Přeskočit na obsah

ryby

  • Autor: lucie

    ryby
    Teď mi telefonovala jedna vedoucí a ptala se na rybí kosti. Do školek nám chodí i dvouleté děti a ty si s kostí neporadí, jak to děláte, abyste neměli pořád mletý karbanátek. I dodavatel řekne, že jedno procento kostí se najde!

    • Autor: LudmilaG.

      ZKUSTE TILAPII MÁ NÁSTŘIK DO 5% A JE OPRAVDU BEZ KOSTÍ. A NAVÍC JE TO VELICE CHUTNÁ RYBA, JEN CENA JE VYŠŠÍ OKOLO 170 KČ S DPH.

    • Autor: kuchařinka

      Výborná je ryba mahi-mahi bez kostí a téměř bez vody

    • Autor: rohlik

      Nikdy nemáme mletý karbanátek. Včera byl losos, bez problémů, ostroun mořský taky žádná kost. Dvouletým dětem u nás maso krájíme na malé kousky, takže i kdyby tam kost byla, tak jí paní kuchařka najde. Přeji hezký den

    • Autor: zdenouš

      Dobrý den,karbanátky z rybího filé dělám,zrovna dnes jsme měli burgr z chlazeného lososa.Jak karbanátky tak burgr jsou velmi dobré.S kostmi problém doposud žádný nebyl.Hezký den

      • Autor: Sartuna

        Mohla bych poprosit o recept na rybí burgry, zní to zajímavě 🙂

        • Autor: majka1

          Děláme podle receptu z tohoto portálu http://www.jidelny.cz/recepty_show.aspx?id=565 a je výborný. A děti jej dobře jí. Je potřeba vzít dobrou rybu, která není moc cítit rybinou a je to v pohodě. My většinou používáme kvalitní tresku s minimálním nástřikem.

          • Autor: Sartuna

            Ještě se zeptám, rybí Burgry děláte tvaru karbanátku s br.kaší nebo do housky? a smažíte nebo pečete v konvektomatu?

          • Autor: jake

            Tedy, to jsou tak neprofesionální otázky, že nechápu, jak můžete pracovat jako vedoucí stravovacího provozu!

          • Autor: tristanka

            Co je na tom neprofesionálního, stále jsou provozy, kde se smaží na pánvi, protože nemají na konvektomat..dnes, kdy bychom udělali maximum pro děti, které potom stejně to jídlo nejí, takové otázky chápu..

          • Autor: majka1

            Děláme jako karbanátky s celým bramborem a salátem. Smažíme v konvektomatu

          • Autor: Adka

            na smažení v konvektomatu používate tekutú ramu?

          • Autor: majka1

            Ramu profi a někdy naředíme olejem, aby se lépe stříkala rozprašovačem.

    • Autor: zdenouš

      Dobrý den.Burgr z lososa,losos 600,700,800,900g,
      strouhanka 100g,nebo může být veka tu ale musíte navlhčit mlékem a potom umlít,vejce 2ks,sůl,bylinky,citronová štáva,cibule 50g,
      Váha je na 10 dětí.Maso z lososa umeleme,používáme kolečko s velkými dírkami.Do namletého přidáme nadrobno nakrájenou cibuli,může být i lahůdková je jemnější,vejce,sůl,šťávu z citronu,bylinky,strouhanku a zamícháme.Za pomoci rukou namočených ve vodě tvarujeme karbanátky,které dáme na smaltovaný plech vyložený pečícím papírem,můžeme potřít zlehka olejem,ale nemusíme , pečeme v předehřátém konvektomatu 7min 220 st.Doporučuji vyzkoušet aby maso bylo propečené.Tyto burgry dělám z chlazených kousků lososa,bohužel jejich cena šla nahoru závratným způsobem v březnu stály 115Kč,v současné době je jejich cena 217Kč.

      • Autor: javvulka

        Dobrý den, tak mlít nádherného lososa na karbanátek, to by mi srdce utrhlo. Vždyť se může připravit/ teda pokud na to jsou peníze/ na tolik způsobů. Proč nemelete, prosím, levnější rybu? Ale je to vlastně každého věc, proto to, prosím, neberte jako nějakou výtku, to vůbec né. Mějte se krásně a dál pište recepty, nenechte se odradit, zdraví Jarka

    • Autor: zdenouš

      Jako přílohu dávám,brambory, bramborovou kaši,šťouchané brambory,mohlo by se dát i do rozkrojené housky společně se zeleninou a nějakým dipem,proč ne,ale to jsem přiznám se ještě nezkoušela.Snad jsem Vám poradila.Hezký jarní den.

    • Autor: Zdenouš

      Dobrý den,děvčata berete některá z Vás ryby z BonFoodu.Pokud ano,jak jste spokojené.Děkuji

    • Autor: zdenouš

      Dobrý den,Jaruško já nemelu nádherného lososa,toho dělám na máslíčku.Já melu kousky lososa,které v současné době stojí 200kč,mlít filety z lososa by byl opravdu u mě v jídelně hřích,to si může dovolit luxusní restarace,kde jsou ceny někde jinde.Krásný den

      • Autor: javvulka

        Dobrý den, tak to se omlouvám, ale i tak bych kousky lososa udělala na rozmarýnu a bazalce, nové brambory s pažitkou…okurkový salát, a už se mi sbíhají sliny. Přeji sluníčkové dny a nádherné klidné léto, my „jedeme“ celé léto tábory, pak od září školky až do prosince, pak teprve „šábes“ .Srdečně zdraví Jarka

    • Autor: zdenouš

      Ne vždy by šly kousky lososa takto připravit,záleží na tom, ze které části ryby jsou tyto kousky odřezány,pokud je toz břicha,tak to by šlo,ale pokud je to od páteře,tak z toho ne,ale to zjistím až ten den co mi je dodají a  ten den i připravuji,neskladuji nikde v lednici.Děkuji za inspiraci,hezký den.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se