Přeskočit na obsah

Ryby

  • Autor: Lenik62

    Ryby
    Ahoj všem. Poradí mi někdo jaké rybí filety ( porce cca 100g ) vařit pro děti ? Takové, aby se nerozpadly po tepelné úpravě a drželi krásně tvar. Mám na mysli úpravu jen třeba na másle nebo na kmíně. Případně dodavatele ( značku, výrobce a pod. ), který má kvalitní ryby. Děkuji. Hezký den.

    • Autor: zdenouš

      Dělala jsem rybu Hoki,na másle a smaženou.Musím říct,že mražené ryby vůbec neobaluji jelikož obsahují tolik vody,že to vypadá jako by plavaly v moři,zkrátka hrůza.Tentokrát jsem udělala vyjímku a ryba byla velmi dobrá,krásně se usmažila.
      Musíte si ale připravit víc peněz.

      • Autor: Emča

        Dobrý den, my nejčastěji vaříme z tresky tmavé saithe – kupuji celé filety, ty si kuchařky porcují, beru od Eisbergu, mají glazuru 5%, což je nutný základ, pracuje se s ní výborně – jak na másle, tak na smažení i do karbanátku. Cena byla cca 130-145,- b.d. Poslední objednávka se přehoupla už na 175,- ale jde to. Také měly dobrý ohlas u dětí kostky lososa od Alimpexu (50x100g – za 999,-) Filet z lososa s kůží – to děti odrazuje, ta upravená kostka je jim sympatičtější 🙂

    • Autor: fedora7

      My jsme vyzkoušely několik ryb a nejlépe se nám pracuje s Tilápií – bereme z Bidfoodu.Braly jsme i odjinud ale ten dodavatel začal brát asi také odjinud a bylo tam hodně vody víc než v té od Bidfoodu. I když jí opereme, necháme okapat tak porce bývají podobně velké a nerozpadají se tolik jako jiné ryby a i je bez problémů obalíme. Je v podstatě bez kostí a našim dětem chutná.

    • Autor: Radkaa

      Jsme spokojeni s Bidfoodem. Bereme mahi-mahi, sumečka, tilapii i seafrozen kostky exkluziv. Množství vody je uvedeno na obalu. Pět procent je bez problémů.

    • Autor: Moni

      Berte dětem rybky především čerstvé. Chybu neuděláte s lososem, hejkem ani s tmavou treskou. My máme výbornou zkušenost s Bidfoodem. Ryby přijedou vždy na ledu a ve výborné kvalitě. Má top volba je svíčková z lososa, chlazená. Pár kapek citrónu, snítka čerstvého kopru a máte „nebe v hubě“. Lososa děti znají, tak ho také jedí.

    • Autor: zdenouš

      Tak to buďte ráda, u nás ho vyhazují a usoudila jsem,že jsou to vyhozené peníze v odpadu.

      • Autor: Lenik62

        Zapomněl jste také uvést cenu. Jak jsem se dívala tak to jsou teda pálky. To bych provařila tak asi na půl měsíce.

    • Autor: Moni

      Kvalita něco stojí. Nevaříme žádné polotovary ani sypké šmakulády a pak je peněz dost.

      • Autor: Lenik62

        Taky nevaříme žádné polotovary a šmakulády. Ale ty ceny za čerstvé ryby jsou dost vysoké a vaříme i pro cizí strávníky tak ta provařenost by se projevila, když vaříme 2x za měsíc ryby. Ale to je věc názoru.

    • Autor: vedouciZ

      Dobrý den, chci se zeptat, jestli připravujete pangasia. My jsme ho několik let vůbec neměli a nyní pro zvýšení pestrosti jídelníčku uvažujeme o jeho zařazení…

    • Autor: ZSTGM

      Ano pangasia smaženého. Je tam teda 20% voda. Musíte si navýšit normu. Po rozmrazu je to děs, ale děti ho mají rády. Navíc bez kostí. Jinak kostky treska – svalovina na másle nebo zapečené na zelenině se sýrem.

    • Autor: Manka

      Ano, jen na mletý karbenátek se sýrem

    • Autor: mar

      Souhlasím s Moni, čerstvá je supr, vždy mi na ni nevyjde, ale střídám to s mraženou. Losos z Bidfoodu je výborný. Bylo to ale před zdražením….Karbanátky se zeleninou a sýrem jsou také sup. Držte se.

    • Autor: LucieH

      Dobrý den, prosím poraďte. Koupila jsem obalenou tresku nepředsmaženou. V kuchyni mi tvrdí, že k tomu musím koupit ještě Rama Combi 4l, bez toho to prý nepůjde v konvektomatu upéct. Máte někdo zkušenost? Jak děláte? Smažit klasicky na pánvi v oleji prý taky nepůjde…Díky!

    • Autor: zdenouš

      Proč by to nešlo,co to máte za kuchařky?Dejte to na pečící papír a normálně na 190st do konvektomatu.Pokud to chcete postříkat stačí vám olej.Pánev vůbec na smažení nepoužívám,pouze konvekťák.Ušetříme spoustu oleje.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se