucí školní jídelny? Mám pocit, že jsem spíš pracovnice provozu v kuchyni, dělám vše možné, supluji za nemoci a kancelářskou práci po pracovní době, v přesčasových hodinách za příplatek za vedení, náhradní volno nemám kdy vybírat.

• Autor: melánie

Dobrý den Práci přesčas, u vedoucí stravování, nelze proplatit pouze v případě, že máte v pracovní smlouvě přímo uvedeno, že práce přesčas je zahrnuta v příplatku za vedení. Pokud tomu tak není, musí zaměstnavatel postupovat dle zákoníku práce.Takže:náhradní volno za práci přesčas nebo zaplacení za práci přesčas.
      Pěkný zbytek víkendu

• Autor: Tara

Měla jsem na mysli úvazek stanovený v pracovní smlouvě na počet žáků. V normativech je celkový počet pracovníků a není vyčleněna vedoucí

• Autor: pavca

Dobrý den,byl by někdo ochotný poradit jak kraj přišel na propočet zaměst.na odvařené obědy, vaření pro zaměstnance a dopl.činnost. Nějak se v tom začínám motat.Přišla jsem o dalšího zaměstnance.Děkuji předem..

• Autor: rohlik

Kraj Vám platí pouze za žáky a můžu Vás ujistit, že se normativ na zaměstnance opět snížil, takže máme více žáků, ale normativ na zaměstnance nižší. Zaměstnance Vám kraj neplatí a doplňkovou činnost už vůbec ne. Na tu pracujeme na dohodu. Přeji hezký den

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se