ryby
Teď mi telefonovala jedna vedoucí a ptala se na rybí kosti. Do školek nám chodí i dvouleté děti a ty si s kostí neporadí, jak to děláte, abyste neměli pořád mletý karbanátek. I dodavatel řekne, že jedno procento kostí se najde!
Nikdy nemáme mletý karbanátek. Včera byl losos, bez problémů, ostroun mořský taky žádná kost. Dvouletým dětem u nás maso krájíme na malé kousky, takže i kdyby tam kost byla, tak jí paní kuchařka najde. Přeji hezký den
Dobrý den,karbanátky z rybího filé dělám,zrovna dnes jsme měli burgr z chlazeného lososa.Jak karbanátky tak burgr jsou velmi dobré.S kostmi problém doposud žádný nebyl.Hezký den
Děláme podle receptu z tohoto portálu http://www.jidelny.cz/recepty_show.aspx?id=565 a je výborný. A děti jej dobře jí. Je potřeba vzít dobrou rybu, která není moc cítit rybinou a je to v pohodě. My většinou používáme kvalitní tresku s minimálním nástřikem.
Ještě se zeptám, rybí Burgry děláte tvaru karbanátku s br.kaší nebo do housky? a smažíte nebo pečete v konvektomatu?
Autor: jake
Tedy, to jsou tak neprofesionální otázky, že nechápu, jak můžete pracovat jako vedoucí stravovacího provozu!
Autor: tristanka
Co je na tom neprofesionálního, stále jsou provozy, kde se smaží na pánvi, protože nemají na konvektomat..dnes, kdy bychom udělali maximum pro děti, které potom stejně to jídlo nejí, takové otázky chápu..
Autor: majka1
Děláme jako karbanátky s celým bramborem a salátem. Smažíme v konvektomatu
Autor: Adka
na smažení v konvektomatu používate tekutú ramu?
Autor: majka1
Ramu profi a někdy naředíme olejem, aby se lépe stříkala rozprašovačem.
Autor: zdenouš
Dobrý den.Burgr z lososa,losos 600,700,800,900g,
strouhanka 100g,nebo může být veka tu ale musíte navlhčit mlékem a potom umlít,vejce 2ks,sůl,bylinky,citronová štáva,cibule 50g,
Váha je na 10 dětí.Maso z lososa umeleme,používáme kolečko s velkými dírkami.Do namletého přidáme nadrobno nakrájenou cibuli,může být i lahůdková je jemnější,vejce,sůl,šťávu z citronu,bylinky,strouhanku a zamícháme.Za pomoci rukou namočených ve vodě tvarujeme karbanátky,které dáme na smaltovaný plech vyložený pečícím papírem,můžeme potřít zlehka olejem,ale nemusíme , pečeme v předehřátém konvektomatu 7min 220 st.Doporučuji vyzkoušet aby maso bylo propečené.Tyto burgry dělám z chlazených kousků lososa,bohužel jejich cena šla nahoru závratným způsobem v březnu stály 115Kč,v současné době je jejich cena 217Kč.
Dobrý den, tak mlít nádherného lososa na karbanátek, to by mi srdce utrhlo. Vždyť se může připravit/ teda pokud na to jsou peníze/ na tolik způsobů. Proč nemelete, prosím, levnější rybu? Ale je to vlastně každého věc, proto to, prosím, neberte jako nějakou výtku, to vůbec né. Mějte se krásně a dál pište recepty, nenechte se odradit, zdraví Jarka
Jako přílohu dávám,brambory, bramborovou kaši,šťouchané brambory,mohlo by se dát i do rozkrojené housky společně se zeleninou a nějakým dipem,proč ne,ale to jsem přiznám se ještě nezkoušela.Snad jsem Vám poradila.Hezký jarní den.
Dobrý den,Jaruško já nemelu nádherného lososa,toho dělám na máslíčku.Já melu kousky lososa,které v současné době stojí 200kč,mlít filety z lososa by byl opravdu u mě v jídelně hřích,to si může dovolit luxusní restarace,kde jsou ceny někde jinde.Krásný den
Dobrý den, tak to se omlouvám, ale i tak bych kousky lososa udělala na rozmarýnu a bazalce, nové brambory s pažitkou…okurkový salát, a už se mi sbíhají sliny. Přeji sluníčkové dny a nádherné klidné léto, my „jedeme“ celé léto tábory, pak od září školky až do prosince, pak teprve „šábes“ .Srdečně zdraví Jarka
Ne vždy by šly kousky lososa takto připravit,záleží na tom, ze které části ryby jsou tyto kousky odřezány,pokud je toz břicha,tak to by šlo,ale pokud je to od páteře,tak z toho ne,ale to zjistím až ten den co mi je dodají a ten den i připravuji,neskladuji nikde v lednici.Děkuji za inspiraci,hezký den.
ryby
Autor: lucie
ryby
Teď mi telefonovala jedna vedoucí a ptala se na rybí kosti. Do školek nám chodí i dvouleté děti a ty si s kostí neporadí, jak to děláte, abyste neměli pořád mletý karbanátek. I dodavatel řekne, že jedno procento kostí se najde!
Autor: LudmilaG.
ZKUSTE TILAPII MÁ NÁSTŘIK DO 5% A JE OPRAVDU BEZ KOSTÍ. A NAVÍC JE TO VELICE CHUTNÁ RYBA, JEN CENA JE VYŠŠÍ OKOLO 170 KČ S DPH.
Autor: kuchařinka
Výborná je ryba mahi-mahi bez kostí a téměř bez vody
Autor: rohlik
Nikdy nemáme mletý karbanátek. Včera byl losos, bez problémů, ostroun mořský taky žádná kost. Dvouletým dětem u nás maso krájíme na malé kousky, takže i kdyby tam kost byla, tak jí paní kuchařka najde. Přeji hezký den
Autor: zdenouš
Dobrý den,karbanátky z rybího filé dělám,zrovna dnes jsme měli burgr z chlazeného lososa.Jak karbanátky tak burgr jsou velmi dobré.S kostmi problém doposud žádný nebyl.Hezký den
Autor: Sartuna
Mohla bych poprosit o recept na rybí burgry, zní to zajímavě 🙂
Autor: majka1
Děláme podle receptu z tohoto portálu http://www.jidelny.cz/recepty_show.aspx?id=565 a je výborný. A děti jej dobře jí. Je potřeba vzít dobrou rybu, která není moc cítit rybinou a je to v pohodě. My většinou používáme kvalitní tresku s minimálním nástřikem.
Autor: Sartuna
Ještě se zeptám, rybí Burgry děláte tvaru karbanátku s br.kaší nebo do housky? a smažíte nebo pečete v konvektomatu?
Autor: jake
Tedy, to jsou tak neprofesionální otázky, že nechápu, jak můžete pracovat jako vedoucí stravovacího provozu!
Autor: tristanka
Co je na tom neprofesionálního, stále jsou provozy, kde se smaží na pánvi, protože nemají na konvektomat..dnes, kdy bychom udělali maximum pro děti, které potom stejně to jídlo nejí, takové otázky chápu..
Autor: majka1
Děláme jako karbanátky s celým bramborem a salátem. Smažíme v konvektomatu
Autor: Adka
na smažení v konvektomatu používate tekutú ramu?
Autor: majka1
Ramu profi a někdy naředíme olejem, aby se lépe stříkala rozprašovačem.
Autor: zdenouš
Dobrý den.Burgr z lososa,losos 600,700,800,900g,
strouhanka 100g,nebo může být veka tu ale musíte navlhčit mlékem a potom umlít,vejce 2ks,sůl,bylinky,citronová štáva,cibule 50g,
Váha je na 10 dětí.Maso z lososa umeleme,používáme kolečko s velkými dírkami.Do namletého přidáme nadrobno nakrájenou cibuli,může být i lahůdková je jemnější,vejce,sůl,šťávu z citronu,bylinky,strouhanku a zamícháme.Za pomoci rukou namočených ve vodě tvarujeme karbanátky,které dáme na smaltovaný plech vyložený pečícím papírem,můžeme potřít zlehka olejem,ale nemusíme , pečeme v předehřátém konvektomatu 7min 220 st.Doporučuji vyzkoušet aby maso bylo propečené.Tyto burgry dělám z chlazených kousků lososa,bohužel jejich cena šla nahoru závratným způsobem v březnu stály 115Kč,v současné době je jejich cena 217Kč.
Autor: javvulka
Dobrý den, tak mlít nádherného lososa na karbanátek, to by mi srdce utrhlo. Vždyť se může připravit/ teda pokud na to jsou peníze/ na tolik způsobů. Proč nemelete, prosím, levnější rybu? Ale je to vlastně každého věc, proto to, prosím, neberte jako nějakou výtku, to vůbec né. Mějte se krásně a dál pište recepty, nenechte se odradit, zdraví Jarka
Autor: zdenouš
Jako přílohu dávám,brambory, bramborovou kaši,šťouchané brambory,mohlo by se dát i do rozkrojené housky společně se zeleninou a nějakým dipem,proč ne,ale to jsem přiznám se ještě nezkoušela.Snad jsem Vám poradila.Hezký jarní den.
Autor: Adka
Zdeni, super recept. Díky! 🙂
Autor: Zdenouš
Dobrý den,děvčata berete některá z Vás ryby z BonFoodu.Pokud ano,jak jste spokojené.Děkuji
Autor: zdenouš
Dobrý den,Jaruško já nemelu nádherného lososa,toho dělám na máslíčku.Já melu kousky lososa,které v současné době stojí 200kč,mlít filety z lososa by byl opravdu u mě v jídelně hřích,to si může dovolit luxusní restarace,kde jsou ceny někde jinde.Krásný den
Autor: javvulka
Dobrý den, tak to se omlouvám, ale i tak bych kousky lososa udělala na rozmarýnu a bazalce, nové brambory s pažitkou…okurkový salát, a už se mi sbíhají sliny. Přeji sluníčkové dny a nádherné klidné léto, my „jedeme“ celé léto tábory, pak od září školky až do prosince, pak teprve „šábes“ .Srdečně zdraví Jarka
Autor: zdenouš
Ne vždy by šly kousky lososa takto připravit,záleží na tom, ze které části ryby jsou tyto kousky odřezány,pokud je toz břicha,tak to by šlo,ale pokud je to od páteře,tak z toho ne,ale to zjistím až ten den co mi je dodají a ten den i připravuji,neskladuji nikde v lednici.Děkuji za inspiraci,hezký den.