Ryby
Ahoj všem. Poradí mi někdo jaké rybí filety ( porce cca 100g ) vařit pro děti ? Takové, aby se nerozpadly po tepelné úpravě a drželi krásně tvar. Mám na mysli úpravu jen třeba na másle nebo na kmíně. Případně dodavatele ( značku, výrobce a pod. ), který má kvalitní ryby. Děkuji. Hezký den.
Dělala jsem rybu Hoki,na másle a smaženou.Musím říct,že mražené ryby vůbec neobaluji jelikož obsahují tolik vody,že to vypadá jako by plavaly v moři,zkrátka hrůza.Tentokrát jsem udělala vyjímku a ryba byla velmi dobrá,krásně se usmažila.
Musíte si ale připravit víc peněz.
Dobrý den, my nejčastěji vaříme z tresky tmavé saithe – kupuji celé filety, ty si kuchařky porcují, beru od Eisbergu, mají glazuru 5%, což je nutný základ, pracuje se s ní výborně – jak na másle, tak na smažení i do karbanátku. Cena byla cca 130-145,- b.d. Poslední objednávka se přehoupla už na 175,- ale jde to. Také měly dobrý ohlas u dětí kostky lososa od Alimpexu (50x100g – za 999,-) Filet z lososa s kůží – to děti odrazuje, ta upravená kostka je jim sympatičtější 🙂
My jsme vyzkoušely několik ryb a nejlépe se nám pracuje s Tilápií – bereme z Bidfoodu.Braly jsme i odjinud ale ten dodavatel začal brát asi také odjinud a bylo tam hodně vody víc než v té od Bidfoodu. I když jí opereme, necháme okapat tak porce bývají podobně velké a nerozpadají se tolik jako jiné ryby a i je bez problémů obalíme. Je v podstatě bez kostí a našim dětem chutná.
Jsme spokojeni s Bidfoodem. Bereme mahi-mahi, sumečka, tilapii i seafrozen kostky exkluziv. Množství vody je uvedeno na obalu. Pět procent je bez problémů.
Berte dětem rybky především čerstvé. Chybu neuděláte s lososem, hejkem ani s tmavou treskou. My máme výbornou zkušenost s Bidfoodem. Ryby přijedou vždy na ledu a ve výborné kvalitě. Má top volba je svíčková z lososa, chlazená. Pár kapek citrónu, snítka čerstvého kopru a máte „nebe v hubě“. Lososa děti znají, tak ho také jedí.
Taky nevaříme žádné polotovary a šmakulády. Ale ty ceny za čerstvé ryby jsou dost vysoké a vaříme i pro cizí strávníky tak ta provařenost by se projevila, když vaříme 2x za měsíc ryby. Ale to je věc názoru.
Dobrý den, chci se zeptat, jestli připravujete pangasia. My jsme ho několik let vůbec neměli a nyní pro zvýšení pestrosti jídelníčku uvažujeme o jeho zařazení…
Ano pangasia smaženého. Je tam teda 20% voda. Musíte si navýšit normu. Po rozmrazu je to děs, ale děti ho mají rády. Navíc bez kostí. Jinak kostky treska – svalovina na másle nebo zapečené na zelenině se sýrem.
Souhlasím s Moni, čerstvá je supr, vždy mi na ni nevyjde, ale střídám to s mraženou. Losos z Bidfoodu je výborný. Bylo to ale před zdražením….Karbanátky se zeleninou a sýrem jsou také sup. Držte se.
Dobrý den, prosím poraďte. Koupila jsem obalenou tresku nepředsmaženou. V kuchyni mi tvrdí, že k tomu musím koupit ještě Rama Combi 4l, bez toho to prý nepůjde v konvektomatu upéct. Máte někdo zkušenost? Jak děláte? Smažit klasicky na pánvi v oleji prý taky nepůjde…Díky!
Proč by to nešlo,co to máte za kuchařky?Dejte to na pečící papír a normálně na 190st do konvektomatu.Pokud to chcete postříkat stačí vám olej.Pánev vůbec na smažení nepoužívám,pouze konvekťák.Ušetříme spoustu oleje.
Ryby
Autor: Lenik62
Ryby
Ahoj všem. Poradí mi někdo jaké rybí filety ( porce cca 100g ) vařit pro děti ? Takové, aby se nerozpadly po tepelné úpravě a drželi krásně tvar. Mám na mysli úpravu jen třeba na másle nebo na kmíně. Případně dodavatele ( značku, výrobce a pod. ), který má kvalitní ryby. Děkuji. Hezký den.
Autor: zdenouš
Dělala jsem rybu Hoki,na másle a smaženou.Musím říct,že mražené ryby vůbec neobaluji jelikož obsahují tolik vody,že to vypadá jako by plavaly v moři,zkrátka hrůza.Tentokrát jsem udělala vyjímku a ryba byla velmi dobrá,krásně se usmažila.
Musíte si ale připravit víc peněz.
Autor: Emča
Dobrý den, my nejčastěji vaříme z tresky tmavé saithe – kupuji celé filety, ty si kuchařky porcují, beru od Eisbergu, mají glazuru 5%, což je nutný základ, pracuje se s ní výborně – jak na másle, tak na smažení i do karbanátku. Cena byla cca 130-145,- b.d. Poslední objednávka se přehoupla už na 175,- ale jde to. Také měly dobrý ohlas u dětí kostky lososa od Alimpexu (50x100g – za 999,-) Filet z lososa s kůží – to děti odrazuje, ta upravená kostka je jim sympatičtější 🙂
Autor: fedora7
My jsme vyzkoušely několik ryb a nejlépe se nám pracuje s Tilápií – bereme z Bidfoodu.Braly jsme i odjinud ale ten dodavatel začal brát asi také odjinud a bylo tam hodně vody víc než v té od Bidfoodu. I když jí opereme, necháme okapat tak porce bývají podobně velké a nerozpadají se tolik jako jiné ryby a i je bez problémů obalíme. Je v podstatě bez kostí a našim dětem chutná.
Autor: Radkaa
Jsme spokojeni s Bidfoodem. Bereme mahi-mahi, sumečka, tilapii i seafrozen kostky exkluziv. Množství vody je uvedeno na obalu. Pět procent je bez problémů.
Autor: Moni
Berte dětem rybky především čerstvé. Chybu neuděláte s lososem, hejkem ani s tmavou treskou. My máme výbornou zkušenost s Bidfoodem. Ryby přijedou vždy na ledu a ve výborné kvalitě. Má top volba je svíčková z lososa, chlazená. Pár kapek citrónu, snítka čerstvého kopru a máte „nebe v hubě“. Lososa děti znají, tak ho také jedí.
Autor: zdenouš
Tak to buďte ráda, u nás ho vyhazují a usoudila jsem,že jsou to vyhozené peníze v odpadu.
Autor: Lenik62
Zapomněl jste také uvést cenu. Jak jsem se dívala tak to jsou teda pálky. To bych provařila tak asi na půl měsíce.
Autor: Moni
Kvalita něco stojí. Nevaříme žádné polotovary ani sypké šmakulády a pak je peněz dost.
Autor: Lenik62
Taky nevaříme žádné polotovary a šmakulády. Ale ty ceny za čerstvé ryby jsou dost vysoké a vaříme i pro cizí strávníky tak ta provařenost by se projevila, když vaříme 2x za měsíc ryby. Ale to je věc názoru.
Autor: vedouciZ
Dobrý den, chci se zeptat, jestli připravujete pangasia. My jsme ho několik let vůbec neměli a nyní pro zvýšení pestrosti jídelníčku uvažujeme o jeho zařazení…
Autor: ZSTGM
Ano pangasia smaženého. Je tam teda 20% voda. Musíte si navýšit normu. Po rozmrazu je to děs, ale děti ho mají rády. Navíc bez kostí. Jinak kostky treska – svalovina na másle nebo zapečené na zelenině se sýrem.
Autor: Manka
Ano, jen na mletý karbenátek se sýrem
Autor: mar
Souhlasím s Moni, čerstvá je supr, vždy mi na ni nevyjde, ale střídám to s mraženou. Losos z Bidfoodu je výborný. Bylo to ale před zdražením….Karbanátky se zeleninou a sýrem jsou také sup. Držte se.
Autor: LucieH
Dobrý den, prosím poraďte. Koupila jsem obalenou tresku nepředsmaženou. V kuchyni mi tvrdí, že k tomu musím koupit ještě Rama Combi 4l, bez toho to prý nepůjde v konvektomatu upéct. Máte někdo zkušenost? Jak děláte? Smažit klasicky na pánvi v oleji prý taky nepůjde…Díky!
Autor: zdenouš
Proč by to nešlo,co to máte za kuchařky?Dejte to na pečící papír a normálně na 190st do konvektomatu.Pokud to chcete postříkat stačí vám olej.Pánev vůbec na smažení nepoužívám,pouze konvekťák.Ušetříme spoustu oleje.