rybí speciality
Ráda bych pozměnila jídelníček v rybách a tím vylepšila spotřební koš. Má někdo zkušenosti s pokrmem od Vitany, treska se sýrem a brokolicí?Jaká je cena porce?
Jaký byl úspěch u dětí, a jak jste to upravovaly, konvektomat nemáme. Děkuji za odpověd,
Re: rybí speciality
Bereme již léta od Nowaca. Je výborné – najdete také na jejich wwstránkách. Jmenuje se obalovaná treska s bylinkovou omáčkou. Mají také různé. Vitnaňácké /Vitana promine/ nejsou tak dobré.
Lze i bez konvektomatu – v troubě.
Cena od Nowaca – 120,- za kg s DPH
od Vitany – 183,- za kg bez DPH
hovoří sama za sebe. Jinak mohu doporučit. Dětem chutná, přidávají si.
Re: rybí speciality
Bereme již léta od Nowaca. Je výborné – najdete také na jejich wwstránkách. Jmenuje se obalovaná treska s bylinkovou omáčkou. Mají také různé. Vitnaňácké /Vitana promine/ nejsou tak dobré.
Lze i bez konvektomatu – v troubě.
Cena od Nowaca – 120,- za kg s DPH
od Vitany – 183,- za kg bez DPH
hovoří sama za sebe. Jinak mohu doporučit. Dětem chutná, přidávají si.
Re: rybí speciality
Bereme již léta od Nowaca. Je výborné – najdete také na jejich wwstránkách. Jmenuje se obalovaná treska s bylinkovou omáčkou. Mají také různé. Vitnaňácké /Vitana promine/ nejsou tak dobré.
Lze i bez konvektomatu – v troubě.
Cena od Nowaca – 120,- za kg s DPH
od Vitany – 183,- za kg bez DPH
hovoří sama za sebe. Jinak mohu doporučit. Dětem chutná, přidávají si.
Re: rybí speciality
Mohu jen souhlasit.Ze ze začátku děti studovali co to vlastně dostali,ale dopadlo to doře.Samozřejmě bereme od Nowaca,Vitana není pro nás cenově únosná-jsme malá jídelna.Tresku pečeme v troubě/konvektomat asi nikdy nedostaneme/ na minimálním množství tuku.
Re: rybí speciality
I my máme zkušenosti s oběma výrobky.Pečeme na plechu bez tuku.Minulý týden u nás byla dealerka z Vitany na nákupu a zrovna se ptala,jestli opět nechci tyto výrobky.Řekla jsem ,že je beru už od NOWACA,protože jsou lacinější(každá kačka je znát).Odpověděla,že budou mít asi menší obsah ryb.Tak to už jsem ale nestudovala.
Ale jak to počítáte do spotřebního koše?Tam je jen normální ryba,tam nejsou ani rybí prsty.
Re: rybí speciality
My tresku breme taky od Nowaca, je daleko cenově dostupnější a pečeme v troubě úplně bez tuku. Trouba se musí zahřát úplně na maximum, a potom ae zmírní. Dp spotřebního koše tresku zařazuji jako rybu.
Re: rybí speciality
Mohu jen souhlasit.Ze ze začátku děti studovali co to vlastně dostali,ale dopadlo to doře.Samozřejmě bereme od Nowaca,Vitana není pro nás cenově únosná-jsme malá jídelna.Tresku pečeme v troubě/konvektomat asi nikdy nedostaneme/ na minimálním množství tuku.
Re: rybí speciality
I my máme zkušenosti s oběma výrobky.Pečeme na plechu bez tuku.Minulý týden u nás byla dealerka z Vitany na nákupu a zrovna se ptala,jestli opět nechci tyto výrobky.Řekla jsem ,že je beru už od NOWACA,protože jsou lacinější(každá kačka je znát).Odpověděla,že budou mít asi menší obsah ryb.Tak to už jsem ale nestudovala.
Ale jak to počítáte do spotřebního koše?Tam je jen normální ryba,tam nejsou ani rybí prsty.
Re: rybí speciality
My tresku breme taky od Nowaca, je daleko cenově dostupnější a pečeme v troubě úplně bez tuku. Trouba se musí zahřát úplně na maximum, a potom ae zmírní. Dp spotřebního koše tresku zařazuji jako rybu.
Re: rybí speciality
Mohu jen souhlasit.Ze ze začátku děti studovali co to vlastně dostali,ale dopadlo to doře.Samozřejmě bereme od Nowaca,Vitana není pro nás cenově únosná-jsme malá jídelna.Tresku pečeme v troubě/konvektomat asi nikdy nedostaneme/ na minimálním množství tuku.
Re: rybí speciality
I my máme zkušenosti s oběma výrobky.Pečeme na plechu bez tuku.Minulý týden u nás byla dealerka z Vitany na nákupu a zrovna se ptala,jestli opět nechci tyto výrobky.Řekla jsem ,že je beru už od NOWACA,protože jsou lacinější(každá kačka je znát).Odpověděla,že budou mít asi menší obsah ryb.Tak to už jsem ale nestudovala.
Ale jak to počítáte do spotřebního koše?Tam je jen normální ryba,tam nejsou ani rybí prsty.
Re: rybí speciality
My tresku breme taky od Nowaca, je daleko cenově dostupnější a pečeme v troubě úplně bez tuku. Trouba se musí zahřát úplně na maximum, a potom ae zmírní. Dp spotřebního koše tresku zařazuji jako rybu.
Re: rybí speciality
Jak to tak tady čtu, tak mnoho jídelen používá při přípravě jídel vlastně polotovary, kdy se to vhodí do trouby a je hotove, ale toto si myslím, že do škol a hlavně školek vůbec naptatří, nemluvím o bramborové kaši v prášku, no to bych té kuchařce dala, toto ať si dávají rodiče dětem doma, ale my jsme tu od toho, aby jídlo bylo skutečně domácí a ne od vitany a pod.. |Toto u nás neexistuje, jsme přece školní stravování, já nepoužívám žádná dochucovadla /vegetu a pod. – není to zdravé/, děti jsou dnes od mala na práškované stravě – Fuj!!! a polévky v kyblících, kdy se jen zaleje horkou vodou a je to. |Myslím si, že toto ať si dělají doma, ale my bychom měli vařit skutečně spíše domácí stravu, než polívky v prášku či skoro hotová jídla.
Re: rybí speciality
Vážená Jitko,
zcela s Vámi souhlasím, ale ne v případě tohoto výrobku. Tato ryba – obalovaná treska s bylinkovou omáčkou – je výborná a peče se v konvektomatu /nebo v troubě/ zcela bez tuku a děti jí snědí s chutí – objednávají si ji dobrovolně na dvojku.
Pokud koupíme filé kostky a „zdravě“ jej obalíme v trojobalu a usmažíme ve 20 litrech oleje /jde nám samozřejmě do sp.koše/ – tak výsledek na talíři je žalostný – a to obzvláště po 2 hodinách výdeje. Kaši v prášku ani polévky u nás nenajdete, ale výše uvedeným „polotovarům“ tleskám. Mám velikou radost, když si děti na ryby zvykají. Klasicky obalené, ze kterých teče olej, však končí v kýblu. Zdravím
Re: rybí speciality
Jak to tak tady čtu, tak mnoho jídelen používá při přípravě jídel vlastně polotovary, kdy se to vhodí do trouby a je hotove, ale toto si myslím, že do škol a hlavně školek vůbec naptatří, nemluvím o bramborové kaši v prášku, no to bych té kuchařce dala, toto ať si dávají rodiče dětem doma, ale my jsme tu od toho, aby jídlo bylo skutečně domácí a ne od vitany a pod.. |Toto u nás neexistuje, jsme přece školní stravování, já nepoužívám žádná dochucovadla /vegetu a pod. – není to zdravé/, děti jsou dnes od mala na práškované stravě – Fuj!!! a polévky v kyblících, kdy se jen zaleje horkou vodou a je to. |Myslím si, že toto ať si dělají doma, ale my bychom měli vařit skutečně spíše domácí stravu, než polívky v prášku či skoro hotová jídla.
Re: rybí speciality
Vážená Jitko,
zcela s Vámi souhlasím, ale ne v případě tohoto výrobku. Tato ryba – obalovaná treska s bylinkovou omáčkou – je výborná a peče se v konvektomatu /nebo v troubě/ zcela bez tuku a děti jí snědí s chutí – objednávají si ji dobrovolně na dvojku.
Pokud koupíme filé kostky a „zdravě“ jej obalíme v trojobalu a usmažíme ve 20 litrech oleje /jde nám samozřejmě do sp.koše/ – tak výsledek na talíři je žalostný – a to obzvláště po 2 hodinách výdeje. Kaši v prášku ani polévky u nás nenajdete, ale výše uvedeným „polotovarům“ tleskám. Mám velikou radost, když si děti na ryby zvykají. Klasicky obalené, ze kterých teče olej, však končí v kýblu. Zdravím
Re: rybí speciality
Jak to tak tady čtu, tak mnoho jídelen používá při přípravě jídel vlastně polotovary, kdy se to vhodí do trouby a je hotove, ale toto si myslím, že do škol a hlavně školek vůbec naptatří, nemluvím o bramborové kaši v prášku, no to bych té kuchařce dala, toto ať si dávají rodiče dětem doma, ale my jsme tu od toho, aby jídlo bylo skutečně domácí a ne od vitany a pod.. |Toto u nás neexistuje, jsme přece školní stravování, já nepoužívám žádná dochucovadla /vegetu a pod. – není to zdravé/, děti jsou dnes od mala na práškované stravě – Fuj!!! a polévky v kyblících, kdy se jen zaleje horkou vodou a je to. |Myslím si, že toto ať si dělají doma, ale my bychom měli vařit skutečně spíše domácí stravu, než polívky v prášku či skoro hotová jídla.
Re: rybí speciality
Vážená Jitko,
zcela s Vámi souhlasím, ale ne v případě tohoto výrobku. Tato ryba – obalovaná treska s bylinkovou omáčkou – je výborná a peče se v konvektomatu /nebo v troubě/ zcela bez tuku a děti jí snědí s chutí – objednávají si ji dobrovolně na dvojku.
Pokud koupíme filé kostky a „zdravě“ jej obalíme v trojobalu a usmažíme ve 20 litrech oleje /jde nám samozřejmě do sp.koše/ – tak výsledek na talíři je žalostný – a to obzvláště po 2 hodinách výdeje. Kaši v prášku ani polévky u nás nenajdete, ale výše uvedeným „polotovarům“ tleskám. Mám velikou radost, když si děti na ryby zvykají. Klasicky obalené, ze kterých teče olej, však končí v kýblu. Zdravím
Re: rybí speciality
Paní Jitko, kdyby jste se snažili zabalit rybu s tím, co v polotovaru je, tak asi neuspějete. Strašně dlouho by vám to trvalo a výsledek by asi nebyl to pravé. Škoda, že výrobci dělají pouze jednu gramáž. Takto připravená ryba se nemůže, ani trochu, srovnávat s bramborovou kaší v prášku nebo s polévkami v prášku. V těchto výrobcích je hodně velký rozdíl. Nejdříve vyzkoušejte a potom suďte. Zdraví Zachovka
Re: rybí speciality
Paní Jitko, kdyby jste se snažili zabalit rybu s tím, co v polotovaru je, tak asi neuspějete. Strašně dlouho by vám to trvalo a výsledek by asi nebyl to pravé. Škoda, že výrobci dělají pouze jednu gramáž. Takto připravená ryba se nemůže, ani trochu, srovnávat s bramborovou kaší v prášku nebo s polévkami v prášku. V těchto výrobcích je hodně velký rozdíl. Nejdříve vyzkoušejte a potom suďte. Zdraví Zachovka
Re: rybí speciality
Paní Jitko, kdyby jste se snažili zabalit rybu s tím, co v polotovaru je, tak asi neuspějete. Strašně dlouho by vám to trvalo a výsledek by asi nebyl to pravé. Škoda, že výrobci dělají pouze jednu gramáž. Takto připravená ryba se nemůže, ani trochu, srovnávat s bramborovou kaší v prášku nebo s polévkami v prášku. V těchto výrobcích je hodně velký rozdíl. Nejdříve vyzkoušejte a potom suďte. Zdraví Zachovka
Re: rybí speciality
Prosím poraďte kolik procent píšete výpeku a výmraz na tresku nebo rybu pangasius,která je plná zmražené vody.Nemáme konvektomat pečeme v troubě a hrůza co vyndáme po upečení i oko strávníka se nestačí divit.Děkuji všem za odpověď.
Re: rybí speciality
Pangasia dáváme na porci celého, tj asi 220g na hlavu. Když mám peníze, tak na rybě nešetřím. První a druhé třídy dostanou polovinu ryby a ostatní celou velkou. Mají je moc rádi a plníme v pohodě spotř. koš.
Re: rybí speciality
Ryb dávám také více. Ideální se mi zdají pro různé přípravy kostky v gramáži 100,120,150g.
Ale z 220g bych měla už docela strach před kontrolou. Drůbeží maso dávám také klidně 100g na velkou porci, pokud děláme kuřata (stehna, čtvrtky) vycházím z 250g a úměrně níže.
Jinak rybí polotovary – gordon, plněná obal. treska, prsty, krabí obal. tyčinky … mají strávníci skutečně rádi a pokud smažíme gordony, tak velkým dětem a dospělým přidávám smažený rybí prst.
Re: rybí speciality
Ale kontrola vám teď do toho nemá co mluvit. Pokud máte na to peníze a strávníci skutečně deklarovanou porci dostanou na talíř, nic se neděje. Navíc krásně budete plnit spotřební koš.
Autor: Dana
Re: rybí speciality
V jednom příspěvku od 3w byla chvála na tresku
s bylinkovou omáčkou od Nowaka. Mohl by někdo,
prosím, poradit jak vydáváte pro malé a pak větší
strávníky? Jak je to naporcované? Ještě jsme to
neměli a chtěli bychom zkusit. Předem děkuji.
Re: rybí speciality
Používáme Cordon bleu z tmavé tresky – rybí plátky proložené sýrovou omáčkou se šunkou, obalené, předsmažené – porce má 100g. Nebo lososa s pórkovou omáčkou – ryba pokrytá pórkovou omáčkou a obalená a předsmažená – 160g. Jinak je také dobrá kapsa z tmavé tresky se špenátem a sýrem – opět obalenáa předsmažená- 180g.
Dospělým dáváme celou porci, dětem úměrně dle věku. 🙂
rybí speciality
Autor: Zdena
rybí speciality
Ráda bych pozměnila jídelníček v rybách a tím vylepšila spotřební koš. Má někdo zkušenosti s pokrmem od Vitany, treska se sýrem a brokolicí?Jaká je cena porce?
Jaký byl úspěch u dětí, a jak jste to upravovaly, konvektomat nemáme. Děkuji za odpověd,
Autor: 3w
Re: rybí speciality
Bereme již léta od Nowaca. Je výborné – najdete také na jejich wwstránkách. Jmenuje se obalovaná treska s bylinkovou omáčkou. Mají také různé. Vitnaňácké /Vitana promine/ nejsou tak dobré.
Lze i bez konvektomatu – v troubě.
Cena od Nowaca – 120,- za kg s DPH
od Vitany – 183,- za kg bez DPH
hovoří sama za sebe. Jinak mohu doporučit. Dětem chutná, přidávají si.
Autor: 3w
Re: rybí speciality
Bereme již léta od Nowaca. Je výborné – najdete také na jejich wwstránkách. Jmenuje se obalovaná treska s bylinkovou omáčkou. Mají také různé. Vitnaňácké /Vitana promine/ nejsou tak dobré.
Lze i bez konvektomatu – v troubě.
Cena od Nowaca – 120,- za kg s DPH
od Vitany – 183,- za kg bez DPH
hovoří sama za sebe. Jinak mohu doporučit. Dětem chutná, přidávají si.
Autor: 3w
Re: rybí speciality
Bereme již léta od Nowaca. Je výborné – najdete také na jejich wwstránkách. Jmenuje se obalovaná treska s bylinkovou omáčkou. Mají také různé. Vitnaňácké /Vitana promine/ nejsou tak dobré.
Lze i bez konvektomatu – v troubě.
Cena od Nowaca – 120,- za kg s DPH
od Vitany – 183,- za kg bez DPH
hovoří sama za sebe. Jinak mohu doporučit. Dětem chutná, přidávají si.
Autor: Kinská
Re: rybí speciality
Mohu jen souhlasit.Ze ze začátku děti studovali co to vlastně dostali,ale dopadlo to doře.Samozřejmě bereme od Nowaca,Vitana není pro nás cenově únosná-jsme malá jídelna.Tresku pečeme v troubě/konvektomat asi nikdy nedostaneme/ na minimálním množství tuku.
Autor: Anonymní
Re: rybí speciality
I my máme zkušenosti s oběma výrobky.Pečeme na plechu bez tuku.Minulý týden u nás byla dealerka z Vitany na nákupu a zrovna se ptala,jestli opět nechci tyto výrobky.Řekla jsem ,že je beru už od NOWACA,protože jsou lacinější(každá kačka je znát).Odpověděla,že budou mít asi menší obsah ryb.Tak to už jsem ale nestudovala.
Ale jak to počítáte do spotřebního koše?Tam je jen normální ryba,tam nejsou ani rybí prsty.
Autor: Xénie
Re: rybí speciality
My tresku breme taky od Nowaca, je daleko cenově dostupnější a pečeme v troubě úplně bez tuku. Trouba se musí zahřát úplně na maximum, a potom ae zmírní. Dp spotřebního koše tresku zařazuji jako rybu.
Autor: Kinská
Re: rybí speciality
Mohu jen souhlasit.Ze ze začátku děti studovali co to vlastně dostali,ale dopadlo to doře.Samozřejmě bereme od Nowaca,Vitana není pro nás cenově únosná-jsme malá jídelna.Tresku pečeme v troubě/konvektomat asi nikdy nedostaneme/ na minimálním množství tuku.
Autor: Anonymní
Re: rybí speciality
I my máme zkušenosti s oběma výrobky.Pečeme na plechu bez tuku.Minulý týden u nás byla dealerka z Vitany na nákupu a zrovna se ptala,jestli opět nechci tyto výrobky.Řekla jsem ,že je beru už od NOWACA,protože jsou lacinější(každá kačka je znát).Odpověděla,že budou mít asi menší obsah ryb.Tak to už jsem ale nestudovala.
Ale jak to počítáte do spotřebního koše?Tam je jen normální ryba,tam nejsou ani rybí prsty.
Autor: Xénie
Re: rybí speciality
My tresku breme taky od Nowaca, je daleko cenově dostupnější a pečeme v troubě úplně bez tuku. Trouba se musí zahřát úplně na maximum, a potom ae zmírní. Dp spotřebního koše tresku zařazuji jako rybu.
Autor: Kinská
Re: rybí speciality
Mohu jen souhlasit.Ze ze začátku děti studovali co to vlastně dostali,ale dopadlo to doře.Samozřejmě bereme od Nowaca,Vitana není pro nás cenově únosná-jsme malá jídelna.Tresku pečeme v troubě/konvektomat asi nikdy nedostaneme/ na minimálním množství tuku.
Autor: Anonymní
Re: rybí speciality
I my máme zkušenosti s oběma výrobky.Pečeme na plechu bez tuku.Minulý týden u nás byla dealerka z Vitany na nákupu a zrovna se ptala,jestli opět nechci tyto výrobky.Řekla jsem ,že je beru už od NOWACA,protože jsou lacinější(každá kačka je znát).Odpověděla,že budou mít asi menší obsah ryb.Tak to už jsem ale nestudovala.
Ale jak to počítáte do spotřebního koše?Tam je jen normální ryba,tam nejsou ani rybí prsty.
Autor: Xénie
Re: rybí speciality
My tresku breme taky od Nowaca, je daleko cenově dostupnější a pečeme v troubě úplně bez tuku. Trouba se musí zahřát úplně na maximum, a potom ae zmírní. Dp spotřebního koše tresku zařazuji jako rybu.
Autor: Jitka
Re: rybí speciality
Jak to tak tady čtu, tak mnoho jídelen používá při přípravě jídel vlastně polotovary, kdy se to vhodí do trouby a je hotove, ale toto si myslím, že do škol a hlavně školek vůbec naptatří, nemluvím o bramborové kaši v prášku, no to bych té kuchařce dala, toto ať si dávají rodiče dětem doma, ale my jsme tu od toho, aby jídlo bylo skutečně domácí a ne od vitany a pod.. |Toto u nás neexistuje, jsme přece školní stravování, já nepoužívám žádná dochucovadla /vegetu a pod. – není to zdravé/, děti jsou dnes od mala na práškované stravě – Fuj!!! a polévky v kyblících, kdy se jen zaleje horkou vodou a je to. |Myslím si, že toto ať si dělají doma, ale my bychom měli vařit skutečně spíše domácí stravu, než polívky v prášku či skoro hotová jídla.
Autor: 3w
Re: rybí speciality
Vážená Jitko,
zcela s Vámi souhlasím, ale ne v případě tohoto výrobku. Tato ryba – obalovaná treska s bylinkovou omáčkou – je výborná a peče se v konvektomatu /nebo v troubě/ zcela bez tuku a děti jí snědí s chutí – objednávají si ji dobrovolně na dvojku.
Pokud koupíme filé kostky a „zdravě“ jej obalíme v trojobalu a usmažíme ve 20 litrech oleje /jde nám samozřejmě do sp.koše/ – tak výsledek na talíři je žalostný – a to obzvláště po 2 hodinách výdeje. Kaši v prášku ani polévky u nás nenajdete, ale výše uvedeným „polotovarům“ tleskám. Mám velikou radost, když si děti na ryby zvykají. Klasicky obalené, ze kterých teče olej, však končí v kýblu. Zdravím
Autor: Jitka
Re: rybí speciality
Jak to tak tady čtu, tak mnoho jídelen používá při přípravě jídel vlastně polotovary, kdy se to vhodí do trouby a je hotove, ale toto si myslím, že do škol a hlavně školek vůbec naptatří, nemluvím o bramborové kaši v prášku, no to bych té kuchařce dala, toto ať si dávají rodiče dětem doma, ale my jsme tu od toho, aby jídlo bylo skutečně domácí a ne od vitany a pod.. |Toto u nás neexistuje, jsme přece školní stravování, já nepoužívám žádná dochucovadla /vegetu a pod. – není to zdravé/, děti jsou dnes od mala na práškované stravě – Fuj!!! a polévky v kyblících, kdy se jen zaleje horkou vodou a je to. |Myslím si, že toto ať si dělají doma, ale my bychom měli vařit skutečně spíše domácí stravu, než polívky v prášku či skoro hotová jídla.
Autor: 3w
Re: rybí speciality
Vážená Jitko,
zcela s Vámi souhlasím, ale ne v případě tohoto výrobku. Tato ryba – obalovaná treska s bylinkovou omáčkou – je výborná a peče se v konvektomatu /nebo v troubě/ zcela bez tuku a děti jí snědí s chutí – objednávají si ji dobrovolně na dvojku.
Pokud koupíme filé kostky a „zdravě“ jej obalíme v trojobalu a usmažíme ve 20 litrech oleje /jde nám samozřejmě do sp.koše/ – tak výsledek na talíři je žalostný – a to obzvláště po 2 hodinách výdeje. Kaši v prášku ani polévky u nás nenajdete, ale výše uvedeným „polotovarům“ tleskám. Mám velikou radost, když si děti na ryby zvykají. Klasicky obalené, ze kterých teče olej, však končí v kýblu. Zdravím
Autor: Jitka
Re: rybí speciality
Jak to tak tady čtu, tak mnoho jídelen používá při přípravě jídel vlastně polotovary, kdy se to vhodí do trouby a je hotove, ale toto si myslím, že do škol a hlavně školek vůbec naptatří, nemluvím o bramborové kaši v prášku, no to bych té kuchařce dala, toto ať si dávají rodiče dětem doma, ale my jsme tu od toho, aby jídlo bylo skutečně domácí a ne od vitany a pod.. |Toto u nás neexistuje, jsme přece školní stravování, já nepoužívám žádná dochucovadla /vegetu a pod. – není to zdravé/, děti jsou dnes od mala na práškované stravě – Fuj!!! a polévky v kyblících, kdy se jen zaleje horkou vodou a je to. |Myslím si, že toto ať si dělají doma, ale my bychom měli vařit skutečně spíše domácí stravu, než polívky v prášku či skoro hotová jídla.
Autor: 3w
Re: rybí speciality
Vážená Jitko,
zcela s Vámi souhlasím, ale ne v případě tohoto výrobku. Tato ryba – obalovaná treska s bylinkovou omáčkou – je výborná a peče se v konvektomatu /nebo v troubě/ zcela bez tuku a děti jí snědí s chutí – objednávají si ji dobrovolně na dvojku.
Pokud koupíme filé kostky a „zdravě“ jej obalíme v trojobalu a usmažíme ve 20 litrech oleje /jde nám samozřejmě do sp.koše/ – tak výsledek na talíři je žalostný – a to obzvláště po 2 hodinách výdeje. Kaši v prášku ani polévky u nás nenajdete, ale výše uvedeným „polotovarům“ tleskám. Mám velikou radost, když si děti na ryby zvykají. Klasicky obalené, ze kterých teče olej, však končí v kýblu. Zdravím
Autor: Marie Zachová
Re: rybí speciality
Paní Jitko, kdyby jste se snažili zabalit rybu s tím, co v polotovaru je, tak asi neuspějete. Strašně dlouho by vám to trvalo a výsledek by asi nebyl to pravé. Škoda, že výrobci dělají pouze jednu gramáž. Takto připravená ryba se nemůže, ani trochu, srovnávat s bramborovou kaší v prášku nebo s polévkami v prášku. V těchto výrobcích je hodně velký rozdíl. Nejdříve vyzkoušejte a potom suďte. Zdraví Zachovka
Autor: Marie Zachová
Re: rybí speciality
Paní Jitko, kdyby jste se snažili zabalit rybu s tím, co v polotovaru je, tak asi neuspějete. Strašně dlouho by vám to trvalo a výsledek by asi nebyl to pravé. Škoda, že výrobci dělají pouze jednu gramáž. Takto připravená ryba se nemůže, ani trochu, srovnávat s bramborovou kaší v prášku nebo s polévkami v prášku. V těchto výrobcích je hodně velký rozdíl. Nejdříve vyzkoušejte a potom suďte. Zdraví Zachovka
Autor: Marie Zachová
Re: rybí speciality
Paní Jitko, kdyby jste se snažili zabalit rybu s tím, co v polotovaru je, tak asi neuspějete. Strašně dlouho by vám to trvalo a výsledek by asi nebyl to pravé. Škoda, že výrobci dělají pouze jednu gramáž. Takto připravená ryba se nemůže, ani trochu, srovnávat s bramborovou kaší v prášku nebo s polévkami v prášku. V těchto výrobcích je hodně velký rozdíl. Nejdříve vyzkoušejte a potom suďte. Zdraví Zachovka
Autor: Jana
Re: rybí speciality
Prosím poraďte kolik procent píšete výpeku a výmraz na tresku nebo rybu pangasius,která je plná zmražené vody.Nemáme konvektomat pečeme v troubě a hrůza co vyndáme po upečení i oko strávníka se nestačí divit.Děkuji všem za odpověď.
Autor: Anonymní
Re: rybí speciality
Pangasia dáváme na porci celého, tj asi 220g na hlavu. Když mám peníze, tak na rybě nešetřím. První a druhé třídy dostanou polovinu ryby a ostatní celou velkou. Mají je moc rádi a plníme v pohodě spotř. koš.
Autor: Anonymní
Re: rybí speciality
Ryb dávám také více. Ideální se mi zdají pro různé přípravy kostky v gramáži 100,120,150g.
Ale z 220g bych měla už docela strach před kontrolou. Drůbeží maso dávám také klidně 100g na velkou porci, pokud děláme kuřata (stehna, čtvrtky) vycházím z 250g a úměrně níže.
Jinak rybí polotovary – gordon, plněná obal. treska, prsty, krabí obal. tyčinky … mají strávníci skutečně rádi a pokud smažíme gordony, tak velkým dětem a dospělým přidávám smažený rybí prst.
Autor: Alena
Re: rybí speciality
Ale kontrola vám teď do toho nemá co mluvit. Pokud máte na to peníze a strávníci skutečně deklarovanou porci dostanou na talíř, nic se neděje. Navíc krásně budete plnit spotřební koš.
Autor: Dana
Re: rybí speciality
V jednom příspěvku od 3w byla chvála na tresku
s bylinkovou omáčkou od Nowaka. Mohl by někdo,
prosím, poradit jak vydáváte pro malé a pak větší
strávníky? Jak je to naporcované? Ještě jsme to
neměli a chtěli bychom zkusit. Předem děkuji.
Autor: Evča 1
Re: rybí speciality
Používáme Cordon bleu z tmavé tresky – rybí plátky proložené sýrovou omáčkou se šunkou, obalené, předsmažené – porce má 100g. Nebo lososa s pórkovou omáčkou – ryba pokrytá pórkovou omáčkou a obalená a předsmažená – 160g. Jinak je také dobrá kapsa z tmavé tresky se špenátem a sýrem – opět obalenáa předsmažená- 180g.
Dospělým dáváme celou porci, dětem úměrně dle věku. 🙂